Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akame ga KILL!

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chcę zacząć czytać Akame ga KILL!, mam pytanie czy manga nie nudzi po pierwszych rozdziałach?

Mnie jakoś zbytnio nie nudziła. Fakt, że jest wszystkiego dwa razy więcej niż w anime, ale tu nie ma żadnych ukrytych spisków/historii, wszystko jest praktycznie podane na tacy no i cycki, o cyckach zapominać nie można. Podsumowując, manga jest OK w przeciwieństwie do anime.

417711489342956987022.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmmmm, zna ktos tytul piosenki/melodii jak Bols ten tego z 17 odcinka?

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Przyłączam się do pytania! Jest genialna :3 ...

jeszcze nie próbowałem ale można wpisać w google, youtube "Akame ga KILL! Soundtrack" itp. może akurat wyskoczy albo pod 17 odcinek w komentarzach szukać ;)

Opublikowano

Mi się akurat to podoba że nie boi się oszczędzić. Mimo iż jest jakaś postać którą dajmy na to bardzo polubiłem, ona zginie - jako że bardzo lubię anime trochę mi się zrobi jej szkoda to i tak gdzieś tam trochę się cieszę z tego powodu że takie coś miało miejsce. Więcej się dzieje, akcja, dramat itp.  

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wie ktoś czy jest planowany 2 sezon?

Gdzieś od połowy anime poszło własnym torem, a więc nie było zgodne z mangą.

Marzyć można, ale szczerze wątpię że będzie następny sezon, postaci też tam za dużo nie zostało z tego co się orientuję. xD

417711489342956987022.png

Opublikowano

Patrząc na to jak się skończyło raczej wątpię... Nie jest potrzebny 2 sezon aczkolwiek ucieszyłbym się (może będzie na podstawie mangi Akame ga Kill Zero? - wydarzenia przed AKG ale wolałbym chyba bardziej drugi sezon AKG - ciąg dalszy wydarzeń )

Jakby chcieli zrobić znowu na podstawie mangi która teraz wychodzi (1 chapter na miesiąc) to byśmy musieli jeszcze trochę zaczekać ( ale pod koniec poszli własnym torem. Ciężko powiedzieć)

Opublikowano

Po głębszym przemyśleniu, też tak myślę, nie ma już chyba co dodać odnośnie anime... ale z drugiej strony fajnie byłoby zobaczyć coś jeszcze. Za krótki 1 sezon xD  .. nawet jakby zrobili coś jeszcze kiedyś, to czy wtedy zakończenie w 1 sezonie nie straciłoby na wartości?.. no chyba że zrobili by to jakoś naprawdę zgrabnie. Akame należy do mojej TOP listy. 

Jakby to ode mnie zależało to zrobiłbym pewnie więcej odcinków trochę. Na podstawie mangi - od początku do jakiegoś 55-56 chaptera a te 3-4 ostatnie odcinki tak jak oni to zrobili, czyli filery. Wtedy mielibyśmy lepszy romans, więcej walk, stolica pokazana w gorszym świetle itp.  ale nie mówię hop bo manga cały czas wychodzi :3 jestem ciekaw jak się to skończy. Przynajmniej ona została. 

Opublikowano

Możemy jedynie gdybać co będzie / może być. AGK to jedyne chyba takie anime ( no dobra, drugie ) gdzie nie potrafię do końca powiedzieć - czy bym chciał 2 sezon, czy nie. Czego miałby dotyczyć ten sezon itp...Nawet jak podam coś co mogłoby być powodem dlaczego miałby być drugi sezon i czego dotyczyć to znowu za chwilę na ten sam temat napiszę coś przeciwnego - dlaczego bym nie chciał i tak dalej... Można powiedzieć że mam mały mętlik w głowie i jestem mega niezdecydowany haha. 

ale 3 rzeczy są pewne :

1. Należy do mojej TOP listy

2. Nieźle się jarałem podczas oglądania tego anime - dużo czynników na to wpłynęło 

3. Manga cały czas wychodzi. Jedynie ona nam została

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...