Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] ARDEBRAN™ - Re-Open[?]

ARDEBRAN™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Temat powinien byc zamkniety i powienna pojawic sie Oficialna Publikacja..

btw znajdzcie sobie 1 osobe ktora bedzie odpowiedzialna za komunikacje bo serwer staje sie ''zabawny'' na innych forach i to co sie najbardziej ''kuje w oczy'' to brak informacji..

A oto nasz tajemniczy haker..

https://www.youtube.com/watch?v=n6kUHM4jmqE

Co jak co Xandi, ale leci lajk :D

Opublikowano

Na prośbę założyciela tematu @ARDEBRAN™  Zamykam go do wtorku.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Więc... jutro kupujemy nowy system anti DDoS, HyperFilter.

Wszystkie bugi z dzisiejszych beta testów zostaną naprawione. Przekładamy beta testy na tą środę, tj. 19.11.2014, a oficjalne otwarcie na 22.11.2014.

Przy następnych beta testach nie będzie już dc, c9, itd. 

Prosimy o cierpliwość i przepraszamy za problemy i niedogodności.

nie :p

Opublikowano

Za to da się kupić programy/firmy/filtry/shieldy i grom wie co tam jeszcze [nie jestem w temacie] itp. blokujące niechciane ataki na server a to = lepsze zabezpieczenia.

IGN: WasKilled / Pizdusia

Server: Eh...róznie xD

Opublikowano

Za to da się kupić programy/firmy/filtry/shieldy i grom wie co tam jeszcze [nie jestem w temacie] itp. blokujące niechciane ataki na server a to = lepsze zabezpieczenia.

Zabezpeczenia przeciwko 'ddos' nic nie pomoga bo to nie byly takie ataki. :p

Opublikowano

Zabezpeczenia przeciwko 'ddos' nic nie pomoga bo to nie byly takie ataki. :P

@xcoom

"Kopiacego sie nie lezy" - wedlug ich jezeli kupisz lepsze zabezpieczenia, to exploity beda zatrzymane  :rolleyes: 

Opublikowano

Prawdopodobnie nic.

Pragnę Pana zaskoczyć, że poprawiliśmy wszystkie bugi z wcześniejszych beta testów, poprawiliśmy rankingi na stronie, zmieniliśmy nieco jej układ, dodaliśmy działający podgląd itemów, nawiązaliśmy współpracę z nowym administratorem, poprawiliśmy nieco wydajność maszyny, itd.

@xcoom

"Kopiacego sie nie lezy" - wedlug ich jezeli kupisz lepsze zabezpieczenia, to exploity beda zatrzymane  :rolleyes: 

Według "nich", nie "ich". To po pierwsze.

Po drugie, widzę że ktoś tutaj zna się lepiej. Jeśli już, to nie zostaną zatrzymane, lecz powstrzymane. Nie mamy o czym dyskutować, wiemy co robimy.

I proszę, przestań używać kolorów, których my używamy, bo nie robimy tego bez powodu.

Start OBT jutro (19.11.2014), zgodnie z planem. Zapraszamy!

Opublikowano

Pragnę Pana zaskoczyć, że poprawiliśmy wszystkie bugi z wcześniejszych beta testów, poprawiliśmy rankingi na stronie, zmieniliśmy nieco jej układ, dodaliśmy działający podgląd itemów, nawiązaliśmy współpracę z nowym administratorem, poprawiliśmy nieco wydajność maszyny, itd.

Po drugie, widzę że ktoś tutaj zna się lepiej. Jeśli już, to nie zostaną zatrzymane, lecz powstrzymane. Nie mamy o czym dyskutować, wiemy co robimy.

I proszę, przestań używać kolorów, których my używamy, bo nie robimy tego bez powodu.

Start OBT jutro (19.11.2014), zgodnie z planem. Zapraszamy!

A o ktorej otwarcie? Mam nadzieje ze nie rano xD

Opublikowano

Jeżeli wiecie co robicie, to problemu by nie było nawet na becie. Nie sądzę abyś Ty pisał cały czas poprawnie polszczyzną (chyba, że lingwista) każdy popełnia błędy podczas rozmowy.

Co do koloru pomarańczowego, tak samo z mojej strony, nie robię tego bez powodu. 

@Edit:

Jak mam rozumieć ten fragment zdania: "(...) poprawiliśmy nieco wydajność maszyny, itd.". Niechaj zgadnę - Windows Update + instalacja Avasta?

Opublikowano

FAQ by Nemesis....

1. Napraw.. i dopiero otwórz - jeżeli teraz otworzysz stracisz połowę graczy, a chyba tego nie chcesz? 

2. Jeżeli zależy Ci na serwerze, a nie na $ to radzę Ci zwerbować SWOICH ziomków i niech oni pograją przez tydzień i postarają się wyłapać ewentualnie błędy.

3. Co do koloru pomarańczowego to nie ma napisane że on jest WASZ - więc teoretycznie dalsza część mojej wypowiedzi będzie właśnie w tym kolorze.

4. Cap 90 nie przejdzie.... mówię poważnie bo obecnie jest za dużo "kolosów" których chodźbyście chcieli nie przebijecie... 

5. Jeżeli się już robi otwarcie na POLSKIM forum to wypada uwzględnić odpowiedni dzień... ( tak mam na myśli weekend - dla tych mniej inteligentych ).

6.  To samo co 4... no wbije ten 90 lv i co? będe nawalał na bocie 24/7 bo już więcej nic się nie wydarzy.. później zrobie kolejne konta ( wytaxuje ) i zrobie sobie party .... 

7. Nie macie pomysłu na to by ubarwić mi ostatnie lvl, a przecież SILKROAD ONLINE z tego synął... że najwięcej można było robić jak się miało max poziom....

No... powodzenia

/ P.S nie musicie pisać komentarzy w stylu "jak się nie podoba to nie graj" - bo na pewno bez WASZEJ POMOCY BYM NA TO NIE WPADŁ.

True love survives all

Opublikowano

Jeżeli wiecie co robicie, to problemu by nie było nawet na becie. Nie sądzę abyś Ty pisał cały czas poprawnie polszczyzną (chyba, że lingwista) każdy popełnia błędy podczas rozmowy.

Co do koloru pomarańczowego, tak samo z mojej strony, nie robię tego bez powodu. 

@Edit:

Jak mam rozumieć ten fragment zdania: "(...) poprawiliśmy nieco wydajność maszyny, itd.". Niechaj zgadnę - Windows Update + instalacja Avasta?

Masz tak ogromna wiedze na temat plikow to czemu sam nie zrobisz czegos zeby otworzyc swoj server??

FAQ by Nemesis....

1. Napraw.. i dopiero otwórz - jeżeli teraz otworzysz stracisz połowę graczy, a chyba tego nie chcesz? 

2. Jeżeli zależy Ci na serwerze, a nie na $ to radzę Ci zwerbować SWOICH ziomków i niech oni pograją przez tydzień i postarają się wyłapać ewentualnie błędy.

3. Co do koloru pomarańczowego to nie ma napisane że on jest WASZ - więc teoretycznie dalsza część mojej wypowiedzi będzie właśnie w tym kolorze.

4. Cap 90 nie przejdzie.... mówię poważnie bo obecnie jest za dużo "kolosów" których chodźbyście chcieli nie przebijecie... 

5. Jeżeli się już robi otwarcie na POLSKIM forum to wypada uwzględnić odpowiedni dzień... ( tak mam na myśli weekend - dla tych mniej inteligentych ).

6.  To samo co 4... no wbije ten 90 lv i co? będe nawalał na bocie 24/7 bo już więcej nic się nie wydarzy.. później zrobie kolejne konta ( wytaxuje ) i zrobie sobie party .... 

7. Nie macie pomysłu na to by ubarwić mi ostatnie lvl, a przecież SILKROAD ONLINE z tego synął... że najwięcej można było robić jak się miało max poziom....

No... powodzenia

/ P.S nie musicie pisać komentarzy w stylu "jak się nie podoba to nie graj" - bo na pewno bez WASZEJ POMOCY BYM NA TO NIE WPADŁ.

1. Duzo ludzi czeka na niski cap, bo te "kolosy" sie znudzily non stop otwieraja z wysokim capem.

2. Dzien jest dobry tylko odpowiednia godzina.

3. Jak lubisz bocic to stawiaj sobie bota na 24/7 skoro tak sie nauczyles grac w silka. Sa inne rzyczy do robinie niz bocienie.

4. Widac jaki z ciebie gracz.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja ciebie nie rozumiem, jak jestes taki madry i twoja wiedza na temat plikow jest wieksz od ludzi prowadzacych server czemu sam nie zrobisz swojego servera, hymm niech zgadne czemu? Nie poradzil bys sobie z tym,prace nad serverem sa bardzo ciezkie i rozumiem doskonale administracje Ardebrana ze maja klopoty ktore w koncu zarzegnamy. Aczkolwiek nie powinniscie miec czegos takiego poniewaz juz nie 1 raz prowadzicie server. A coz czlowiek nie robot pomylic sie moze, Najlepiej komentowac prace innych nawet nie zdajac sobie sprawy jakie to jest ciezkie. Masz powstaja servery codziennie ze 2 ale co z tego?? Albo administracja nie potrafi sobie poradzic z atakami albo ludzie nie chca grac na nich, nie sztuka jas gadac skoro samemu nie potrafi sie nic zrobic. Osobiscie prowadzilem pprace nad serverm i naprawde wspolczuje Adminisitracji. 

Pozdrawiam

Kolege chyba znam..... i jeżeli to jest ta osoba o której myślę to wątpie aby był ktoś na tym FORUM z większa wiedzą niż ten osobnik. 

Masz tak ogromna wiedze na temat plikow to czemu sam nie zrobisz czegos zeby otworzyc swoj server??

1. Duzo ludzi czeka na niski cap, bo te "kolosy" sie znudzily non stop otwieraja z wysokim capem.

2. Dzien jest dobry tylko odpowiednia godzina.

3. Jak lubisz bocic to stawiaj sobie bota na 24/7 skoro tak sie nauczyles grac w silka. Sa inne rzyczy do robinie niz bocienie.

4. Widac jaki z ciebie gracz.

Pozdrawiam

Wiesz z kim Ty wogóle piszesz? Byłem w największych Polskich projektach jak i zagranicznych - byłem GA Ncsro oraz GM'em na Lyssie oraz paru innych ( jako grafik + osoba odpowiedzialna za reklame ). To co teraz dzieje się na scenie tej gry jest po prostu ŻENUJĄCE, a Ty drogi użytkowniku jesteś tego odpowiednim przykładem. Wytłumacz mi co będziesz robił na capie 90 - no słucham.. pozabijasz unikaty, pvp sobie walniesz? albo karawanke zrobisz? srsly? Nigdy nie powierzyłbym Ci żadnej funkcji na serwerze - dzień odpowiedni ? Gratuluje za popieranie daty otwarcia w ŚRODKU TYGODNIA kiedy 90% osób uczy się i pracuje. Wiesz po co są wogóle BETA TESTY? bo z tego co piszesz wynika to ,że nawet nie znasz pojęcia tego słowa ale to jest już mało istotne. ( jeżeli jesteś zainteresowany poczytaj u wujka googla ). Co do kolosów.. jakoś się trzymają i otwierają kolejne serwery, nawet jak otworzą cap 90 to i tak mało kto zagra bo w większości osoby już sa "usadowione" na innych serwerach.

Po pierwsze nie jestesmy kolegami po drugie napewno sie nie znamy po trzecie przysowiowy czas na garnuszku mamusi sie juz dawno sie skonczyl po czwarte przechwalanki nic tu nie zdzialaja dlaczego sam nie  postawisz servera skoro masz tak obszerna wiedze. Z tym czasem zgodze sie bo to zajmuje czasu. Skoro podejmujesz sie pracy nad tym to niestety musisz poswiecic czas tak jak na wszystko. A co do mojej wiedzy zdziwil bys sie  :D Wszyscy wjerzdzacie na Administracje a sami nie potrafili byscie zrobic prostej rzeczy w SQL.

Po pierwsze NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM bo widać że i w tym masz braki ...( chodziło mi o Pawła, który skrywa się pod tym śmiesznym nickiem ) wiesz co? śmieszna jesteś, dam Ci może zadanie z moich studiów to się z Ciebie pośmiejemy jeżeli chodzi o SQL, co Ty na to? btw. widać Twój brak wiedzy po tej wypowiedzi.... proszę Cię skończ dyskutować jeżeli nie masz o czymś zielonego pojęcia..

Co do serwera.... proszę Cię bardzo nie wypowiadaj się jak nie masz zielonego pojęcia. Prawdopodobnie siedzisz u mamy, chodzisz do szkoły i uczysz się i na tym Twoje obowiązki się kończą - nie wiem czy wiesz ale prawnie aby wykupić maszyne to musisz zaakceptować regulamin z hostingiem i w większości jest wzmianka o zaobowiązaniach, konsekwencjach oraz informacja o ukończeniu 18-stego roku życia. Co więcej... osoba która nawet ma skończone te 18 lat musi mieć $ na to, a wątpie aby rodzicie dali - więc już musi pracować albo być z zamożnej rodzinki :c i co dalej? Pojawia się kolejny problem jest nim CZAS - wątpie aby Tobie jak i innym osobom chciało siedzieć po 24/7 przy edycji DB. Coś Ci powiem jako dodatek - obecnie fixa do zablokowania portów przed atakami ddos posiada kilka osób w tym ja oraz czarnobyl ( if u know what i mean ) więc to kolejne koszty związane a OCHRONĄ serwera.... mogę tak wymieniać bardzo długo ale czy jest w tym sens? 

Nie ma w tym sensu..

True love survives all

Opublikowano

Kolege chyba znam..... i jeżeli to jest ta osoba o której myślę to wątpie aby był ktoś na tym FORUM z większa wiedzą niż ten osobnik. 

Co do serwera.... proszę Cię bardzo nie wypowiadaj się jak nie masz zielonego pojęcia. Prawdopodobnie siedzisz u mamy, chodzisz do szkoły i uczysz się i na tym Twoje obowiązki się kończą - nie wiem czy wiesz ale prawnie aby wykupić maszyne akceptujesz regulamin z hostingiem i wiekszości jest wzmianka o zaobowiązaniach, konsekwencjach oraz informacja o ukończeniu 18-stego roku życia. Co więcej... osoba która nawet ma skończone te 18 lat musi mieć $ na to, a wątpie aby rodzicie dali - więc już musi pracować albo być z zamożnej rodzinki :c i co dalej? Pojawia się kolejny problem jest nim CZAS - wątpie aby Tobie jak i innym osobom chciało siedzieć po 24/7 przy edycji DB. Coś Ci powiem jako dodatek - obecnie fixa do zablokowania portów przeed atakami ddos posiada kilka osób w tym ja oraz czarnobyl ( if u know what i mean ) więc to kolejne koszty związane a OCHRONĄ serwera.... mogę tak wymieniać bardzo długo ale czy jest w tym sens? 

Nie ma w tym sensu..

Po pierwsze nie jestesmy kolegami po drugie napewno sie nie znamy po trzecie przysowiowy czas na garnuszku mamusi sie juz dawno sie skonczyl po czwarte przechwalanki nic tu nie zdzialaja dlaczego sam nie  postawisz servera skoro masz tak obszerna wiedze. Z tym czasem zgodze sie bo to zajmuje czasu. Skoro podejmujesz sie pracy nad tym to niestety musisz poswiecic czas tak jak na wszystko. A co do mojej wiedzy zdziwil bys sie :D Wszyscy wjerzdzacie na Administracje a sami nie potrafili byscie zrobic prostej rzeczy w SQL. Tyle w temacie i nie mam zamiaru drazyc tego dalej. 

Opublikowano

Po pierwsze nie jestesmy kolegami po drugie napewno sie nie znamy po trzecie przysowiowy czas na garnuszku mamusi sie juz dawno sie skonczyl po czwarte przechwalanki nic tu nie zdzialaja dlaczego sam nie  postawisz servera skoro masz tak obszerna wiedze. Z tym czasem zgodze sie bo to zajmuje czasu. Skoro podejmujesz sie pracy nad tym to niestety musisz poswiecic czas tak jak na wszystko. A co do mojej wiedzy zdziwil bys sie  :D

Hej hej, panie! Skoro Twoja wiedza przekracza nasze granice, to dlaczego nie uzyskałeś jeszcze tytuł profesora? A no właśnie. Wiedza jest po to aby jej używać, a nie po to aby prezentować (lub w Twoim znaczeniu -- udowadniać) możliwości mojej osoby w zakresie Silkroad. Tak po za tym, każdy jest w stanie postawić serwer Silkroad, to o czym najprawdopodobniej myślisz, to konfiguracja bazy danych. Radzę siedzieć cicho, jeżeli nie zna się pełnych info.

A tak btw, zwrot "kolega" był do mnie, a nie Twojej osoby (zagubiłeś się...).

Opublikowano

Ja p******e, jaka komedia jest w tym temacie... Założę się że każdy sobnik hejtujący w tym temacie zagra na tym servie, co więcej ma mokro w gaciach bo server nie ruszył w terminie^^ tzn beta xD beka z tego w pizdu... crisis ciebie sie poważnie traktować nie da, już sam dopisek PL na polskim forum o tym przesądza. Co z tego że ty i czarnobyl macie macie fixa? przyszedłeś się podjarać? Poza tym, jeśli nie interesuje cie server lub nie chcesz udanego startu to na cholere mówisz że cap nieoplacalny bądź data otwarcia zła? powinieneś to olać lub się cieszyć. Ludzie jak nie macie gdzie spinać to wejdźcie sobie na jakieś forum dla dzieci i się wyżyjcie. Rozbijcie szklankę, pokrzycie sobie, nawet uderzcie pięściami w jakąś rzecz bądź wyjebcie klawiarute, komputer czy monitor przez okno. Może wam ulży. W każdym bądź razie odpierdolcie się od serwa jak nie chcecie pograć. Grajcie sobie na tych waszych boskich serwerach i dajcie ludziom w spokoju pracować :)

bez pozdrowień, Sin!

@down To goń ich na pm a nie śmieć tu bo czyta się tą marną komedię z politowaniem. Btw. to challenge accepted dalej utwierdza mnie w przekonaniu że chodzisz do gimby. Najbardziej zdurniałe stwierdzenie ostatnimi czasy, które pojawia się często w sieci dla fejmu na fejsie, popularne wśród internetowych kozaków^^

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja p******e, jaka komedia jest w tym temacie... Założę się że każdy sobnik hejtujący w tym temacie zagra na tym servie, co więcej ma mokro w gaciach bo server nie ruszył w terminie^^ tzn beta xD beka z tego w pizdu... crisis ciebie sie poważnie traktować nie da, już sam dopisek PL na polskim forum o tym przesądza. Co z tego że ty i czarnobyl macie macie fixa? przyszedłeś się podjarać? Poza tym, jeśli nie interesuje cie server lub nie chcesz udanego startu to na cholere mówisz że cap nieoplacalny bądź data otwarcia zła? powinieneś to olać lub się cieszyć. Ludzie jak nie macie gdzie spinać to wejdźcie sobie na jakieś forum dla dzieci i się wyżyjcie. Rozbijcie szklankę, pokrzycie sobie, nawet uderzcie pięściami w jakąś rzecz bądź wyjebcie klawiarute, komputer czy monitor przez okno. Może wam ulży. W każdym bądź razie odpierdolcie się od serwa jak nie chcecie pograć. Grajcie sobie na tych waszych boskich serwerach i dajcie ludziom w spokoju pracować :)

bez pozdrowień, Sin!

Challenge accepted ale wpierw przyszedłem zgnoić tu pare osób które nie mają pojęcia o czym piszą. ( Niczym się nie jaram, tylko dyskutuje  - w końcu mogę? ) 

@UP 

Ja p******e, jaka komedia jest w tym temacie... Założę się że każdy sobnik hejtujący w tym temacie zagra na tym servie, co więcej ma mokro w gaciach bo server nie ruszył w terminie^^ tzn beta  xD beka z tego w pizdu... crisis ciebie sie poważnie traktować nie da, już sam dopisek PL na polskim forum o tym przesądza. Co z tego że ty i czarnobyl macie macie fixa? przyszedłeś się podjarać? Poza tym, jeśli nie interesuje cie server lub nie chcesz udanego startu to na cholere mówisz że cap nieoplacalny bądź data otwarcia zła? powinieneś to olać lub się cieszyć. Ludzie jak nie macie gdzie spinać to wejdźcie sobie na jakieś forum dla dzieci i się wyżyjcie. Rozbijcie szklankę, pokrzycie sobie, nawet uderzcie pięściami w jakąś rzecz bądź wyjebcie klawiarute, komputer czy monitor przez okno. Może wam ulży. W każdym bądź razie odpierdolcie się od serwa jak nie chcecie pograć. Grajcie sobie na tych waszych boskich serwerach i dajcie ludziom w spokoju pracować  :)

bez pozdrowień, Sin!

@down To goń ich na pm a nie śmieć tu bo czyta się tą marną komedię z politowaniem. Btw. to challenge accepted dalej utwierdza mnie w przekonaniu że chodzisz do gimby. Najbardziej zdurniałe stwierdzenie ostatnimi czasy, które pojawia się często w sieci dla fejmu na fejsie, popularne wśród internetowych kozaków^^

Tak jestem gimbem, nie zdalem kilka razy ( rocznik 94 ), aż mi się smutno zrobiło :c - tak mi przykro że aż w cale. Rzecz biorąc prawdopodobnie nie wiesz nawet skąd te stwierdzenie jest - i powiem Ci w sekrecie że pochodzi od homoseksualnego aktora. ( nie dość że gimb to i zboczeniec ) Na fejsie robie taki fejm, że jak pisze komentarze to usuwają moje posty ( nie korzystam praktycznie z tego fejsa.. nie mam na to czasu w przeciwieństwie do Ciebie i innych osób ) . 

Temat jest od pisania takich rzeczy, nie mam zamiaru zawalać sobie skrzynki dyskusją prywatną... wolę to zrobić publicznie bo o to przecież chodzi, no nie? <3 Twoja wypowiedź mnie tak zbudowała że będę się tu wypowiadał kiedy tylko będę miał czas, dzięki wielkie <3 <3 <3

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...