Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] OktoCraft

xAlikos123X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

pXRMcRz.png

TLeg9A3.png

Pomóż nam w zwalczeniu okrutnych bestii. Staw czoło wielu quest'om i potworom. Dobądź oręża, przymierz zbroję i rusz w podróż po krainie Okto. Nie martw się nie będziesz sam! Wielu śmiałków ruszy w Twoje ślady. Kupuj od innych graczy przedmioty, które mogą pomóc Ci w dotarciu do gór Aukra, walcz samemu, lub w grupie, zdobywaj doświadczenie, zarabiaj monety, odwiedź magiczne miejsca, przeżyj wiele przygód i zdobądź wielką chwałę!

TLeg9A3.png

Nl5Fiz9.png

Setki lat temu, król Gol'hal przejął od swojego ojca Thres'al'a spory kawał ziemi, który wszyscy nazywali Krainą Okto. Z początku wszystko było dobrze. Ludzie byli szczęśliwi, zakładali miasta, wioski i opłacali podatki. Lecz niespodziewanie prowincję Okto zaczęła nawiedzać mroczna bestia, która zamieszkiwała góry Aukra. Było to bardzo złe i szkodliwe stworzenie. Niszczyło wszystko, co napotkała na swojej drodze. Było bezlitosne, mordowała kobiety, dzieci i mężczyzn. Król Gol'ahl nie mógł patrzeć na to wszystko ze spokojem, więc wysyłał odważnych i silnych wojowników, by zgładzili tą okrutną bestię. Niestety żadnemu z nich się nie udało, a stworzenie beztrosko niszczyło miasta i wioski.

"…kończyłem właśnie naprawiać swoje sieci, kiedy moim oczom ukazał się on. Był ogromny, wielkością przewyższał każdego znanego mi człowieka przynajmniej o głowę. Na jego twarzy można było znaleźć liczne rysy, pewnie po niezliczonych walkach, z których wyszedł zwycięsko. Wszyscy schodzą mu z drogi, a idzie on.. właśnie do mnie. Strach paraliżował mnie na samą myśl, czego może ode mnie chcieć. W końcu, zatrzymał się przede mną i wypowiedział te słowa: -Gdzie jest Kraina Okto? Gdy usłyszałem te słowa, myślałem, że padnę trupem na miejscu. Drżały mi ręce, zaschło w ustach, serce waliło w piersi, a moja skóra była blada jak papier. Po dłuższej chwili odpowiedziałem mu: -Na wschód stąd.  Jest to daleko i jeżeli rzeczywiście chciałbyś tam się udać, musiałbyś użyć łodzi.. Moje ostatnie zdanie było wielkim błędem. Wiedziałem, co się za chwilę wydarzy, jednak za wszelką cenę starałem się nie dopuścić tej myśli. To nie było możliwe i po chwili usłyszałem:  -Zabierz mnie tam..."

Do czasu, gdy w Krainie Okto pojawił się tajemniczy przybysz. Jako broń wykorzystywał on długi i szeroki, wykuty z wysokiej jakości stali miecz. Rękojeść zdobiona była najprawdziwszymi diamentami. Sama krawędź tnąca była tak ostra, że potrafiłaby przepołowić człowieka bez żadnego problemu. Ubrany był w masywną zbroję zdobioną niebieskimi wykończeniami niewiadomego pochodzenia.

" ...Nagle do komnaty króla wszedł wysoki, umięśniony i dobrze uzbrojony wojownik. Straż  próbowała go zatrzymać, lecz on odepchnął ich bez większego problemu i szedł dalej po zimnej jak lód posadce w stronę króla. Mina jego oddawała tylko złość i nienawiść. Król jednak nie czuł strachu, pozwoli przybyszowi podejść do siebie. Rycerz z lekkim trudem ukląkł przed królem, który spytał go, "Z jakim zamiarem przybywasz do mojej krainy?". Wojownik stanowczym i grubym głosem odpowiedział tylko "Zabiję tę bestię". Władca szczęśliwy, a za razem zdziwiony spytał go, co chciałby w zamian. Lecz rycerz nic nie odpowiedział, podniósł się, odwrócił plecami do Króla i wyszedł z komnaty..."

Miał on jeden cel, zgładzić potwora, który nie dawał spokoju mieszkańcom krainy Okto. Nikt do teraz nie wie dlaczego wyznaczył sobie tak szalone zadanie. Przebył całą prowincję Okto, po drodze spotkało go dużo niebezpieczeństw. Musiał stawić czoła wielu kreaturom, lecz nie był to dla niego większy problem. Nie zawierał większych znajomości, wolał się nie ujawniać i nie zatrzymywał się zbyt często w karczmach czy innych tego typu lokacjach.

"...Do karczmy, która swoją drogą dzięki dobremu alkoholowi, jedzeniu i ładnym kelnerkom była bardzo przytulnym i miłym miejscem. Weszła tajemnicza postać, od razu przykuła ona moją uwagę.  Drewniana podłoga ze starego dębu dosłownie pod nim trzeszczała, w sumie nie ma co się dziwić, w końcu miał na sobie chyba najgrubszą zbroję jaką widziałem w życiu, a dużo w życiu widziałem. Na jego ogromnych plecach zawieszoną miał pochwę, która mieściła w sobie  wielki miecz. Pewnie nie jeden nie byłby w stanie podnieść go z ziemi. Usiadł przy barze i zamówił kubek mocnego alkoholu. "Musi mieć mocną głowę" pomyślałem. Wypił całą zawartość w niespełna pół minuty, otarł usta i wyszedł..."

Stał teraz przed wielkimi wrotami, wiedział co go za nimi czeka. Wyjął ze skórzanej pochwy swój potężny miecz, pewnie chwycił go w rękach i wszedł do środka. Szedł przez szeroką i wysoką jaskinię, przeszkadzały mu zwisające liany i pajęczyny. Mieczem odgradzał sobie drogę, szedł tak przez nie długi czas. Wszedł do potężnego pomieszczenia, na środku ujrzał wielką czarną jak smoła z czerwonymi ślepiami kreaturę... Był to smok. Walka była zacięta i trwała dość długo, lecz wojownik nie poddawał się, widocznie powód dla którego postanowił zgładzić bestię, był konkrety. Po wyczerpującej walce, udało mu się zgładzić smoka.... W dzisiejszych czasach, historia ta brana była pod uwagę z dużym dystansem i rodzice opowiadali ją swoim dzieciom, do czasu gdy Krainę Okto po 100 latach spokoju znowu nawiedził straszny potwór. Znów w mrocznych korytarzach jaskiń goblinów słychać krzyki zarzynanych handlarzy, którzy zostali porwani ze szlaków.

Czy jesteś wystarczająco odważny, by stawić czoła masie potworów i zabić mroczną istotę? Nie czekaj, wyrusz w podróż do gór Aukra, handluj z graczami, kupuj niezbędny ekwipunek, odkrywaj tajemnice, wykonuj ciekawe zadania, zobacz co czai się w grocie i uratuj Krainę Okto przed zagładą! Na co czekasz!? Wszyscy na Ciebie liczą, nie zawiedź ich!

27lfjpM.png

Gz6qdca.png

Walutą w Krainie Okto są złote monety, kupisz za nie dosłownie wszystko. Niestety.. Są ciężko dostępne w dzisiejszych czasach. Teraz by zdobyć monety musisz wykonywać zadania i zabijać.. Potwory oczywiście. Przez to wiele ludzi preferuje handel wymienny. Jest to nawet wygodny sposób handlowania, gdyż przy okazji możesz pozbyć się niepotrzebnych Ci przedmiotów. Podróżując po krainie, natkniesz się na wiele handlarzy przemieszczających się z miasta do miasta. U nich też możesz pohandlować, niektórzy nawet mogą Ci zaoferować przedmiot za złote monety, co nie zdarza się dość często.

TLeg9A3.png

0LWjXNm.png

*Wojownik: Ślinie zbudowany, upodobał sobie walkę mieczami, co nie znaczy, że nie sprawdził by się

trzymając w swych rękach łuk. Klasa ofensywna, bardzo silna, władająca potężnym orężem.

AgjzqRY.png

TLeg9A3.png

*Zwiadowca: Szybki, zwinny, gdy trzeba niewidoczny. Sztylety, łuki a także mniejsze miecze to broń, którą sobie upodobał. Świetnie sprawdza się w walce z daleka jak i bliska. Nie jest tak silny jak wojownik, lecz jego szybkie ciosy pozwalają na to, by powalił przeciwnika bez problemu.

SLWltJ8.png

TLeg9A3.png

*Mag: Niezwykle inteligentny, władającym potężną magią i czarami o których Wojownik i Zwiadowca mogli by tylko pomarzyć. Wybierając Maga, za broń posłuży Ci wiele różdżek, które pozwolą Ci rzucać straszliwe czary.
u731mY5.png
TLeg9A3.png
2aBw6sb.png
Nasz serwer posiada autorską mapę, która wyglądem przypomina Tamriel. Budowle utrzymane są w klimacie średniowiecznym i fantasy. Na naszej mapie zobaczysz epickie widoki: wielkie miasta, wioski, mroczne lasy elfów, różne dungeon'y i wiele więcej! Spokojnie możemy Ci to zagwarantować! Podróżując pomiędzy lokacjami, będziesz miał wrażenie, że na prawdę przeniosłeś się do Krainy Okto. W karczmach może nie spotkasz seksownych kelnerek, a kwadratowe NPC'ty, ale odczujesz jakim jest miłym i przytulnym miejscem. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by wynająć pokój i zatrzymać się w nim by odpocząć w miękkim i wygodnym łóżku.
TLeg9A3.png
EzSUDhK.png
Zdjęcia już niedługo!
TLeg9A3.png
2V7hTeb.png
Xa3Ki - Właściciel:
- Zarządzanie serwerem
- Pomoc Graczom
- Budowanie

Wjiczek - Właściciel:
- Zarządzanie serwerem
- Pomoc Graczom
- Sprawy techniczne

Toloxus_PL - Administrator:
- Kontrola chat'u
- Pomoc Graczom
- Budowanie

_KiziaMizia_ - Budowniczy:
- Budowanie

ZonK - Budowniczy:
- Budowanie

Stilrk - Budowniczy:
- Budowanie

Alikos123 - Budowniczy:
-Budowanie
- Media
TLeg9A3.png

yG8L8oC.png
IP: xxx
Strona: oktocraft.pl
FanPage: KLIK
E-mail: [email protected]

Uwaga! Poszukujemy utalentowanych budowniczych! Jeżeli jesteś chętny, pisz na maila, pw lub dodaj mnie na skype!

TLeg9A3.png

w58OvRm.png

27lfjpM.png
® OktoCraft.pl zakaz kopiowania elementów prezentacji.

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

Jakoś tak malutko pokazane.

Bo to dopiero zapowiedź, nie reklama. Przed nami jeszcze duuuuużo pracy. Wraz z postępem prac na serwerze, będę dodawał coraz więcej informacji ;).

JXtCefR.png

Opublikowano

Fabuła ma 4 zdania? Czy to zalążek czegoś konkretnego?

Fabuła, która jest tutaj napisana, została mocno skrócona. Niedługo będzie wszystko konkretniej opisane. Stay tuned!

JXtCefR.png

Opublikowano

Fajne może wejdę ;)

To jest zapowiedź, serwer będzie mnie więcej pod koniec Maja. Więc masz dużo czasu na zastanowienie się czy wejdziesz ^^. Dzięki za opinię, niedługo dodam SS mapki :).

JXtCefR.png

Opublikowano

@TheMarexPL
Zdjęcia już niedługo. Właśnie jesteśmy w trakcie tworzenia mapy, ale jak tylko będzie ona na serwerze, od razu wrzucę zdjęcia.

JXtCefR.png

Opublikowano

@MiNiM
Potrzebujemy budowniczych, jeżeli dobrze odnajdujesz się w stylu średniowiecznym, to zapraszam na PW. :)

JXtCefR.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zapowiedź jest od końca stycznia i cały czas: Zdjęcia już niedługo. Można prosić o jakąś garstkę screenów bo w trailerze, również dużo nie zobaczyłem. Czy dacie możliwość graczom na ingerencje w świecie tzn budowanie domów nieopodal miast itd. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...