Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo polecam ten serwer, istnieje od wersji Beta 1.3 (albo nieco później, bo może nie do końca pamiętam) i ogólnie jestem bardzo zadowolony, fajne i dobrze dobrane mody, pamiętajmy że jest to serwer typowo techniczny. Dodatkowo prosty system cuboidów (/kit gracz i stawiamy blok np. węgla, w ten sposób tworzy się cuboid), eventy, stragany....

Minusy:

1. Często są lagi lub serwer pada (ale zdarza to się coraz rzadziej)
  2. Małe problemy z Luncherem (INDBC wymaga dużo RAM'u bo ma 80 modów) takie jak wyłączanie się minecraft'a bez powodu (zdarza mi się to po dwóch Out Of Memory, potem minecraft się bez powodu i komunikatu wyłącza podczas gry)
  3. Małe problemy z administracją.... powiem tak: Jak widzisz/słyszysz że ktoś ma coś zcheatowanego (np. Creative Cell, Admin Anchor) to biegnij czym prędzej do admina bo mogą być potem problemy (jak mniemam mam już unbana)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany poradnikiem do Computer Craft to Zapraszam Tutaj

Plusy tego serwera zdecydowanie przewyższają minusy.

Opublikowano

Minusy:

1. Często są lagi lub serwer pada (ale zdarza to się coraz rzadziej)
  2. Małe problemy z Luncherem (INDBC wymaga dużo RAM'u bo ma 80 modów) takie jak wyłączanie się minecraft'a bez powodu (zdarza mi się to po dwóch Out Of Memory, potem minecraft się bez powodu i komunikatu wyłącza podczas gry)
  3. Małe problemy z administracją.... powiem tak: Jak widzisz/słyszysz że ktoś ma coś zcheatowanego (np. Creative Cell, Admin Anchor) to biegnij czym prędzej do admina bo mogą być potem problemy (jak mniemam mam już unbana)

Cody cody cody.. 

Więc już się wypowiadam.

1.Lagi były powodowane zaniedbaniem serwera ( dziękujmy dawidowi ) , który wyleciał z posady Administratora za swoje zachowanie..

W tej chwili ogarneliśmy lagi w 80%.  Crashe , lagi serwera już prawie nie występują na tą chwile.

Pracujemy nad tym dalej..

2.Czasami do gadania nie ma ram lecz procesor , java niestety jest taka wredna że zjada dużo procesora gdy mamy mało ram.

Próbujemy to zoptymalizować. 

3.No wybacz ale niestety wiesz jak to jest.. Zasady to zasady nie ważne czy to kuzyn czy sąsiad ważne że złamał regulamin , lecz tą sprawę

sobie już wyjaśniliśmy.

Ogólnie dziękuje za twoją wypowiedz ;]

Pozdrawiam.

Opublikowano

Już pobieram i jestem pewny że zostanę dłużej na serwerze dzięki temu że jest gregtech co powoduje że rozgrywka jest o wiele trudniejsza i zawsze bedzie coś do roboty ;]

Opublikowano

Pobieram paczkę zobaczymy co będzie na serwie.

Da się dodać do paczki shadery? Tzn. żeby się nie zepsuła.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Pobieram paczkę zobaczymy co będzie na serwie.

Da się dodać do paczki shadery? Tzn. żeby się nie zepsuła.

W tej chwili nie ma takiej możliwości gdyż launcher wykrywa inne pliki po czym je kasuje. 

Aktualnie nasz programista pisze autorski launcher , dzięki czemu będziecie mogli wgrać sobie dodatkowe efekty itd.. 

Staramy się usprawniać serwer więc prosił bym o cierpliwość ;]

Opublikowano

Serwer na prawdę godny uwagi, nigdy do tąd nie grałem na tak stabilnym i z takimi modami serwerze. Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

najlepsze było ibc na 1.2.5 :/
targi, ic, svipy, dzialki, domki z dirtu, hvki... to juz nie powróci :(

Opublikowano

czemu mi pokazuje ze serwerr nie dziala ?

Bo serwer ma 80 modów i czasami nie daje rady. Tak jak mówiłem czasami serwer pada i nikogo nie ma kto by go włączył/zrestartował.

Opublikowano

Bo serwer ma 80 modów i czasami nie daje rady. Tak jak mówiłem czasami serwer pada i nikogo nie ma kto by go włączył/zrestartował.

Cody w pewnym sensie masz rację lecz własnie ten crash był spowodowany restartem serwera , prawdopodobnie był problem z odpaleniem serwera.

Ogólnie gdy serwer padnie sam wstaje w ciągu 5 minut. 

Co do grafiki prezentacji , była ona planowana specjalnie pod kątem tego forum dlatego wygląda tak a nie inaczej.

Planujemy zmienić walutę na taką jaka była czyli Industrial Credit.

Opublikowano

Grałem kiedyś może ktoś pamięta koza

Teraz chciałbym pograć ale mi się nie uruchamia mc kazaliscie zainstalowac jave 8 inie dziala a teraz pc minie dziala

Pozdrawiam gotha

Opublikowano

Grałem kiedyś może ktoś pamięta koza

Teraz chciałbym pograć ale mi się nie uruchamia mc kazaliscie zainstalowac jave 8 inie dziala a teraz pc minie dziala

Pozdrawiam gotha

Wejdź do nas na ts pogadamy , pomożemy ci z tym problemem.

Opublikowano

goth byl h@ i wylecial lol?

Narazie niemam pc ale wbije kiedys

1.2.5 byla najlepsz

Sorry za duble post

Tak wyleciał z powodu zaniedbania serwera , oraz zamieniał się w takiego człowieka co tylko wchodzi co miesiąc i woła o wypłatę $$ , a jak był kłopot z ibc to all do kisiego..

Opublikowano

Doszly mnie sluchy od kolezanki z gralem ze kiedys od jakiegos adma wyciagnol 1.5k niby na serwer zamian cos mu mial dac i poprostu go ojeba*

A KazjuJP jest w administracij?

Bo ostatnio go na skkf'ie widziałem

Opublikowano

Doszly mnie sluchy od kolezanki z gralem ze kiedys od jakiegos adma wyciagnol 1.5k niby na serwer zamian cos mu mial dac i poprostu go ojeba*

A KazjuJP jest w administracij?

Bo ostatnio go na skkf'ie widziałem

Po 1. Domnie też doszły sluchy

Po 2. Tak, kaziu jest w administracji, ale nazywa się bodajże Kaziu697 (Jak mniemam doszedł zamiast Gotha :D)

Po 3. interesująca historia..... a tak na temat to na serwie można wyciągnąć nawet więcej niż 1.5k ale pamiętajmy że: Więcej osób na serweże -> Więcej $$$ -> Lepszy serwer (inaczej by nieutrzymał takiej ilości osóB)

Prawie zawsze gra 30/150, 40/150 ale niestety już w tedy zaczynają się lagi.... nie zawsze, ale są, polecam grać rano

2014-09-16 07:51 Przerwa techniczna?

Opublikowano

Serwera nigdy nie zamierzamy sprzedać gdyż jest on unikatowy oraz nie należy do nikogo po prostu odpowiadają za niego 3 osoby , sprzedaż serwera nie wchodzi w rachubę. Co do kasy. Na razie serwer zarabia tylko na siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...