Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [1.7+] CheckPlayer - sprawdz gracza czy ma cheaty!

Gość filippop1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

//

//

// 

//

//

//

//

//  Reklama

//

//

//

//

//

//

//  

{( CheckPlayer )}
Jest to plugin pod silnik Bukkit API. Ułatwia sprawdzanie graczy adminowi.

Jest to mały plugin, ale myślę że na serwerach pvp się przydaje.

Wzorowałem się na serwerze HiPla***

To nie jest NoCheat!

{( Funkcje )}

• Komenda /check teleportująca gracza do pokoju sprawdzającego
  • Konfiguracja pluginu
  • Własny system banów
  • ULATWIENIE SPRAWDZANIA ADMINOM!

{( Komendy )}

• /check <gracz> - Sprawdz gracza za pomoca pluginu CheckPlayer. Teleportuje go do pokoju sprawdzajacego - Uprawnienie: checkplayer.check - skróty: sprawdz i checkplayer

• /cheater <gracz> - Zbanuj danego gracza za cheaty. - Uprawnienie: checkplayer.cheater - skrót: cziter

• /pclear <gracz> - Oznacz gracza, jako brak cheatów! - Uprawnienie: checkplayer.clear - skróty: czysty i pczysty

• /checksetspawn <spawn|checkroom> - Ustaw lokalizacje pokoju sprawdzajacego lub spawnu - Uprawnienie: checkplayer.setspawn skrót: cpsetspawn

{( TODO | Do zrobienia )}

Task co x sekund powiadomiajacy gracza

Komendy /pclear i /cheater dostepne dla konsoli też.

{( Wideo )}
Jakość troszkę słaba wyszła, ale myślę, że da się ogarnąć.

https://www.youtube.com/watch?v=uSlc2ScLYYg&feature=youtu.be

{( Download )}
https://github.com/Thefilippop1PL/CheckPlayer/releases

{( Kod )}
https://github.com/Thefilippop1PL/CheckPlayer

{( Skan 
(rly? na githubie XDD?) )}

https://www.virustotal.com/pl/file/fd35b1e35ba150bff6c9fea036c93cbbfe2b8545d893d2e1caf4ea086f321318/analysis/1417381339/

{( Metrics - statystyki pluginu )}

http://mcstats.org/plugin/CheckPlayer

-------------------

Statystyki pluginu zostaly wprowadzone w wersji v1.1!

{( Znalazlem buga! )}
https://github.com/Thefilippop1PL/CheckPlayer/issues

Pozdrawiam, Filip.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGotoFinal

Bardziej sensem tego pluginu jest automatyczny teleport do pokoju sprawdzającego co na serwerach pvp się przydaje.
Ale dzięki za ocenę ;p

//edytuję
Dopiero teraz załapałem. W aktualizacji poprawie to.

Opublikowano

Bardzo dobry plugin napewno uzyje go na swoim serwerze a co do tego to dodaj mozliwosc

zeby admin widzial jak ktos bije z 5 kratek i zeby nikt nie mogl latac (unosic sie nad ziemia)!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngxCeglix
Bicie z 5 kratek jest nawet możliwe. Wiem że był taki plugin ale wykrywało to nawet u mnie. 
Co do latania wgraj lepiej sobie NoCheatPlus.

Opublikowano

A w jaki sposób plugin sprawdza czy gracz ma cheaty? Nie widze nic takiego w kodzie wiec plugin raczej powinien nazywac sie "TPPlayer" skoro tylko teleportuje go w dane miejsce, w dodatku banuje sie na nick a nie uuid.

P.s. Vanilla tez ma komende do teleportowania gracza.

Opublikowano

@shooly

Rly? Nie wiedzialem, ze vanilla nie ma komende tp.

Co ty myslales ze to jakas ma byc anty killaura zeby gimby idioci ukradly podjebaly kod?

dodatku banuje sie na nick a nie uuid.

Z tego co zrozumiałem powinienem banować na nick tak?

https://github.com/Thefilippop1PL/CheckPlayer/blob/master/src/pl/filippop1/checkplayer/commands/CheaterCMD.java#L33

target.getName() pobiera nick uuid wedlug Ciebie?

A jak chodziło żebym banował na uuid to nie zrobię tego, bo uuid jest od 1.7.9 a większość jeszcze korzysta z 1.7.2

Pozdrawiam.

//edit zmienilem opis bo duzo osob nie ogarnia...

//on ma tylko ulatwic adminowi sprawdzanie gracza a nie za niego sprawdzac

//nigdy plugin nie wykryje dokladnie czy klient jest zmodyfikowany, tak aby ulatwil rozgrywke.

Dobry plugin, użyje na localhoście.

Nie Interesujące...

Wow, jeszcze nikt z mpc nie zhejcił za kod! Szokujące.

Opublikowano

@shooly

Rly? Nie wiedzialem, ze vanilla nie ma komende tp.

Co ty myslales ze to jakas ma byc anty killaura zeby gimby idioci ukradly podjebaly kod?

Z tego co zrozumiałem powinienem banować na nick tak?

https://github.com/Thefilippop1PL/CheckPlayer/blob/master/src/pl/filippop1/checkplayer/commands/CheaterCMD.java#L33

target.getName() pobiera nick uuid wedlug Ciebie?

A jak chodziło żebym banował na uuid to nie zrobię tego, bo uuid jest od 1.7.9 a większość jeszcze korzysta z 1.7.2

Pozdrawiam.

//edit zmienilem opis bo duzo osob nie ogarnia...

//on ma tylko ulatwic adminowi sprawdzanie gracza a nie za niego sprawdzac

//nigdy plugin nie wykryje dokladnie czy klient jest zmodyfikowany, tak aby ulatwil rozgrywke.

Nie Interesujące...

Wow, jeszcze nikt z mpc nie zhejcił za kod! Szokujące.

No cóż - nazwałeś plugin CheckPlayer, więc tak - tak właśnie myślałem.

Zamiast pisać "żeby idioci podjebali kod", mogłeś po prostu napisać, że nie potrafisz napisać pluginu sprawdzającego czy gracz ma killaurę.

Nie. Powinieneś właśnie banować na UUID, a nie nick - można się domyślić, zwłaszcza że teraz banujesz na nick.

UUID jest od 1.7.5, a nie 1.7.9 - poza tym, tak trudno zrobić boolean w głównej klasie i sprawdzać czy ma się wersję < 1.7.5, czy > niż 1.7.5? Akurat u Ciebie jest tyle kodu że dużo roboty by nie było.

Opublikowano

@shooly

Wystarczy zobaczyć dział zarządzanie serwerem i ile plagiatów, jakieś wycieki itp. tego jest.
Nigdy nie napiszę dużego pluginu publicznego, a jakbym już napisał to na pewno nie na mpc.

Zamiast pisać "żeby idioci podjebali kod", mogłeś po prostu napisać, że nie potrafisz napisać pluginu sprawdzającego czy gracz ma killaurę.

Task odpalony co np. 10 sekund. Losuje kilku graczy z serwera i spawni fake gracza i po np. 10 tickach znika on (task). Chyba to trudne nie jest?

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/antiaura/files/1-anti-aura-check-aura-v0-1/
A i ten plugin znalazłem, to po co mam robić kopie tego?

Opublikowano

@shooly

Wystarczy zobaczyć dział zarządzanie serwerem i ile plagiatów, jakieś wycieki itp. tego jest.

Nigdy nie napiszę dużego pluginu publicznego, a jakbym już napisał to na pewno nie na mpc.

Task odpalony co np. 10 sekund. Losuje kilku graczy z serwera i spawni fake gracza i po np. 10 tickach znika on (task). Chyba to trudne nie jest?

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/antiaura/files/1-anti-aura-check-aura-v0-1/

A i ten plugin znalazłem, to po co mam robić kopie tego?

No tak, i na dużym serwerze może wyłapać cheatera dopiero po kilkudziesięciu minutach, tak jak mówiłem - nie potrafisz napisać takiego pluginu.

BTW. To że coś istnieje, nie znaczy że jest zrobione najlepiej i nie można tego udoskonalić.

Opublikowano

@shooly

To powiedzmy tak, dla Ciebie idealnym pluginem jest plugin z skkf'a. Zobacz, że tego się nie da dokładnie wykryć (spam jak cholera). Samego siebie widziałem na filmiku Irolla, jak mi się uda znaleźć w którym to filmiku było to wyedytuję. Także lepiej nie przesadzać ze sprawdzaniem. 

I nie róbmy już offtopicu.

Opublikowano

Bardzo mi sie podoba ze plugin odrazu tepa do pokoju ;)

Można nazwa niezbyt trafiona, ale ułatwia wpisywanie komend. Używa się /cheater <gracz>, zamiast /tp <gracz> <x> <y> <z> i /tp MojNick NickTargeta.

I to jest wlasnie sens tego pluginu. On ma tylko ulatwiac w sprawdzaniu.

Opublikowano

Jak by to samo sprawdzało gracza np po logach ile bił hitów na sekundę itd... to by było coś ;) A tak to lipa ;c

Opublikowano

Podłączenie pod inne pluginy na banowanie, zmień zapisywanie danych/dodaj SQL(MySQL, SQLite). Te komendy, połowa polskich połowa angielskich(popraw to), stwórz API i będzie GOOD IDEA! ;)

N0thing! :: = ;; :.>

Opublikowano

Podłączenie pod inne pluginy na banowanie, zmień zapisywanie danych/dodaj SQL(MySQL, SQLite). Te komendy, połowa polskich połowa angielskich(popraw to), stwórz API i będzie GOOD IDEA! ;)

API do tak prostego pluginu?

Jedyne co mi przychodzi do glowy to bany - unbany. 

Wystarczy do CheckPlayer/bans.yml i dodac "nick: powod"

Komendy sa polskie i angielskie:

https://github.com/Thefilippop1PL/CheckPlayer/blob/master/src/plugin.yml

@TheMolkaPL

Dodam.

Opublikowano

Przyda mi sie do tworzenia serwera

________________________________________________________________________________________________________________________

WELCOME!!

_________________________________________________________________________________________________________________________

Opublikowano

O kurw* plugin jakiś.Już myślałem że to forum o skryptach !.Co do pluginu ; średnio przydatny.ja bym dodał opcję,że gdzie ustawimy pokój sprawdzania automatycznie powstaje flaga  na której nie możemy używać komend,mysql bo po co bany będą.Plik check.txt w którym będą zapisane info: Gracz Ile razy był sprawdzany i bans.txt w którym będą nicki graczy którzy dostali bana za cheaty.

Opublikowano

Mam w sumie inny/podobny pomysł - po wpisaniu np. /check <nick> (po tych wszystkich sprawdzeniach nullów itd) teleportuje do pokoju wcześniej ustalonego, dodaje do arraylisty nick, jako gracz jest pisane ".kill", do tego listener nasłuchujący, czy pojawiło się takie coś na chacie + czy gracz który to wysłał jest na array'u - jeżeli tak, wypuszcza go, usuwa z arraya itd., jeżeli nie ma takiego gracza - nic nie robi. W przypadku, gdy po 3 sekundach nie pojawi sie wiadomość ".kill" od gracza wyswietla administracji informacje o tym, że gracz ma czity.

Mam szkielet tego kodu, brakuje mi pewnych drobnostek i mógłbym to wypuścić, ale nie jestem profesjonalnym coderem i będzie pełno błędów - dlatego pomysł udostępniam.

fKJeAI4.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam w sumie inny/podobny pomysł - po wpisaniu np. /check <nick> (po tych wszystkich sprawdzeniach nullów itd) teleportuje do pokoju wcześniej ustalonego, dodaje do arraylisty nick, jako gracz jest pisane ".kill", do tego listener nasłuchujący, czy pojawiło się takie coś na chacie + czy gracz który to wysłał jest na array'u - jeżeli tak, wypuszcza go, usuwa z arraya itd., jeżeli nie ma takiego gracza - nic nie robi. W przypadku, gdy po 3 sekundach nie pojawi sie wiadomość ".kill" od gracza wyswietla administracji informacje o tym, że gracz ma czity.

Mam szkielet tego kodu, brakuje mi pewnych drobnostek i mógłbym to wypuścić, ale nie jestem profesjonalnym coderem i będzie pełno błędów - dlatego pomysł udostępniam.

Z tego co wiem huzuni blokuje ".kill" tzn serwer info nie dostaje ze gracz wpisal to.

++++

to58gz6rb8d4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...