Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Informuje wszystkich tutaj zgromadzonych ze nie są to błędy jak nazwa wskazuje warning to tylko ostrzeżenie i jest to normalna rzecz i jedynie sugeruje mam abyśmy uważali gdy będziemy edytować kod

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

--> http://screenshooter.net/102183182/wyxrkfq <--- patrzcie na włócznie.

Wie ktoś z was o co chodzi? wszystko dodałem według poradnika, sprawdzałem pare razy, nawet sam kobinowałem, aż w końcu sie poddaje. Wie ktoś z was o co może chodzić? Item proto wszysto okej.

@ Naprawione. Yebłem się z kodem xD

Edytowane przez SivleR

eschra.jpg

Immortal-Metin - Już niedługo :)

Zapraszam!

Opublikowano (edytowane)

Mam pewien problem, nie mogę z żaden sposób włączyć clienta (client od Laik, również pobrany z tego tematu). DB i Game skompilowane. Binke też skompilowałem wraz z Pythonem i Grannym od Terenza. Root oraz uiscript poprawione z tego tematu również spakowane (w roocie jest też locale z source). Po wszystkim wrzucam do pack rooty. Do tego lib, python27.dll i granny2.dll (od Terenza) do clienta. Gdy próbuje odpalić metina przez binke wyskakuje okno:

7a1f902b2d1f3cdfgen.png

Edytowane przez dariuszw1277
Opublikowano

Mam pewien problem, nie mogę z żaden sposób włączyć clienta (client od Laik, również pobrany z tego tematu). DB i Game skompilowane. Binke też skompilowałem wraz z Pythonem i Grannym od Terenza. Root oraz uiscript poprawione z tego tematu również spakowane (w roocie jest też locale z source). Po wszystkim wrzucam do pack rooty. Do tego lib, python27.dll i granny2.dll (od Terenza) do clienta. Gdy próbuje odpalić metina przez binke wyskakuje okno:

Dodany obrazek

root masz coś rozjebane^_^
Opublikowano

7a1f902b2d1f3cdfgen.png

Ostatnia linijka - 'MAP_CAPE' is not defined.
Opublikowano (edytowane)

Dodaj 

To jest ukryta treść, proszę
do locale_game.txt i napisz czy działa.

Troche inaczej to trzeba dodać, ale znalazłem w innym locale_game.txt i działa, dzięki, klient się włącza.

Tylko teraz loguje się i jak jest wybór postaci to wywala, to syserr:

0904 19:57:00665 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/login_window.mp3

0904 19:58:20269 :: 
networkModule.py(line:200) SetSelectCharacterPhase
system.py(line:130) __pack_import
system.py(line:110) _process_result
introSelect.py(line:28) <module>
interfaceModule.py(line:15) <module>
uiDragonSoul.py(line:29) <module>
uiDragonSoul.py(line:30) DragonSoulWindow

networkModule.SetSelectCharacterPhase - <type 'exceptions.AttributeError'>:'module' object has no attribute 'DRAGONSOUL_TAP_TITLE_1'

0904 19:58:20269 :: ============================================================================================================
0904 19:58:20269 :: Abort!!!!

Opublikowano (edytowane)

A dałeś pomiędzy np MAP_CAPE a  Przylądek... tabulator zamiast spacji?

Już dałem edita jakie są błędy wyżej

Zauważyłem, że locale z source jest jakby "spieprzone". Zamieniłem na locale z innego clienta 40k, to dojdzie do wyboru postaci, zacznie ładować pasek i wywali.

Wtedy w syserr jest coś takiego

0904 20:23:00683 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/login_window.mp3

0904 20:23:07915 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/characterselect.mp3

0904 20:23:12893 :: Failed to load script file : locale/pl/ui/LoadingWindow.py

0904 20:23:12893 :: error : No file or directory

0904 20:23:12896 ::

ui.py(line:2773) LoadScriptFile

system.py(line:192) execfile

system.py(line:161) Run

system.py(line:176) __LoadTextFile__

system.py(line:61) __init__

LoadScriptFile1 - :No file or directory

0904 20:23:12896 :: ============================================================================================================

0904 20:23:12896 :: Abort!!!!

introLoading.py(line:67) Open

ui.py(line:2779) LoadScriptFile

exception.py(line:36) Abort

LodingWindow.Open - LoadScriptFile Error - :

0904 20:23:12896 :: ============================================================================================================

Nie wiem co ja źle robie ... Pobieram z tego tematu Root i Unscript, pakuje i to wszystko, nawet na oryginalnych locale z clientów 40k nie działa

Opublikowano

Już dałem edita jakie są błędy wyżej

Zauważyłem, że locale z source jest jakby "spieprzone". Zamieniłem na locale z innego clienta 40k, to dojdzie do wyboru postaci, zacznie ładować pasek i wywali.

Wtedy w syserr jest coś takiego

0904 20:23:00683 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/login_window.mp3

0904 20:23:07915 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/characterselect.mp3

0904 20:23:12893 :: Failed to load script file : locale/pl/ui/LoadingWindow.py

0904 20:23:12893 :: error : No file or directory

ui.py(line:2773) LoadScriptFile

system.py(line:192) execfile

system.py(line:161) Run

system.py(line:176) __LoadTextFile__

system.py(line:61) __init__

LoadScriptFile1 - :No file or directory

introLoading.py(line:67) Open

ui.py(line:2779) LoadScriptFile

exception.py(line:36) Abort

LodingWindow.Open - LoadScriptFile Error - :

Nie wiem co ja źle robie ... Pobieram z tego tematu Root i Unscript, pakuje i to wszystko, nawet na oryginalnych locale z clientów 40k nie działa

Pobierz czystego klienta Lajka i będzie ok ;)

Opublikowano (edytowane)

Pobierz czystego klienta Lajka i będzie ok ;)

niema tam większych błędów?? w nim :D

Edytowane przez ari0n

jl2xm7.jpg

Opublikowano (edytowane)

niema tam większych błędów?? w nim :D

Co do clienta.. ten pierwszy miał trochę błędów.. zrobiłem kolejnego i sprawdziłem pod kątem błędów ze starego clienta + sprawdziłem kilka innych rzeczy... powinien działać bez większych problemów. ;)

I mały update który wypakowujemy do pack.

Zaraz jeszcze zrobie temacik z clientem .. 

Małe btw. jak dobrze pamiętam to od razu zmień binke bo ta co jest w cliencie ma zmienione troszkę pakiety i możesz na niej nie wbić (granny 2.9 i python 2.7 w binarce.)

Edytowane przez Lajk ™
Opublikowano (edytowane)

Wgrałem to na serwer z tej gotowej paczki, ale jak chcę konfigurować do klienta, wchodzę do /usr/src/ a tam pusto. Ock? :D

Czy oprócz wgrania tej paczki jeszcze trzeba coś dograć?... Może mi ktoś odpowiedzieć? ._.

Edytowane przez CraxaNaMaxa

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Wgrałem to na serwer z tej gotowej paczki, ale jak chcę konfigurować do klienta, wchodzę do /usr/src/ a tam pusto. Ock? :D

W gotowej paczce jest tylko serverside. ClientSide jest albo w innej paczce albo szukaj bo nie wiem :v

Opublikowano (edytowane)

W gotowej paczce jest tylko serverside. ClientSide jest albo w innej paczce albo szukaj bo nie wiem :v

Jaki serverside, jak nawet w filezilli nie mam tych folderów "/usr/src/mainline_released/mainline_sg/Srcs/Server/db/src/" itd, nawet tych co pliki .cpp się edytuje ._,

Może inaczej: Jeżeli wgram tą gotową paczkę, to co mam zrobić, żeby w src były jakieś pliki? Muszę jednak wgrywać te pliki kraizy.tar.gz?

Edytowane przez CraxaNaMaxa

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Postawiłem serwer na plikach terenzo, wgrałem source, ale nie mogłem połączyć się z serwerem (konsola i navi normalnie działają), więc zacząłem kombinować z rootami (wrzuciłem w swoje rooty te pliki do rootów z tematu i spakowałem), aż w końcu jak odpalam gre przez launcher hamachi, to miga mi tylko okno gry i to wszystko (wgl się nie włącza) a syserr: 

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Postawiłem serwer na plikach terenzo, wgrałem source, ale nie mogłem połączyć się z serwerem (konsola i navi normalnie działają), więc zacząłem kombinować z rootami (wrzuciłem w swoje rooty te pliki do rootów z tematu i spakowałem), aż w końcu jak odpalam gre przez launcher hamachi, to miga mi tylko okno gry i to wszystko (wgl się nie włącza) a syserr: 

Musisz edytować binke.

W Locale_inc.h dodaj

#define ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM

#define ENABLE_NEW_EQUIPMENT_SYSTEM