Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] MyGuilds - Darmowy plugin na gildie

Gość HugoZar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra możesz dodać:

1. /g PvP czyli włacza/wyłącza pvp w gildi i w sojuszniczych gildiach.

2.Dodać top 10 gildi (jak można)

3.Komende /g powieksz czyli zwiękasza claima.

74980815851645243310.png

• Odpowiedzi 714
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

:O :o

Hugo jak zaszalał! Kawał dobrej roboty Huguś, a jeszcze jakiś czas temu mnie pytałeś o banalne rzeczy, a teraz taki kawał dobrej roboty.

Błędy Karolina wymieniła, ja się mieszać nie będę, bo faktycznie bardziej się rozwinąłeś w Javie niż ja i bardzo dobrze, rozwijaj się dalej, już teraz kawał dobrej roboty, tak ma być! ;)

JEBŁAM :D You make my day ;*

Opublikowano

JEBŁAM :D You make my day ;*

Co Ty ode mnie chcesz i kim Ty w ogóle jesteś?

Napisałem, że świetny plugin, bo naprawdę Hugo kawał dobrej roboty odwalił i sporo się nauczył a Ty piszesz bezsensowne posty o mnie i odpowiadasz mi.

Zajmij się swoim życiem, a bzdur nie pisz. Pochwalisz ziomka, że kawał dobrej roboty zrobił i jeszcze Cie hejtują. To może od razu miałem napisać, że do d*py, wtedy byś była zadowolona?

Normalnie kosmos co się dzieje na tym MPC, miałem spokój przez dłuższy czas, to znowu banda gimbusów hejtuje wszystkie moje posty jakbym napisał, że rodzine im zabiję.

Opublikowano

Hugo, jest problem z gildiami (możliwe że mam go tylko ja) jak wyjdziesz z serwa i masz gildie zalogujesz się ponownie znika tag z tabu i z nad głowy :/

Trochę to denerwuje, a i proponuje dodać czat gildii np: Admin, Mod, Gracz, Vip, SVip, Właściciel z gildią i bez bo to w miarę przydatne ;)

A tak to plugin działa dobrze.

Kawał dobrej roboty, Wszystkiego najlepszego ;)

Pozdrawiam Najs. :#

Opublikowano

@2up

Jej nie chodziło o twoją ocene tylko o zdanie "Błędy Karolina wymieniła, ja się mieszać nie będę, bo faktycznie bardziej się rozwinąłeś w Javie niż ja..." I ma racje bo kopiuj wklej każdy potrafi. Śmieszny jesteś XDDD Jeszcze to udawanie że nie wiesz o co chodzi "Napisałem, że świetny plugin, bo naprawdę Hugo kawał dobrej roboty odwalił i sporo się nauczył a Ty piszesz bezsensowne posty o mnie i odpowiadasz mi."

MPC Love<3

Opublikowano

@.avaterys_ Ktos w ogole pytal cie o pomoc w javie?Po tym jak zobaczylem twoj plugin na toolsy to plakac mi sie chcialo.PS Kto chce ten badziewny plugin to zaraz moze go wstawie na swoj profil.
@Offftopiiccc: Co to pluginu czemu jak wstawilem pierwszy post tego source coda to potem ty wstawiles edit tematu z nim ?

Opublikowano

hyym to teraz ja!

Na pierwszy rzut oka:

Nie podoba mi się ta mieszanina polskiego i angielskiego, jak się już pisze... to:

1. Najczęściej po angielsku

2. W jednym języku, a nie co metoda to coś innego, albo nawet "loadSojuszników" no ku.... co to ma być? :D polinglish?

masz return false; w onCommand, czyli informujesz bukkita że wywołanie komendy się nie udało

Robisz to zbyt statycznie, java jest językiem obiektowym, a u ciebie każda komenda jest statyczna, czyli z obiektowości dupa.

A prosty system sub-komend nie jest trudny do ładnego, obiektowego napisania.

A jest znacznie wygodniejszy i ma więcej możliwości :)

U mnie np rejestracja subkomendy wygląda tak: 

SubMyHomeCmd.ADD_MEMBER.setSubCommand(new SubCommand("addmember", "((a|add|d|dodaj)(member|m|cz(ł|l)onka|nupa|nup|u(ż|z)yszkodnika|u(ż|z)ytkownika|u|gracz(a|)|g|))", new AddMemberMyHomeCmd(this)));

gdzie SubMyHomeCmd to enum, można użyć jakiejś listy, zwykłch zmiennych itd, ale ja uznałam że użyje enum :P

"addmember" to tylko nazwa która jest używana tylko do wyświetlania jej gdzieś czy cuś, sama komenda to to wielkie coś :D a dokładniej RegEx jaki musi spełniać argument by był uznany za wybranie tej sub-komendy :)

PS: nie pisze pluginu na gildie! to jest plugin an freebuild.

Kod pisany trochę tak zbyt "klamerkowo"

zamiast robić:

CosTam cosTam = ...;
if (cosTam != null)
{
    Inne inne = ...;
    if (inne != null)
    {
        Cos cos = ...;
        if (cos != null)
        {
           // kod
        }
        else
        {
            // wiadomość o błędzie
        }
    }
    else
    {
        // wiadomość o błędzie
    }
}
else
{
    // wiadomość o błędzie
}

można zrobić tak:

CosTam cosTam = ...;
if (cosTam == null)
{
    // wiadomość o błędzie
    return;
}
Inne inne = ...;
if (inne == null)
{
    // wiadomość o błędzie
    return;
}
Cos cos = ...;
if (cos == null)
{
    // wiadomość o błędzie
    return;
}
// kod

I jest czytelniej oraz przy większej ilości sprawdzeń kod nie wybiega ci po za ekran :P

if (!tag.matches("[a-zA-Z]*"))

po 1... może by tak dodać cyfry? :P i podłogę _

po 2, powinno być + a nie *

po 3: po uja to?

if ((tag.length() >= Settings.tagMin) && (tag.length() <= Settings.tagMax))

"[a-zA-Z]{3,6}" -> string musi mieć od 3 do 6 znaków

po 4: do takich rzeczy używamy Pattern

Czyli tworzymy sobie gdzieś zmienną np:

private static final Pattern tagPat = Pattern.compile("[a-z0-9_]{3,6}", Pattern.CASE_INSENSITIVE);

i potem już tylko 

if (tagPat.matcher(tag).matches())

oczywiście w twoim wypadku powinieneś ten pattern ładować z configu lub przynajmniej te wartości w {3,6}

Rada: dalej mogą się zabijać lub osłabiać potkami :)

public static void setCenterCuboid(Location loc)
  {
    int airx = loc.getBlockX() - 3;
    int airz = loc.getBlockZ() - 3;
    for (int x = airx; x <= airx + 6; x++) {
      for (int y = 59; y <= 64; y++) {
        for (int z = airz; z <= airz + 6; z++)
        {
          Block air = loc.getWorld().getBlockAt(x, y, z);
          air.setType(Material.AIR);
          if (((x == airx) && (z == airz) && (y == 60)) || ((x == airx) && (z == airz) && (y == 61)) || ((x == airx) && (z == airz) && (y == 62)) || ((x == airx) && (z == airz) && (y == 63)) || ((x == airx) && (z == airz) && (y == 64)) || ((x == airx) && (z == airz) && (y == 65)) || ((x == airx) && (z == airz) && (y == 66)) || ((x == airx) && (z == airz) && (y == 67)))
          {
            Block obsidian = loc.getWorld().getBlockAt(x, y, z);
            obsidian.setType(Material.OBSIDIAN);
          }
          if (((x == airx) && (z == airz + 6) && (y == 60)) || ((x == airx) && (z == airz + 6) && (y == 61)) || ((x == airx) && (z == airz + 6) && (y == 62)) || ((x == airx) && (z == airz + 6) && (y == 63)) || ((x == airx) && (z == airz + 6) && (y == 64)) || ((x == airx) && (z == airz + 6) && (y == 65)) || ((x == airx) && (z == airz + 6) && (y == 66)) || ((x == airx) && (z == airz + 6) && (y == 67)))
          {
          }
          if (((x == airx + 6) && (z == airz) && (y == 60)) || ((x == airx + 6) && (z == airz) && (y == 61)) || ((x == airx + 6) && (z == airz) && (y == 62)) || ((x == airx + 6) && (z == airz) && (y == 63)) || ((x == airx + 6) && (z == airz) && (y == 64)) || ((x == airx + 6) && (z == airz) && (y == 65)) || ((x == airx + 6) && (z == airz) && (y == 66)) || ((x == airx + 6) && (z == airz) && (y == 67)))
          {
          }
          if (((x == airx + 6) && (z == airz + 6) && (y == 60)) || ((x == airx + 6) && (z == airz + 6) && (y == 61)) || ((x == airx + 6) && (z == airz + 6) && (y == 62)) || ((x == airx + 6) && (z == airz + 6) && (y == 63)) || ((x == airx + 6) && (z == airz + 6) && (y == 64)) || ((x == airx + 6) && (z == airz + 6) && (y == 65)) || ((x == airx + 6) && (z == airz + 6) && (y == 66)) || ((x == airx + 6) && (z == airz + 6) && (y == 67)))
          {
          }
          if (((x == airx + 1) && (z == airz) && (y == 64)) || ((x == airx + 1) && (z == airz + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((x == airx + 2) && (z == airz) && (y == 64)) || ((x == airx + 2) && (z == airz + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((x == airx + 3) && (z == airz) && (y == 64)) || ((x == airx + 3) && (z == airz + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((x == airx + 4) && (z == airz) && (y == 64)) || ((x == airx + 4) && (z == airz + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((x == airx + 5) && (z == airz) && (y == 64)) || ((x == airx + 5) && (z == airz + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((z == airz + 1) && (x == airx) && (y == 64)) || ((z == airz + 1) && (x == airx + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((z == airz + 2) && (x == airx) && (y == 64)) || ((z == airz + 2) && (x == airx + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((z == airz + 3) && (x == airx) && (y == 64)) || ((z == airz + 3) && (x == airx + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((z == airz + 4) && (x == airx) && (y == 64)) || ((z == airz + 4) && (x == airx + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (((z == airz + 5) && (x == airx) && (y == 64)) || ((z == airz + 5) && (x == airx + 6) && (y == 64)))
          {
          }
          if (y == 59)
          {
          }
          if ((x == airx + 3) && (z == airz + 3) && (y == 60)) {
            loc.getWorld().spawnEntity(new Location(loc.getWorld(), x + 0.5D, 60.0D, z + 0.5D), EntityType.ENDER_CRYSTAL);
          }
        }
      }
    }
  }

Boże, co to jest?

Jak już pisałam... wszystko zbyt statycznie, wystraczy chcący/nie chcący  "dotknąć" jednej z klas trochę za wcześnie i wszystko się wypierdzieli :D 

np takie "Messages" wyszystkie pobierane z configu z momentem "załadowania" się klasy, bo wszystko statyczne.

MySQL...

st.execute("CREATE TABLE IF NOT EXISTS MyGuilds_Gildie(tag CHAR(4), name TEXT, lider CHAR(16), cuboid TEXT, dom TEXT, ff CHAR(5))");
        st.execute("CREATE TABLE IF NOT EXISTS MyGuilds_Zastepcy(gracz CHAR(16), gildia CHAR(4))");
        st.execute("CREATE TABLE IF NOT EXISTS MyGuilds_Czlonkowie(gracz CHAR(16), gildia CHAR(4))");
        st.execute("CREATE TABLE IF NOT EXISTS MyGuilds_Sojusznicy(gildia CHAR(4), sojusznik CHAR(4))");

Widze że jeśli chodzi o MySQL to jesteś raczej raczkujący :P relacyjności brak a do tego:

gracz CHAR(16)

Czyli gracz ma mieć zawsze 16 znaków -> jeśli nie ma MySQL wypełni to spacjami (oczywiście spacje znikają przy pobraniu itd)

CHAR używa się tylko wtedy jak ma się pewność że to zawsze będzie miało te 16 znaków, a tak to uzywamy VARCHAR

specjalnie źródło zapodam: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/char.html

cuboid TEXT, dom TEXT

TEXT powiadasz? ... jakieś wiersze tam przechowujesz? zostawię to bez dalszego komentarza...

A więc MySQL leży :D bardzo niewydajnie zrobione.

public static String getDate(long czas)
  {
    return new SimpleDateFormat("dd.MM.yyyy - HH:mm:ss").format(new Date(czas));
  }

nie prościej stworzyć raz? :P (SimpleDateFormat)

No to jak już pisałam MySQL i obiektowość leży i płacze

A że to najważniejsze części pluginu... to raczej nie mogę tego ocenić zbyt dobrze :D

Chyba zaczne wszystko oceniać w kilku kategoriach, po dawanie tylko średniej będzie zbyt straszne

Obiektowość: 40/100 -> niby jest, niby nie ma

MySQL: 5/100 -> no przynajmniej nie przechowujesz graczy w "gracz1, gracz2" ale i tak dupa

Pomysł: 70/100 -> same możliwości są w miarę ok

Czytelność kodu: 50/100 to mieszanki polskiego i klamerki ;/

"Błędy" w kodzie: 60/100

średnia: 45/100

Dzięki za rady. Będę miał co robić :D

:O :o

Hugo jak zaszalał! Kawał dobrej roboty Huguś, a jeszcze jakiś czas temu mnie pytałeś o banalne rzeczy, a teraz taki kawał dobrej roboty.

Błędy Karolina wymieniła, ja się mieszać nie będę, bo faktycznie bardziej się rozwinąłeś w Javie niż ja i bardzo dobrze, rozwijaj się dalej, już teraz kawał dobrej roboty, tak ma być! ;)

:O

Opublikowano

@MarcinPSP żal d*** ściska ze ktos napisał lepszy plugin od Twojego? Żałosne... juz nie bedzie sie sprzedawało pluginu na gildie za 100ZL, lepszy plugin darmowy od tego Twojego... Wogole 100Zl za wtyczkę do gry?! Pełna wersja gry jest tańsza niz dodatek/mod do gry?! Takie cos powinno kosztować Max 20 za minigre epicka(np DragonEscape). To jest tylko MOD/dodatek do gry! Wiec powinno to kosztować grosze(w przenosni) lub wogole, ale wiadomo - Polska, bez interesowni ludzi - HA! Wyjątek... Widziałem ten twoj plugin na serwerze takim jednym :) a Ty jeszcze mówisz "Średni!" Jezeli taki miałby byc system oceniania to Twoj by był "słabiutki" lub po prostu "gownem" :)

Tyle odemnie pozdrawiam i radzę kupic maść na ból dupy.

Pozdrawiam,

Zeby offopu nie było ->

Co do tematu, to plugin godny uwagi, polecam!

Opublikowano

Co Ty ode mnie chcesz i kim Ty w ogóle jesteś?

Napisałem, że świetny plugin, bo naprawdę Hugo kawał dobrej roboty odwalił i sporo się nauczył a Ty piszesz bezsensowne posty o mnie i odpowiadasz mi.

Zajmij się swoim życiem, a bzdur nie pisz. Pochwalisz ziomka, że kawał dobrej roboty zrobił i jeszcze Cie hejtują. To może od razu miałem napisać, że do d*py, wtedy byś była zadowolona?

Normalnie kosmos co się dzieje na tym MPC, miałem spokój przez dłuższy czas, to znowu banda gimbusów hejtuje wszystkie moje posty jakbym napisał, że rodzine im zabiję.

Nie jestem gimbuską, chodziło o to twoje gwiazdorzenie jako programista. Plugin nie należy do jakichś mega najlepszych, ale jest na lepszych poziome niż te które nie raz widziałam... ;)

@MarcinPSP żal d*** ściska ze ktos napisał lepszy plugin od Twojego? Żałosne... juz nie bedzie sie sprzedawało pluginu na gildie za 100ZL, lepszy plugin darmowy od tego Twojego... Wogole 100Zl za wtyczkę do gry?! Pełna wersja gry jest tańsza niz dodatek/mod do gry?! Takie cos powinno kosztować Max 20 za minigre epicka(np DragonEscape). To jest tylko MOD/dodatek do gry! Wiec powinno to kosztować grosze(w przenosni) lub wogole, ale wiadomo - Polska, bez interesowni ludzi - HA! Wyjątek... Widziałem ten twoj plugin na serwerze takim jednym :) a Ty jeszcze mówisz "Średni!" Jezeli taki miałby byc system oceniania to Twoj by był "słabiutki" lub po prostu "gownem" :)

Tyle odemnie pozdrawiam i radzę kupic maść na ból dupy.

Pozdrawiam,

Zeby offopu nie było ->

Co do tematu, to plugin godny uwagi, polecam!

Normalna cena u programisty. Nie wiem co cię w tym dziwi. Grosze? Może zwróć uwagę że takie coś też się piszę długo, wieć sklej wary jak nawet nie wiesz jak to działa. Chciałbyś np, pisać gildie przez 2 tygodznie systematycznie, a potem sprzedać je za grosze? Hugo taki jest, daje za darmo, choć to raczej sposób na zrobienie z SIebie kogos w internecie.

Nie cwaniacz, znajdz kogoś kto napisze Ci te twoje minigierki np to twoje DragonEscape za 20zł, to będziesz Bogiem, chcesz się wyróżniać ? Płać. Tak czy siak, ludzie będą kupowac gildie on innych drogo, bo będą to ich własne, tylko dla nich, z tym co będą chcieli, Nie będa jak każdy inny serwer z darmowymi pluginami.

@ Edit

Dlaczego dostałam ostrzeżenie ? Mój post w 60% jest do tematu.

Opublikowano

Widać kolejny plugin na gildie zawitał na mpcforum, po kodzie widać że jest bardzo dobry jak na początkującego, tak trzymaj i aktualizuj plugin być może w końcu będzie jakiś dobry plugin (na gildie) na tym forum ;)

EasySV <3

Opublikowano

Plugin wygląda świetnie, kod może trochę miej ale jak na Ciebie Hugo bardzo ładnie :3
Łap lajka, przyda się mniejszym serwer'a ! :D

Opublikowano

@Kinxy401,

To ze kosztuje ile kosztuje to poprostu ludzie zarzucili taka cenę a ludzie to kupują...

Moze i podalem cenę 20 zł, ale wyobraź sobie ze kupi to 5 osob, to juz nie jest 20 a 100 zł. Kupi to 10 osob i jest juz 200 zl. I tak sie nie wznoś, nie jestes jakimś moim i innym autorytetem i mnie takie gatki wkurzają a wręcz wkur*****, skad wiesz ze nie wiem jak działa plugin? Znasz mnie? Znasz moje możliwości? Wogole nie było to do Ciebie droga kobieto lecz do Pana wyżej (MarcinPSP). Nie gwiazdorz tak, jak sama powiedziałaś do "Avaterysa", bo udzielasz odpowiedzi ktora nie zawsze jest uzasadniona.

Topic;

Polecam aby dodac/zmienic:

- zooptymalizowac kod;

- dodac TOP 10 gildii

- top 10 graczy

- statystyki gildii, łączna ilośc dedów, zginiec w gildii

- /gildia PvP - włącza wyłącza PvP w gildii :)

Opublikowano

1 minus brak płatnosci i dodaj zeby mozna bylo zmieniać a może go pobiore. pisane z kompa kuzyna]

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

@Kinxy401,

To ze kosztuje ile kosztuje to poprostu ludzie zarzucili taka cenę a ludzie to kupują...

Moze i podalem cenę 20 zł, ale wyobraź sobie ze kupi to 5 osob, to juz nie jest 20 a 100 zł. Kupi to 10 osob i jest juz 200 zl. I tak sie nie wznoś, nie jestes jakimś moim i innym autorytetem i mnie takie gatki wkurzają a wręcz wkur*****, skad wiesz ze nie wiem jak działa plugin? Znasz mnie? Znasz moje możliwości? Wogole nie było to do Ciebie droga kobieto lecz do Pana wyżej (MarcinPSP). Nie gwiazdorz tak, jak sama powiedziałaś do "Avaterysa", bo udzielasz odpowiedzi ktora nie zawsze jest uzasadniona.

Topic;

Polecam aby dodac/zmienic:

- zooptymalizowac kod;

- dodac TOP 10 gildii

- top 10 graczy

- statystyki gildii, łączna ilośc dedów, zginiec w gildii

- /gildia PvP - włącza wyłącza PvP w gildii :)

Oh.. Nie gwiazdorze, a Ty w świetny sposób pokazujesz Nam twój niski iloraz inteligencji ;)

Opublikowano

@#xXBlakeyzXx#

Na Ch*j ty baranie sie wciaz udzielasz na sceinie minecratowej , zabyslneles ostatnio ze swoim serwerem ktory jest syfem , a gildie sa "Autorskie" xD

@MaciesikPL

2 baran dla mnie sie udziela .. Typie , "my" jako programisci chcemy miec cos z tego ze siedzimy po 4-6 godzin testujac czy to dziala czy nie :) , gowno mnie obchodzi ze mamusia Ci nie da pieniedzy na glupi plugin za 100 zl .

Nie podoba sie nie kupuj baranie glupi

@Kinxy401

A Ty z jakiego drzewa sie urwales/las?

@topic

Hugo ma jeszcze duzo do nauczenia sie : >

Tak sobie przegladnlem kod , i moim zdaniem jest glupio ze udostepnil je :) razem s rc

Opublikowano

Source się przyda bo ja leń xD. Kod 8/10

Huguś tak niedawno skrypty a już java xD

Opublikowano

@OtekPlay

No comment... az mi cie żal. Nie drąże juz dalej tematu, on udostępnił za free - gratulacje, bo jak widzę ty bys to pewnie po 200 zł sprzedawał. Niech cie nie obchodzi ile moja rodzina i ja mamy pieniędzy, nie twoja sprawa i to jest głupie wydawać tyle pieniędzy na grę - jak jestes uzależniony dla ciebie to normalne...

@Kinxy401, nie drąże juz z toba dyskusji - nie ma sensu. Dorośnij - napisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...