Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akame ga KILL!

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiecie może kiedy nowy odcinek? Czekam i czekam na ten 7, nawet go jeszcze po angielsku nie ma, a np. taki Tokyo Ghoul, który zawsze wychodził razem z Akame już mamy ;D

Akame ga Kill i Tokyo Ghoul na razie dwa najlepsze tytuły w tym roku.

League of Legends Borson I Mocny

Opublikowano

Ref

//

Tak na podsumowanie jak wygląda sytuacja w anime.

PS: Wyszedl 52 rozdział mangi, polecam przeczytać :)

Bulat zdycha w następnym odcinku, Chelsea (nowy członek Night Raid) również dość szybko umrze, potem czeka nas jeszcze oczekiwanie na śmierć Mein.

Pozdrawiam :D

417711489342956987022.png

Opublikowano

@TheMadMan9512

Odnośnie Twojego spojlera, cała akcja będzie zmierzała do sytuacji główny bohater przeciwko reszta świata?

@januszq

Wątpię, że do takiej sytuacji dojdzie. W końcu anime ma w nazwie "Akame" i również o takim imieniu mamy bohaterkę więc ona na pewno przeżyje.

Niemniej jednak sytuacja wygląda tak, że Tatsumi jest bezużyteczny i musi dostać power upa. Jedyna okazja to 

Zobaczyć jak Mein ginie, wtedy pewnie się wkurzy na maksa i dostanie jakiegoś kopa w postaci nowych mocy etc.

Żeby uściślić, Mein i Tatsumi są obecnie razem (w mandze), więc gdyby Mein umarła w najbliższym czasie to może być całkiem ciekawie, a na inny scenariusz się póki co nie zapowiada.

Opublikowano

Trochę niepotrzebnie ruszyłem te twoje spoilery :D

Ale odcinek był bardzo fajny ^^ Szczególnie jak Tatsumi zakłada teigu Brachola .

rmoiyq.png

Opublikowano

Trochę niepotrzebnie ruszyłem te twoje spoilery :D

Ale odcinek był bardzo fajny ^^ Szczególnie jak Tatsumi zakłada teigu Brachola .

W jego przyszłych walkach to ten Incursio mu wiele nie pomoże, może oprócz tego że

Tatsumiś będzie mógł się schować przed Esdeath w trybie niewidzialności, a ta pomyśli że zwyczajnie teleport ich w dwa różne miejsca wypie*dolił.

xD nie pytaj o co chodzi z teleportem, za dużo do tłumaczenia.

Opublikowano

W jego przyszłych walkach to ten Incursio mu wiele nie pomoże, może oprócz tego że

Tatsumiś będzie mógł się schować przed Esdeath w trybie niewidzialności, a ta pomyśli że zwyczajnie teleport ich w dwa różne miejsca wypie*dolił.

xD nie pytaj o co chodzi z teleportem, za dużo do tłumaczenia.

dokładnie jak mówisz,

Ciekawi mnie jak się losy potoczą Tatsumi'ego z Esdeath zwłaszcza jak ssie dowie ze Tatsumi jest z Night Raid

Opublikowano

dokładnie jak mówisz,

Ciekawi mnie jak się losy potoczą Tatsumi'ego z Esdeath zwłaszcza jak ssie dowie ze Tatsumi jest z Night Raid

Nijak, miłość do Tatsumiego ponad wszystko, znaczy ponad wszystko z wyjątkiem jej własnego zdania na dany temat.

Jak wiadomo nie da się ona przeciągnąć na stronę rebeliantów mimo, że Tatsumi ją prosił... będzie prosił xD

Opublikowano

@Hen13

@TheMadMan9512

Wiadomo coś więcej o Czelsi?Spodobała mi się jej postać, a chamy musiały ją zabić ;CC

dokładnie jak mówi @TheMadMan9512  nic więcej nie ma o niej niż to co było od przyłączenia się, do śmierci jej, skoda ciekawą postacią była, tak po za tym mam cichą nadzieje ze Esdeath przejdzie na stronę rebeliantów

Opublikowano

@januszq

Anime ma się zmieścić w 24 epach więc zapewne w czasie emisji wyjdzie KILKA chapków mangi co daje nam drugi sezon za około dwa lata albo i dalej. Co do specialów to bym za bardzo na to nie liczył :D

@Hen13

Człowiek, który zaczął w mandze tłumaczyć Esdese jako Esdeath powinien iść do piekła. :<

Jeśli chodzi o jej przyłączenie do rebeliantów to wykluczone. Nie zapominajmy, że w jej żyłach płynie krew 'danger beast', a sama osobowość Esdeath od początku była ukierunkowana w stronę zabijania. Nawet jeśli by chciała przejść na stronę rebeliantów to wątpię żeby druga strona się zgodziła ją przyjąć.

W każdym razie jest to niemożliwe i jak dobrze wiemy, gdy Esdeath i Tatsumi skrzyżują miecze jedno z nich zginie, a cuda raczej się nie zdarzają. Wystarczy popatrzeć na naszych umierających głównych bohaterów, padają jak muchy jedno po drugim. Manga nie jest o romansie, a już tym bardziej nie o nawracaniu złych postaci.

Opublikowano

@januszq

Anime ma się zmieścić w 24 epach więc zapewne w czasie emisji wyjdzie KILKA chapków mangi co daje nam drugi sezon za około dwa lata albo i dalej. Co do specialów to bym za bardzo na to nie liczył :D

@Hen13

Człowiek, który zaczął w mandze tłumaczyć Esdese jako Esdeath powinien iść do piekła. :<

Jeśli chodzi o jej przyłączenie do rebeliantów to wykluczone. Nie zapominajmy, że w jej żyłach płynie krew 'danger beast', a sama osobowość Esdeath od początku była ukierunkowana w stronę zabijania. Nawet jeśli by chciała przejść na stronę rebeliantów to wątpię żeby druga strona się zgodziła ją przyjąć.

W każdym razie jest to niemożliwe i jak dobrze wiemy, gdy Esdeath i Tatsumi skrzyżują miecze jedno z nich zginie, a cuda raczej się nie zdarzają. Wystarczy popatrzeć na naszych umierających głównych bohaterów, padają jak muchy jedno po drugim. Manga nie jest o romansie, a już tym bardziej nie o nawracaniu złych postaci.

To taki już moje przyzwyczajenie do Naruciaków itp.

teraz najbardziej mnie ciekawi w jaki sposób zginie Mein i kto ją zabije

Opublikowano

teraz najbardziej mnie ciekawi w jaki sposób zginie Mein i kto ją zabije, kurcze nie mogę się doczekać jak Tatsumi się wścieknie

Skąd to wzięłaś/eś? Za szybko to się nie stanie. :P Ze względu na nowy arc.

Opublikowano

Skąd to wzięłaś/eś? Za szybko to się nie stanie. :P Ze względu na nowy arc.

ze tak powiem mam takie przeczucie po za tym jest z porównaniem z innymi którzy umarli bardzo słaba wiec nie wróże jej długiego życia

Opublikowano

ze tak powiem mam takie przeczucie po za tym jest z porównaniem z innymi którzy umarli bardzo słaba wiec nie wróże jej długiego życia

Dodatkowo Tatsumi i Mein są obecnie razem, a że Tatsumi jest słaby i potrzebuje power upa to chyba wiadomo co się stanie.

:D

Jakbyś mógł to włóż mój zacytowany post w spoiler bo mi się troszku zapomniało, a szkoda żeby komuś popsuć zabawę:v

Opublikowano

@januszq

Jeśli o Czelsi chodzi to jej jeszcze kilka epów nie będzie.

Nie łam się, na pociechę wrzucam coś fajnego w spoilerze! :D

184391409703641987022.png

Fajna akcja będzie z tym, może ktoś wie kiedy będzie nowy ep. mangi po polsku ?

Opublikowano

Jak dla mnie jedno z lepszych anime, mogę nawet powiedzieć, że moje ulubione.

Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki, jeżeli chodzi o ulubioną postać, to trudny wybór.

No, ale myślę, że Bulat i Lubbock są najlepsi. 

Jeżeli chodzi o przebieg zdarzeń, akcja nie stoi w miejscu, przez co nie jest nudno.

Dużo dynamicznych walk, krew, rozpierdol totalny. No i są cycki :D

giphy.gif

Opublikowano

@ProProDeStroY

Cycki są, nawet większe niż w mandze. Krew jest, walki są, ch*j z cenzurą w anime.

Szkoda tylko, że tak szybko lecą przez mangę. W obecnym tempie to nie wiem czy będą mieli z czego robić te 24 odcinki, ale to już sprawa twórców.

Esdese w anime wygląda dużo gorzej, te przerośnięte cycki i brwi - fuj.

W dodatku głos mi do niej nie pasuje i to przeskakiwanie z wątku na wątek pomijając kilka rzeczy, a dodając w ich miejsce jakiś syf typu lizanie policzka Tatsumiego. Aha. Chyba jednak wystawię 4/10 po ostatnim odcinku o ile utrzyma się obecny poziom. Dobrze, że jest jeszcze manga... która potrafi wciągnąć mimo tego, że Tatsumi to p****.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...