Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Autorskie pluginy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może zrób ­plugin na drop z wyświetlanym oknem skrzyni i tam będzie pisać o wszystkich dropach a admin będzie je mógł tam wyłączyć lub zmniejszyć wartość dropu. Oczywiście z fortuną + większy drop dla Vipa

Opublikowano

@AleQs

Bez sensu niech gracz będzie mógł sam wyłączyć drop (np. jest duży drop redstone, a mu nie jest potrzebny to po co ma mieć lagi wokół siebie i grzebać, żeby znaleźć np. diamenty...)

Ale chodzi mi o to że Admin będzie ogólnie ten drop jakiegoś itemka wyłączał a gracz może tylko sobie

­

Opublikowano

@Demonxdpl

Wojny magazynowe czyli:

Co jakiś czas admin robi event że otwiera magazyny (będzie to poprostu region) a Gracze go licytują (np klikając tabliczke lub pisząc na chacie komende).

W magazynie może być coś wartościowego lub po prostu nie będzie nic.Gracz który wygrał dostaje ten region na 24H żeby zabrać rzeczy ze swojego magazynu.

Opublikowano

@kapi023

Powiem tyle.. Świetny pomysł! Napewno to napisze ;p Tylko zastanowię się nad udostępnieniem tego.. Ale raczej udostępnię, zależy to od tego jak długo zajmie mi pisanie tego.. Nie martw się.. Jako że jesteś pomysłodawcą ty napewno go dostaniesz ;p

#Edit

Najpierw jednak muszę napisać ten drop.. Bo obiecałem a nawet jeszcze nie zaczełem :P

Opublikowano

Wbij do mnie na ts ;p Obgadamy to.. Nie wiem czy można wysyłać ip tsa więc panie administratorze jeżeli nie można proszę usunąć te ip

@kapi023 Ts: sforcraft.pl

Opublikowano

Okej.. Jak coś poke mnie lub osoby które są zemną na kanale ;p

@Edit 

Wziałem się za pisanie dropu.. Czyli tak:

Ma być: 

• Komenda /drop która otwiera inventory i pokazuje jaki jest drop. Po kliknieciu w niego mając uprawnienie mpc.drop.gracz wyłącza drop tego przedmiotu temu graczowi.. 
  • Statystyki ile wykopałes itemków
  • Rozbudowany config xD
  • Drop dla gracza oraz dla vipa
  • Jak admin otworzy te inventory to może wyłączyć dany drop dla wszystkich

Chyba tyle prawda? Jak nie to piszcie co jeszcze :)

Tak wgl to jakie itemki mają dropić ze stone? Ja myslę że tylko diaxy, zloto, emeraldy oraz zelazo.. A wy jak myslicie?

@Edit

Pytanko.. Tak ma wyglądać config? http://scr.hu/1elp/i5f0v

Opublikowano

Pluginy nie są aż tak źle napisane, odliczająć fakt, że wszystko jest napisane w jednej klasie.

Napisz coś bardziej ciekawego, pisz dalej. :D

Opublikowano

Naprawdę xD? Powiem tak.. Na ferie cie je napisze bo czas mam do niedzieli do godziny 18 bo wyjeżdżam. A muszę zobaczyć api 1.8 bo jeszcze nic na to nie robiłem a słyszałem że pozmieniało się troche ;p

Powiem tak.. Zgłupiałeś? xD

Mam.. Lecz nie udostępnia się czyjejś pracy jeżeli on sobie tego nie życzy ;p

(Mam pliki osób takich jak: MarcinPSP(Znam go osobiście + uczył mnie pisać pluginy xDD), Tirex(Znam go osobiście) i kilka innych osób których nie znam ;) Mój folder z polskimi pluginami jest dość duży xD)

Ah, te eventy z pluginami marcina na skype xD

Hmm... możesz zrobić czołgi. Czołg jest to wagonik do którego z przodu jest przyczepiony lej w stronę wylotu (prowizoryczna lufa) no i z przodu możesz wystrzeliwać śnieżki . Pozdro xD

Opublikowano

@Rettiwer.. Nie rozumiem.. Jakie eventy? Wszystkie eventhandlery są pisanie przeze mnie ;o

Co do pluginu.. Nie potrafię tego zrobić.. ;(

Opublikowano

Ciekawe pluginy ... 

Proponuje plugin na miasta ... Coś takiego jak gildie tylko że :

- jak stworzy się miasto tworzy się również ratusz wielkości 40 x 40 i w środku jest NPC sprzedający np. Materiały

- koszt założenia miasta to : 3x stak bruku , Stak desek (zwyklych) oraz 50 zelaza 

- w miastach gracze moga kupić działkę ( 50% kasy idzie do założyciela miasta)

- na początku miasto ma cuboid 75 x 75 z 2 działkami do sprzedania później można miasto lvl upowac ( tutaj juz powymyslaj ;) )

- są targowiska do wynajęcia w miastach

- miasta można nazwać

- w miastach jest pbk off

A wogóle widze że autor jest pracowity ;) 

Jeżeli pomysł ci się nie podoba to napisz ją to uszanuje ;)

76561198180869410.png
Opublikowano

Pluginy nie są aż tak źle napisane, odliczająć fakt, że wszystko jest napisane w jednej klasie.

Napisz coś bardziej ciekawego, pisz dalej. :D

Dzięki wielkie ;)

Pluginy są okej. Może wpadnę do Ciebie po jeden plugin :)

Cieszę się że komuś się podobają ;) Staram się jak mogę ;p

Ciekawe pluginy ... 

Proponuje plugin na miasta ... Coś takiego jak gildie tylko że :

- jak stworzy się miasto tworzy się również ratusz wielkości 40 x 40 i w środku jest NPC sprzedający np. Materiały

- koszt założenia miasta to : 3x stak bruku , Stak desek (zwyklych) oraz 50 zelaza 

- w miastach gracze moga kupić działkę ( 50% kasy idzie do założyciela miasta)

- na początku miasto ma cuboid 75 x 75 z 2 działkami do sprzedania później można miasto lvl upowac ( tutaj juz powymyslaj ;) )

- są targowiska do wynajęcia w miastach

- miasta można nazwać

- w miastach jest pbk off

A wogóle widze że autor jest pracowity ;)

Jeżeli pomysł ci się nie podoba to napisz ją to uszanuje ;)

Sporo roboty.. Jak skończę wszystko może się za to zabiorę... Lecz teraz mam sporo roboty.. (Tab na 1.8, dokończyć drop(Stan: 40/100%), wojny magazynowe i oczywiscie muszę pisać też pluginy do swojego serwera)

Opublikowano

Dzięki wielkie ;)

Cieszę się że komuś się podobają ;) Staram się jak mogę ;p

Sporo roboty.. Jak skończę wszystko może się za to zabiorę... Lecz teraz mam sporo roboty.. (Tab na 1.8, dokończyć drop(Stan: 40/100%), wojny magazynowe i oczywiscie muszę pisać też pluginy do swojego serwera)

Rozumiem ciebie ;D

Życzę ci powodzenia i ci nie przerywam ;)

76561198180869410.png
Opublikowano

Okej.. Jak coś poke mnie lub osoby które są zemną na kanale ;p

@Edit 

Wziałem się za pisanie dropu.. Czyli tak:

Ma być: 

• Komenda /drop która otwiera inventory i pokazuje jaki jest drop. Po kliknieciu w niego mając uprawnienie mpc.drop.gracz wyłącza drop tego przedmiotu temu graczowi.. 
  • Statystyki ile wykopałes itemków
  • Rozbudowany config xD
  • Drop dla gracza oraz dla vipa
  • Jak admin otworzy te inventory to może wyłączyć dany drop dla wszystkich

Chyba tyle prawda? Jak nie to piszcie co jeszcze :)

Tak wgl to jakie itemki mają dropić ze stone? Ja myslę że tylko diaxy, zloto, emeraldy oraz zelazo.. A wy jak myslicie?

@Edit

Pytanko.. Tak ma wyglądać config? http://scr.hu/1elp/i5f0v

Może drop będzie można ustawić w confingu. Tylko bedzie problem z inventory jak się tam będzie ustawiać... Może bedzie się dało ustawić itemki do inventory w confingu tak samo jak drop?

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...