Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam wszystkich graczy serwera IndBuildCraft , chciałem was wszystkich poinformować o tym ,
że w dniu 2014-10-05 został wprowadzony nowy Regulamin serwera.
Jest on dostępny na Forum.

Proszę wszystkich o zapoznanie się z nowym Regulaminem.

------------------
Pozdrawiamy,
Administracja IBC

Opublikowano

Mody są świetne ale żałuję, że nie ma GregTecha ustawionego na Hardcore. :P

No też tego żałuje , lecz po prostu sami sobie wybraliście było głosowanie nawet ( około 80% serwera była za skasowaniem gregtecha lecz jest to dla nas podstawa to postanowiliśmy ustawić go na easy)

Opublikowano

Ten serwer to działa? Bo strona leży, linku do launchera nie dostrzegam...

Yyyy. nie!? Ja o 7:49 grałem w INDBC, zresztą teraz serwer działa (jest on), strona też działa

Opublikowano

Czasami dostajemy liczne ataki ddos co powoduje zerwanie połączenia z maszyną , lecz jeżeli nawet tak się stanie to serwer szybko wstaje.

Opublikowano

Mam problem bo jak dam graj to nic się nie dzieje, nic nie wyskakuje itp Graj ma ramke na niebiesko obtoczoną ale nic się nie dzieje..

Musisz wybrać swoją jave , to powinno pomóc.

Opublikowano

Jakie ustawić xms i xmx ? Mam 4 GB ramu. Ponieważ gdy wbijam na serwer to od razu mi wyskakuje brak odpowiedzi, a komputera słabego nie mam.

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

Opublikowano

Jakie ustawić xms i xmx ? Mam 4 GB ramu. Ponieważ gdy wbijam na serwer to od razu mi wyskakuje brak odpowiedzi, a komputera słabego nie mam.

Brak odpowiedzi jest to normalnie , w tym czasie modyfikacje się ładują , może to potrwać nawet 5minut.

xms - 1024 / xmx - 2048

@XKosiKredki

Nie planujemy zmieniać na 1.8. gdyż Mojang wprowadził tam nowe prawa które są bezsensu dla multiplayer.

Opublikowano

Brak odpowiedzi jest to normalnie , w tym czasie modyfikacje się ładują , może to potrwać nawet 5minut.

xms - 1024 / xmx - 2048

Ale żeby przy i5 tyle trwało?

cooltext1062421582.png

"Barcelona's football shouldn't be watched with the eyes but with the soul. To see this team play is a delight for all." - Alfredo Di Stefano

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja posiadam AMD x6 4,50 Ghz Turbo i mi się otwiera około 2 minut.

80 Modyfikacji to nie jest mało..

AMD FX 6 nie jest tak szybkie jak i5 :)

A tak ogólnie to "kim jesteś" ? :) Podejrzewam że Insanity

Opublikowano

AMD FX 6 nie jest tak szybkie jak i5 :)

A tak ogólnie to "kim jesteś" ? :) Podejrzewam że Insanity

Kolego I5 ma 3 rdzenie max 4.00Ghz ,

ja posiadam 6 rdzeni i 4,5Ghz więc jak i5 jest lepsze?

Co do tego kim jestem nie musisz wiedzieć :)

Opublikowano

Prezentacja super, jedynie czcionka jak dla mnie mało czytelna. Serwer świetny, polecam. Jedynie moglibyście zmniejszyć ilość modyfikacji dla większej optymalizacji.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Kolego I5 ma 3 rdzenie max 4.00Ghz ,

ja posiadam 6 rdzeni i 4,5Ghz więc jak i5 jest lepsze?

Co do tego kim jestem nie musisz wiedzieć :)

No to tu zapraszam do działu "komputery" bo stacjonarne i5 ma 4 rdzenie, a Gigaherce nie są wyznacznikiem wydajności :)  (niektórzy mówią że jak np. FX 6 ma "6 rdzeni" to tak naprawdę ma 3 rdzenie i x2 wątki, ale jakoś w to wątpię bo nigdzie nie mogę znaleźć "dowodów")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...