Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ApoMU | Season 6 ep3 | Exp: x60 | Drop: 25 | START 13.02.2015 |

Jereziah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego oba klienty nie mają dźwięków ? Muzyka nie, ale dźwięki sie przydają.. Tak poza tym miło fajnie. Zapraszam

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na forum serwera w dziale Propozycje->Serwer masz linki do muzyki i dźwięku :)
Dzisiaj 175 online :) ahhh no tak, zapomniałem, naszych 30 graczy odpalilo po szóstym multikoncie :)
Zapraszamy

Opublikowano

pogralem troche, stwierdzam iz serwer jest godny uwagi, lecz osoba wyzej mowiaca o multi acc ma racje :) na spotach stoja ludzie, ktorzy maja odpalone po 3-4 konta nawet, co niestety wyklucza nowych na serwerze

Opublikowano

Na forum serwera w dziale Propozycje->Serwer masz linki do muzyki i dźwięku :)

Dzisiaj 175 online :) ahhh no tak, zapomniałem, naszych 30 graczy odpalilo po szóstym multikoncie :)

Zapraszamy

Gratuluje sukcesu :)

Opublikowano

no sporo online i ustawienia w porządku jak najbardziej polecam i zapraszam ja tez zaczynam tu grę mimo ze spóźniłem się ze startem ;)

Opublikowano

Osobiscie odradzam grę na tym serverze , poswiecilem na niego 4 dni po czym dostalem bana za obraze oczywisice nie zgodna z regulaminem servera . 
mozna jasno stwierdzic ze admin o nicku  Jereziah jest po prostu skonczonym idiotą . Twierdzac że admin ma prawo do czego chce i do bana za byle co jesli przyjdzie mu na to ochota . Odpuszczam i odradzam 

Opublikowano

No i oczywiście zbanowane chamstwo przyszło się wypłakać, może pochwalisz się za co bana dostałeś? pewnie nie masz jaj, więc ci pomogę: dostałeś bana za wypowiedzi do inny graczy o następującej treści, cytuje: "zebyś zdechł na raka", "żeby twoja stara zdechła" do tego dochodzą wszelkiego rodzaju kur.., chu..., "wez do buzi" itp i ty jeszcze masz czelność tutaj przyjść i mnie obrażać? Won do szkoły niewychowany dzieciaku albo stosuj swoje słownictwo do swoich "ziomków" skoro sobie na to pozwalają bo ja nie pozwolę aby ktokolwiek na tym serwerze zwracał się do kogokolwiek w sposób jaki ty reprezentujesz. Dodam jeszcze tylko, że 2 dni temu dostałeś 66% warna również za wulgarne obrazy innych graczy więc jak widać jesteś po porostu niereformowalny i z taką kulturą osobistą będziesz eliminowany z większości normalnych serwerów. No chyba, że jakiś admin uwierzy w te twoje oklepane gadki o "młodszym bracie" które na siłę próbowałeś mi wmówić (zaraz po tym, jak numer z niekulturalnym kolegą zasiadającym twoje konto nie wypalił)

Pozdrawiam normalnych graczy i zapraszam na serwer

Opublikowano

A ja muszę pochwalić serwer i nie wstydzę się go nikomu rekomendować. Pomimo początkowych problemów z rollbackami 30minutowymi wszystko wróciło do normy , problemy z Sql zostały rozwiązane. Gra się bardzo przyjemnie, sporo osób chętnych do gry w party. Dużym walorem jest także duża ilość spotów na różnych mapach co pozwala odnaleźć swoje miejsce zarówno zaczynającym grę jak i tym po kilku resach.

Mam nadzieję że liczba online i atmosfera utrzyma się przez długi czas a gracze będą mogli cieszyć się w końcu porządnym polskim serwerem long term

Opublikowano

ale co ty czlowieku piszesz i wymyslasz ?k***a brak mi slow do Ciebie , jestes dzeiciakiem ktory nawet nie potrafi przyznac sie do bledu koncze ta zbeda rozmowe z takim idiotą jak Ty , chcesz podbij w realu na piwko to pogadamy ;)

"zebyś zdechł na raka"  kur.., chu..., "wez do buzi prosze o screeny z tych sytuacji ;) o matce poszlo ale jak mowilem to nie ja ;) 

Opublikowano

dziwne bardzo bo w logach wychodzi na to, że kłamiesz... nie mam w zwyczaju wstawiać logów ale dla ciebie zrobię wyjątek aby ludzie zobaczyli jaki z ciebie prostak i kłamca:

10:11:40   <KrolAlbani>  zeby ci matka zdechla

a oto dowód, że oba konta są twoje(pomijając jednakowe IP):
01:14:51  [MSG][marekwilk1][KrolAlbani] @@ich taktyka na przejecie zamku (napisane z drugiej postaci, która nie była w gildii - pomyłka)
01:15:05  [MSG][marekk][Wilku] @@ich taktyka na przejecie (napisane już z konta pierwszego, które w gildii/ally było)

nadmienie, że postać "Wilku" dostała 2 dni wcześniej 66% warna (po ulgowej taryfie) za wyzwiska cyt: "kur..y bedziecie bite" itp.

Poźniej smiałeś się wypierać, że grasz na jedno konto, najpierw pisałeś, że kolega bluzgał(cytat z forum:"nie to jest po prostu smieszne dlaczego moja postac została zbanowana ? to że kolega nie potrafi sie zachowac banuejsz moja postac?"), później że to młodszy brat(cytat z forum "co Ty człowieku piszesz , postac KrolAlbani jest postacia mojego brata wiec nie badz smieszny zcyli admin wybiera kolejnosc ? to po co ten caly smieszny regulamin ?")aż w końcu zacząłeś straszyć Clevera na PM na forum, cyt:

"i Jeśli nic z tym nie zrobisz to naprawde zobaczysz jak server traci graczy z dnia na dzien"

I ty dalej się dziwisz, że nie życzymy sobie twojej obecności na serwerze? Idź szerzyć swoją kulturę wśród swoich znajomych, jeżeli takowych posiadasz i nie kłam na przyszłość bo kłamstwo ma krótkie nogi.
Jak widać zresztą tutaj, swoimi komentarzami potwierdzasz swoje braki w wychowaniu także, że tak ujmę - feel free to cry, wszyscy widzą jakim jesteś osobnikiem i nikt na serwerze za tobą nie płacze.

PS: a co? macie w realu jakąś promocję na browara, że tak zapraszasz? pierwsze słyszę aby przy kasie można było kupić piwo, podobno w hipermarketach to zabronione :)

Opublikowano

trochę pograłem i taka moja opinia:

1. kiepski balans postaci - na drop goldow/bosow jedynie chary z psn, inni nie maja szans zabic, ae po 2-3 resach szaleja jak glupie (niby po X resach ma byc przystopowany ale co z tego jak macie przed soba op ae ktory wyprzedza was o 5-6 resow, czyli z 3k punktow)

2. slabe ustawienia wzgledem expa - za bardzo oplaca sie expic solo, przy czym na exp 60 top ae wbija resa w pewnie 2 dni

3. spoty - tu dodawane na bierząco jakby komus zabraklo - brak jakiejkowliek walki o spoty czy cokolwiek, wbijajac 3 resy ksowalismy sie moze raz?

4. mutli - to jest jakas porazka, nawet nie chce wiedziec ile jest unikalnych userow

5. afk - s6, odkad jest bot ktory wszystko robi nie ma praktycznie grania i rozmowy z ludzmi

6. party - zapomnijcie, solo lepszy exp

7. pk - zabijanie mobow nie zbija pk czyli mozecie "leganie" zabic max 8 osob w ciagu dnia - wiadomo nikt tego nei robi (prawie) bo nikomu sie nei chce zbijac 3h

8. cs zero walki stracone 2 godziny na stanie pod komnata

jak wygląda gra na serwerze? mapy jak kantru/lot ostro podbite (na tyle ostro ze nie ma sensu na nie wchodzic) - efekt? 24/7 afk (atlans,tarkan,ica,aida) zeby wbic te resy i tam pojsc... czasem tylko oderwanie na goldy/ww i to koniec dziennej aktywnosci... swoja droga nie wiem po cholere ktos mialby isc na wyzsze mapy skoro tu sie tak wali resy solo ^^

jakby ktos chcial grac ee - pamietajcie ze kazdy ma prywatnego na multi, do tego wiekszosc expi solo - dlatego nie polecam grac ee

ogolnie polecam serwer dla malo ambitnych graczy ktorzy lubia jak sie samo gra w spokoju i wiecej do szczescia niepotrzebne

na pierwszy rzut oka serwer wydaje sie trudny, jednak po paru chwilach okazuje sie ze to tylko zludzenie (wysokie raty u goblina, zrobienie seta +11 to pikus, 20b za zabicie ww, jewele w sklepie (nie piszcie ze drogie bo z praniem mam na koncie ponad 3 mld), k5 zabijany przez ludzi bez resa poprzez blokowanie i psn itd itd itd)

jezeli ktos szuka zabawy w postaci jednak bardziej wymagajacego expienia, starania sie o cokolwiek, ks, pk, a nie wiecznego afk to jednak polecam wybor innego serwera

i przypominam wszystkim ze jest to TYLKO I WYLACZNIE moja opinia o serwerze tak aby ludzie ktorzy chca wejsc mieli pojecie jak wyglada sytuacja - darujcie sobie cytowanie i odpowiadanie "jak jest naprawde"

at sie stara, cos tam naprawia, jednym pasuja ustawienia innym nie, zycie

dla mnie ten serwer jest troche za latwy, ale zdecydowanie zbyt nudny

pozdrawiam

DM

Opublikowano

Nie mam nic przeciwko krytyce jeśli tylko ma ona podłoże w faktach a z kilkoma rzeczami, które napisałeś się nie zgodzę a mianowicie:
1. Balans postaci jest zrobiony aby w end-game można było się pobawić i póki co więcej słyszałem przychylnych komentarzy na ten temat niż negatywnych - nie da się zrobić aby każda klasa była równa na każdym etapie gry, chyba że w grę wchodzi serwer bez resetów

2. Expic solo na chwilę obecną opłaca się tylko i wyłącznie AE z multishotem ale jak to było już wielokrotnie tłumaczone na forum - do iracusa max, dalej niestety nie prędko ktoś poexpi solo, rozumiem też stwierdzenie "i co z tego jak macie przed soba op ae który wyprzedza Was o 5-6 ersów czyli 3k punktów" - weź tylko pod uwagę to, że nie punkty czy resy się liczą a dmg jaki dana postać zabiera a skoro jesteś pewny, że taki AE po 20 resach jest w stanie bez problemu poradzić sobię z innymi klasami na 15rr to się grubo zdziwisz.

3. Spoty są dodawane głownie z mobami, z którymi jeszcze spotów nie było, od startu serwera zostało dodanych 10 spotów (2x losttower, 4x aida, 2x icarus i 2x kanturu1) przypominam jednocześnie, że na starcie było 70 osób a aktualnie przekraczamy 150 - skoro nie KSujecie, to znaczy, że ktoś inny expi na lepszym spocie niż wy i się z tego cieszy
4. Co do multikont - pare dni temu założyliśmy blokadę na IP na max 2 konta i co? online ze 150 spadło do 130 - więc faktycznie porażka
5. PK - nie ma technicznej możliwości ustawić zbijania PK przez zabijanie mobów i naprostowując Twoje "8 osób dziennie" chciałbym dodać, że PK samo schodzi co 1h o 1 poziom więc wychodzi, że jednak można zabić 24 osoby na dobę bez dodatkowego ściągania PK
6. Co do CS jest to zasługa tylko i wyłącznie graczy, że jedna gildia zrezygnowała z CSa po kilku próbach, po trwajacej około 30 minut bitwie uznali wyższość siły i zgrania przeciwnika więc nie marnowali zbędnie czasu.

Dzięki za wyrażenie własnego zdania i od siebie dodam, że serwer nie jest idealny i nikt nigdy tak nie twierdził - jak każdy ma plusy i minusy, może nie jest typowym HARD w stylu munomercy ale zauważmy, że minęło 20 dni od startu serwera i top1 ma 7 resetów i niektórzy chodzą w max exc red dragonach (przypominam, że max to 3GR x 50rr) więc w dalszym ciągu będę upierał się, że nie łatwo będzie się wymaxować.

Tak czy inaczej, zapraszam wszystkich na serwer, nie zaszkodzi wejść i zobaczyć a i być może się spodoba :)

Opublikowano

Darkman- jeśli chodzi o CS sami sobie ten los zgotowaliście. Było was 2x więcej w ally tak więc nic dziwnego że nie mieliśmy szans nawet podejść pod korone ;)

Ja gram BK , od startu gram w party , mam 5 resetów i nie narzekam. Może i ae robi szybko resa nie mniej jednak kto Ci broni wbić mu 5 osobowym pt na spota i ksuć? zabijać go co godzine? 5 osób w party może zabijac takiego pana co 12 minut. Ja staram sie chodzic do bc i ds także czas mija mi szybko i przyjemnie. Co do bota na afk , na starych wersjach były inne boty i też zawsze gracze kombinowali jak mogli żeby być 24/7 w grze. Tak niestety jest ta gra skonstruowana że kto wiecej siedzi online ten wiedzie prym. 

Proponuje żeby każdy sam wszedł i ocenił czy warto grać. Exp nie jest w cale taki duży , należy wziąć pod uwagę że grają tu różni ludzie a wielu przez 20 dni nie zdołało wbić jeszcze ani jednego resa.

Opublikowano

Witam,
Mam problem z odpaleniem gry. Włączam main i tak naprawdę wyskakuje mi ikonka i za chwilę znika, zero ładowania. Albo czasami wyskakuje "hack detectado" i w żadnym wypadku nie mogę się połączyć. Czy ktoś wie w jaki sposób zlikwidować ten problem?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...