Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 5 - czy wyjdzie?

dawidex335

176 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wyjdzie gothic 5?

• Tak
      40
    • Nie
      83
    • Niemam zdania
      13
    • Wierzę że kiedyś wyjdzie.
      40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myślę że wyjdzie czemu by tak miało nie być i będzie to najlepsza część gothic'a

grałem tylko w 1 część i bardzo mnie wciągneła fabuła niestety na kolejnych częściach bardzo się zawiodłem

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hymm... zapytałeś czemu by miało nie wyjść odpowiedź jest prosta, ponieważ sam Piranha Bytes mówił że nie będzie jej tworzył. Moim zdaniem temat już jest dawno wyczerpany od kiedy sam twórca poinformował o swojej decyzji.

Opublikowano

NO to jeśli twórca mówi żę nie bęzie to nie będzie, a szkoda, bo ciekaw jestem co by z tego powstało. Arcanii jeszcze nie przeszedłem, ale niedługo sie biorę za to.

Tak nawiasem:

#niepopularnaopinia : Gothic 3 to moja ulubiona częśc gry.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie ma szans. Gothic skończył się na trójce. To ona zakończyła wszystkie wątki, a ZB i Arcania to tylko próba zrobienia czegoś fajnego, z czego i tak wyszło gówno.

Pisanie postów bez sensu? To moja specjalność  B)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gothica 4 nie można nazwać gothicem to całkiem inna gra.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej nie, a jeżeli nawet to chyba znowu wyjdzie... A szkoda. Gdyby jednak faktycznie teraz, by się pojawiła i to zrobiona porządnie to z pewnością rynek, by podbiła ;)

pyhvh7E.png

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy powątpiewam w wyjście nowego Gothic'a. Miło było słyszeć o oddanie marki w ręce Piranha Bytes, ale jak było napisane na stronie to Gothic miał być tylko i wyłącznie trylogią, ALE! Jak wiadomo (oczywiście jeśli jest się fan-boy'em takim jak ja), to "niemce" pracują już nad nową grą, miejmy nadzieję że to będzie nasz kochany i wyczekiwany Gothic. :]

"Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich" ~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

­W sumie zastanawiam się nad tym, ostatnio słyszałem, że nową wersję Gothica miałby wydac Piranha Bytes + JoWood. Fajnie by było, tylko że chyba musieliby wejść na wyżyny zajebistości aby dobrze wyciągnąć tą grę. A w to szczerze wątpię.

call of duty zombies GIF by Omaze

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajne by było gdyby ten gorthic  był  online  *.*

w sumie 4  była słaba moim zdaniem ... więc nad 5 mogli by się postarać i zrobić z niej jeśli nie multi to moze jakiś co-op

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cóż a według mnie nawet jak by nie wyszedł gothic V to pomysłów na fabułę do niego jest bardzo dużo ... + zawsze ktoś może się postarać i zrobić kontynuacje na własną rękę w postaci modyfikacji do gothica I/II czy III wiadomo że nie będzie to to samo ale jak by była sensowna "fabuła" która by kontynuowała serie to myślę że grafika z gothica II nikomu by nie przeszkadzała szczególnie że gothic I i II to najlepsze części tej serii. ;)

Opublikowano

Wątpię że będzie Gothic 5, ale może to i lepiej niech Piranie zajmą się innymi grami teraz, Arcania to i tak już kpina lepiej niech stworzą inną gre nawet coś podobnego do G1/2/3 ważne żeby było to RPG ;D

Opublikowano

Nie wiem czemu ten temat jest w ogóle dalej kontynuowany skoro sama Pirania zaprzeczyła kontynuowaniu tej serii i to dawno temu.

Opublikowano

Pirania ma zapowiedzieć nowa gre i to w piątek mam nadzieje ze to będzie gothic albo cos bardzo podobnego. 

1388363882-U262029.png
Opublikowano

Nie będzie kiedyś 5 bo już jest, jako Risen 3

Słucham? :O Od kiedy Risen jest uznawany za kolejne części Gothica? Nigdy tak nie było i nigdy tak nie będzie. ><

Jakby miała już wychodzić kolejna część to chciałabym, żeby zrobili nową czwórkę niżby piątkę. Każdy dobrze wie, że Arcania przez fanów nigdy nie była i nie będzie uznawana za oficjalną część sagi, a tym bardziej nie za kontynuacje... Szkoda tylko, iż szanse na to są bardzo, bardzo małe. :(

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Pirania ma zapowiedzieć nowa gre i to w piątek mam nadzieje ze to będzie gothic albo cos bardzo podobnego. 

Są dwie opcję, albo nowa marka (bardziej prawdopodobne) albo Gothic. Spacetime też odpada, bo był już oficjalnie zapowiedziany przez Mike Hoge'a i jest robiony przez pokrewne studio.

Risen 3 jest ostatnią (na razie) grą Piranii z tego uniwersum i nie będzie kontynuowany w najbliższym czasie.

Fani Gothica i Bezimiennego, łączmy się!

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Moim zdaniem nie wyjdzie, po Gothicu 4 nie mają co próbować. A nawet jakby mieli zobić to zeby nie było coś typu tego Gothica 4 :P Moim zdaniem Gothic kończy się w części 3, zostaje królem, ucieka z krainy i koniec.

Opublikowano

Wydaje mi się że większa jest szansa na remastered Gothica 1 i 2 niż wyjście Gothica 5 ( a raczej 4 ... ). Gothic 3 zakończył się tak że ciężkoby zrobić godną kotnynuacje.

Opublikowano

Zawiodłem się totalnie, zamiast mrocznego erpega w klimatach fantasy, dostaniemy kolejnego klona średniego Mass Effecta i futurystyczną wizję świata. To jakaś nowa moda, która zapanowała po "epidemii" zombie w grach?

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Co za ludzie. Myślicie że po co PB wykupiła prawa do Gothica? Na 100% będą coś robić, może jeszcze nie teraz.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Ktoś z studia pb potwierdził oficjalnie że na pewno nie będą robić gothic 5 także szkoda i tylko grać w 1-3 :c

Nie ma się co dziwić. Skończyli Gothica 3 w takim momencie że ciężko by zrobić godną kontynuację.

Opublikowano

Oni praw do Gothica nie sprzedawali a tylko "wypożyczyli". A w dodatku PB zaczyna nową serię więc G5 kolejny raz nie ma prawa bytu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...