Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki wybrać hosting?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ Craftserve

mam przy okazji do was pytanie jak u was jest z blokowaniem portu nie muszę jakiś obejść robić aby podpiąć własny sms Shop oraz podpięciem własnej bazy danych

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Craftserve
Jedna uwaga dlaczego będą na forum o grach/serwerach do gier ciągle mówisz o tym aucie ;-;

@xCeglix
To że skkf jest powiązany z craftserve to o niczym nie znaczy.
Skkf na pewno ma osobne specjalnie wydzielone serwery dedykowane o lepszych parametrach niż dla zwykłych graczy ;-;

@topic
Jeżeni nie stać Cię na serwer dedykowany to z ręką na sercu polecam Ci craftserve i nową ofertę.

@offtopic
Nie znam osoby która używała by 100% zapotrzebowania serwer, no chyba że instalują najlepszy plugin skript <3

@Blezur
Według mnie temat zamienia się w mały flamewar ? :P

Opublikowano

Polecam Fiberhost.pl - działa każda lokalizacja , np. na craftserve mają lipną lokalizacja i np. nie które osoby mają lagi ( latają po spawnie , łącza się na serwer 10minut itd itp ) ,

Polecam fiberhost.pl oraz cuddihosting.pl (( VPS, dedyk - w cenie można się dogadać w bok (kontakt))

Opublikowano

­

Ja po prostu doradzam osoba ktore chca stworzyc DOBRY serwer a nie wzorowac sie jakimis skkf'ami
Moja ocena waszego hostingu jest mniejsza niz IQ BUTA

12-latek z bólem dupy, bo bana na hardcorze dostał pewnie. Ignorujcie. ^_^

Tak jak wspominałem, oferta @Craftserve na tę chwilę praktycznie bezkonkurencyjna. Jedynie Fiber może jeszcze konkurować z CSRV ze względu na dobre zagrywki i kilka funkcji, których nie ma w CSRV m.in.:

• możliwość bezproblemowego wgrania własnego silnika (co jest bardzo potrzebne przy np. logowaniu premium, gdzie mam wpiętą dwie klasy służące do weryfikacji kont),
  • na start 64GB RAM,
  • brak limitu plików,
  • i jeszcze 2-3 inne...

Ja powiem tak, gdyby CraftServe wywaliło limit 10.000 plików (co jest lekkim absurdem, bo osiągnięcie np. 10.000 zarejestrowanych kont przy serwerze 200 slotów, to nic trudnego, a zwróćcie uwagę na to, że osobne pliki może tworzyć masa pluginów - Essentials, rankingi, logi konkretnego gracza). Jak dla mnie powinno to zostać zlikwidowane. Masz 5GB miejsca i korzystaj, obojętnie, czy wgrasz na to FTP film w FULL HD 5GB'owy, czy 50.000 plików .txt/.YAML. ;)

Dwa, gdyby dali możliwość wgrywania własnego silnika brałbym nawet teraz serwer. Kod źródłowy Spigota/CraftBukkita jest otwarty, dostępny na Gicie do edycji, więc nie rozumiem sensu blokowania tego. Ja np. nie mam możliwości stworzenia serwera bez własnego silnika, bo mam spięte logowanie premium, naprawione skiny i parę innych bugfixów/ficzerów. Chyba, że boicie się, że jakieś klasy w takim edytowanym silniku popsują Waszą infrastrukturę, ale w sumie to nie jest możliwe, bo serwery są od siebie przecież zupełnie niezależne (przynajmniej tak sądzę). ;)

BTW: ostatnio się spotkałem nawet z sytuacją, gdzie w zwykłym pluginie był backdoor umożliwiający wykonywanie poleceń o jakich by nam się nie śniło. Nawet pingowanie danego celu. Kosmos...

Pozdrawiam,

@Risen. & avaterys

5465845486.png

Opublikowano

­

12-latek z bólem dupy, bo bana na hardcorze dostał pewnie. Ignorujcie. ^_^

Tak jak wspominałem, oferta @Craftserve na tę chwilę praktycznie bezkonkurencyjna. Jedynie Fiber może jeszcze konkurować z CSRV ze względu na dobre zagrywki i kilka funkcji, których nie ma w CSRV m.in.:

• możliwość bezproblemowego wgrania własnego silnika (co jest bardzo potrzebne przy np. logowaniu premium, gdzie mam wpiętą dwie klasy służące do weryfikacji kont),
  • na start 64GB RAM,
  • brak limitu plików,
  • i jeszcze 2-3 inne...

Ja powiem tak, gdyby CraftServe wywaliło limit 10.000 plików (co jest lekkim absurdem, bo osiągnięcie np. 10.000 zarejestrowanych kont przy serwerze 200 slotów, to nic trudnego, a zwróćcie uwagę na to, że osobne pliki może tworzyć masa pluginów - Essentials, rankingi, logi konkretnego gracza). Jak dla mnie powinno to zostać zlikwidowane. Masz 5GB miejsca i korzystaj, obojętnie, czy wgrasz na to FTP film w FULL HD 5GB'owy, czy 50.000 plików .txt/.YAML. ;)

Dwa, gdyby dali możliwość wgrywania własnego silnika brałbym nawet teraz serwer. Kod źródłowy Spigota/CraftBukkita jest otwarty, dostępny na Gicie do edycji, więc nie rozumiem sensu blokowania tego. Ja np. nie mam możliwości stworzenia serwera bez własnego silnika, bo mam spięte logowanie premium, naprawione skiny i parę innych bugfixów/ficzerów. Chyba, że boicie się, że jakieś klasy w takim edytowanym silniku popsują Waszą infrastrukturę, ale w sumie to nie jest możliwe, bo serwery są od siebie przecież zupełnie niezależne (przynajmniej tak sądzę). ;)

BTW: ostatnio się spotkałem nawet z sytuacją, gdzie w zwykłym pluginie był backdoor umożliwiający wykonywanie poleceń o jakich by nam się nie śniło. Nawet pingowanie danego celu. Kosmos...

Pozdrawiam,

@Risen. & avaterys

Oj Avaterys zdjęcie penisa w twoich ustach na Skype Komara bylo przecudowne, ale wracajac do tematu Nie polecam CraftServer czekałem na sensowna odpowiedz chyba 2/3 dni a jak sie juz doczekalem to dostalem chyba z 3/4 e-mail jak oceniam ich kontakt i ze dostalem jakiegos opiekuna, no kur** to mnie najbardziej wkurwialo, a kiedys dawno dawno temu nie wiem czy teraz tak jest ze jak zakupilem u nich serwer to co 5 min sie automatycznie pokazywala informacja: ,,Automatyczny zapis mapy i oczywiscie reklama craftserve.pl'' postanowilem zrezygnowac z hostingu ;-)

Mysle ze osoby typu

Avaterys (Risen.) oraz TheMolkaPL nie zawrócą wam w głowach bo mysle ze oni maja sponsorowane serwery i cos tam maja ze niby tu napisza o craftserve itp... Jak ktos przegladal wszystkie strony to mozna zauwazyc ze TheMolkaPL lajkuje w 90% wszystkie odpowiedzi na CraftServe co coraz bardziej irytuje ;-)

Ps. HardCory to gowno Avaterys <3 hahaha

Opublikowano

­

Oj Avaterys zdjęcie penisa w twoich ustach na Skype Komara bylo przecudowne, ale wracajac do tematu Nie polecam CraftServer czekałem na sensowna odpowiedz chyba 2/3 dni a jak sie juz doczekalem to dostalem chyba z 3/4 e-mail jak oceniam ich kontakt i ze dostalem jakiegos opiekuna, no kur** to mnie najbardziej wkurwialo, a kiedys dawno dawno temu nie wiem czy teraz tak jest ze jak zakupilem u nich serwer to co 5 min sie automatycznie pokazywala informacja: ,,Automatyczny zapis mapy i oczywiscie reklama craftserve.pl'' postanowilem zrezygnowac z hostingu ;-)

Mysle ze osoby typu
Avaterys (Risen.) oraz TheMolkaPL nie zawrócą wam w głowach bo mysle ze oni maja sponsorowane serwery i cos tam maja ze niby tu napisza o craftserve itp... Jak ktos przegladal wszystkie strony to mozna zauwazyc ze TheMolkaPL lajkuje w 90% wszystkie odpowiedzi na CraftServe co coraz bardziej irytuje ;-)

Ps. HardCory to gowno Avaterys <3 hahaha

Kto z kim przystaje takim się staje. Do teraz nie wiem skąd on wytrzasnął takie zdjęcie. Trzeba mieć nieźle w bani nasrane. ^_^

Wracając do tematu, nigdy nie miałem sponsorowanego serwera od CSRV, podejrzewam, że @TheMolkaPL również. Nie wiem skąd te przypuszczenia. Polecam ich, bo wiem, że nie dadzą dupy, w przeciwieństwie do innych krzaków bez NIP-ów i REGON-ów. Dziękuję. Do widzenia.

P.S. każdy ma prawo do własnej opinii na temat hostingu - nie ma problemu, ale jak widzę Twój styl wypowiedzi, to daję Ci na oko nie więcej niż 13 lat.

Pozdrawiam.

5465845486.png

Opublikowano

@Craftserve

Jedna uwaga dlaczego będą na forum o grach/serwerach do gier ciągle mówisz o tym aucie ;-;

@xCeglix

To że skkf jest powiązany z craftserve to o niczym nie znaczy.

Skkf na pewno ma osobne specjalnie wydzielone serwery dedykowane o lepszych parametrach niż dla zwykłych graczy ;-;

@topic

Jeżeni nie stać Cię na serwer dedykowany to z ręką na sercu polecam Ci craftserve i nową ofertę.

@offtopic

Nie znam osoby która używała by 100% zapotrzebowania serwer, no chyba że instalują najlepszy plugin skript <3

@Blezur

Według mnie temat zamienia się w mały flamewar ? :P

Nie chodzi mi ze gracze/widzowie Skkf chca miec taki sam identyczny (chodzi mi o taka samą maszyne) ale mase osob w wieku 10/12 lat sa tez wyjatki ;-) ale przewaznie 10/12 to jest 75% serwera to jak zobaczy na autospamie serwerowym i na lajvach, filmikach ze serwer sponsorowany przez craftserve to mysla ze hosting jest w ogole super swietny, a tak naprawde CraftServe oceniam 5/10 i to takie słabe 5

­

Kto z kim przystaje takim się staje. Do teraz nie wiem skąd on wytrzasnął takie zdjęcie. Trzeba mieć nieźle w bani nasrane. ^_^

Wracając do tematu, nigdy nie miałem sponsorowanego serwera od CSRV, podejrzewam, że @TheMolkaPL również. Nie wiem skąd te przypuszczenia. Polecam ich, bo wiem, że nie dadzą dupy, w przeciwieństwie do innych krzaków bez NIP-ów i REGON-ów. Dziękuję. Do widzenia.

P.S. każdy ma prawo do własnej opinii na temat hostingu - nie ma problemu, ale jak widzę Twój styl wypowiedzi, to daję Ci na oko nie więcej niż 13 lat.

Pozdrawiam.

A co sadzisz o pukawce jak bys porownał, twój ,,wymarzony hosting'' (craftserve) z pukawka, napisz swoja opinie ;-)

Opublikowano

A co sadzisz o pukawce jak bys porownał, twój ,,wymarzony hosting'' (craftserve) z pukawka, napisz swoja opinie ;-)

Nie mam zbyt dużo doświadczeń jeśli chodzi o Pukawkę. Raz z nimi miałem do czynienia - przy X-HARD. Jedyne wspomnienie, jakie pamiętam, to że jak leciały na nas ataki DDoS rzędu 500 MB/s serwer wyleciał w powietrze, razem z wszystkimi innymi na tej maszynie. Było to ponad rok temu, nie wiem jak teraz, może wymienili maszyny z tego niemieckiego czegoś bez filtrowania ruchu, blackholingu, na coś sensowniejszego, choćby te OVH, które traktuje polskich klientów jak śmieci, ale przynajmniej mają dobrą ochronę swojej infrastruktury jak i konkretnej maszyny klienta. ;)

A, i jeszcze pamiętam, że panel był o kant dupy rozstraś i nigdy mi konsola nie działała z powodu jakiejś wtyczki Java. ^_^

Poza tym, żadnych innych przykrych doświadczeń - wydajność serwera była nawet dobra, ale oferta kompletnie niedostosowana pod aktualne warunki.

Ludzie chcą jak najwięcej za jak najtaniej i powoli do każdego hostingu będą wchodzić tanie oferty z nielimitowanym RAM'em, bo to się zwyczajnie opłaca i dla hostingu, i dla klienta.

Pozdrawiam.

­

5465845486.png

Opublikowano

@­"xceglix"
Uważaj teraz przekaże Ci moc oceniania hostingów, level up.
Według Mnie każdy hosting jest beznadziejny ponieważ ogranicza Mnie brak dostępu do root i inne.
Dlatego śmiem twierdzić że każdy hosting jest 0 na 69.
Ale dla zwykłego przeciętnego dziecka który chce stworzyć serwer hosting mu w zupełności wystarczy.
A do tego nie każdego stać na płacenia 500-900 zł miesięcznie.

Opublikowano

Nie mam zbyt dużo doświadczeń jeśli chodzi o Pukawkę. Raz z nimi miałem do czynienia - przy X-HARD. Jedyne wspomnienie, jakie pamiętam, to że jak leciały na nas ataki DDoS rzędu 500 MB/s serwer wyleciał w powietrze, razem z wszystkimi innymi na tej maszynie. Było to ponad rok temu, nie wiem jak teraz, może wymienili maszyny z tego niemieckiego czegoś bez filtrowania ruchu, blackholingu, na coś sensowniejszego, choćby te OVH, które traktuje polskich klientów jak śmieci, ale przynajmniej mają dobrą ochronę swojej infrastruktury jak i konkretnej maszyny klienta. ;)

A, i jeszcze pamiętam, że panel był o kant dupy rozstraś i nigdy mi konsola nie działała z powodu jakiejś wtyczki Java. ^_^

Poza tym, żadnych innych przykrych doświadczeń - wydajność serwera była nawet dobra, ale oferta kompletnie niedostosowana pod aktualne warunki.

Ludzie chcą jak najwięcej za jak najtaniej i powoli do każdego hostingu będą wchodzić tanie oferty z nielimitowanym RAM'em, bo to się zwyczajnie opłaca i dla hostingu, i dla klienta.

Pozdrawiam.

­

Teraz maja bardzo mocne maszyny, dbają o klienta ceny sa mysle ze hmm przystosowane ;-)

Placi sie za jakos a nie za ten ,,nielimitowany ram''

Ps. Zeby miec Ddosy to trzeba czyms podpasc ;-)

Opublikowano

Ps. Zeby miec Ddosy to trzeba czyms podpasc ;-)

Niekoniecznie. Co Ty się dzisiaj urodziłeś i nie wiesz jaka jest społeczność w klockach? 

Atakują Cię, bo mają taki kaprys, bo jesteś dla nich konkurencją, a X-HARD z pewnością był konkurencją dla wielu topowych serwerów, mimo, że nie był jakoś bardzo zaawansowany pod względem technicznym. Wręcz był słaby.

Spójrzmy nawet na PompaMT2, serwer Metina od Nitra i tych innych co przeklinają na filmach. Przez trzy dni już walczą z atakami, bo po prostu są konkurencją. ;)

Nevermind, nie wracajmy do tego co było półtorej roku temu, bo de facto nie ma to większego sensu.

Pozdrawiam.

­

5465845486.png

Opublikowano

Yhym @Risen. i @xCeglix popiszczcie sobie na pw ok?Bo robicie SPAM który już zgłosiłem

Wszystko co piszemy jest na temat, w kazdej wiadomosci sa informacje/opinie lub cos innego co dotyczny hostingow :-) czyli nie odbiega od tematow ;-)

Opublikowano

@robi222pl Serwery nigdy nie są blokowane po przekroczeniu limitów. W przypadku CPU zwyczajnie nie możesz go przekroczyć, ale dzięki temu serwery innych osób nie mogą zamulić Twojego. Limity dyskowe uniemożliwiają uruchomienie serwera, ale nie wyłączają go w trakcie działania. Wystarczy usunąć kilka plików i wszystko wraca do normy. Limit pamięci powoduje standardowy błąd OutOfMemory - jak wszędzie. Pracujemy nad dynamicznymi limitami pamięci.

@Risen Silniki ograniczamy z powodu naszej infrastruktury, niestety silniki nie posiadają w plikach .jar wszystkich potrzebnych nam metadanych abyśmy mogli oferować tak tanią, stałą ofertę. Jeżeli chodzi o auto-logowanie kont premium to są pluginy, które realizują to bez rekompilacji spigota.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@robi222pl Można, ale musisz napisać do supportu. Planujemy dzisiaj też podniesienie podstawowego limitu.

Oficjalny profil Craftserve.pl

Nie załatwiamy spraw na PW - piszcie do supportu za pomocą formularza na naszej stronie.

Wszystkie nasze serwery można testować przez 24h za darmo, bez żadnych zobowiązań i kombinacji - wystarczy utworzyć serwer.

Opublikowano

@Craftserve no nareszcie :) Nie zapomnijcie o ram'ie :)

Co Ty chcesz powiększać jeśli chodzi o RAM? 8GB na start, to wystarczająco dużo. Żaden dobrze skonfigurowany serwer na poziomie 100 graczy nie weżre Ci więcej niż 8GB, bardziej po CPU będzie jeździło i ewentualnie po dyskach, bo ten przepływ danych przy tylu osobach jest dość duży. Ciągle się coś zapisuje, nadpisuje etc. RAM przy odpowiednio skonfigurowanym serwerze nie przekroczy na pewno tych 8GB.

Jedyne co boli, to te ograniczenie do 10 000 plików, bo jest to troszkę bezsensu i to faktycznie, powinno być zmienione.

­

5465845486.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...