Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akame ga KILL!

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

322681421278194275536.jpeg

Typ widowni: Shounen
Gatunek: Akcja, Fantasy, Przygodowy
Tematyka: Przemoc
Rok produkcji: 2014
Status: Zakończone
Odcinki: 24
Klasyfikacja wiekowa: +16

Tatsumi pragnie, by z jego wioski zniknęły głód i ubóstwo. W celu zdobycia pieniędzy, chce zaciągnąć się do wojska w stolicy Imperium. Gdy dociera do miasta wszystko wydaje się być cudowne: roześmiani ludzie w kosztownych strojach, silni żołnierze pilnujący ich bezpieczeństwa i ... cycata "siostrzyczka", która podstępem okrada go ze wszystkich oszczędności. Na szczęście Tatsumi spotka inną dziewczynę, której dobroć zdaje się nie mieć granic, nawet dla nieznajomych. Wkrótce nasz bohater dowiaduje się o grupie asasynów, która pod osłoną nocy zabija obywateli miasta. Przez to nazwano ich Nocny Napad (Night Raid). Kilka godzin później, po zapadnięciu zmroku, Tatsumi ma spotkanie twarzą w twarz z ową grupą...

Pozornie patrząc wygląda jak typowy shounen, jednak anime jest bardzo dobre ;)

Źródło:

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=644

A ja już myślałem, że tylko Tokyo Ghoul zrobi na mnie wrażenie w tym sezonie.

QtiV6xY.gif

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1 odcinek fajny. Ale potem jakoś tak średnio się ogląda. Poczekam aż się rozwinie. Na razie daje 7,5/10

XrgAYyk.png

Opublikowano

To coś wiecej niż sztampowy do bólu szunen? Bo ierwszy odcinek tak bardzo wskazuje na to, ze nic odkrywczego to tam nie ma.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

To coś wiecej niż sztampowy do bólu szunen? Bo ierwszy odcinek tak bardzo wskazuje na to, ze nic odkrywczego to tam nie ma.

Jeśli ja daję czemuś okejkę, to powinieneś wiedzieć, że niczego odkrywczego tam nie znajdziesz xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

ta seria to nic specjalnego. Na razie nie polecam, zobaczymy jak wyjdzie troche odcinków

XrgAYyk.png

Opublikowano

Bez szału. Przeczytałem całą mangę i nie ma tam nic ciekawego oprócz Esdeath i jej zapędów seksualnych względem Tatsumiego.

Ogólnie czytałem bo są w miarę ładne postacie (laseczki ofc) i fabuła również jest nawet dobra. Niestety jest to typowy shounen i mimo, że główny bohater nie jest jakiś OP to zginąć mu raczej nie dadzą. Polecam oglądać dla samych cycków i fabuły, innych ciekawostek w tej produkcji się nie dopatrzycie.

W anime pewnie ocenzurują, ale w mandze np. z*********e są pokazane zgony. Kolejny powód za oglądaniem, ale niestety typowo shounenowe elementy i brak mózgu u głównego bohatera robią swoje. Dawno bym porzucił mangę gdyby nie cycuszki i Esdeath czyli czysta zajebistość na dwóch nogach.

417711489342956987022.png

Opublikowano

+16 to cenzury może nie będzie aż na taką skalę.

Po piątym odcinku nawet fajnie się zapowiada, no i

Wykopanie głowy tego gościa przez tą babę oznacza, że dojdzie do jakiegoś krwawego wydarzenia, na co liczę

a spoilery pod odcinkiem mówią, że będzie się działo.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

+16 to cenzury może nie będzie aż na taką skalę.

Po piątym odcinku nawet fajnie się zapowiada, no i

Wykopanie głowy tego gościa przez tą babę oznacza, że dojdzie do jakiegoś krwawego wydarzenia, na co liczę

a spoilery pod odcinkiem mówią, że będzie się działo.

zapowiada się na takie 7,8/10. Do tego glowny bohater mnie irytuje. Jak ta seria stanie sie bardziej powazna, mniej dziecinna i skupią sie na czyms konkretnym to będzie dobrze. Wiecej krwi, jakichś strasznych tajemnic, jakas fajna fabula. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

zapowiada się na takie 7,8/10. Do tego glowny bohater mnie irytuje. Jak ta seria stanie sie bardziej powazna, mniej dziecinna i skupią sie na czyms konkretnym to będzie dobrze. Wiecej krwi, jakichś strasznych tajemnic, jakas fajna fabula. 

Tu nie będzie zaskakującej fabuły. Prawda jest taka, że to zwykły średniak tylko z bardzo dużą ilością krwi/trupów. Niestety się rozczarujesz.

Opublikowano

Tu nie będzie zaskakującej fabuły. Prawda jest taka, że to zwykły średniak tylko z bardzo dużą ilością krwi/trupów. Niestety się rozczarujesz.

Czyli proponujesz porzucić? Moja obecna ocena się nie zwiększy? na razie daje 7/10

XrgAYyk.png

Opublikowano

Czyli proponujesz porzucić? Moja obecna ocena się nie zwiększy? na razie daje 7/10

Czy porzucić? Tego bym tak nie nazwał. Jeżeli po prostu masz za dużo czasu, czy nie masz lepszych tytułów do oglądania, to właśnie sięgasz po coś takiego. Plusem jest właśnie ta "pani generał", która dopiero się pojawiła. - Wstrzymaj się do kolejnego epizodu i wtedy dokonaj wyboru, jeżeli już teraz myślisz o porzuceniu.

Opublikowano

Czy porzucić? Tego bym tak nie nazwał. Jeżeli po prostu masz za dużo czasu, czy nie masz lepszych tytułów do oglądania, to właśnie sięgasz po coś takiego. Plusem jest właśnie ta "pani generał", która dopiero się pojawiła. - Wstrzymaj się do kolejnego epizodu i wtedy dokonaj wyboru, jeżeli już teraz myślisz o porzuceniu.

nie chce marnować czasu na tylko dobre serie skoro mogę obejrzeć bardzo dobre lub świetne. Zrobie tak jak piszesz, obejrze jeszcze 1 ep i zdecyduje

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jeszcze trochę i kilka osób z obecnego Night Raid sobie umrze, wtedy zacznie być całkiem ciekawie. Jednakże znowu tylko od strony fabuły, a nie shounenowych walk.

PS: Nie wiem czy się tego doczekamy w tym sezonie.

Opublikowano

Jeszcze trochę i kilka osób z obecnego Night Raid sobie umrze, wtedy zacznie być całkiem ciekawie. Jednakże znowu tylko od strony fabuły, a nie shounenowych walk.

PS: Nie wiem czy się tego doczekamy w tym sezonie.

Nawet nie przepadam za shounenowymi walkami, więc fajnie, ze ktos zginie z night raid, moze bedzie ciekawie.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Najciekawszy moment odcinka:

895981407775533440545.png

Według mnie odcinek super, w końcu zaczęło się coś dziać

ale nie spodziewałem się, że zacznie się od śmierci xD
Szósty odcinek z dwudziestu czterech, a tu już główna bohatera umiera, no nieźle.

Oby tak dalej :D

No i Sheele sobie umarła. Ogólnie anime jest posrane, manga w sumie też. Cycków nie było, dupcia tylko na początku, moja ocena nowego odcinka to 1/10. Dziękuję i pozdrawiam.

Jak szukasz w anime tylko cycków, to idź oglądaj Fairy Tail albo shouneny z kategorią ecchi.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Przyznaje sie podoba mi się anime, jestem już po 6 odcinku, fakt zgineła jedna z głownych bohaterek ale to popcheło fabułe do przodu. Oby bylo juz tylko lepiej i pls toszke wiecej Akame w bieliżnie albo coś, szukalem hentajow ale nie ma ;c

ide czytać mange yo

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DLACZEGO?

0qy8xBD.png

;c

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

Eh co raz słabsze się anime robi. Na początku jakaś walka, po chwili się budzę a tam już inna walka...

PS. Szkoda cycoliny...

Opublikowano

Przyznaje sie podoba mi się anime, jestem już po 6 odcinku, fakt zgineła jedna z głownych bohaterek ale to popcheło fabułe do przodu. Oby bylo juz tylko lepiej i pls toszke wiecej Akame w bieliżnie albo coś, szukalem hentajow ale nie ma ;c

ide czytać mange yo

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE DLACZEGO?

3965914078328711219196.png

;c

akame-ga-kiru-4646285.jpgakame-ga-kiru-4646287.jpgakame-ga-kiru-4646289.jpgakame-ga-kiru-4646297.jpg

@@KlauS.

Rly?

ucoy.jpg

kwxi.jpg

##############################################

tcuk.jpgznoe.jpg

e8fo.jpg

u7db.jpg

oyey.jpg

Opublikowano

Nic nowego. Fanserwis wszędzie wciskają. Tym bardziej w bajeczka dla chłopców. :P

I to jest jedyny powód dla którego śledzę i anime i mangę.  B)

Tutaj mały spoiler dotyczący nowej postaci, może w następnym sezonie o ile wyjdzie ją zobaczymy.

oakame_ga_kill_ch022_006.jpg

#### To jak już ją poznaliście to ciśniemy dalej (następny spoiler) ####

fakame_ga_kill_ch033_033.jpg

fakame_ga_kill_ch033_034.jpg

fakame_ga_kill_ch033_035.jpg

fakame_ga_kill_ch033_036.jpg

fakame_ga_kill_ch033_037.jpg

fakame_ga_kill_ch033_038.jpg

fakame_ga_kill_ch033_041.jpg

fakame_ga_kill_ch033_042.jpg

fakame_ga_kill_ch033_043.jpg

#### Czyż nie zajebista fabuła xD? ####

Opublikowano

przez te spoilery (nie mogłem się oprzeć) idę sobie poczytać mangę bo nie wytrzymam na kolejny odc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...