Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 5 - czy wyjdzie?

dawidex335

176 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wyjdzie gothic 5?

• Tak
      40
    • Nie
      83
    • Niemam zdania
      13
    • Wierzę że kiedyś wyjdzie.
      40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będą robić Risen'a bo tą serię również skończyli. Teraz mają Elex

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Już pisałem o Elex więc nie wiem po co kolejny raz o tym wspominasz. Ale dobra nie ważne przynajmniej nie jesteś kolejna osobą, która pisze że G5 nie wyjdzie bo to już każdy wie od dawna.

Chwalisz się czy żalisz ? 

Elex na być niby w klimatach postapo i być bardziej Gothic'owy niż Risen przyjemnej tak sami powiedzieli. Mnie irytuje tylko jedno zrobili dobre gry dawno temu a oni wciąż jadą na tej sławie dodając do każdej nowej serii dopiskę, że zawiera w sobie cząstkę Gothic'a, ludzie ile można ?

Powoli to się zaczyna robić żałosne. Na początku mówią że nie stworzą G5 bo mamy za duże wymagania ale przy każdej kolejnej serii lub grze dopisują Gothic'a tak jakby to w cale miało nie podwyższać naszych wymagań. Gothic'a nie da się już uratować, ponieważ w tej serii najważniejszy był klimat, który składał się również z oprawy audiowizualnej a nie tylko fabuły a to jest bardzo ciężko osiągnąć z dzisiejszą grafiką. Te gry są reliktem przeszłości gdy jeszcze tworzono je z innym pojęciem a nie jak dziś bywa chęcią zysku. Moim zdaniem PB powinno się wziąć za stworzenie urządzenia wymazującego pamięć bo chętnie bym kolejny raz przeszedł G1 nic o nim nie wiedząc i odkrywając go od zera.

W dupie byłeś i gówno widziałeś . Gothic dalej ma szanse odżyć, tylko wystarczy odrobina fantazji, stary klimat i wciągająca ciekawa fabuła tak jak 1,2 . Nie wiem co ty chcesz od dzisiejszej grafiki, bo jak by powstał taki remake g1 czy g2 to w pizde osób by w to grało ( zobaczysz ile osób w ff7 bd grało ), tak więc skończ farmazonić z czymś jak masz zerowe pojęcie, bo z piranhi nie znasz nikogo i gówno wiesz co oni planują 

Opublikowano

Chwalisz się czy żalisz ?

Po pierwsze nie nabija postów a po drugie jeżeli masz jakiś problem z moją osobą to zapraszam na PW.

Trochę kultury bo nie jesteś u siebie na podwórku. Pirania już wspominała, że nie ma zmiaru tworzyć nowego Gothic'a ponieważ boją się że niepodołają wymaganiom graczy oraz wolą się zająć nową serią. Ilu Ty znasz ludzi z PB ? Nie porównuj FF do Gothica bo to zupełnie co innego. Także właśnie ukazałeś swój całkowity brak wiedzy oraz ignorancje. Gratuluję oby tak dalej, jeżeli się na czymś nie znasz zatrzymaj to dla siebie.

Opublikowano

Po pierwsze nie nabija postów a po drugie jeżeli masz jakiś problem z moją osobą to zapraszam na PW. Trochę kultury bo nie jesteś u siebie na podwórku. Pirania już wspominała, że nie ma zmiaru tworzyć nowego Gothic'a ponieważ boją się że niepodołają wymaganiom graczy oraz wolą się zająć nową serią. Ilu Ty znasz ludzi z PB ? Nie porównuj FF do Gothica bo to zupełnie co innego. Także właśnie ukazałeś swój całkowity brak wiedzy oraz ignorancje. Gratuluję oby tak dalej, jeżeli się na czymś nie znasz zatrzymaj to dla siebie.

Pusty ignorancie dałem ci przykład z ff7 bo powstaje remake, jakby z Gothica zrobili to samo, to więcej osób by się nim zainteresowało i może były by szanse na kolejne części, ale że ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem tak więc nie mój problem . 

Nie pozdrawiam 

Opublikowano

No i widzisz kolego... FF jest zupełnie inną grą od Gothic'a, to jRPG z zupełnie innym systemem walki jak i również rodzajem oprawy graficznej przez co Remake jest tu całkiem na miejscu bo za bardzo nie muszą grzebać a i odświerzenie grafiki doda dodatkowego "połysku" tej grze bez żadnego ubytku w klimacie, w Gothic'u wygląda to całkiem inaczej sterowanie w dzisiejszych czasach by się nie przyjeło przez dzisiejsze udogadniacze a zmiana grafiki sporządziła by dużą krzywdę klimatowi, który generowała ( co już wspominałem w swoim z jednych postów, ktoś nie czyta ze zrozumieniem :) ) prze co to już nie byłaby to ta sama gra co przedtem. Więc podsumujmy w Gothic remake byłby pozbawiony wyzwania płynącego z walki a było by to zwykłe spamowanie przyciskami LPM i PPM a klimat niestety zostałby praktycznie zniszczony. Także "pusty ignorancie" proszę Cię pomyśl zanim coś napiszesz i może doedukuj się przed dyskusją.

Opublikowano

No i widzisz kolego... FF jest zupełnie inną grą od Gothic'a, to jRPG z zupełnie innym systemem walki jak i również rodzajem oprawy graficznej przez co Remake jest tu całkiem na miejscu bo za bardzo nie muszą grzebać a i odświerzenie grafiki doda dodatkowego "połysku" tej grze bez żadnego ubytku w klimacie, w Gothic'u wygląda to całkiem inaczej sterowanie w dzisiejszych czasach by się nie przyjeło przez dzisiejsze udogadniacze a zmiana grafiki sporządziła by dużą krzywdę klimatowi, który generowała ( co już wspominałem w swoim z jednych postów, ktoś nie czyta ze zrozumieniem :) ) prze co to już nie byłaby to ta sama gra co przedtem. Więc podsumujmy w Gothic remake byłby pozbawiony wyzwania płynącego z walki a było by to zwykłe spamowanie przyciskami LPM i PPM a klimat niestety zostałby praktycznie zniszczony. Także "pusty ignorancie" proszę Cię pomyśl zanim coś napiszesz i może doedukuj się przed dyskusją.

"Pusty ignorancie" sterowanie nie musi być takie same jak w g1 czy g2 . Sterowanie może być zupełnie inne, tylko chodzi o fabułę, klimat i na nowo z lepszą grafiką PRZYGODĘ . Nie rozumiesz tego ? W sumie nie zrozumiesz jak jesteś "sezonowcem" Gothica 

Opublikowano

"Pusty ignorancie" sterowanie nie musi być takie same jak w g1 czy g2 . Sterowanie może być zupełnie inne, tylko chodzi o fabułę, klimat i na nowo z lepszą grafiką PRZYGODĘ . Nie rozumiesz tego ? W sumie nie zrozumiesz jak jesteś "sezonowcem" Gothica

Naucz się czytać ze zrozumieniem, nigdzie nie napisałem, że sterowanie musi być takie same. Jeżeli dla ciebie grafika jest najważniejsza to nie mam komentarza widać, że pochodzimy z innych pokoleń. W Gothic'a grałem mnóstwo razy więc proszę nie nazywaj mnie sezonowcem gdy nic o mnie nie wiesz. Prawdziwy fan Gothic'a mając do wyboru remake a pierwsze wydanie i tak zawsze wybierze to drugie, nie tylko ja Ci to powiem.
Opublikowano

Naucz się czytać ze zrozumieniem, nigdzie nie napisałem, że sterowanie musi być takie same. Jeżeli dla ciebie grafika jest najważniejsza to nie mam komentarza widać, że pochodzimy z innych pokoleń. W Gothic'a grałem mnóstwo razy więc proszę nie nazywaj mnie sezonowcem gdy nic o mnie nie wiesz. Prawdziwy fan Gothic'a mając do wyboru remake a pierwsze wydanie i tak zawsze wybierze to drugie, nie tylko ja Ci to powiem.

Grałem w Gothica jak ty srałeś w pieluchy, więc prosze cię ucisz się, bo szkoda mi czytać 18-latkow z wybujałym ego do starych gier 

Opublikowano

Grałem w Gothica jak ty srałeś w pieluchy, więc prosze cię ucisz się, bo szkoda mi czytać 18-latkow z wybujałym ego do starych gier

Sądzę, że ta dyskusja nie ma sensu. Argumenty nie powiem skąd a i tak wykorzystujesz mnie głównie do nabijania postów, od teraz odpisuję Ci tylko na PW. A no i na przyszłość zapoznaj się dokładnie z datą urodzenia.
Opublikowano

Sądzę, że ta dyskusja nie ma sensu. Argumenty nie powiem skąd a i tak wykorzystujesz mnie głównie do nabijania postów, od teraz odpisuję Ci tylko na PW. A no i na przyszłość zapoznaj się dokładnie z datą urodzenia.

Tak, nie ma sensu dalsza dyskusja, bo jesteś smarkiem, a uważasz się z wielkiego weterana gier . Tak więc nie pozdrawiam i dobranoc 

Opublikowano

To cudowne uczucie kiedy ludzie kłócą się nad grą o to kto jest starszy i o to kto ma racje.
Po: 

1. Gothic to nie jedynie sterowanie, a jego klimat (muzyka/fabuła/całośc uniwersum)

2. Kłócenie się kto kiedy grał w daną grę kiedy dana osoba jeszcze srała w pieluchy jest pozbawiona sensu bo nie daje to żadnej przewagi nad drugą osobą

3. Gothic 5 NIE POWINIEN wyjść z uwagi na to, że będzie to szabrownictwo względem pierwszej i drugiej części. Dlaczego?
otóż dlatego, że gdy pierwsza oraz druga cześć jakiejkolwiek serii jest DOBRA to wobec następnych części ludzie mają co raz większe oczekiwania, a potem
się tylko zawodzą. Niech developer odpuści markę Gothica i zajmie się czymś innym np. tworzonym przez nich tytułem ELEX. Niektóre serie powinny się kończyć na "x"
częściach zamiast ciągnąc w nieskończoność by ni niszczyć dobrego imienia swojego "dziecka".

Ponadto nie ma na chwilę obecną popytu na darkfantasy/fantasy tylko postapo/survival.

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

To zależy czy ktoś się nim zainteresuje, jeżeli nie to trudno, bo odtworzenie legendy to branie na swoje plecy ciężkiej pracy i odpowiedzialności.

Nie wiem co chcesz osiągnąć.

Myślisz, że jak grałeś w Gothica to ,, e ja jestem strszy i dolszalszy to epiej sje fczufam!!!!!!!! I japa tam, bo ne fesz jag to eszt''.

Z resztą chciałbyś mieć te 18-lat, by sobie piwko kupić. Widać to, ale łaskawie zamiast p******** głupoty idź się przewietrzyć czy poczytaj książkę - może Ci ten ból przejdzie.

pyhvh7E.png

Opublikowano

To zależy czy ktoś się nim zainteresuje, jeżeli nie to trudno, bo odtworzenie legendy to branie na swoje plecy ciężkiej pracy i odpowiedzialności.

Nie wiem co chcesz osiągnąć.

Myślisz, że jak grałeś w Gothica to ,, e ja jestem strszy i dolszalszy to epiej sje fczufam!!!!!!!! I japa tam, bo ne fesz jag to eszt''.

Z resztą chciałbyś mieć te 18-lat, by sobie piwko kupić. Widać to, ale łaskawie zamiast p******** głupoty idź się przewietrzyć czy poczytaj książkę - może Ci ten ból przejdzie.

Po 1 nie rozumiem ani jednego słowa, może najpierw idź poducz się Polskiego, bo muzułmance chyba wydupili ci z głowy język Polski . Po 2 18 lat ty będziesz miał dopiero za 5 lat, więc ból dupy zostaw dla własnych kompleksji 

Opublikowano

Po 1 nie rozumiem ani jednego słowa, może najpierw idź poducz się Polskiego, bo muzułmance chyba wydupili ci z głowy język Polski . Po 2 18 lat ty będziesz miał dopiero za 5 lat, więc ból dupy zostaw dla własnych kompleksji 

Dzięki, że ośmieszasz samego siebie.

Wnoszę o zamknięcie tego tematu. Niepotrzebne kłótnie potęgujące mowę nienawiści. 

Popieram.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Dzięki, że ośmieszasz samego siebie.

­

Prawda w oczy kole i nie wiesz co napisać ? Typowe dla bezmózgowców i prostaków

Nie pozdrawiam 

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy to jestem zawiedziony tym, że nie będą kontynuowali dalej tej gry, gothic 1/2/2-noc kruka to moje dzieciństwo...hihi jezeli chodzi o gry, moja ulubiona gra z paskudna grafika ale z przepieknym klimatem.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

SzeptBurzy uczysz innych polskiego a sam stawiasz spacje przed znakami interpunkcji -,-

hobby - dupeczki napewno jestes dorosly.

Komputer: z NASA.

Opublikowano

Oby nie było. Pierwsze trzy części to było coś. Mimo grafiki, która nie zachwycała, chciało się w to grać i to ile razy(bo wątpię by każdy kto kiedykolwiek grał w gothica zaprzestał grać po pierwszym 'przejściu całej gry'). Czwórka to już zupełnie co innego, a teraz że gracze oczekują ciągłych nowości, to obstawiam że gdyby wyszła piąta część to nijak by się miała do pierwszych dwóch, trzech. Co za dużo to nie zdrowo dlatego niech saga już się zakończy.

229401491222156497913.gif

Opublikowano

UWAGA: 

Założyłem ten temat żebyście mogli podyskutować a nie się kłócić.

Jak tak dalej będzie to temat pójdzie do zamknięcia!

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Raczej watpie w to zeby wyszla nowa czesc. Pierwsze 2 czesci gothica to najlepsze gry RPG w jakie gralem no moze za wyjatkiem Morrowinda. Tego klimatu gothica nie bylo juz w 3 a co mowic o  czyms zupelnie nowym

Opublikowano

Gothic sie sprzedał w 3 części totalna porażka nie to co 1 i 2 trzymała klimat . Piątka pewnie będzie zrobiona pod grafike a nie pod fabułe dziękuje, dobranoc.

Opublikowano

Gothic sie sprzedał w 3 części totalna porażka nie to co 1 i 2 trzymała klimat . Piątka pewnie będzie zrobiona pod grafike a nie pod fabułe dziękuje, dobranoc.

Piątki nie będzie bo pewnie po 3 części Elex stworzą kolejne uniwersum i tak w kółko. Sam PB mówił, że nie zostanie stworzona nowa część.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...