Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o skrypty/waypointy/caveboty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 
Potrzebuje skrypt na safe exori bo gram na hexera i caly czas nabijaja mi rs :) 

Xenobot : potrzebuje scripta na safe exori  na hexere bo nabijaja rs co chwile :) 
z Góry Dzięki

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam 

Potrzebuje skrypt na safe exori bo gram na hexera i caly czas nabijaja mi rs :)

Xenobot : potrzebuje scripta na safe exori  na hexere bo nabijaja rs co chwile :) 

z Góry Dzięki

Napiszę po raz setny: jeżeli bot castuje jakiś spell aoe, to nie unikniesz wbicia skulla jeżeli ktoś np. skacze po schodach (kwestia pingu etc).

Safe Mode na ots'ach nie działa za dobrze i nic z tym nie zrobisz. Zaznacz opcję 'Requires Target' kratkę, będzie na pewno rzadziej wbijało skulla.

vycX409.png

Opublikowano

Witam, da się dodać nowy wpt pomiędzy inne?

Mam pewien problem, że przy jednym np bot za daleko odchodzi przez co nie moge z nim porozmawiać, chciałbym dodać jeden wpt by podszedł bliżej da się tak?

Opublikowano (edytowane)

Witam, da się dodać nowy wpt pomiędzy inne?

Mam pewien problem, że przy jednym np bot za daleko odchodzi przez co nie moge z nim porozmawiać, chciałbym dodać jeden wpt by podszedł bliżej da się tak?

da się, odpal plik .xbst (znajdziesz go w settings) przez notatnik/notepad itp. i na zasadzie kopiuj/wklej możesz sobie wkleić czy to standa czy to noda(albo 'duplikujesz' innego standa/noda i mu zmieniasz x,y,z wpisując z klawiatury,albo dodajesz stand/node w walkerze, zapisujesz plik i przenosisz w notatniku z samego dołu w miejsce, w które chcesz go mieć)

x,y,z weźmiesz albo z walkera (dodasz stand/node etc i przepisujesz) albo odczytasz z Dgnstcs ( visuals->Dgnstcs)

oczywiście jest też inna opcja, której nie polecam(chyba że masz kilka stand/node/label w walkerze) to zaznaczasz w Walkerze danego Standa/Node i klikasz 'Move Up/Move Down' .

Edytowane przez pajacerka

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

Bot: Xenobot

Skrypt: Potrzebuje skrypt który spamuje daną frazę do ludzi na Priv

Opis: Jeśli się da ustawić do jakich nicków to pisać będzie idealnie, jeśli nie da rady proszę o skrypt który spamuje do osób które są w pobliżu na Priv :)

Za pomoc będzie +++++

Opublikowano

jeśli nie da rady proszę o skrypt który spamuje do osób które są w pobliżu na Priv :)

Pewnie się da, ale ja nie umiem napisać takiego skryptu  <.< 

Mam taki, który pisze daną frazę po tym, jak ktoś do Ciebie napisze, chcesz?

Opublikowano

Bot: Elfbot NG

Opis skryptu: Potrzebuje skryptu ktory polega na tym ze jezeli na okolo mnie jest 3 lub mniej potworki to bot kontynuuje z waypointami ustawionynmi w cavebocie.

Dodatkowe informacje: Dzieki z góry. gram ED na High evo. 

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Bardzo prosze o podanie podstawowych skryptow w Xenobot dla MS na:

- Start EXP

- Sprawdzanie SD i many i ewentualne wyjscie z expa jesli jest malo

- kupowanie SD oraz GMP. oraz w tym  jesli np. mam 400 gmp to zeby juz nie kupowal. 

Edytowane przez Vaanq
Opublikowano

- Start EXP

Nie rozumiem.

- Sprawdzanie SD i many i ewentualne wyjscie z expa jesli jest malo

To jest ukryta treść, proszę

- kupowanie SD oraz GMP. oraz w tym  jesli np. mam 400 gmp to zeby juz nie kupowal. 

^ i tak samo z SD, tylko zmień ID i daj inne local'e. Ogólnie polecam poczytać poradniki, tutaj masz spis - Wszystko o botach. Szczególnie ten.

Opublikowano

Nie laduje sie zaden z nich do zakladki running. Wpisalem na poczatku "registerEventListener(WALKER_SELECTLABEL, "onWalkerSelectLabel")", ale nie pomoglo. 

Opublikowano

Moze ja w zlym miejscu podmieniam cyfry. Sam juz nie wiem. Probowalem na wiele sposobow i dalej nie laduje. Mozecie w odpowiednich miejscach podmienic i wstawic cyfry, powiecmy "00" 

Opublikowano

Nie ma tam identycznego zeby porownac lub ze slowami local... w tych miejscach na biało mam wstawic ile sztuk ma miec zeby wyszedl???? (labele to wiem). Wybacz...

[...]
function onWalkerSelectLabel(labelName)
    if (labelName == "nazwalabela") then
        if (Self.ItemCount(268) <= local1MANA) or (Self.ItemCount(3155) <= local2SD) or (Self.Cap(...) < local3CAP) then
        gotoLabel("nazwalabeladosklepu")
        else
        gotoLabel("nazwalabelpoczatekexpa")
        end
[...]

Opublikowano

Nie, wpisujesz tam nazwę locala, któremu ustalasz wartość/nazwę na początku skryptu.

tutaj:

bj9NUNS.png

Jak masz więcej pytań to nie w tym temacie, to temat z prośbami o skrypty a nie pomocy z nimi.

Opublikowano

Zrobilem to w ten sosob i dlaczego sie nadal nie wczytuje?? gdzie jest blad.

registerEventListener(WALKER_SELECTLABEL, "onWalkerSelectLabel")

------------------------------------

local LeaveManas = 20
local sd = 20
local LeaveCap = 50

------------------------------------

function onWalkerSelectLabel(labelName)
if (labelName == "Chack") then
if (Self.ItemCount(238) <= LeaveManas) or (Self.ItemCount(3155) <= sd) or (Self.Cap() <= LeaveCap) then
gotoLabel("Sklep")
else
gotoLabel("StartHunt")
end

end
Opublikowano

gdzie jest blad.

Na server-logu masz wypisane błędy. U Ciebie brakuje end'a.

4LCQR99.png

To działa:

To moja ostatnia odpowiedź na Twoje pytania w tym temacie - nie od tego on jest. Jeżeli nadal będziesz miał problemu to załóż oddzielny temat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bot: windbot

Opis skryptu: full afk

Dodatkowe informacje: <skrypty dla 30 ed pacc i dalej bym go wyexpil do setnego da ktoś cóś? i coś dla 110 ek >

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano (edytowane)

Bot: Magebot:

Jak tam dodać scrypty. Chce wstawić scrypt na alert confirm a nie wiem gdzie to zrobić oraz zamienić orginalny scrypt alertów na mój własny pomysł. Ale gdzie tego szukać?

Oraz nie chce mi pić manasów. gram na ots 8.6

Edytowane przez ZbysioJarzyna
Opublikowano

Bot: Xenobot

Opis skryptu: Ciężko mi opisać. Może coś w stylu, że gdy dana osoba się loguje to włącza się alarm.

Najlepiej by było gdyby był taki skrypt, a także taki, który sprawdzał by co ileś tam czasu exivą gdzie jest dana postać, a jak będzie blisko, lub na ekranie to od razu alarm daje Tibia.

Dodatkowe informacje: 

Opublikowano

czy wiecie moze, czy istnieje skrypt na zbieranie loota z ciala ktore recznie otworze?

np. nie zabilem potwora, ale ktos go nie oproznil, i zeby bot mi zebral owego loota

Xenobot.

Opublikowano

Bot: windbot

Opis skryptu: full afk

Dodatkowe informacje: <skrypty dla 30 ed pacc i dalej bym go wyexpil do setnego da ktoś cóś? i coś dla 110 ek >

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano
4 godziny temu, Pavlusek napisał:

czy wiecie moze, czy istnieje skrypt na zbieranie loota z ciala ktore recznie otworze?

np. nie zabilem potwora, ale ktos go nie oproznil, i zeby bot mi zebral owego loota

Xenobot.

Skrypt od Shadowarta jest dobry, ale na ots nie działa w 100%.

asasas.gif