Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o skrypty/waypointy/caveboty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję bardzo, ale to nie tak jak myslisz. To moj cash maker, ktorym chodze bez potionow na swamp trolle. Wychodze z 2000capa i zbieram medicine pouche. Jedno medicine pouch wazy 12, wiec chce zeby wylaczyl targeting ponizej 13. Jednak z tym trapem to faktycznie masz racje, nie chciałem sposobu z wylaczaniem samego lootera bo wtedy straci troche medicine pouchow, ale jednak po drodze faktycznie moge byc strapowany kilka razy. 

I  tak w ogole to nie prosilbym o taki skrypt, gdybym nie wiedział ile mam capa po kupieniu potków. 

Tak czy inaczej, dziękuję za skrypty 

Edytowane przez jmoriarty
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Potrzebuję dwa skrypty 

Pierwszy skrypt:

Bot: xenobot 

Opis skryptu: skrypt ma otwierac moj main bp (backpack of holding), w ktorym sa 2 kolejne bp - jewelled i buggy. Następnie bot ma otworzyc jewelled, a potem jeszcze raz main bp, zeby byly otwarte oba. Po tym ma otworzyć buggy backpack i na koniec jeszcze raz moj main bp. 

Dodatkowe informacje: w ten sposob beda otwarte 3 backpacki, a jest mi to potrzebne, poniewaz w buggy będzie amunicja, w main potiony, a w jewelled beda jeszcze kolejne bp, w ktorych będzie loot. 

Drugi skrypt:

Opis skryptu: skrypt ma po kupieniu amunicji przerzucać je z backpack of holding do buggy backpack. 

Bardzo prosze o pomoc

Opublikowano

Bot: Xenobot

Opis skryptu: Czyscenie boxu depo z itmeow rzucanych przez graczy

Dodatkowe informacje: Chce skrypt ktory wyczysci mi smieci z depo zeby kostka dzialala :P

POMOGŁEM ? ;> Fapka W Góre ^^

Opublikowano
5 godzin temu, jmoriarty napisał:

Drugi skrypt:

Opis skryptu: skrypt ma po kupieniu amunicji przerzucać je z backpack of holding do buggy backpack. 

Nie rozumiem o co Ci chodzi w pierwszym skrypcie, daję drugi, nazwy plecaków i ID amunicji sobie zmień.

To jest ukryta treść, proszę

2017-07-03_19-44-20.gif

Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.07.2017 o 19:44, Marchwj napisał:

Nie rozumiem o co Ci chodzi w pierwszym skrypcie

Skrypt ma robić coś takiego:

2017-07-05_15-05-43.gif

Opublikowano
44 minuty temu, jmoriarty napisał:

Skrypt ma robić coś takiego:

2017-07-05_15-05-43.gif

Lubie ludzi,którzy utrudniają sobie życie z robieniem skryptów. Kombinacje,'sranie' w banie xD Troche inaczej ten skrypt działa, bo nie otwiera Ci main bp jako 3 tylko jako 1(nawet nie wiem po co taki 'zabieg' przy otwieraniu plecaków, nie wnikam).

Nie musisz ustawiać w tym skrypcie main backpacka, sam się otworzy. Na przyszłość polecam xenobot wikia.

Pozdrawiam Wszystkich :)

Opublikowano

Lol, nie wiedzialem ze jest opcja "open in new window"

A potrzebne mi to bo musze miec na widoku potiony i assasinki zeby bot mi schodzil z respa, co w tym dziwnego, co komplikuje? xD

Opublikowano
27 minut temu, jmoriarty napisał:

co w tym dziwnego, co komplikuje? xD

Trzy razy otwierać główny plecak, jak można to zrobić raz, bezsens -.-

Opublikowano

Lol, napisalem ze nie wiedzialem ze istnieje opcja otwierania bp w nowym oknie, w sumie nawet jakbym wiedzial to i tak bym nie pomyslal ze jest taka opcja w bocie. Tak trudno zrozumiec ze ktos mogl czegos nie wiedziec?xD 

Toż Ci odpowiedziałem kulturalnie na pytanie które zadałeś :) ~Marchwj

Cytat

co w tym dziwnego, co komplikuje? xD

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Poszukuje skryptu full AFK

Xenobot

Elite Knight

Corymy Carlin (mogą być całe)  //// Mutated Human Yalahar

Wszystkie linki, które sprawdziłem na tym forum, witają mnie napisem "strona nie istnieje" albo "wystąpił błąd" dlatego bardzo proszę o aktualne linki.

Z góry wielkie dzięki!

Opublikowano

Bot: Xenobot

Opis skryptu: Postac ma castowac utamo vita po dostaniu bursta wiekszego niz x hp od gracza badz jezeli to nie mozliwe to poprostu cast manashield if playerattack.
Serdecznie dziekuje za pomoc. 

Opublikowano
13 godzin temu, LetsPlayXeno napisał:

Wszystkie linki, które sprawdziłem na tym forum, witają mnie napisem "strona nie istnieje" albo "wystąpił błąd" dlatego bardzo proszę o aktualne linki.

Nie wygasły, po prostu hiperłącza nie działają (te dodane przed aktualizacją forum). Podaj link do tematu, z którego próbowałeś ściągnąć to poprawię.

2 godziny temu, FreeQe napisał:

Bot: Xenobot

Opis skryptu: Postac ma castowac utamo vita po dostaniu bursta wiekszego niz x hp od gracza badz jezeli to nie mozliwe to poprostu cast manashield if playerattack.
Serdecznie dziekuje za pomoc. 

Możesz to ustawić po prostu w zakładce Support > Self Healer.

MpYXUSi.png

Opublikowano
2 godziny temu, Marchwj napisał:

Nie wygasły, po prostu hiperłącza nie działają (te dodane przed aktualizacją forum). Podaj link do tematu, z którego próbowałeś ściągnąć to poprawię.

Hmm, trochę poszperałem i dostałem się do 2 linków, które mnie interesowały, ale trzeba się tam rejestrować i to mi się już nie podoba :/
Mowa o:

http://www.solid-scripts.com/knight-scripts/50-ek-yalahar-mutated-humans/

http://forums.xenobot.net/showthread.php?8821-JXScripts-(-gt-.-)-gt-100-AFK-lt-(-.-
lt-)&p=163451&viewfull=1#post163451

A w następnych dwóch linkach jak tylko próbuje je otworzyć to przekierowuje mnie na zupełnie inny adres i z automatu  Avast wywala neta bo widzi tam tony wirów :P więc nie mam pojęcia czy są w porządku.
Mowa o:

http://speedy.sh/wUd96/Awesome-K-Carlin-Coryms.lua
http://speedy.sh/4gEAm/Coryms-Carlin-100-afk.xbst

Byłbym Ci bardzo wdzięczny jakbyś podrzucił mi jakiś link albo najlepiej gotowy Full skrypt dla knighta na:

Mutated Human Yalahar
Carlin Coryms
Dwarf Guard Kazordoon

PS
Zrobiłbym sobie sam jakieś fajne skrypty jak tylko posiadałbym jakiś wzór od A do Z w formie jednego pliku, w którym tylko należy powstawiać nazwy potionów, spelli, itemów itd, ale nie doszukałem się czegoś takiego na forum. Walker i wszystko inne co da się zrobić z poziomu gry już opanowałem, ale te skryptowanie to czarna magia... W Tibiauto wszystko robiło się banalnie i w grze, a w xeno niestety trzeba pisać notatniki na sto metrów :P

Opublikowano
19 godzin temu, LetsPlayXeno napisał:

Hmm, trochę poszperałem i dostałem się do 2 linków, które mnie interesowały, ale trzeba się tam rejestrować i to mi się już nie podoba :/
Mowa o:

http://www.solid-scripts.com/knight-scripts/50-ek-yalahar-mutated-humans/

http://forums.xenobot.net/showthread.php?8821-JXScripts-(-gt-.-)-gt-100-AFK-lt-(-.-
lt-)&p=163451&viewfull=1#post163451

Co za problem się tam rejestrować? To zaufane forum, stamtąd masz cracka do bota ;) No ale jak już tak nie chcesz to łap paczkę, w niej są wszystkie Solid Scripty: Pobierz | Skan.

Cytat

A w następnych dwóch linkach jak tylko próbuje je otworzyć to przekierowuje mnie na zupełnie inny adres i z automatu  Avast wywala neta bo widzi tam tony wirów :P więc nie mam pojęcia czy są w porządku.
Mowa o:

http://speedy.sh/wUd96/Awesome-K-Carlin-Coryms.lua
http://speedy.sh/4gEAm/Coryms-Carlin-100-afk.xbst

Hosting, na którym są skrypty padł już dawno, stąd takie przekierowania, nie wchodź tam.

Cytat

Zrobiłbym sobie sam jakieś fajne skrypty jak tylko posiadałbym jakiś wzór od A do Z w formie jednego pliku, w którym tylko należy powstawiać nazwy potionów, spelli, itemów itd, ale nie doszukałem się czegoś takiego na forum. Walker i wszystko inne co da się zrobić z poziomu gry już opanowałem, ale te skryptowanie to czarna magia... W Tibiauto wszystko robiło się banalnie i w grze, a w xeno niestety trzeba pisać notatniki na sto metrów :P

Zobacz poradniki dot. bota w tym temacie, potem Ci wyśle na pw dobry schemat.

Opublikowano

Marchwj, jesteś wielki! :)
Testowałem te gotowce (kilka tych knajtowskich) i są naprawdę "przyjemne". Bardzo dziękuję za pomocną dłoń :)
Zabieram się zaraz za ten poradnik i spróbuję się czegoś nauczyć. W razie trudności poproszę Cię o pomoc, mam nadzieję, że się nie pogniewasz :D
Jeszcze raz wielkie dzięki!
Pozdrawiam

Opublikowano

Witam potrzebuje 2 nietypowyych skryptow ;D

Opis skryptu: 1 Rainobow color outfit (automatyczna zmiana kolorow ubrania lub samego outfita) 2 zakladanie automatycznie ssow sa w sieci lecz po pierwszym zalozeniu skrypt przestaje zakladac kolejne,obojetne czy bedzie on na hp czy mp

Dodatkowe informacje: Z gory dziekuje za odczyt oraz odpowiedz/pomoc ;)

Opublikowano
Dnia 9.07.2017 o 23:21, LetsPlayXeno napisał:

Marchwj, jesteś wielki! :)
Testowałem te gotowce (kilka tych knajtowskich) i są naprawdę "przyjemne". Bardzo dziękuję za pomocną dłoń :)
Zabieram się zaraz za ten poradnik i spróbuję się czegoś nauczyć. W razie trudności poproszę Cię o pomoc, mam nadzieję, że się nie pogniewasz :D
Jeszcze raz wielkie dzięki!
Pozdrawiam

Spoko, jak czegoś nie wiesz to pytaj, od tego jest forum ;)

39 minut temu, WailmeR napisał:

Witam potrzebuje 2 nietypowyych skryptow ;D

Opis skryptu: 1 Rainobow color outfit (automatyczna zmiana kolorow ubrania lub samego outfita) 2 zakladanie automatycznie ssow sa w sieci lecz po pierwszym zalozeniu skrypt przestaje zakladac kolejne,obojetne czy bedzie on na hp czy mp

Dodatkowe informacje: Z gory dziekuje za odczyt oraz odpowiedz/pomoc ;)

Tego pierwszego nie da się zrobić przez skrypt w XenoBocie, nie ma nic w jego dokumentacji o zmienianiu outfita. Co do drugiego to masz taki, na pewno zadziała, exhausta nie powinien przeszkadzać:

2017-07-12_21-45-29.gif

Opublikowano

Opis skryptu: nie wiem czy mozna zrobic takiego skrypta, ale jesli tak to potrzebuje takiego, ktory przesunie sie na przyklad o 1 kratke w dol, jesli bedzie stal w danym miejscu przez x sekund

Dodatkowe informacje: mam taki skrypt ze jesli walker sie zacial i stoi w danych xyz przez x sekund to idzie do danego labela, ale w tym problem, ze on sie zatrzymuje na tym labelu bo przeciez skrypt trzyma na nim walker, bo pozycja jest nadal ta sama, a chcialem zeby szedl do wpt po labelu. Tego sie raczej nie da zrobic wiec wymyslilem cos takiego. Jesli taki skrypt jest w ogole mozliwy do zrobienia to prosze o pomoc :)

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jmoriarty napisał:

Opis skryptu: nie wiem czy mozna zrobic takiego skrypta, ale jesli tak to potrzebuje takiego, ktory przesunie sie na przyklad o 1 kratke w dol, jesli bedzie stal w danym miejscu przez x sekund

Dodatkowe informacje: mam taki skrypt ze jesli walker sie zacial i stoi w danych xyz przez x sekund to idzie do danego labela, ale w tym problem, ze on sie zatrzymuje na tym labelu bo przeciez skrypt trzyma na nim walker, bo pozycja jest nadal ta sama, a chcialem zeby szedl do wpt po labelu. Tego sie raczej nie da zrobic wiec wymyslilem cos takiego. Jesli taki skrypt jest w ogole mozliwy do zrobienia to prosze o pomoc :)

sory za 'useless post', ale zapytam. Do czego Ci taki skrypt potrzebny? Możesz dopisać do tego skryptu co masz(o którym napisałeś w 'Dodatkowe informacje') jakiegoś Self.Stepa(oczywiście nie wiem czy zadziała w Twoim wypadku), który pójdzie jedną kratkę w wybranym kierunku. Nie wiem czy by Cie to zadowoliło stąd też moje pytanie. Być może jest inna możliwość 'ogarnięcia' tego.

Edytowane przez pajacerka

Opublikowano (edytowane)

14 godzin temu, pajacerka napisał:

sory za 'useless post', ale zapytam. Do czego Ci taki skrypt potrzebny?

Trudno to wytlumaczyc, ale dobra. Bot musi przechodzic przez bramke lvlową (drzwi). Kiedy w te drzwi otwiera to automatycznie postać wchodzi. Wiec jesli bot otworzy i ktos inny otworzy w tym samym momencie, to wypchnie mnie z drzwi i bot sie zatnie. Mialem wiec check pozycji. Zrobilem to tak: label startowy>wpt staniecie przed drzwiami>otworzenie drzwi>wpt za drzwi>check pozycji. Jesli pozycja nie byla taka jak powinna (ktos mnie wypchnal) to bot sie cofal do labela startowego, ale to nie dzialalo jak powinno, bo jesli ktos mnie wypchnal w tym samym momencie w ktorym bot przechodzil do waypointa za drzwiami, to bot sie na nim zacianl, bo przeciez byl przed drzwiami, wiec nie mial drogi zeby tam dojsc, wiec zacial sie na tym danym wpt i stal. Sprobowalem wiec tak:  label startowy>wpt staniecie przed drzwiami>otworzenie drzwi>check pozycji>wpt za drzwi. To tez jednak nie dzialalo, bo bot otwieral drzwi, sprawdzal pozycje i juz przechodzil do wpt za drzwiami, ale w tym momencie ktos mnie wypchnal, a bot juz przeszedl do tego wpt, wiec sie na nim zacial, nie przechodzil do labela startowego bo bylo juz po checku. Wymyslilem wiec zeby szedl do labela startowego gdy stoi przez kilka sekund w miejscu przed drzwiami, ale jak widac to tez nie dziala. 

14 godzin temu, pajacerka napisał:

Możesz dopisać do tego skryptu co masz(o którym napisałeś w 'Dodatkowe informacje') jakiegoś Self.Stepa(oczywiście nie wiem czy zadziała w Twoim wypadku), który pójdzie jedną kratkę w wybranym kierunku. Nie wiem czy by Cie to zadowoliło stąd też moje pytanie. Być może jest inna możliwość 'ogarnięcia' tego.

Tak, zadowoliloby mnie to, bo wlasnie o to chodzi. Jesli bot sie zatnie przed drzwiami i bedzie stal, a skrypt go cofnie do labela startowego i bedzie tam sie trzymal, to jesli pojdzie o kratke w dol, to skrypt przestanie dzialac i pusci walker z labela startowego do kolejnych wpt. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jmoriarty napisał:

Trudno to wytlumaczyc, ale dobra. Bot musi przechodzic przez bramke lvlową (drzwi). Kiedy w te drzwi otwiera to automatycznie postać wchodzi. Wiec jesli bot otworzy i ktos inny otworzy w tym samym momencie, to wypchnie mnie z drzwi i bot sie zatnie. Mialem wiec check pozycji. Zrobilem to tak: label startowy>wpt staniecie przed drzwiami>otworzenie drzwi>wpt za drzwi>check pozycji. Jesli pozycja nie byla taka jak powinna (ktos mnie wypchnal) to bot sie cofal do labela startowego, ale to nie dzialalo jak powinno, bo jesli ktos mnie wypchnal w tym samym momencie w ktorym bot przechodzil do waypointa za drzwiami, to bot sie na nim zacianl, bo przeciez byl przed drzwiami, wiec nie mial drogi zeby tam dojsc, wiec zacial sie na tym danym wpt i stal. Sprobowalem wiec tak:  label startowy>wpt staniecie przed drzwiami>otworzenie drzwi>check pozycji>wpt za drzwi. To tez jednak nie dzialalo, bo bot otwieral drzwi, sprawdzal pozycje i juz przechodzil do wpt za drzwiami, ale w tym momencie ktos mnie wypchnal, a bot juz przeszedl do tego wpt, wiec sie na nim zacial, nie przechodzil do labela startowego bo bylo juz po checku. Wymyslilem wiec zeby szedl do labela startowego gdy stoi przez kilka sekund w miejscu przed drzwiami, ale jak widac to tez nie dziala. 

Tak, zadowoliloby mnie to, bo wlasnie o to chodzi. Jesli bot sie zatnie przed drzwiami i bedzie stal, a skrypt go cofnie do labela startowego i bedzie tam sie trzymal, to jesli pojdzie o kratke w dol, to skrypt przestanie dzialac i pusci walker z labela startowego do kolejnych wpt. 

możesz spróbować to zrobić na tej zasadzie:

1.Robisz node jak najbliżej drzwi, tak aby Walker widział drzwi w swoim 'zasięgu'

2.Dodajesz label np. 'pos1' przed drzwiami

3.Dodajesz label(bedzie to najlepsze) do otwierania drzwi, czyli 'door1'(w tym door1 od razu zrobi kratkę w dany kierunek, zobaczysz poniżej w skrypcie)

4.Dodajesz za drzwiami label np. 'checkpos1', tak aby sprawdził x,y,z(wpisujesz ręcznie w lua) za drzwiami czy się zgadzają

5.Jeżeli się nie zgadzają, skrypt wraca do pos1, jeżeli x,y,z się zgadza to idzie dalej

to co masz pozmieniac masz poopisywane za znakiem "---". 

Opublikowano

Opis skryptu:   Poszukiwany skrypt ktory bedzie podnosil wszystkie itemy z gory depo i przenosil je do depo nr 16

Dodatkowe informacje: BRAK