Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszystko dobrze się skompilowało, ale gdy odpalam serwer działa tylko db :v A to dziwne bo jak pierwszy raz robiłem to było wszystko okej.. Nie mam syserr w auth ani w żadnym ch ;-; Ktoś wie co może być tego przyczyną ? Czysto skompilowane game tylko usunięta bomba była :v

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano (edytowane)

Nie usunąłeś timebomby.

Właśnie usunąłem :v Sprawdzę jeszcze raz ;-;

Niestety dalej game nie odpala..

Naprawione wystarczyło zmienić pare cyferek w config.cpp :v

Teraz tylko załatwić błąd podczas łączenia się z serwerem ;-; Ma ktoś może tabelkę account? Bo wywala mi taki błąd

AsyncSQL: query failed: Table 'account.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)

Edytowane przez callo

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

@callo

W takim razie coś musisz mieć w syserr.

Edit//

To jest ukryta treść, proszę

Znalazłem to przed chwilą i dodałem :v Naprawiło tamte błędy, a co do połączenia z serwerem w root miałem inny port logowania :) Dzięki za pomoc.

giphy.gif

Opublikowano

Mam takie pytanie jeśli skompiluje mi game i db to podmienić za te co są w plikach (34k) terenzo czy zmienić lokalizacje ?

Podmiana i zmiana clienta (ew. Root locale i uiscript i binka 40k.)
Opublikowano

dzięki to może nawet i na klijencie pla da rade ^_^

No da rade tylko musisz znaleźć rozpakowane patche (metin2_patch_) na internecie ;)

Kilka wrzucalem na mpc ;)

Opublikowano (edytowane)

@Wilczyduch

rWGc39f.jpg

Lub

wrzuć do / i rozpakuj komendą

@Wilczyduch

:(

Weź to oznacz jako najlepszą odpowiedź , oszczędzisz duuuuuużo spamu xD

Edytowane przez Lajk ™
Opublikowano (edytowane)

Nudzi mi się to powrzucam wam jakieś fakty o src o których nie każdy może wiedzieć

wom2.org kupił sorsa za 8 tys euro*.

Edytowane przez klasy1g
Opublikowano (edytowane)

Mam mały problem, to się znaczy src działa normalnie #można_wejść_do_gry ale w start.log chanelli robi się spam zapychający dysk z danym błędem:

sem_wait: Invalid argument

x34235252523523

i start.log może ważyć nawet kilka gb i tak w nieskończoność powiększa się ta liczba...

start.log po sekundzie włączenia serwera liczba 'sem_wait: Invalid argument' nie jest jeszcze ogromna:

ps: zmieniałem kompilacje z gcc42 na g++

Edytowane przez 420 wons it
Opublikowano

jeżeli masz pliki Terenza to w start.log zapisuje ci przebieg procesu start.sh. uruchom tylko DB/AUTH a następnie uruchom channel poleceniem ./game & i zobacz czy będzie ci czymś pluć konsola, jeżeli nie to wina pliku start.sh :)

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Próbował ktoś kompilować pod debianem ?? Czy da się wgl ?? i czy od razu sobie odpuścić??