Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [1.7+] CheckPlayer - sprawdz gracza czy ma cheaty!

Gość filippop1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bezsensowny plugin :/ po co sobie utrudniać zycie i reczenie wszystko sprawdzać :/ strata czasu

ja bym to widział nieco inaczej :

1. warto by było aby plugin współpracował z nocheat i gdy nocheatplus będzie wykrywało zaburzenia*  u jakiegoś gracza twój plugin powinien wkroczyć do akcji tzn najprościej rzecz ujmując ,

- sprawdzić czy gracz a nie jest w sąsiedztwie innego gracza

- sprawdzić czy gracz a nie jest w sąsiedztwie jakiegoś mob'a

- wysłać pakiety do gracza a z 1 mobem 1 Npc 1 przyjaznym potworem w niewielkim promieniu od gracza na jak najkrótszą chwilę (ale nie bezpośrednio przed graczem tylko po bokach i z tyłu)

- sprawdzić czy gracz ich zaatakował jeśli tak perm

ProtocolLib

citizens

trochę więcej roboty od tego co zrobiłeś ale wtedy ten plugin miał by sens plugin by był wtedy faktycznie użyteczny bo jak na razie eh

jak na razie jego skuteczność jest znikoma i to samo tyczy sie jego efektywności

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

bezsensowny plugin :/ po co sobie utrudniać zycie i reczenie wszystko sprawdzać :/ strata czasu

ja bym to widział nieco inaczej :

1. warto by było aby plugin współpracował z nocheat i gdy nocheatplus będzie wykrywało zaburzenia*  u jakiegoś gracza twój plugin powinien wkroczyć do akcji tzn najprościej rzecz ujmując ,

- sprawdzić czy gracz a nie jest w sąsiedztwie innego gracza

- sprawdzić czy gracz a nie jest w sąsiedztwie jakiegoś mob'a

- wysłać pakiety do gracza a z 1 mobem 1 Npc 1 przyjaznym potworem w niewielkim promieniu od gracza na jak najkrótszą chwilę (ale nie bezpośrednio przed graczem tylko po bokach i z tyłu)

- sprawdzić czy gracz ich zaatakował jeśli tak perm

ProtocolLib

citizens

trochę więcej roboty od tego co zrobiłeś ale wtedy ten plugin miał by sens plugin by był wtedy faktycznie użyteczny bo jak na razie eh

jak na razie jego skuteczność jest znikoma i to samo tyczy sie jego efektywności

Zawsze moze sie zdarzyc ze fartem uderzy tego gracza i perma dostanie... Poprostu biegnie sobie jakis typek macha mieczem i odwraca sie szybko. Jak ktos biega to wylacza kill aure wiec to sensu nie ma.

Ja bym to troszke innaczej zrobil, ale to nie jest NoCheat, to jest tylko plugin do ulatwienia sprawdzania, jak admin ma jakies podejrzenia.

Fajny plugin (z prezentacji i z yt'ba) a czy koliduje z Essentialsem?

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby mozna bylo korzystac z CheckPlayer i Essentials jednoczesnie.

Opublikowano

Zawsze moze sie zdarzyc ze fartem uderzy tego gracza i perma dostanie... Poprostu biegnie sobie jakis typek macha mieczem i odwraca sie szybko. Jak ktos biega to wylacza kill aure wiec to sensu nie ma.

Ja bym to troszke innaczej zrobil, ale to nie jest NoCheat, to jest tylko plugin do ulatwienia sprawdzania, jak admin ma jakies podejrzenia.

:/ dlatego napisałem kilka warunków 1. brak graczy mobow w pobliżu gracza 2. potwory i npc respia sie po bokach gracza i znikają w ułamku sekundy wlasnie po to aby gracz nie mial możliwości ich uderzyć .. fakt jak tylko biegają kill aura jest off , ale nie widziałem aby ktos biegał i machał bezsensownie mieczem a w dodatku co chwile sie odwracał , no i jeszcze trzeba bylo by trafic

tak wiem że to nie jest kill aura ale wyobraź sobie serwer Pvp 100 slotów nocheat sypie ostrzeżeniami a ty sam jeden musisz sprawdzać każdego gracza z osobna :/ przy czym ten plugin (w sumie teleport i ban) nie wiele w tym pomaga :/ bo gracz jak sam zauważyłeś może wyłączyć kill aure zaraz po tym jak zostanie teleportowany

Opublikowano

:/ dlatego napisałem kilka warunków 1. brak graczy mobow w pobliżu gracza 2. potwory i npc respia sie po bokach gracza i znikają w ułamku sekundy wlasnie po to aby gracz nie mial możliwości ich uderzyć .. fakt jak tylko biegają kill aura jest off , ale nie widziałem aby ktos biegał i machał bezsensownie mieczem a w dodatku co chwile sie odwracał , no i jeszcze trzeba bylo by trafic

tak wiem że to nie jest kill aura ale wyobraź sobie serwer Pvp 100 slotów nocheat sypie ostrzeżeniami a ty sam jeden musisz sprawdzać każdego gracza z osobna :/ przy czym ten plugin (w sumie teleport i ban) nie wiele w tym pomaga :/ bo gracz jak sam zauważyłeś może wyłączyć kill aure zaraz po tym jak zostanie teleportowany

Jednak moim zdaniem plugin nie powinien sam banować graczy.

Komputer różni się od ludzkiego mózgu tym, że nie posiada inteligencji; potrafi tylko dodawać i odejmować głupie zera i jedynki.

To człowiek - osoba inteligentna powinna mieć rękę nad tym czy grać ma zostać zbanowany, czy nie. Komputer ma mu tylko pomóc w jego pracy dla przykładu propozycjami.

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Budowniczy
Opublikowano

Bez sensu zaśmiecać miejsce na serwerze banowanie to podstawowe komendy. Plugin uważam za nie wypał wybacz ;c

Opublikowano

Bez sensu zaśmiecać miejsce na serwerze banowanie to podstawowe komendy. Plugin uważam za nie wypał wybacz ;c

Plugin nie jest glownie do banowania... Przeczytaj opis jeszcze raz.

Opublikowano

@seba799

Dzieki za opinie

@topic

6882714192955591293463.jpg                preload_64x64.gif                                

#refresh

@shooly

Fakt z protocollibem, no ale dziala antikillaura. Troche poprawic spawnowanie botow i jest gotowa.
Trudno nie bylo.

Opublikowano

Aktualizacja v1.1

Dodano

Poprawiono

• wczytywanie lokalizacji pokoju sprawdzania

Download

https://github.com/Thefilippop1PL/CheckPlayer/releases

Skan (tak nikt tego nie sprawdza, oprócz moderatorów)

https://www.virustotal.com/pl/file/f3edb9bd5f4b80ce20828991f35edc26d5ed756438eb3eecdca381125f78b1da/analysis/1420031196/

Aktualizacja v1.1 ma sporo bledow! Nie pobieraj jej.
@down update

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...