Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Skyblock #01 - Serwer JDabrowsky w damskim wykonaniu!

Jadwinior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

Cześć! Chciałabym zaprezentować Wam pierwszy odcinek na serwerze JDabrowskiego!

Opis filmu: Dzisiaj rozpoczniemy przygodę nie tylko na wyspie, ale również na całym kanale! Przedstawię Wam moje plany dotyczące naszego kawałka ziemi, zdradzę małą sztuczkę i wyjaśnię, dlaczego wrzucam Minecraft na inny kanał.

http://youtu.be/FTYOYGJZ0h4

Napiszcie, co zrobiłam dobrze, a co wymaga poprawki. To pomoże mi w dalszym rozwoju. Miłego oglądania!

KLIKNIJ

ABY PRZEJŚĆ DO PREZENTACJI ODCINKA ZWIĄZANEGO Z LEAGUE OF LEGENDS

Opublikowano

@aslanpl Dziękuję. Choć sądzę, że Minecraft jest dobry dla dziewczyn - nietrudno jest walczyć, można budować... w sumie to nic trudnego. Wiele osobników płci żeńskiej grywa w klocki, ale niewiele to nagrywa. :)

KLIKNIJ

Opublikowano

Wow, masz bardzo przyjemny głos! Co do filmiku, to bardzo fajne wykonanie, dobra jakość (dźwięku jak i obrazu) i co najważniejsze nie zanudzasz! 

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

@xAlikos123X Nawet nie wiesz, jak bardzo ucieszyły mnie dwa ostatnie słowa - sama mogę obiektywnie ocenić jakość dźwięku lub obrazu, ale w sprawie przynudzania to już nie takie proste. Mnie coś może ciekawić, a innych nie. Jeśli ktoś przynudza, to zwykle tego nie zauważa, także... kamień z serca. :P

KLIKNIJ

Opublikowano

Jakość jest dobra, nie ma upadków klatek, co oznacza dobrze wyrenderowany film. Jakość audio jest w porządku i to cieszy. Czuć lekkie szumy, ale to nie jest odczuwalne bardzo, proponowałbym minimalnie, naprawdę minimalnie oddalić się od mikrofonu i powinno być lepiej, ponieważ czuć taki jakby hm... "bas", nie wiem jak to ubrać w słowa.

Nie jest to film, z którego chce się wyjść od razu, mówisz cały czas, co idzie jak najbardziej na plus. Nie przynudzasz, jak niektórzy gracze, którzy podczas grania siedzą cicho i nic nie mają ciekawego do pokazania.

Z tego coś może być, życzę sukcesów, bo wcale nie wątpię, że Ci się uda zdobyć większą publikę. To nie jest tak, że jest kilka osób i tylko one będą oglądane. Widać, że masz coś do przekazania, dobra jakość,

mówisz z sensem i to się ceni i wraz z tym coraz więcej osób pozna Twój kanał.

Jeszcze raz życzę sukcesów, a filmikowi należy łapka w górę, a tematowi lajk. ;)

343731479829004887779.png

Opublikowano

@MPCTaylor Dziękuję za poświęcenie czasu na tak długą opinię. Mógłbyś tylko bardziej sprecyzować, o jakie szumy chodzi? Mnie wydawało się, że dźwięk jest czysty, jednak skoro tak twierdzisz - widocznie coś przeoczyłam.

Z mikrofonem bardzo kombinuję, bo... jest nim telefon. Cały czas testuję, dlatego w jaki film nie wejdziesz, wszędzie jest inna jakość. Ale szumy trochę mnie martwią.

KLIKNIJ

Opublikowano

No chyba, że to telefon. ;) To tak się może dziać, ale to jest w niektórych momentach filmu. Słychać przy mowie czasem Twój oddech albo to wina mikrofonu. Może warto jednak spróbować lekko się oddalić i sprawdzić odległość.

Jak na dźwięk nagrywany z telefonu, to jakość audio i tak jest niesamowita. 

@1361622928-U485574.pngJadwinior

343731479829004887779.png

Opublikowano

@MPCTaylor Będę testować. Kiedyś znajdę idealne położenie.

Jakość z telefonu jest sto razy lepsza, niż z mojego mikrofonu - dlatego się na to zdecydowałam, mimo że jest to okropnie niewygodne. Muszę nagrywać na dyktafon, który sam dogrywa ciszę lub skraca, przez co komentarz rozjeżdża się z obrazem nawet o kilkanaście sekund. Montowanie dwukrotnie się przedłuża, bo cały czas muszę to ręcznie synchronizować. Nie mam jak podłączyć telefonu do komputera, by używać go jako mikrofonu i nagrywać bezpośrednio na Audacity.

KLIKNIJ

Opublikowano

Nieźle...

Jakość nagrania jest dobra, nawet bardzo dobra - poprzednicy również to zauważyli. Głos masz bardzo przyjemny, na dodatek nie jest nudno na odcinku - nie przynudzasz, po prostu cały czas coś mówisz, tłumaczysz. Montaż całkiem fajny, widać, że starasz się robić to jak najlepiej (12:10 - podczas "zastanawiania się" wyciszona muzyka w tle), takie drobnostki, które sprawiają, że lepiej się ogląda. Nie wiem, czy są to Twoje początki - jak dla mnie to nie są takie początki jak u większości, wysoko stawiasz poprzeczkę. ;)

Powodzenia! Czekam na kolejny odcinek. :)

Opublikowano

Oglądałem kiedyś twój filmik o tych małych youtuberach (może mnie pamiętasz).
I widzę dużą poprawę w montowaniu. Przyjemnie się to wszystko ogląda.
Masz super głos, który "wciąga", zachęca do oglądania tego odcinku.
Chciałbym zobaczyć twój filmik, w którym grasz z kimś, wtedy w odcinku więcej by się działo.
Jedynie co mi się nie podobało to ten przerywnik "Mrrr".
Masz do tego talent, rozwijaj go. ;)

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

@Blezur To rzeczywiście są moje początki. Do tej pory nie robiłam nic podobnego. Sama po sobie widzę poprawę i mam nadzieję, że nigdy nie przestanę się rozwijać. Cieszę się, że dotrwałeś (co najmniej) do dwunastej minuty - brawo za wytrwałość.

@Xquartz Pamiętam, pamiętam.

Ostatnio odezwał się do mnie Cyprian z propozycją nagrania wspólnego odcinka. Mam nadzieję, że to wypali. Jeśli jednak coś by się stało, to z pewnością poszukam kogoś do towarzystwa.

Przerywnikiem jest mój kot. Podczas nagrywania pierwszego odcinka z Simsów z komentarzem, potrzebowałam jakiegoś łącznika klipów. Nie chciałam kopiować pierdzącego me gusta albo tego charakterystycznego "pyk", bo to pojawiło się już u miliona innych osób. Choć może to byłby lepszy wybór. Skoro Cię to denerwuje, to może i innym przeszkadza.

KLIKNIJ

Opublikowano

Bardzo fajny odcinek, jesli chodzi o SkyBlocka moze bys chciala nagrac cos z mojego serwera? 

Mozesz zobaczyc ip w sygnaturce. Zapraszam bardzo serdecznie :D

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

@xMeziOr Myślę, że prowadzenie dwóch identycznych serii mija się z celem. Znajdź kogoś, kto jeszcze nie nagrał Skyblocka.

KLIKNIJ

Opublikowano

@Kacki Dziękuję, choć czekam bardziej na wskazówki, niż pochwały. Dtipack.

KLIKNIJ

Opublikowano

Masz przyjemny głos, dbasz o szczegóły, montaż również jest na wysokim poziomie. Dobrze zaczynasz. :)

Powodzenia w dalszym nagrywaniu. :)

Opublikowano

Widziałem już twój odcinek ze SkyWars, lecz ten spodobał mi się bardziej. Moim zdaniem, tutaj dźwięk jest lepszej jakości. Przepraszam, ale muszę powiedzieć to jeszcze raz... Masz bardzo miły głos i nie zanudzasz :))

gvpW1Ob.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngBorka_ Skyblock nagrywany był później, niż Sky Wars - z biegiem czasu, mimo braku innego sprzętu, udało mi się dobrać odpowiednie parametry tak, aby jakość była w porządku. Cieszę się, że słychać różnicę.

Odświeżam.

KLIKNIJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...