Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ardanis [Dedyk] [Easy]

DriftyBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zostałe zmienione to że czas kostimów leci jak nie gramy ? bo przez to odszedłem z ekipą...masz strój na 24h np a musisz się wylogować albo trafiłeś 2 strój jak juz miałeś 1 i ten czas leci ;/ dlaczego nie może być że leci jak jest założony ?

Już Ci tłumaczę jak będzie to zmienione. Zostanie tak, że czas będzie schodzić gdy nie używasz lecz... Będzie nowy sklep z PO gdzie kostiumy itp. będą na 3 dni. Również poprawimy chciwe drzewo. Te w m1 będzie lecieć szkata z niej pety itp do pvp na 3 dni. Będzie też chciwe drzewo dodane na różne mapy do expa tzn 2/3 razy dziennie będzie respić się na każdej mapie aby zabić potrzeba będzie 3+ osoby a drop to przedmioty z is kosty itp na 3dni z lepszymi bonusami niż te co są w grze. Do tego zaraz wielkanoc a co za tym idzie eventy gdzie można będzie zdobyć sm i tak jak było to w grudniu na święta będą dropić w tym przypadku jajka lub ubijać metki i wymieniać zdobyte przemioty na różne fajne rzeczy tak jak było to w  poprzednie święta. Mało tego zmienimy drop z szkat emocji. Teraz fryzy itp z różnym bonusem na różne ilości czasu np. silny na ludzi 9 , 15, 21. Będzie tak że z dungów 40-120 będą lecieć szkaty emocji 1 a nich tylko i wyłącznie przedmioty expa np. 15 potwory 3k hp i na 10h. Dungi 150-180 drop szkat emocji 2 a z nich pety itp. na 14h do expa i pvp. Dungi 210-230 szkata emicji 3 a z nich tylko i wyłącznie przedmioty pvp na 16h. Nie dość że łatwiej to i szybciej oraz prościej. Jeśli ktoś chce może zdobyć sm i kupić np. fryz na 35 dni to nie jest trudne wystarczy troszkę czasu poświęcić i ma się wolne od tego przez prawie miesiąc.

• Odpowiedzi 836
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy zostałe zmienione to że czas kostimów leci jak nie gramy ? bo przez to odszedłem z ekipą...masz strój na 24h np a musisz się wylogować albo trafiłeś 2 strój jak juz miałeś 1 i ten czas leci ;/ dlaczego nie może być że leci jak jest założony ?

No ja też bym wolała żeby czas po wylogowaniu nie leciał.. Po prostu to nie jest serwer dla graczy gdzie się ma trochę mniej czasu na gre. Zainwestujesz kupe kasy w Is zeby mieć strój, fryz i peta na 35 dni a logujesz się np 2 x w tygodniu.. Bo na więcej Ci czas nie pozwala. I co ? No właśnie.. Prawie nic nie poużywałeś swoich rzeczy, w takim razie się nie opłaca kupować itemów z is a co za tym idzie mniejsze zyski dla serwera. Lepiej by było jakby czas leciał tylko podczas zalogowania się/bądź założenia kostiumow/fryzów/petów. No to sie zawiodłam, myślałam, że bedzie inne rozwiązanie z tymi kostiumami. A za PO hmm trzeba bedzie stac i tłuc całymi dniami metki lub bossy żeby uzbierać na kostium 3 dni który zdązy Ci zlecieć a Ty się dobrze nie zalogujesz :P Mam SM, ale poczekam aż coś innego wymyśla.. Bo tak to mi sie też jakoś grać nie chcę ;) Mimo to serwer godny polecenia.

orww.png

Invoria    S2      <3

Opublikowano

No ja też bym wolała żeby czas po wylogowaniu nie leciał.. Po prostu to nie jest serwer dla graczy gdzie się ma trochę mniej czasu na gre. Zainwestujesz kupe kasy w Is zeby mieć strój, fryz i peta na 35 dni a logujesz się np 2 x w tygodniu.. Bo na więcej Ci czas nie pozwala. I co ? No właśnie.. Prawie nic nie poużywałeś swoich rzeczy, w takim razie się nie opłaca kupywać itemów z is a co za tym idzie mniejsze zyski dla serwera. Lepiej by było jakby czas leciał tylko podczas zalogowania się/bądź założenia kostiumow/fryzów/petów. No to sie zawiodłam, myślałam, że bedzie inne rozwiązanie z tymi kostiumami. A za PO hmm trzeba bedzie stac i tłuc całymi dniami metki lub bossy żeby uzbierać na kostium 3 dni który zdązy Ci zlecieć a Ty się dobrze nie zalogujesz :P Mam SM, ale poczekam aż coś innego wymyśla.. Bo tak to mi sie też jakoś grać nie chcę ;)

Pomyślimy nad tym. Napisałaś, że mało kto chce kupić kostium, który jest na 35 dni. W ciągu 35 jesteś w stanie zarobić na ponad 2/3 takie kostiumy jeśli komuś się chce. Nawet nie wiesz ile ludzie mają hajsu w yang lub w sm. Patrząc pod innym kontem lepiej dla serwera jak coś się straci ponieważ trzeba to kupić ponownie a co za tym idzie większe zyski. Zaraz zaczną się komentarze, że serwer po is a tak naprawdę nie jest. To co jest w is można zdobyć w grze. Smoczne monety też można kupić za yang więc nie trzeba wydawać pln.

Opublikowano

Pomyślimy nad tym. Napisałaś, że mało kto chce kupić kostium, który jest na 35 dni. W ciągu 35 jesteś w stanie zarobić na ponad 2/3 takie kostiumy jeśli komuś się chce. Nawet nie wiesz ile ludzie mają hajsu w yang lub w sm. Patrząc pod innym kontem lepiej dla serwera jak coś się straci ponieważ trzeba to kupić ponownie a co za tym idzie większe zyski. Zaraz zaczną się komentarze, że serwer po is a tak naprawdę nie jest. To co jest w is można zdobyć w grze. Smoczne monety też można kupić za yang więc nie trzeba wydawać pln.

"Jak się komuś chce jest w stanie zarobić" ?? Ja mówie o graczach, którzy nie mają tyle czasu grać żeby codziennie grać.. Czyli mam grać codziennie żeby zdobyć yang na następne 35 dni kostium/fryz/pet? To nie jest aż takie proste jak ktoś nie gra codziennie. Ehmm no nic to jest moje zdanie. Ja poczekam aż coś się zmieni z tym, bo wiem że jak kupie te kostiumy teraz to z nich za wiele nie pokorzystam a na nastepne juz nie uzbieram a wydać nie wydam PLN bo mi po prostu szkoda. Mimo to serwer polecam jest fajnie rozbudowany, administracja się zajmuje serwerem, bardzo fajnie się gra na nim. Tylko szkoda, że odszedło tylu dobrych fajnych graczy :(

orww.png

Invoria    S2      <3

Opublikowano

"Jak się komuś chce jest w stanie zarobić" ?? Ja mówie o graczach, którzy nie mają tyle czasu grać żeby codziennie grać.. Czyli mam grać codziennie żeby zdobyć yang na następne 35 dni kostium/fryz/pet? To nie jest aż takie proste jak ktoś nie gra codziennie. Ehmm no nic to jest moje zdanie. Ja poczekam aż coś się zmieni z tym, bo wiem że jak kupie te kostiumy teraz to z nich za wiele nie pokorzystam a na nastepne juz nie uzbieram a wydać nie wydam PLN bo mi po prostu szkoda. Mimo to serwer polecam jest fajnie rozbudowany, administracja się zajmuje serwerem, bardzo fajnie się gra na nim. Tylko szkoda, że odszedło tylu dobrych fajnych graczy :(

Akurat o zarobek tam jest latwo. Na samym handlu (kup taniej, sprzedaj drozej) potrafilem w dzien zarobic 60kkk. Nie wiem ja jest z cenami teraz, ale wtedy 100 SM kosztowalo z 4kkk. Stroj na 35 dni kosztuje chyba 700 jesli sie nie myle, wiec w 1 dzien 2 itemki z ISu :) Jesli ktos ma checi, troszke wiedzy to nie ruszajac dupy z m1 moze ustawic sobie gre.
9YbAX2Z.png
Opublikowano

Akurat o zarobek tam jest latwo. Na samym handlu (kup taniej, sprzedaj drozej) potrafilem w dzien zarobic 60kkk. Nie wiem ja jest z cenami teraz, ale wtedy 100 SM kosztowalo z 4kkk. Stroj na 35 dni kosztuje chyba 700 jesli sie nie myle, wiec w 1 dzien 2 itemki z ISu :) Jesli ktos ma checi, troszke wiedzy to nie ruszajac dupy z m1 moze ustawic sobie gre.

Dziękuje za wypowiedź dokładnie o to mi chodziło. Nie trzeba siedzieć tydzień po 9h dziennie aby mieć full is. To, że itemy są na czas i leci on gdy się ich nie używa nie jest żadną przeszkodą w normalnej rozgrywce.

Opublikowano

ardanispn_wnpphxa.png

Sobota 21.03.2015

Godzina 15:00 / 04:00 --> exp 20% drop yang 10%

Godzina 16:00 ---> Szukanie GM i Animatorów 5 rund

Godzina 19:00 ----> Wojna Królestw

Godzina 20:00 ---> ZUO

- Dla mocniejszych Pustynia ch1

- Dla słabszych Pustynia ch2

☆ Niedziela 22.03.2015

Godzina 14:00 / 24:00  ---> 25% Exp + 15% Yang

Godzina 16:00 ---> Szukanie GM i Animatorów 5 rund
Godzina 17:00 ---> Obrona Kamieni Metin

Godzina 20:00 ---> OX 3 Rundy

Serdecznie Zapraszamy do zabawy

Pozdrawia Team Ardanis.

Opublikowano

Zgadzam się z @DiAbElNy serwer jest bardzo dobry stoi już ponad 5 miesięcy prawie pół roku a to nie jest często spotykane. Serwery takiego typu stoją max 1/2 miesiące. Administracja jest ciągle obecna i pomaga jak najszybciej tylko może. Eventy są co weekend i w tygodniu bonusy na exp lub drop też są obecne. Jednym słowem serwer stabilny z przyszłością i z ogarniętą administracją, która zajmuje się grą.

Opublikowano

Na tym serwerze jest 100% na ulepszenie?

Są metale do ulepszeń czy milion razy spale stal do +9 lub trute?

Ulepszanie nie jest 100% ale mimo to łatwo jest ulepszać przedmioty.

Metali nie ma w sklepie lecz dropią z szkaty serwerowej a ona z każdego moba. Naprawdę o ich ilość nie ma się co martwić ^^

Opublikowano

Polecam serwer,sporo graczy,stabilny,bez bugów,częste eventy,pomocni admini.

Warto i nie jest trudno :)

Dziękuje za pozytywny komentarz i również polecam.

Opublikowano

ardanis fajny serwer ale pelno baCHORKUW I JEDNA OSOBA TAKA TAM GRA TRUDYŻYCIA MA W DOMU STARSZA OSOBA SZUKA SZCZĘŚCIA NA METKU HAHA to stara baba Mikita

Opublikowano

ardanis fajny serwer ale pelno baCHORKUW I JEDNA OSOBA TAKA TAM GRA TRUDYŻYCIA MA W DOMU STARSZA OSOBA SZUKA SZCZĘŚCIA NA METKU HAHA to stara baba Mikita

No wiesz Andrzejku, jak na metina mlody tez nie jestes.

Do modkow, ewentualnego bana mam w glebokim powazaniu.

Srij9JT.png

Opublikowano

­Kiedyś na serwerze dobrze się grało, ale teraz widzę dużo więcej osób ma zażalenia do pracy Gazika. Sam za nim nie przepadałem poprzez podejrzenia moje w jego stronę,  które były w 90% potwierdzone. Polecam ze względu na Drifta.

Pozdro Kujak!

Opublikowano

Witam z tej strony Du3ek:).Drifty odrazu mowie ze ja do cb nic nie mam ale to co twoj team robi jest lekka przesada mowia ci gowno ze ja niby ich bede dosowal albo atakowal serv a to jest gowno prawda szczerze nawet maszynki nie umiem obsugiwac.Ruda (Jedzula)Gada na moj temat takie glupoty ze suchac sie nie chce szczerze to polowa osob z ardanis ma beke z niej:) tak jak i z groszka<3 przydupaski twoje drifty.Banujesz drifty kogos na kogo nawet dowodu nie masz a ruda jeszcze raz na moj temat bedzie takie glupoty gadala innaczej pogadamy:)A teraz kierowane jest to do cb Ruda nie sadzilem ze tak sie traktuje przyjaciol ze Obrabiasz mi za plecami ze jestem siaki i owaki c**j ci do tego co ja robie kiedy gdzie i po co P.S;Tego bana na ts mozesz sobie wsadzic w ....Serv nie polecam ze wzgledu na polowe teamu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od życzliwego gracza dla osób którzy poświęcają czas na ten serwer z podkręconym licznikiem o 2x ( licznik 600 a na serwerze ledwo 300 i tak jest od początku ;) )

Odpowiedzi na pytania ox miłej zabawy i zdobywania nagród.

"Czy Son-Hea znajduje się w m1?", false
"Czy Seon-Hae podpiera się laską?", false
"Czy w stajni znajdują się 4 konie", false
"Czy w stajni są 2 konie 1 kucyk?", false
"Czy w stajni są 2 konie 2 kuce?", true
"Czy starsza pani może cofnąć skile na 140 poziomie?", true
"Czy Mirne która stoi w m1 ma czarne włosy?", false
"Czy obok alchemika w m1 jinno są miecze?", true
"Czy posłaniec królewski jest Kobietą?", true
"Czy ostrze z czerwonej stali posiada szybkość ataku + 27%?", false
"Czy obok biologa w skrzyni znajdują się jabłka?", true
"Czy biolog w swoim domu ma łóżko?", true
"Czy obok biologa w jinno znajduje się kowadło a na nim młotek?", true
"Czy obok biologa w jinno jest siekiera wbita w kloc drzewa?", true
"Czy egzekutor bitewny trzyma w lewej ręce miecz a w prawej tarcze?", false
"Czy kołek treningowy ma uśmiechniętą twarz?", false
"Czy gilotynowe ostrze jest na 10 poziom?", true
"Czy gilotynowe ostrze posiada +24% szybkości ataku?", true
"Czy za biologiem w shinsoo są 2 łóżka?", true
"Czy za biologiem w shinsoo jest 1 skrzynia jabłek?", false
"Czy metin bitwy ma żółty obłoczek dymu?", true
"Czy wygląd zbroi monarchy jest podobny do zbroi Hwang?", true
"Czy w mieście rud jest telepor który ma tradycyjny wygląd?", false
"Czy w mieście rud jest wodospad?", true
"Czy w mieście rud są 2 armaty?", false
"Czy w mieście rud są 3 armaty?", true
"Czy wy świątyni Hwang jest 9 komnat?", false
"Czy w świątyni Hwang jest 10 komnat?", true
"Czy po przejściu na lodową ziemie jesteśmy od razu na środku mapy?", false
"Czy na serwerze jest Piekło?", true
"Czy na serwerze jest dostępny podkląd mapy atlantydy?", true
"Czy w atlantydzie v1 jest Heuk-Young?", true
"Czy w atlantydzie v1 jest Heuk-Yung?", false
"Czy w atlantydzie v1 jest Szkielet-Sura?", true
"Czy w atlantydzie v1 są 4 szkielety Sury?", false
"Czy podziemny lodowy robak ma na swoim grzbiecie 5 lodowych kolców?", true
"Czy w atlantydzie v1 jest Mroczny Ołtarz?", true
"Czy da się przez z atlantydy v1 do atlantydy v2?", true
"Czy w atlantydzie v2 jest Duch Wojownika?", true
"Czy mapa Przylądek Smoczego Ogona jest na 100 lv?", false
"Czy Yu-Hwan trzyma lutnie w prawej ręce?", false
"Czy Yu-Hwang trzyma lutnie w lewej ręce?", false
"Czy na mapie 100 jest konficjusz?", true
"Czy Admirał Agmur jest na mapie 100?", false
"Czy Admirał Angmur jest na mapie 100?", true
"Czy Jae-Seon Kim jest kowalem?", true
"Czy na mapie 100 jest studnia w której jest woda?", true
"Czy na mapie 100 jest skrzynia mordercy?", false
"Czy na mapie 100 jest domokrążca?", true
"Czy na mapie 100 znajduje się skalny kwiat?", true
"Czy mantykora żołnież posiada skrzydła?", true
"Czy mantykora kat trzyma topór w lewej ręce?", false
"Czy metin podłości jest na 130 lv?", false
"Czy metin próżności jest na 120 lv?", true
"Czy na mapie 120 występują 3 bossy?", true
"Czy rzygacz jest bossem?", true
"Czy rzygacz jest bossem na 134 lv?", false

Opublikowano

Od życzliwego gracza dla osób którzy poświęcają czas na ten serwer z podkręconym licznikiem o 2x ( licznik 600 a na serwerze ledwo 300 i tak jest od początku ;) )

Odpowiedzi na pytania ox miłej zabawy i zdobywania nagród.

"Czy Son-Hea znajduje się w m1?", false

"Czy Seon-Hae podpiera się laską?", false

"Czy w stajni znajdują się 4 konie", false

"Czy w stajni są 2 konie 1 kucyk?", false

"Czy w stajni są 2 konie 2 kuce?", true

"Czy starsza pani może cofnąć skile na 140 poziomie?", true

"Czy Mirne która stoi w m1 ma czarne włosy?", false

"Czy obok alchemika w m1 jinno są miecze?", true

"Czy posłaniec królewski jest Kobietą?", true

"Czy ostrze z czerwonej stali posiada szybkość ataku + 27%?", false

"Czy obok biologa w skrzyni znajdują się jabłka?", true

"Czy biolog w swoim domu ma łóżko?", true

"Czy obok biologa w jinno znajduje się kowadło a na nim młotek?", true

"Czy obok biologa w jinno jest siekiera wbita w kloc drzewa?", true

"Czy egzekutor bitewny trzyma w lewej ręce miecz a w prawej tarcze?", false

"Czy kołek treningowy ma uśmiechniętą twarz?", false

"Czy gilotynowe ostrze jest na 10 poziom?", true

"Czy gilotynowe ostrze posiada +24% szybkości ataku?", true

"Czy za biologiem w shinsoo są 2 łóżka?", true

"Czy za biologiem w shinsoo jest 1 skrzynia jabłek?", false

"Czy metin bitwy ma żółty obłoczek dymu?", true

"Czy wygląd zbroi monarchy jest podobny do zbroi Hwang?", true

"Czy w mieście rud jest telepor który ma tradycyjny wygląd?", false

"Czy w mieście rud jest wodospad?", true

"Czy w mieście rud są 2 armaty?", false

"Czy w mieście rud są 3 armaty?", true

"Czy wy świątyni Hwang jest 9 komnat?", false

"Czy w świątyni Hwang jest 10 komnat?", true

"Czy po przejściu na lodową ziemie jesteśmy od razu na środku mapy?", false

"Czy na serwerze jest Piekło?", true

"Czy na serwerze jest dostępny podkląd mapy atlantydy?", true

"Czy w atlantydzie v1 jest Heuk-Young?", true

"Czy w atlantydzie v1 jest Heuk-Yung?", false

"Czy w atlantydzie v1 jest Szkielet-Sura?", true

"Czy w atlantydzie v1 są 4 szkielety Sury?", false

"Czy podziemny lodowy robak ma na swoim grzbiecie 5 lodowych kolców?", true

"Czy w atlantydzie v1 jest Mroczny Ołtarz?", true

"Czy da się przez z atlantydy v1 do atlantydy v2?", true

"Czy w atlantydzie v2 jest Duch Wojownika?", true

"Czy mapa Przylądek Smoczego Ogona jest na 100 lv?", false

"Czy Yu-Hwan trzyma lutnie w prawej ręce?", false

"Czy Yu-Hwang trzyma lutnie w lewej ręce?", false

"Czy na mapie 100 jest konficjusz?", true

"Czy Admirał Agmur jest na mapie 100?", false

"Czy Admirał Angmur jest na mapie 100?", true

"Czy Jae-Seon Kim jest kowalem?", true

"Czy na mapie 100 jest studnia w której jest woda?", true

"Czy na mapie 100 jest skrzynia mordercy?", false

"Czy na mapie 100 jest domokrążca?", true

"Czy na mapie 100 znajduje się skalny kwiat?", true

"Czy mantykora żołnież posiada skrzydła?", true

"Czy mantykora kat trzyma topór w lewej ręce?", false

"Czy metin podłości jest na 130 lv?", false

"Czy metin próżności jest na 120 lv?", true

"Czy na mapie 120 występują 3 bossy?", true

"Czy rzygacz jest bossem?", true

"Czy rzygacz jest bossem na 134 lv?", false

Z pozycji gm cię wywalili czy co xD?

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

­

Z pozycji gm cię wywalili czy co xD?

Num, zemsta jego... ^^ 

Gejzer nie zabłysnąłeś. Co do serwera, polecam.

Opublikowano

W dzień licznik pokazuje 500 góra 550 a w rzeczywistości jest 250 / 270 max 300 ponieważ jest pomnożony razy 2.

W m1 owszem jest sporo sklepów (około 15) lecz jeśli chodzi o ilość graczy jest zupełnie inaczej. W shinsoo nie ma ani jednej gildii która miała by minimalne szanse na wojnie. Nie ma ani jednej gildii... shinsoo w najlepszej godzinie liczy z 10/15 osób :D.Obecnie wojny na 250 lvlu mogą zaoferować tylko 2 gildie ponieważ inne nie mają żadnej szansy więc jak widać nawet nie ma jak się pobić na wojnach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...