Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] AutoIn 3.0-pre.X - Auto Logowanie premium, skiny, BungeeCord, uuid i znacznie więcej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

09EpDoZ.png

AutoIn v3.0-alpha.X
Kompatybilny z Spigot/Bukkit/Cauldron 1.7.0 - 1.8.3
Oraz BungeeCord

AutoLogowanie premium, skiny, BungeeCord, uuid i znacznie więcej.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TRHb86u.png

• Nie blokuj używania komendy /AutoIn
  • Nie zmieniaj nazwy pluginu lub autora.
  • Nie uploaduj, nie dodawaj do żadnych paczek, download tylko z oficjalnej prezentacji na spigotmc.org
  • I to wszystko...

BSzYBv5.png
AutoIn to plugin do wykrywania czy gracz jest właścicelem konta z którego się loguje (czy ma prawdziwe premium) na servery offline-mode.
Może on jednak znacznie więcej, np naprawia skiny graczy premium, czy sprawia że gracze premium mają UUID premium. (lub odwrotnie)
No i ulubiona opcja: Auto logowanie graczy premium, za pomocą takich pluginów jak: AuthMe, xAuth czy LogIt.
Do tego możesz też uaktywnić wbudowaną możliwość ochrony servra na wypadek gdyby server mojang przestały działać.

W przyszłości plugin będzie posiadał też wiele dodatkowych możliwości (każdą z nich da się wyłączyć), jak np domyślne skiny dla pirackich graczy.

GKobMES.png
AutoIn wspiera wiele platform:

• Spigot
  • CraftBukkit
  • Cauldron
  • BungeeCord*
    Jeśli używasz BungeeCord musisz też posiadać AutoIn na serverze z pluginem od autoryzacji. (np LogIt) Dowiedz się więcej na wiki.

Planuję też dodać wsparcie dla Forge i Sponge.

8gZrx95.png
Tak, AutoIn używa dokładnie tego samego sposobu (a nawet kodu) autoryzacji co Spigot lub BungeeCord.
Wszyscy gracze premium są w 100% bezpieczni, gracze bez konta premium nie mogą używać nicków należących do użytkowników premium. (Możesz dodać wybrane nicki do wyjątków by zezwolić na ich używanie przez piratów)

AutoIn działa zawsze, nawet jeśli używasz BungeeCord-a i ktoś wejdzie bezpośrednio na server (pomijając bungee), AutoIn to wykryje i sprawdzi poprawność premium tego gracza.

xBAwL0n.png
Wszystko co potrzebujesz wiedzieć znajduje się na wiki AutoIn:
---> [AutoIn wiki - strona główna] <---
Jak chcesz to możesz edytować strony na wiki, czy też dodać ich polskie wersję. (Ja też mam to w planach robić, ale wiecie jak to jest z czasem :D )

201621404139920424689.png

http://www.spigotmc.org/resources/auto-in.578/ 

e69wuaK.png

X

*Jeśli chcesz zostać dodany do listy, pamiętaj by dołączyć nick, i krótką wiadomość do dodatkowych informacji.

GBjC72S.png
---> Lista darczyńców <---
PS: Wszystkie dotacje są w PLN, by było mi łatwiej.

JohnGotti / rsd-clan.de:
"supporting this great plugin - www.rsd-clan.de"
(30 PLN)

artur9010:
"Masz nupie, Na wodke"
(5 PLN)

Conage:
"Good work!"
(2 PLN)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Autor pluginu: GotoFinal

1438614356923701010629.png

• Odpowiedzi 154
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­

Rozumiem ze te LOSOWE skiny dla Non Premium dzialaja tylko na 1.8 ?

Skiny nie są losowe, tylko na 1.7.5+ (1.8 też) jest taki problem że na pirackich serverach, nie widać skinów graczy premium.
Ten plugin rozwiązuje ten problem :) I gracze premium mają znowu poprawne skiny.

Brak skanu nie pobieram...

Download nie jest bezpośredni tylko prowadzi do strony spigot, chyba można zaufać downloadowi ze spigota? :P
Ale jak jesteś uparty, to proszę bardzo, skan ostatniej wersji:

https://www.virustotal.com/pl/file/d3502f94d2b43da594c9ebf060a49231c5109fc01d877edf45954f156f41258b/analysis/1422138211/

Opublikowano

Jeżeli plugin nie ma żadnych błędów chętnie przetestuje go na swoim serwerze :P

Opublikowano

­Plugin bardzo dobry, wszystko działa poprawnie, lecz czy to nie jest kopia pluginu AutoIn by @Karolina_666?

Bodajże to właśnie @GotoFinal miał go kontynuować :)

Ogólnie plugin spoko, jednakże ja wyczekuję możliwości ustawienia skina dla piratów :D

Opublikowano
I want use it, there is something that I should know?

I want to use it, is there something I should know?*

Drobna poprawka co do prezentacji na Spigocie.

BTW. Po co to zaciemnienie kodu? :v Czyżby był tam jakiś kod dający OPa?

Opublikowano

Plugin dobry ale jest to kolejne zbędne gów*o najlepiej nie marnuj na to czasu napisz mini-plg na logowanie poco mi 2 plg które mogą nie współpracować ze sobą aczkolwiek + się należy. 

"BO NIE MA GORSZEJ NĘDZY NIŻ BRAK PIENIĘDZY"

Opublikowano
I want use it, there is something that I should know?

I want to use it, is there something I should know?*

Drobna poprawka co do prezentacji na Spigocie.

BTW. Po co to zaciemnienie kodu? :v Czyżby był tam jakiś kod dający OPa?

Dzięki za poprawkę, mój angielski niestety trochę kuleje :D

Zaciemnianie... hyym, po 1: Smerfa chciała bym dalej to robił, po 2: też nie chcę by zaraz pojawiło się po 200 kopii na MPC z delikatnie zmienionym kodem.

Nic złego tam nie ma, jak nie ufasz, nie musisz pobierać :P

Czekałem na ten plugin. Plugin karolinki się bugował + mogli gracze dać sobie op :) Mam nadzieje ,że tego błędu tu nie będzie :)

Można wiedzieć jak sobie mogli dać op-a? nie było w tym pluginie nic związanego z wywoływaniem komend czy też opami.

Więc coś raczej pierdzielisz :D

Plugin dobry ale jest to kolejne zbędne gów*o najlepiej nie marnuj na to czasu napisz mini-plg na logowanie poco mi 2 plg które mogą nie współpracować ze sobą aczkolwiek + się należy. 

ale współpracują ze sobą bardzo ładnie, plugin na logowanie wbudowany w to... nie ma sensu, AuthMe czy LogIt posiada epicką ilość funkcji.

A współpracują ze sobą dobrze ;)

­Plugin bardzo dobry, wszystko działa poprawnie, lecz czy to nie jest kopia pluginu AutoIn by @Karolina_666?

Ona już nie pisze, więc oddała projekt, teraz robię go ja.

Chyba w tym pluginie nie ma już nic co by było stworzone przez smerfę :D 

Więc AutoIn 3.x to w końcu mój plugin <3

­

Opublikowano

ref :)

Dzis powinna pojawić się aktualizacja z kilkoma poprawkami, od 1.7.2, od bugu z brakiem pingu na bungee przy ustawieniu connection_throttle poniżej 0.

Poprawka MySQL by nie traciło połączenia i kilka mniejszych śmieci.

Opublikowano

Mam pytanie :

Da się usunąć lub zmienić ten tag: [Auto-In] ?

­

---------------------------------­

Survival: mc.KanibalZ.pl

---------------------------------­

Zapraszam.

Opublikowano

­

@GotoFinal
Plugin blokuje mi MOTD ustawione w essentials, jak to naprawić ?

742601422474137773984.png

eeem, niezbyt mozliwe, + u mnie się tak nie dzieje, więc nie mogę tego potwierdzić.

Ten plugin nic nie robi z essentials, ani też nie zmienia niczego w eventach od logowania, tylko loguje.

XZk8Oc1.png

MOTD z essentilas jak i z AuthMe śmiga bez problemu.

Opublikowano

Przy BungeeCord serwery muszą mieć online-mode false, czy true? Tak samo w configu Bungee ma być true czy false? ;)

raczej bez różnicy, ustawiasz tak jak ci wygodniej wzgledem innych pluginów, np na true, te gorsze pluginy od taba/scoreboardów mogą bardziej lagować na bukkcie.

Ale jednocześnie na false, niektóre pluginy mogą mieć problem z poprawnym odnalezeniem gracza gdy ten jest offline. (albo raczej jak nigdy nie grał, jak jest offline to CHYBA zadziała dobrze, ale nie chce mi się grzebać i szukać)

Więc tak jak ci wygodniej.

­

Opublikowano

ref.

Była niedawno aktualizacja -pre.4

Jeśli używałeś MySQL to bardzo ważne by po jej instalacji uruchomić komendę:

/AutoIn fix 1

Albo po prostu przed uruchomieniem servera wywalić tabelkę "nicknames" z MySQL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...