Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o skrypty/waypointy/caveboty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bot:  XENOBOT

Opis skryptu: scrypt na follow za graczem który nie wyłącza się podczas bicia moba

Dodatkowe informacje: <podąża na follow nawet jak atakuje włączony targeting>

Edytowane przez bohun3
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

BOT:  XENOBOT

OPIS SKRYPTU:Siemka to znowu ja, mam taki problem bo zrobiłem juz skrypt afk prócz refil softów ale to mniejsza z tym. Problem polega na tym ze podczas kick'ów bot nie ma otwartych bp i stoi z otwartym ciałem potwora bo nie ma loota gdzie zabrac więc moja prozba o skrypt który otwiera bp po kick'ach lub jakoś inaczej zapisać aby działało poprawnie po kicku

DODATKOWE INFORMACJE:OTWIERANIE BP PO KICKU

Edytowane przez mrliczniqtibia
Opublikowano
2 godziny temu, mrliczniqtibia napisał:

BOT:  XENOBOT

OPIS SKRYPTU:Siemka to znowu ja, mam taki problem bo zrobiłem juz skrypt afk prócz refil softów ale to mniejsza z tym. Problem polega na tym ze podczas kick'ów bot nie ma otwartych bp i stoi z otwartym ciałem potwora bo nie ma loota gdzie zabrac więc moja prozba o skrypt który otwiera bp po kick'ach lub jakoś inaczej zapisać aby działało poprawnie po kicku

DODATKOWE INFORMACJE:OTWIERANIE BP PO KICKU

Otworzy liczba plecaków otwartych jest mniejsza niż ta z configu to otworzy te, które ustawiłeś sobie:

To jest ukryta treść, proszę

p6qNpsV.gif

Opublikowano

Bot: XENOBOT

Opis skryptu: Looter - zbieranie przedmiotów z jednych trupów i ignorowanie innych trupów.

Dodatkowe informacje: Choddzi mi o to, zeby bot nie otwierał wszystkich ciał potworów które zabije, np expie na fenrock, żeby otwierał tylko trupy dl'i a hatchlingi niech zostawia.

Widziałem juz temat dynamic looting shadowarta na forum xenobot, ale pod linkiem który tam jest nie ma juz żadnego pliku :(

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

DZięki Marchwj, mógłbyś jeszcze w skrócie napisac jak on działa, i jak go skonfigurowac pod siebie.

Xenobotem bawie sie od tygodnia, skryptów jeszcze za bardzo nie ogarniam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
Dnia 18.01.2018 o 17:37, odion napisał:

DZięki Marchwj, mógłbyś jeszcze w skrócie napisac jak on działa, i jak go skonfigurowac pod siebie.

Xenobotem bawie sie od tygodnia, skryptów jeszcze za bardzo nie ogarniam.

Na samej górze skryptu jest config z angielskimi komentarzami + opis co robi, chyba dasz radę rozczytać?

W skrócie otwiera mobki które zabiłeś i zbiera loota którego podałeś + gp.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Opis skryptu: Sprzedawanie loota z inbox

Dodatkowe informacje: Chodzi o to, żeby bot otwierał inbox, zbierał itemy na siebie aż skończy się cap, potem płynął do NPC i sprzedawał je.

Wiem że nikt wp za mnie nie zrobi, chodzi mi tylko o "szkielet" skryptu labele itp. resztę czyli waypointy i itemki jakie ma zabierać i sprzedawać zrobię już sam.

Opublikowano (edytowane)

Bot: Xenobot

Opis skryptu: Potrzebuję 2 skryptów, na otwieranie bp po kicku [Ten wyżej, u mnie nie działa tak jak chcę]. Drugi na automatyczne summonowanie Emberwinga.

Dodatkowe informacje: 1 skrypt, to otwieranie bp po kicku. Najpierw wyłącza całego cavebota [Targeting, looting i walker], ustawia bp i włącza ponownie cavebota. Chciałem skorzystać z tego skryptu wyżej, jednak on otwiera tylko 2bp [Main oraz loota.].

Zmieniłem delikatnie kod:

Problem w tym, że nie znam sie na tym zupełnie i nie wiem jak zmienić go samodzielnie. To jest jedyne co udało mi się zrobić, a bot wciąż otwiera tylko main i loot bp, przez co zacina się w miejscu. Mile widziane byłoby wyłączanie cavebota przy logowaniu, i włączanie go po ustawieniu BP. 

Drugi skrypt: Chcę, aby postać [Np co 5min/10min] automatycznie rzucała summona emberwinga "Utevo gran res sac"

Już sobie poradziłem z drugim skryptem, gdyby ktoś chciał skrypt na emberwinga:

Wpisuje to co około 50s/60s

Edytowane przez Tluczek9902
Opublikowano

bot : xeno

opis : może mi ktoś napisać skrypt na bicie mlvla na utana vid + exura vita, żeby char stał obok sklepu i dokupywał gmp [jak komuś to potrzebne to na hexerze gram nie wiem czy to ma jakies znaczenie xd]

Opublikowano

Witam. Potrzebuję skrypta do elfbota (pod tibie 8,6). 

Mianowicie, gram na "demolidores ots" i zależy mi na skrypcie, który używa na sobie runki (mam na mysli exp potiona), posiadam cos takiego: auto 200 useoncreature 7440 self  | wait 500  --> i to działa jak powinno, problem jednak tkwi w tym, że tych exp potionów jest kilka i zależy mi na używaniu ich w odpowiedniej kolejności, czyli pierw z takim id potka, potem uzyje z innym itd..
Proszę o pomoc i z góry dziękuję :)

Opublikowano
19 godzin temu, shivon6690 napisał:

bot : xeno

opis : może mi ktoś napisać skrypt na bicie mlvla na utana vid + exura vita, żeby char stał obok sklepu i dokupywał gmp [jak komuś to potrzebne to na hexerze gram nie wiem czy to ma jakies znaczenie xd]

Było parę razy w tym temacie, wystarczy przejrzeć.

ihkibyc.gif

4 godziny temu, KiczkoPL napisał:

Witam. Potrzebuję skrypta do elfbota (pod tibie 8,6). 

Mianowicie, gram na "demolidores ots" i zależy mi na skrypcie, który używa na sobie runki (mam na mysli exp potiona), posiadam cos takiego: auto 200 useoncreature 7440 self  | wait 500  --> i to działa jak powinno, problem jednak tkwi w tym, że tych exp potionów jest kilka i zależy mi na używaniu ich w odpowiedniej kolejności, czyli pierw z takim id potka, potem uzyje z innym itd..
Proszę o pomoc i z góry dziękuję :)

Możesz rozbudować ten skrypt dodając kolejne parametry po | o ile nie ma żadnych warunków i znasz ID.

Dnia 9.02.2018 o 11:34, Tluczek9902 napisał:

Problem w tym, że nie znam sie na tym zupełnie i nie wiem jak zmienić go samodzielnie. To jest jedyne co udało mi się zrobić, a bot wciąż otwiera tylko main i loot bp, przez co zacina się w miejscu. 

Użyj tego, bo w tym wyżej po każdym dodanym plecaku musiałbyś edytować linijkę z: Self.OpenMainBackpack(true):OpenChildren({LootBP, true}):OpenChildren({GoldBP, true})

Tutaj wystarczy wpisać liczbę ile plecaków masz otwartych + ich nazwy.

7qfibsu.gif

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Marchwj napisał:

Użyj tego, bo w tym wyżej po każdym dodanym plecaku musiałbyś edytować linijkę z: Self.OpenMainBackpack(true):OpenChildren({LootBP, true}):OpenChildren({GoldBP, true})

Tutaj wystarczy wpisać liczbę ile plecaków masz otwartych + ich nazwy.

7qfibsu.gif

Zmieniłem kod wg. siebie czyli na taki:

Mimo tego, przy reconnectcie bot nie otwiera backpackow, nie mam pojecia dlaczego. Spróbowałem również nie zmieniać kodu, tylko zmieniłem nazwy backpackow. Wciąż to samo - bot nie otwiera :/ Skrypt jest po prawiej stronie, zapisany również w settingu zeby przypadkiem nie zniknal. Tak jakby bot nie odczytywał zupełnie tego skryptu.  Nie wiem czy to pomoze - ale plecaki w main bp nie są na 1 pozycji, tylko od 3 pozycji, ponieważ mam jeszcze skrypt na zamienianie golden coinsow na platynki, wiec pierwsza i druga pozycja zawsze jest zajęta.

PS: Zadziałało, raz. Stałem sobie w depo, mialem iść postawic postac na traina i podczas otworzyło mi bp, no ale... nie wiem co tu sie stało. Zauwazylem ze to dziala... losowo. Moze skrypt napisany w stylu, gdy bp nie sa otworzane lub sa zle to wylacza cavevota, zamyka wszystkie, otwiera ponownie i włącza spowrotem cavebota będzie działać poprawnie?

Teraz otworzył mi drugi raz, wyłączył cavebota, otworzył tylko mainbp i włączył cavebota

Znalazłem rozwiązanie: postać nie może stać w protection zonie, poza pz włącza backpacki poprawnie. Dziękuję za skrypt. Zresztą.. jestem idiotą, bo to jest wyraźnie napisane w linijce kodu... 

if #Container.GetAll() < AmountRecntBps and not Self.isInPz() then
Edytowane przez Tluczek9902
Opublikowano

BOT: ELF BOT (8.6)

OPIS SKRYPTU:

Cześć, potrzebuje skryptu do elfa, który będzie włączał i wyłączał targeting zależnie od hp mojego friend'sa.

Mianowicie gram dwiema postaciami na MC , palek expi, druid biega na follow za nim i go siocha, zdarza się że palek nie ogarnia i dostaje wciry, wtedy przydałoby się żeby ED włączył targeting i mu troche pomógł.

Dodam, że gram na OTS'ie i posiadam skrypt na follow i target w jednym, zależy mi na tym żeby np. przy 60% hp palka ED włączył targeting i przy 95% go wyłączył. I tak, mam dodanego palka w friends :D

DODATKOWE INFORMACJE:

Próbowałem sam coś napisać/przekształcić, ale moje siły na nic... Może wam się coś uda :)
auto 200 if friend [$hppc <= 60] { if [$targeting == 0 ] { settargeting on }} | if friend [$hppc >= 95] { if [$targeting == 1 ] { settargeting off }}
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Opublikowano
5 godzin temu, odion napisał:

Opis skryptu: Castowanie Utito mas sio

Dodatkowe informacje: Skrypt miał by castowac utito mas sio gdy się skończy.

Czar trwa 2 minuty (120s), więc można to napisać po prostu tak:

Opublikowano
4 godziny temu, qintoofar napisał:

Bot: <XENOBOT>

Opis skryptu: <Wyrzucanie flask po great spirit>

Dodatkowe informacje: <Brak >

Zmień na ID flaski w pierwszej linijce. Ten skrypt wywala nawet przy jednej flaszce, lepiej to określić jakimś parametrem.

69vu39u.gif

Opublikowano

Opis skryptu: Solid skript depositer PROBLEM

Dodatkowe informacje: Chodzi o chowanie przez bota lota do depo. Otóż wracając z hunta mam 4-6 bp loota do schowania, depositer w solid skript chowa loota z ostatniego otworzonego bp i z kolejnych do przodu. Problem polega na tym, że nie chowa loota z bp które które sa z tyłu (czyt. z pierwszych), i tak jak mam 5 bp loota, to z 5 (ostatniego) schowa a z 4 poprzednich nie.

Wie ktos jak zrobić, żeby bot po schowaniu loota z ostatniego bp, cofał do kolejnych i chował reszte?
Przepraszam, że tak długo i troche może niejasno napisane, mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
7 minut temu, odion napisał:

Opis skryptu: Solid skript depositer PROBLEM

Dodatkowe informacje: Chodzi o chowanie przez bota lota do depo. Otóż wracając z hunta mam 4-6 bp loota do schowania, depositer w solid skript chowa loota z ostatniego otworzonego bp i z kolejnych do przodu. Problem polega na tym, że nie chowa loota z bp które które sa z tyłu (czyt. z pierwszych), i tak jak mam 5 bp loota, to z 5 (ostatniego) schowa a z 4 poprzednich nie.

Wie ktos jak zrobić, żeby bot po schowaniu loota z ostatniego bp, cofał do kolejnych i chował reszte?
Przepraszam, że tak długo i troche może niejasno napisane, mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :)

dodaj label do otwierania backpacków przed label z depositem

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

Bot: <Tutaj piszemy do jakiego bota potrzebujemy waypointów/cavebotów>

Xenobot

Miejsce: <Do jakiego miejsca szukamy waypointów/cavebotów>

Goroma Hydry ms/280+ ms solo

Profesja: <Tutaj piszemy jaką mamy profesję>

Master Sorcerer

Dodatkowe informacje: < >

Potrzebuje jakis skrypt 280+ ms moze byc full waste ale najlepiej jakis lekki zarobek.

Najlepiej wyslac mi pw na forum :)

Opublikowano

Bot: ELFBOT

Opis skryptu: rzucenie fielda na x gracza gdy zobaczę wiadomość x nick

Dodatkowe informacje: potrzebuje skrypt : gdy zobaczę wiadomość    "x "nick jakiegos gracza" użyje na tego gracza bez zaznaczania go jakiegos fielda

Opublikowano (edytowane)

Bot: Xenobot

Opis skryptu: Zatrzymanie cavebota gdy na ekranie pojawi się mob o nazwie xyz

Dodatkowe informacje: Jest ktoś w stanie wystrugać skrypt który zatrzyma cavebota w momencie w którym na ekranie pojawi się dany monster?

Edytowane przez xAmigo

Opublikowano

Bot: ELFBOT

Opis skryptu: potowanie mcków z navigacji

Dodatkowe informacje: potrzebuje skrypt który będzie potować gracza podłączonego do navi gdy ma mniej niż x manny a sam ma wiecej niz y manny