Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki wybrać hosting?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tworzę serwer i zastanawiam się nad craftserve a fiberhost co polecacie?

Oraz czy na craftserve ta oferta premium nie ma tam żadnych haczyków?30 zł za nielimitowana pamięć oraz graczy?Ile tak naprawdę ona wyciągnie graczy(przy około 25 pluginach) oczywiście bez lagów

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Miałem fiberhost i nie miałem lagów przy 49 pluginach, a teraz jestem na craftserve i też nie narzekam. Chyba nawet te premium craftserve wychodzi taniej

Opublikowano

Craftserve max do 300 slotów, dobra oferta.

@Craftserve pisze (wiadomość z innego tematu) "Powinien bez problemu uciągnąć 100 graczy, niektóre serwery z tego pakietu mają w szczycie po 170 graczy i działają bez lagów" Ale zobacz, że limit plików to 5.000.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Oba hostingi posiadają swoje wady i zalety. Osobiście polecam hosting CraftServe, oferta bardzo tania i dobra. 

Jedyny minus tego hostingu jest, że na odpowiedź Supportu czeka się 2/3 dni. 

Opublikowano

Według mnie , oba te hosty posiadają swoje słabe i dobre strony , z jednej strony csrv ma lepszą ofertę, ale za to na fiber'ze możesz zarabiać bez podatkowo[sam fakt że możesz zarabiać jest "+"]

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Co do odpowiedzi supportu na craftserve, ja jeszcze nie mialem tak, zebym czekal ponad 1 dzien. Zawsze odpowiadaja mi w miare szybko, do 3h, raz mi sie zdarzylo czekac na backupa 23-24h

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Jak dla mnie oba te hostingi są słabe. Osobiście polecam cubehost.pl. Fiberhost to, szczerze powiedziawszy, najgorszy hosting z jakiego korzystałem. I nie wierz w opinie na ich stronie, oni specjalnie nie akceptują negatywnych, w tym moich. Kontaktu z Administracją zero, nigdzie nie ma FAQ, o którym piszą w regulaminie... Z Craftserve - kiedy miałem tam serwer, były okropne lagi. Teraz mogło się coś zmienić, ale moim najlepszym hostingiem jest cubehost.

Opublikowano

@Staku limit plików został podniesiony dwukrotnie, do 10000 plików.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@Craftserve czyli będzie lepiej ta oferta zauważalna :). Prywatnie możecie powiększyć limit plików oczywiście za dodatkowe $?

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Jak dla mnie oba te hostingi są słabe. Osobiście polecam cubehost.pl. Fiberhost to, szczerze powiedziawszy, najgorszy hosting z jakiego korzystałem. I nie wierz w opinie na ich stronie, oni specjalnie nie akceptują negatywnych, w tym moich. Kontaktu z Administracją zero, nigdzie nie ma FAQ, o którym piszą w regulaminie... Z Craftserve - kiedy miałem tam serwer, były okropne lagi. Teraz mogło się coś zmienić, ale moim najlepszym hostingiem jest cubehost.

Ja mam na fiberhoście bardzo dobry kontakt z administracją.

jest nowy hosting dobry i tani cienie.eu

Ile ci zapłacili za reklamę?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Bardzo dorym hostingiem i najlepszym jest pukawka.pl

Posiadam kod ktory daje -20% na zakup i oplacanie serwera chetni niech pisza na pw ;-)
Kod udostepniam za darmo :-) osobom zainteresowanym ;-)

Opublikowano

Polecam craftserve, testowałem serwer i nie mam praktycznie zastrzeżeń - tylko trudno połapać się w panelu serwera. Dodatkowe plusy to niska cena, max 24 GB RAM oraz dobry support.

FiberHost to gówno. Procki z lat '90 + kopiowany panel i niekompatybilność.

Opublikowano

Witam

Tworzę serwer i zastanawiam się nad craftserve a fiberhost co polecacie?

Oraz czy na craftserve ta oferta premium nie ma tam żadnych haczyków?30 zł za nielimitowana pamięć oraz graczy?Ile tak naprawdę ona wyciągnie graczy(przy około 25 pluginach) oczywiście bez lagów

Lepsze craftserve i to za 30zł ma haczyki: 8GB na start max wyciągniesz do 24GB więcej nie dadzą więc nie jest nielimitowana a liczba graczy jest na startowych wartościach 0-300 i możesz też wysępić więcej :)

No to co powiecie o PixelTeam.pl?

Porażka miałem tam serwer - lagi, strasznie obciążony i jak miałem serwer to były takie dobory że na 738MB server dostałem bodajże 10 slotów i mogłem powiększyć

Opublikowano

Wyjdź z tym gó**em. Nie ma na stronie NIPu ani REGONu, tylko skarbówkę na was nasłać.

Ja polecam CraftServe.

Mam wyjabena na dziwne hostingi ale akurat to maja ;-)

C*****.eu jest częścią firmy Velmir. Powstała w celu udostepnienia serwerow gier multiplayer.

Dane firmy:

Velmir - velmir.pl

ul. Nizinna 27

93-479 Łódź, łódzkie

NIP: 729-12-92-547

Regon: 100262398

Zamazalem gwaizdami poniewaz nie chce reklamowac GÓWNA !

Opublikowano

Fiberhost lepszy, trzeba wydać więcej, ale jest WYDAJNIEJ. Mam ten pakiet bedrock i jest 0 lagów, ci co piszą że mają lagi pewnie nawet nie mieli tam serwera...

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Fiberhost lepszy, trzeba wydać więcej, ale jest WYDAJNIEJ. Mam ten pakiet bedrock i jest 0 lagów, ci co piszą że mają lagi pewnie nawet nie mieli tam serwera...

Na przykład ja miałem, od 2 dni mam już nieaktywny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...