Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] KondziuChat - i czat masz ogarnięty

kondziu98

KondziuChat   

320 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy plugin się podoba?

• Tak
      188
    • Nie
      58
    • Nie wiem
      26
    • Jest spoko
      48
  2. 2. Czy dalej rozwijać plugin?

• Tak
      252
    • Nie
      54
    • Nie wiem
      14

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 483
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Proponuje dodać coś takiego że gdy gracz będzie chciał coś napisać do administratora to wystarczy napisać np. @NickAdministratora jakie itemy na gildie ? i danemu administratorowi wyskoczy ta wiadomość podkreślona. Nicki administratorów ustalamy w configu i wielkość liter nie ma znaczenia.

O

/V\

/''\

Opublikowano

Proponuje dodać coś takiego że gdy gracz będzie chciał coś napisać do administratora to wystarczy napisać np. @NickAdministratora jakie itemy na gildie ? i danemu administratorowi wyskoczy ta wiadomość podkreślona. Nicki administratorów ustalamy w configu i wielkość liter nie ma znaczenia.

Można dodać, lecz po co w configu dawać nicki jak można dać permisje do tego i jeśli admin ma tą permisje to dostaje wiadomość, a jak nie to graczowi wyskoczy że nie jest adminem lub coś w tym stylu :) 

531001454960877632167.png

Opublikowano

REF

Mam zamiar zrobić plugin wielojęzyczny :)

Najprawdopodobniej update będzie w wakacje :)

Właśnie zdałem sobie sprawę że będzie trochę roboty xD

REF

Opublikowano

REF

REF

Właśnie zdałem sobie sprawę że będzie trochę roboty xD

REF

REF

Opublikowano

Dziwne, gdy instaluje plugin na serwerze postawionym na moim PC działa, gdy wgrywam na hosting nie działa. Silnik ten sam, pluginy te same. xD

sygnatura.png

Opublikowano

Dziwne, gdy instaluje plugin na serwerze postawionym na moim PC działa, gdy wgrywam na hosting nie działa. Silnik ten sam, pluginy te same. xD

a wgrywałeś prze FTP?

Opublikowano

Ogólnie dopiero teraz zauważyłem że w konsoli pokazuje się, że moja wersja to 2.4 a nie 2.4.1. Ściągam ze spojlera 2.4.1 wersje na 1.7.10. 

A co do błędów to pokazywało, aktualnie nie bardzo mam jak podać Ci te błędy gdyż mam kilku graczy na serwerze. Głównie chodziło o to, że gdy testowałem komendy to przy próbie wyłączenia chatu i wyczyszczenia pokazywał się komunikat null i chat nie był ani blokowany ani czyszczony i automessage nie działało.
Może jest to wina tego, ze to wersja 2.4. 

Pobiorę od Ciebie ze strony i sprawdzę później :P Dam znać co i jak.

Edit:

kondziu98

Po wgraniu 2.4.1 wszystko śmiga :P Polecam plugin :) Mam też kilka propozycji co można dodać :P

- Sygnał dźwiękowy gdy ktoś napisze nick :P np przypuśćmy gracz1 pisze wiadomość Wonoace coś tam to żebym ja dostał sygłnał dźwiękowy

- Gdy ktoś napisze nick osoby z administracji żeby był automatycznie z edytowany na kolorowo (można to zrobić na podstawie cenzury)

- Wiadomość do administracji gdy ktoś napisze jakieś słowo z cenzury (dostęp z permisją) 

- komende /chat reload by po zmianie czegoś w configu nie było trzeba restartować całego serwera

sygnatura.png

Opublikowano

Ogólnie dopiero teraz zauważyłem że w konsoli pokazuje się, że moja wersja to 2.4 a nie 2.4.1. Ściągam ze spojlera 2.4.1 wersje na 1.7.10. 

A co do błędów to pokazywało, aktualnie nie bardzo mam jak podać Ci te błędy gdyż mam kilku graczy na serwerze. Głównie chodziło o to, że gdy testowałem komendy to przy próbie wyłączenia chatu i wyczyszczenia pokazywał się komunikat null i chat nie był ani blokowany ani czyszczony i automessage nie działało.

Może jest to wina tego, ze to wersja 2.4. 

Pobiorę od Ciebie ze strony i sprawdzę później :P Dam znać co i jak.

Edit:

kondziu98

Po wgraniu 2.4.1 wszystko śmiga :P Polecam plugin :) Mam też kilka propozycji co można dodać :P

- Sygnał dźwiękowy gdy ktoś napisze nick :P np przypuśćmy gracz1 pisze wiadomość Wonoace coś tam to żebym ja dostał sygłnał dźwiękowy

- Gdy ktoś napisze nick osoby z administracji żeby był automatycznie z edytowany na kolorowo (można to zrobić na podstawie cenzury)

- Wiadomość do administracji gdy ktoś napisze jakieś słowo z cenzury (dostęp z permisją) 

- komende /chat reload by po zmianie czegoś w configu nie było trzeba restartować całego serwera

Pomyśli się nad tym :)

Była komenda /chat reload ale średnio działała tak jak ja chciałem.

Przerabiam teraz plugin na wielojęzyczny lecz wyskakują mi cały czas jakieś błędy, więc muszę się uporać najpierw z tym.

Najprawdopodobniej jak już zdam praktyczny i teoretyczny egzamin to zacznę się bawić :)

Dziękuje za opinię i Pozdrawiam :D

REF

Opublikowano

REF
Plugin wielojęzyczny już napisany, teraz tylko dodać język Angielski i porządne przetestowanie go i wydaje wersje 2.5 KondziuChat!

Opublikowano

Użyję, zwłaszcza jak wyjdzie wielojęzyczny? Tylko angielski czy też inne?

Użyję, zwłaszcza jak wyjdzie wielojęzyczny? Tylko angielski czy też inne?

Czego tutaj szukasz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...