Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] AutoIn 3.0-pre.X - Auto Logowanie premium, skiny, BungeeCord, uuid i znacznie więcej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 154
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy jest API do sprawdzania czy gracz posiada konto premium? :)

Bo nie mogę znaleźć, a przydało by mi się to.

­

Dorbne podstawy API są, a lenistwo nie pozwala mi ich skończyć.

Ale da się.

APICore.getAPI().getPremiumStatus("Nick");

Czy jakoś podobnie, Gracz musi byc online oczywiście, ale używam stringów co by nie było problemu z kompatybilnością z Bukkitem/Bungee itd.\

To zwraca wartość enum PremiumStatus, nigdy nie null-a, jak gracz jest offline to w enum jest też wartość NOT_LOGGED_IN, można też dać, status.isValid() i kilka innym metod tam jest co by nie trzeba było ręcznie porównywać.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Plugin w pełni nie działa trzeba się logowac chociaż mamy premium naprawcie to albo Dajcie Tut/Confing dla zielonych

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Plugin w pełni nie działa trzeba się logowac chociaż mamy premium naprawcie to albo Dajcie Tut/Confing dla zielonych

Wklej logi i konfiguracje...

I napisz czy używasz bungee

Opublikowano

Spigot By Xsaleen

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

Spigot By Xsaleen

i gdzie te logi? i konfiguracja?

I możliwe że nie działa bo uzywasz jakiegoś lipnego spigota z edytowanymi klasami, więc AutoIn nie znajduje poprawnych. Nie wiem, nie znam tego dziwnego spigota.

Opublikowano

Drogi @GotoFinal plugin jest dobry nie ma żadnych błedów w logach spr to i nadal mam ten bład prosze o wysłanie mi na pw configu na LogIt

Opublikowano

Drogi @GotoFinal plugin jest dobry nie ma żadnych błedów w logach spr to i nadal mam ten bład prosze o wysłanie mi na pw configu na LogIt

dalej czekam na konfiguracje i logi...

I jak używasz innego silnika niż oficjalnego Spigota, to może nie działać.

Bez konfiguracji i logów nie mam ci jak pomóc...

Opublikowano

Pytanie, czy jest możliwość wyłączenia listy wyjątków tak aby pirat mógł bez problemu wejść na serwer na nick'u premium ?

Opublikowano

Pytanie, czy jest możliwość wyłączenia listy wyjątków tak aby pirat mógł bez problemu wejść na serwer na nick'u premium ?

niezbyt...

To nie jest "opcja" pluginu, taka jest po prsotu limitacja minecrafta, nie da się tego "ominać".

Jest tylko jeden sposób, ale niezbyt go polecam:

FixedUUIDs na true, wtedy każdy ma UUID jak by był piratem, czyli skiny przestają działać itd.

NagateExceptions na true, wtedy każdy jest domyślnie logowany jako gracz piracki.

Wtedy gracze premium, też są logowani jako piraci, ale moga wpisać /ai IAmNowPremium (polecam dodac sobie jakiś ładneijszy alias) i od wtedy będą logowani jako premium (ale dalej bez skina, bo uuid mają pirackie) i nie musza się już logować.

Zadziała też z FixedUUID false, ale wtedy po wpisaniu /ai IAmNowPremium i przelogowaniu, stracą wszystkie dane które są zapisane po UUID, czyli całe EQ itd. I większośc danych z pluginów.

Za to wtedy działają skiny dalej, bo premium ma poprawnie UUID (po przelogowaniu)

Opublikowano

Bardzo ładnie to zrobiłeś, Ulepszaj ten plugin ponieważ się postarałeś!

Ocena pluginu: 9/10

Ocena prezentacji:10/10

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ref + info:

Za jakiś czas, nie wiem kiedy dokladnie będzie update, głównie skierowanie do lepszego wsparcia bungee i uproszczenia konfiguracji, ale dodatkowe info:

• Wsparcie dla wersji 1.7 zostanie usunięte, jako że już malo ludzi tego używa a wersja już dawno nie jest wspierana.
  • Podobnie z javą 7, nowa wersja będzie pod jave 8, java 7 nie ma już wsparcia oracle.
  • Download do aktualnej wersji nie zostanie usunięty, ale nie będzie już żadnych poprawek wspierającyh 1.7 i jave 7

Opublikowano

Znalazłem pewnego buga w pluginie.

Jeżeli osoba nie jest premium niekiedy ma problem z wejściem na serwer a na konsoli pokazuje taki błąd

27.07 21:56:29 [Disconnect] User com.mojang.authlib.GameProfile@3156c6e4[id=<null>,name=vivo,properties={},legacy=false] (/ip ukryte) has disconnected, reason: Disconnected

osobę tak jakby wywala z serwera ale jeszcze na nim nie był przeważnie z jakimś błędem od javy. Po przetestowaniu tego bez pluginu nie było takich sytuacji

Opublikowano

Znalazłem pewnego buga w pluginie.

Jeżeli osoba nie jest premium niekiedy ma problem z wejściem na serwer a na konsoli pokazuje taki błąd

27.07 21:56:29 [Disconnect] User com.mojang.authlib.GameProfile@3156c6e4[id=<null>,name=vivo,properties={},legacy=false] (/ip ukryte) has disconnected, reason: Disconnected

osobę tak jakby wywala z serwera ale jeszcze na nim nie był przeważnie z jakimś błędem od javy. Po przetestowaniu tego bez pluginu nie było takich sytuacji

bo ma nick premium, a sam nie jest premium.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...