Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

A serwer włączony, aby na pewno?

OK naprawiłem błędy i wgl.

Działa pięknie ładnie super poradnik ;)

GZ "NoName#2" 1111 Postów  xD

Edytowane przez BoskiWP
Opublikowano (edytowane)

W distribute faktycznie jest i waży 3mb jednakże nie odpala ani żadnego logu error u nie wywala jak wrócę z pracy to coś jeszcze pokombinuje i się odezwę do cb

@Edit jakoś udało mi się to ogarnąć ale nie wiem dokładnie jak więc nie napisze

Edytowane przez kisi
Opublikowano

NoName 

Mam pytanie które pliki dotyczą tylko WorldEditora ?? Tam jest Folder WE ale jak chcę go odpalić z sln to wyskakują błędy :/ będę wdzięczny za pomoc 

Opublikowano

NoName 

Mam pytanie które pliki dotyczą tylko WorldEditora ?? Tam jest Folder WE ale jak chcę go odpalić z sln to wyskakują błędy :/ będę wdzięczny za pomoc 

MPCforum, terrain, tree, property, textureset, dalej nie pamiętam.

Opublikowano

U mnie np robiąc tak jak jest w tutku jest problem w trybie debugu natomiast jak używam release albo distribute to ładnie kompiluje tylko dla każdego trybu osobno linkowac trzeba xD (chyba) i znajdują się pliki exe w folderze tym ostatnim jak masz alfabetycznie (nie pamiętam nazwy a pisze z fona) i tam odpowiednio release albo distribute folder a plik się nazywa metin2client.exe

Opublikowano

NoName 

Może pokaż jakie błędy.

Clienta się nie kompiluje tylko binkę, a co do błędów to masz powalone ze ścieżkami.

Ja nie wiesz to nie pisz.

Po kompilacji klienta wyskakuje takie coś:

Jak to naprawić?

To jest ukryta treść, proszę

Kurczaki, czemu nie czytasz dokładnie tematu? 

Przechodzisz do KOMPILACJA ---> KLIENT: ---> 4.2 Kompilacja (Visual Studio 2013) ---> [uWAGA] Błędy, które możesz napotkać: ---> -3. error LNK2001: unresolved external symbol...

I masz wyjaśnione co zrobić ;)

Opublikowano

Otóż wchodzę w ścieżkę kraizy\dev\Srcs\Tools\WorldEditor z tego folderu wybieram WorldEditor_VC90.sln i przeciągam do VS13.

Ścieżke do Lib i Include zrobiłem taką jak w temacie bo brakowało Python.h i jakichś innych plików. Załadowało się coś takiego:

03673552592409954996.png

Później klikam na WE i Ctrl+Shift+B po zrobieniu mam coś takiego:

24142399027201813456.png

I teraz pytanie. 

Szukałem pliku exe wszędzie ale nie ma. Więc widocznie nie biorę wszystkich plików albo coś robię nie tak.

World editor znajduje się tylko w 2 folderach novaline i dev w Tools ja kompilowałem tego z dev (nie wiem czy jest jakaś różnica).

Opublikowano (edytowane)

Ale ty nie masz komplikować World edytora tylko client z src

Ale ja nie chce Clienta tylko WorldEditora a Liby i Include podpinam bo się pluje że nie ma różnych plików

Edytowane przez BoskiWP
Opublikowano

go all perfect now but I have a problem when they put the new game and db , gives me error on connection?

go wszystkie idealne , ale teraz mam problem , gdy umieścić nową grę i db , daje mi błąd w związku?

Opublikowano (edytowane)

go all perfect now but I have a problem when they put the new game and db , gives me error on connection?

go wszystkie idealne , ale teraz mam problem , gdy umieścić nową grę i db , daje mi błąd w związku?

you must change name (game_......) to (game) and change it

Edytowane przez BoskiWP