Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki wybrać hosting?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fiberhost lepszy, trzeba wydać więcej, ale jest WYDAJNIEJ. Mam ten pakiet bedrock i jest 0 lagów, ci co piszą że mają lagi pewnie nawet nie mieli tam serwera...

Nie miałem tam serwera, ale znajomy owszem. Najbardziej skarżył się na opóźnienia bazy danych MySQL.

Ale FiberHost i tak wymiętka. Co z tego, że dają Ci dużo ramu, jak procesory mają tylko 3.7 Ghz podzielone na ponad 20 serwerów (posiadają maszyny o pamięci RAM 120 gb).

CraftServe ma lepsze procesory podzielone na mniejszą ilość serwerów.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie miałem tam serwera, ale znajomy owszem. Najbardziej skarżył się na opóźnienia bazy danych MySQL.

Ale FiberHost i tak wymiętka. Co z tego, że dają Ci dużo ramu, jak procesory mają tylko 3.7 Ghz podzielone na ponad 20 serwerów (posiadają maszyny o pamięci RAM 120 gb).

CraftServe ma lepsze procesory podzielone na mniejszą ilość serwerów.

1419589880001.jpg

Maszyny FiberHosta ;-)

Opublikowano

2.5GHz przy czym CraftServe posiada 3.5GHz ;-)

Craftserve ma mało ramu, a fiberhost słabszy procesor. Do wyboru.

­

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@TheMolkaPL Tak, Craftserve ma mało ramu. Jest 8GB Ram z limitami. Na FiberHost jest 16gb ram + nie ma limitów. Jeżeli przekroczysz 16gb ram, serwer się nie wyłączy. Mi na maszynie od fiberhost pokazuje 64gb ram, i na stronie i pod komendą /lag. Pozdrawiam 

Oryginalny serwer PvP + Pety + Amulety + Działki + Epicka Autorska Mapa! Klimat Dzikiego Zachodu! 

Oficjalna zapowiedź: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1352322-zapowied%C5%BA-waroflife/

Opublikowano

Nie polecam fiberhost. Ja używam ten serwer premium od craftserve do testów i jestem zadowolony :)

Opublikowano

@BrykietPL Wszystko zależy od konfiguracji pluginów. Ja akurat z FiberHost żadnych problemów nie miałem, jeżeli chodzi o serwery i lagi. A o craftserve wypowiadać się nie będę w kwesti lagów, ponieważ nie miałem tam serwerów. pozdrawiam 

Oryginalny serwer PvP + Pety + Amulety + Działki + Epicka Autorska Mapa! Klimat Dzikiego Zachodu! 

Oficjalna zapowiedź: 

Opublikowano

@TheMolkaPL Tak, Craftserve ma mało ramu. Jest 8GB Ram z limitami. Na FiberHost jest 16gb ram + nie ma limitów. Jeżeli przekroczysz 16gb ram, serwer się nie wyłączy. Mi na maszynie od fiberhost pokazuje 64gb ram, i na stronie i pod komendą /lag. Pozdrawiam 

Jeżeli potrzebujesz więcej to pisz na ich support - dadzą. 64gb Minecraft NIGDY nie wykorzysta.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o craftserve to dogadać się z nimi na PW nie da. Walą wiadomości z jakiegoś automatu, nawet nie przeczytają wiadomości jaką wysłałeś, Bo jak coś w tytule jest o ramie to mają jedną gadkę z automatu. Potestowałem u nich serwer, lekki set który powienien wytrzymać każdy a serwer a tu włącza się limit i dziękuje serwer wywalony. 

Oficjalna zapowiedź: 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o craftserve to dogadać się z nimi na PW nie da. Walą wiadomości z jakiegoś automatu, nawet nie przeczytają wiadomości jaką wysłałeś, Bo jak coś w tytule jest o ramie to mają jedną gadkę z automatu. Potestowałem u nich serwer, lekki set który powienien wytrzymać każdy a serwer a tu włącza się limit i dziękuje serwer wywalony. 

Craftserve jedyne czym mi zablyska to reklamami, skkf ich reklamuje i tyle

Male dzieci mysla ze jak ich ,,Pan'', ,,kupi'' serwer na craftserve to odrazu hosting jest jakis niebianski

Craftserve:

- (minus) ich pomoc techniczna tak jak kolega @BiggDaddy napisal odpowiada dosc dlugo, ale odpowiada autotematycznie, zobacze ze piszesz ci cos o

Moje zapytanie:

Witam chodzi mi mianowicie ze przy zakupu serwera do ilu giga ramu moglibyscie mi podniesc z tych 8 giga np, interesowalo by mnie 16 giga co wy na to

PS.

Jak odpowiecie na to??

Craftserve ukrywa limity:

- 8 GB ram (po kontakcie można zwiększyć)

- od dawna limitują procesor. Na pytanie o limity procesora nie odpowiadaj

Witam

Wszystkie te informacje może Pan znaleźć na naszej stronie główniej www.craftserve.pl pod przyciskiem "więcej informacji" :)

"Każdy użytkownik dostaje tyle pamięci dla serwera ile może potrzebować. Specyfika Javy wymaga, aby podczas jej uruchomienia zawsze był określony limit dostępnej dla niej pamięci. Standardowo ustawiamy ten limit na 8192MB. Taka ilość pamięci wystarczy w przypadku większości dużych serwerów. Może zdarzyć się, że ktoś będzie potrzebował więcej pamięci np. z powodu dużej liczby równoległych światów na serwerze wraz z wieloma graczami. W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM. Liczba 24 GB (24576 MB) RAM to już nieosiągalny limit dla jednego poprawnie działającego serwera Minecraft."

" Na start, każdy serwer dostaje minimum cały jeden rdzeń procesora Intel® Xeon®. Limit jest dynamicznie zwiększany w zależności od liczby graczy online na serwerze."

Pozdrawiam,

Craftserve.pl - Hosting serwerów Minecraft

Ich bezsensowna odpowiedz (poprostu przekopiowali) dopiero po 3/4 E-mail odpisali mi cos takiego:

Witam,

By potrzebować 16GB pamięci RAM musiałby Pan mieć na starcie przynajmniej 150osób online jednocześnie.

Pozdrawiam,

Craftserve.pl - Hosting serwerów Minecraft

Nastepnymi minusami są:

Ograniczenie procesora

Limit plików kiedys 5,000 teraz 10,000

Mysle ze tyle minusów wystarczy zeby zapomniec o tym hostingu ;-)

Opublikowano

Według mnie , oba te hosty posiadają swoje słabe i dobre strony , z jednej strony csrv ma lepszą ofertę, ale za to na fiber'ze możesz zarabiać bez podatkowo[sam fakt że możesz zarabiać jest "+"]

Czekanie na wypłatę pieniędzy z portfela to grubo ponad 5 miesięcy.

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Opublikowano

@xCeglix Dokładnie taką samą wiadomość otrzymałem, gdy wysłałem im zapytanie o dołożenie pamięciu Ram. Dokładnie to samo. Najlepiej skopiować, po co się męczyć. 

Oficjalna zapowiedź: 

Opublikowano

Ciekawa informacja na craftserve (Każdy serwer posiada limit 5 GB powierzchni dysku SSD oraz limit 10 tysięcy plików.)

Przecież 5 GB to jest nic:( U mnie mapa waży prawie 20

Pojęcia nie mam jak to może funkcjonować.

Opublikowano

Ciekawa informacja na craftserve (Każdy serwer posiada limit 5 GB powierzchni dysku SSD oraz limit 10 tysięcy plików.)

Przecież 5 GB to jest nic:( U mnie mapa waży prawie 20

Pojęcia nie mam jak to może funkcjonować.

Jest to taki chwyt marketingowy ze niby masz przypisane te 8 giga ale 5 giga na wykorzystanie ;-)

@xCeglix Dokładnie taką samą wiadomość otrzymałem, gdy wysłałem im zapytanie o dołożenie pamięciu Ram. Dokładnie to samo. Najlepiej skopiować, po co się męczyć. 

Wlasnie po co maja sie meczyc, oni maja byc aktywni a to klient zrozumie przez ich odpowiedz to ich nie obchodzi ;-)

Opublikowano

@xCeglix No dokładnie, Po co się wysilać, skoro przyjdzie jakieś dziecko, weźmie hajs od rodziców i kupi serwer. Myślą że jak zaszaleli z ceną to nic robić nie muszą... To tak nie działa. Zresztą, ja się więcej na ten temat wypowiadać nie mam zamiaru i tak to nic nie zmieni. Można sobie tak na darmo pisać. Wyraziłem swoja opinie i koniec. Dziękuję

Oficjalna zapowiedź: 

Opublikowano

1. To normalne, że support wysyła standardową formułkę w sytuacji kiedy wiele osób pyta dokładnie o to samo, bo nie potrafi kliknąć linku "więcej informacji" w ofercie. Każda normalna firma tak robi. Powinniśmy marnować czas na tworzenie indywidualnych odpowiedzi zamiast poświęcić go na rozwiązywanie faktycznych problemów?

2. Limit 5 GB jest na przestrzeń dysku SDD, jeżeli ktoś ma 20 GB mapę to ma coś źle, bo nawet na dużych serwerach hardcore mapa tyle nie zajmuje.

3. Jeżeli chodzi o powiększanie pamięci to powiększamy jeżeli ma to faktyczny wpływ na wydajność serwera. Większość osób, która pisze do supportu nie zużywa nawet 1/3 z tych podstawowych 8GB, a chce dostać więcej, bo wydaje im się, że serwer będzie lepiej działał. Nie będzie, może działać nawet gorzej z powodu większego obszaru pamięci do zarządzania przez Garbage Collector w JVM (Java Virtual Machine). To tak jakbyście wlewali więcej benzyny do samochodu i liczyli na to, że będzie szybciej jechał. Może jechać nawet wolniej z powodu większej masy paliwa.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@xCeglix No dokładnie, Po co się wysilać, skoro przyjdzie jakieś dziecko, weźmie hajs od rodziców i kupi serwer. Myślą że jak zaszaleli z ceną to nic robić nie muszą... To tak nie działa. Zresztą, ja się więcej na ten temat wypowiadać nie mam zamiaru i tak to nic nie zmieni. Można sobie tak na darmo pisać. Wyraziłem swoja opinie i koniec. Dziękuję

Tak sie rozpisalismy ze az Craftserve ruszylo dupsko i zaczelo odpisywac na mpc ;-)

Opublikowano

@xCeglix może przedstawisz jakieś rzeczowe argumenty zamiast kultywować offtopic i kółko masturbacyjne?

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

1. To normalne, że support wysyła standardową formułkę w sytuacji kiedy wiele osób pyta dokładnie o to samo, bo nie potrafi kliknąć linku "więcej informacji" w ofercie. Każda normalna firma tak robi. Powinniśmy marnować czas na tworzenie indywidualnych odpowiedzi zamiast poświęcić go na rozwiązywanie faktycznych problemów?

2. Limit 5 GB jest na przestrzeń dysku SDD, jeżeli ktoś ma 20 GB mapę to ma coś źle, bo nawet na dużych serwerach hardcore mapa tyle nie zajmuje.

3. Jeżeli chodzi o powiększanie pamięci to powiększamy jeżeli ma to faktyczny wpływ na wydajność serwera. Większość osób, która pisze do supportu nie zużywa nawet 1/3 z tych podstawowych 8GB, a chce dostać więcej, bo wydaje im się, że serwer będzie lepiej działał. Nie będzie, może działać nawet gorzej z powodu większego obszaru pamięci do zarządzania przez Garbage Collector w JVM (Java Virtual Machine). To tak jakbyście wlewali więcej benzyny do samochodu i liczyli na to, że będzie szybciej jechał. Może jechać nawet wolniej z powodu większej masy paliwa.

Przy powiększaniu pamięci RAM napisaliście

W takim przypadku, gdy serwer nie będzie poprawnie działał z powodu błędu "Out of Memory" to limit ten możemy stopniowo podnosić aż do 24 GB RAM.

Czyli mogę po prostu dać w kodzie

throw new OutOfMemoryError();

i to zaakceptujecie?

Opublikowano

@xCeglix może przedstawisz jakieś rzeczowe argumenty zamiast kultywować offtopic i kółko masturbacyjne?

Ja po prostu doradzam osoba ktore chca stworzyc DOBRY serwer a nie wzorowac sie jakimis skkf'ami

Moja ocena waszego hostingu jest mniejsza niz IQ BUTA

Opublikowano

@TheMolkaPL To będzie celowe wywoływanie błędu, więc nie. To tak jakbyś celowo podpalił swój samochód i żądał odszkodowania ;)

@xCeglix czyli sam potwierdzasz, że jesteś hejterem bez logicznych argumentów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...