Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy z EULA uda się ten serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do autora tematu, nikt chyba nie robił serwera tego typu 10 miesięcy, zwłaszcza po twoim profesjonalizmie który wnika z treści twoich postów opublikowanych w tym temacie nie wydaje mi się żebyś go robił aż tak długo, a gdyby nawet nie pytałbyś się nas o takie bzdety i byłbyś jako tako zapoznany na naszym polskim rynku mc :-)

Diverse bogacz! :O Ale przynajmniej plus, że się przyznajesz - robię na tym kasę, lubię to, zarabiam na tym - ja tak samo, identycznego zdania jestem. ;)

Wiesz co jak na 5 dni http://scr.hu/9a5/4rlh2, dla mnie to życiowy zarobek. Każdy to robi dla kasy, nigdy nie ma serwera od graczy dla graczy, nawet jeśli planujesz taki serwer zawsze będzie liczyć się kasa, nikt nie inwestuje po to żeby ktoś na czyjś koszt ruszał pikselową d*** za jego pieniądze.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ogólnie nawet jeśli EULA będzie poważnym zapiskiem, z dobrym planem każdy serwer się uda, z tego co wiem to hardcore'y będą normalnie miały system banów bo to nie utrudnia gry innym a raczej wszystkim na serwerze, tylko po kupnie właśnie tego unban'a dostaniesz dostęp i możliwość ponownego zagrania w trybie który sam wymyślił mojang.

Opublikowano

Diverse wiedz o tym  że Insideq Zaltwi ci zrujnowanie servwa ale można oddac go do sądu jak to zrobi. Ja tak zrobie i będzie bulił jak to mi zrobi.+ mysg jak sie dowie o nim to napeno mu to zrobi.a cubegame 1 sm 23.37 a na miesiac wysylane jest 100sms * ok 17 zł

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Diverse wiedz o tym  że Insideq Zaltwi ci zrujnowanie servwa ale można oddac go do sądu jak to zrobi. Ja tak zrobie i będzie bulił jak to mi zrobi.

haha dobry żart... będzie bulił za to że coś zgłosił, no bardzo śmieszny jesteś...

Co do autora tematu, nikt chyba nie robił serwera tego typu 10 miesięcy, zwłaszcza po twoim profesjonalizmie który wnika z treści twoich postów opublikowanych w tym temacie nie wydaje mi się żebyś go robił aż tak długo, a gdyby nawet nie pytałbyś się nas o takie bzdety i byłbyś jako tako zapoznany na naszym polskim rynku mc :-)

Wiesz co jak na 5 dni http://scr.hu/9a5/4rlh2, dla mnie to życiowy zarobek. Każdy to robi dla kasy, nigdy nie ma serwera od graczy dla graczy, nawet jeśli planujesz taki serwer zawsze będzie liczyć się kasa, nikt nie inwestuje po to żeby ktoś na czyjś koszt ruszał pikselową d*** za jego pieniądze.

Jakoś mój stare serverek nie był dla kasy a nie marudziłam :)

Nie wszystko jest dla kasy, ale polaczki cebulaczki tego nie zrozumieją... byle by się nachapać ile się da a potem płakać że jakiś tusk też kradnie by się nachapać.... ech, polska, czemu ja tu musze żyć...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Diverse wiedz o tym  że Insideq Zaltwi ci zrujnowanie servwa ale można oddac go do sądu jak to zrobi. Ja tak zrobie i będzie bulił jak to mi zrobi.+ mysg jak sie dowie o nim to napeno mu to zrobi.a cubegame 1 sm 23.37 a na miesiac wysylane jest 100sms * ok 17 zł

Już mogę zacząć się bać?

Smerfa, to prawda, aczkolwiek ja nie ukrywam przed moimi graczami tego że mam z nich kasę i nie mam oprócz opłacania maszyny nic z nią robić, przykre ale prawda ;-)

Opublikowano

haha dobry żart... będzie bulił za to że coś zgłosił, no bardzo śmieszny jesteś...

Jakoś mój stare serverek nie był dla kasy a nie marudziłam :)

Nie wszystko jest dla kasy, ale polaczki cebulaczki tego nie zrozumieją... byle by się nachapać ile się da a potem płakać że jakiś tusk też kradnie by się nachapać.... ech, polska, czemu ja tu musze żyć...

I dlatego go pewnie teraz nie masz :)

Jak ktoś ma serwer z hostingu typu craftserva itp to może nie robić go dla $$ bo utrzymanie to grosze.

Większe serwery muszą czerpać zysk by opłacić maszyny które są w stanie utrzymać powyżej 500 graczy.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Po tym co przeczytałem aż musiałem się dołączyć do konwersacji.

Mojang będzie miał masę zgłoszeń o takie coś prawdziwych, oraz fałszywych, zapewne po jakimś czasie to oleją a ludzie będą reagować na to jak zapiski z kodeksu karnego dot. piractwa gier i innych dupereli(softu itp). Jak dla mnie to tylko kilka marnych linijek w jakimś tam regulaminie, jakoś się tego nie boję, zamkną mi serwer to zamkną, na razie robię z tego niezłe hajsy i niech tak zostanie. Ja bym się nie bał.

Powiedział co wiedział, gdy w więzieniu siedział.

Złe porównanie. Jak byś chciał wiedzieć, tyle już ludzi siedzi/spłaca za to kary... :rolleyes:

Poczekamy, zobaczymy, ciekawe czy dalej wszyscy będą mieli tak wesoło ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

I dlatego go pewnie teraz nie masz :)

Jak ktoś ma serwer z hostingu typu craftserva itp to może nie robić go dla $$ bo utrzymanie to grosze.

Większe serwery muszą czerpać zysk by opłacić maszyny które nie są tanie a utrzymają te ponad 500 graczy.

nie mam bo inny admin spierdzielił sprawe i odeszłam :)

a dokładniej uznał że sprzeda komuś opa...

odeszłam i updał jak się kasa skończyła :P a tak jakoś nie było problemu :)

BukkitSmerf

Opublikowano

Ja zrobie tak

VIP

Koczugowy set miecz 

tolls iron

i 256 butelek XP

2 KOXY

Svip

Ironowe ity

tolls 1/2 iron 1/2 diax

i 368 butelek XP

4 KOXY

Elite

1/2 set diax i iron

3/4 diaxowe ity 

i 512 butli XP

8 KOX

warrior 

Wszystko diax bez enchant

i 768 butli XP

12 KOX

Gracz 

Podobne ity co vip

32 refili

Tak własnie zrobie

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

Opublikowano

Powiedział co wiedział, gdy w więzieniu siedział.

Złe porównanie. Jak byś chciał wiedzieć, tyle już ludzi siedzi/spłaca za to kary... :rolleyes:

Poczekamy, zobaczymy, ciekawe czy dalej wszyscy będą mieli tak wesoło ;)

Z tego co widze na forum wnosisz same bezsensowane posty, nie opierając się na doświadczeniu. Większość to jakieś noty prawne o których zapewne nie masz pojęcia ani nigdy się z nimi nie spotkałeś. Pobrałem już nie jedną grę, ty też, siedze? Nie.

Opublikowano

Wpuszczanie na serwer non-premium jest już łamaniem EULI :)

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

to premium zrobie :D

Opublikowano

Mine1998a czy jak Ci tam, jesteś taki smieszny ze jak przeczytałem twój post to spadłem z krzesła ze śmiechu :D, serwery będą wyłączane które są PAY2WIN, czyli takie które będą sprzedawać rzeczy które zrobią przewage graczowi VIP nad zwykłym graczem. Oczywiście że zreportuje twój serwer specjalnie, i straszenie sądami nic nie zdziała, bo Mojang wprowadzi swój system reportu serwerów P2W i może to zrobić każdy :)

Opublikowano

Mine1998a czy jak Ci tam, jesteś taki smieszny ze jak przeczytałem twój post to spadłem z krzesła ze śmiechu :D, serwery będą wyłączane które są PAY2WIN, czyli takie które będą sprzedawać rzeczy które zrobią przewage graczowi VIP nad zwykłym graczem. Oczywiście że zreportuje twój serwer specjalnie, i straszenie sądami nic nie zdziała, bo Mojang wprowadzi swój system reportu serwerów P2W i może to zrobić każdy :)

możesz dać jakieś źródło tego co napisałeś?

Mojang wprowadzi swój system reportu serwerów P2W

bo mnie zainteresowało....

BukkitSmerf

Opublikowano

Można ominąc eule stając sie pomocnikem lub czyms w mojangu

Cytat:

"skontaktuj się z Mojang AP w celu nawiązania współpracy biznesowej w przeciwnym wypadku jesteś na łasce EULA, która zabrania Ci tego robić."

Opublikowano

Wydaje mi sie ze wylaczanie serwerow bedzie proste ze strony mojangu , moga wylaczyc "Dane ip"  , nie bedzie z tym problemu , czy nawet domene ;3

Opublikowano

Wydaje mi sie ze wylaczanie serwerow bedzie proste ze strony mojangu , moga wylaczyc "Dane ip"  , nie bedzie z tym problemu , czy nawet domene ;3

czuje wysyp wiekszej ilości serverów no-premium, nad którymi nie mają żadnej kontroli

BukkitSmerf

Opublikowano

Wpuszczanie na serwer non-premium jest już łamaniem EULI :)

tak jasne tylko jak to już jest łamanie EULI to już widzę servery typu gc2.pl z 600-800 graczy zrobi się 50 i z innymi większymi serverami będzie tak samo poza tym jak mojang ma wlepiać kary za vip sms to wole teraz odłączyć chwilowo płatności online od servera a podłączyć zwykłe IS który oferuje mi host servera i kasa za vipy nie będzie trafiała do mnie na konto tylko do Pukawki żeby server miał za co stać jak wybije czarna godzina...

osobiście mi samemu ze 100 graczy zrobi się max 15 jak non-premium nie mogą wchodzić

Pozatym skoro wpuszczanie na serwer non-premium jest już łamaniem EULI to poco jeszcze Craftbukkit i spigot udostępnia opcje non-premium

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

Są DOBRE i ZŁE strony EULA lecz i tak mamy gówno do gadania. Mojang już swoje zarobił a i tak większość ludzi nie czyta oficjalnej strony Mojang więc nadal będą mieli zyski niższe ale będą. Nie ma co się bulwersować jeśli ktoś naprawdę będzie chciał temu zapobiec to zaczną zbierać jakąś formę potwierdzenia o oburzenie na EULA i wyślą to do Mojang'u może podziała a może nie.

DOBRE Dobre strony to takie że zniknie dużo gówien których jest full. I skończy się pay2win. A także zablokuje się ludzi którzy robią serwery dla zysku i nie mają w tym grosza inteligenci, zbierają 200-400zł, kupują jakieś pluginy/mapy itd... I czekają na $$$.

ZŁE jeśli ktoś myśli że "większe" serwery nie są dla $$$ to też się myli każdy serwer ma za zadanie się spłacić a nawet przynieść zyski (Zwykle do kieszeni właściciela). Dlatego też wiele lepszych serwerów po stoi może rok, max 3 lata i też padną.

+++ Trzeba pamiętać też o tym że jeśli ktoś na prawdę zrobić coś WOW na pewno wielu graczy to do ceni i kupią tego vip'a nawet dla "Szpanu". Ludzie się oburzają bo już nie będzie 100000 serwerów survival będą max 3-4 serwery i tak z każdym rodzajem. Jeśli ktoś ma pomysł niech spróbuje ludzie jacy są tacy są ale jeśli coś im się podoba zawsze pomogą :)

Opublikowano

tak jasne tylko jak to już jest łamanie EULI to już widzę servery typu gc2.pl z 600-800 graczy zrobi się 50 i z innymi większymi serverami będzie tak samo poza tym jak mojang ma wlepiać kary za vip sms to wole teraz odłączyć chwilowo płatności online od servera a podłączyć zwykłe IS który oferuje mi host servera i kasa za vipy nie będzie trafiała do mnie na konto tylko do Pukawki żeby server miał za co stać jak wybije czarna godzina...

osobiście mi samemu ze 100 graczy zrobi się max 15 jak non-premium nie mogą wchodzić

Pozatym skoro wpuszczanie na serwer non-premium jest już łamaniem EULI to poco jeszcze Craftbukkit i spigot udostępnia opcje non-premium

a od kiedy niby craftbukkit czy spigot udostępnia opcja do nopremium?

na forum bukkita nawet zamykają każdy temat który dotyczy no-premium

Są DOBRE i ZŁE strony EULA lecz i tak mamy gówno do gadania. Mojang już swoje zarobił a i tak większość ludzi nie czyta oficjalnej strony Mojang więc nadal będą mieli zyski niższe ale będą. Nie ma co się bulwersować jeśli ktoś naprawdę będzie chciał temu zapobiec to zaczną zbierać jakąś formę potwierdzenia o oburzenie na EULA i wyślą to do Mojang'u może podziała a może nie.

DOBRE Dobre strony to takie że zniknie dużo gówien których jest full. I skończy się pay2win. A także zablokuje się ludzi którzy robią serwery dla zysku i nie mają w tym grosza inteligenci, zbierają 200-400zł, kupują jakieś pluginy/mapy itd... I czekają na $$$.

ZŁE jeśli ktoś myśli że "większe" serwery nie są dla $$$ to też się myli każdy serwer ma za zadanie się spłacić a nawet przynieść zyski (Zwykle do kieszeni właściciela). Dlatego też wiele lepszych serwerów po stoi może rok, max 3 lata i też padną.

+++ Trzeba pamiętać też o tym że jeśli ktoś na prawdę zrobić coś WOW na pewno wielu graczy to do ceni i kupią tego vip'a nawet dla "Szpanu". Ludzie się oburzają bo już nie będzie 100000 serwerów survival będą max 3-4 serwery i tak z każdym rodzajem. Jeśli ktoś ma pomysł niech spróbuje ludzie jacy są tacy są ale jeśli coś im się podoba zawsze pomogą :)

większe servery juz wysyłaly i uja im to dało :D z tego co można wyczytać na tam hypixelu np, to już się raczej poddali, i po prsotu szykują nową oferte spełniającą eule

dalej będzie pierdyliard serverów, co najwyżej wzrośnie liczba serverów no-premium, albo nawet powstają servery no-premium only premium, niby no-premium więc mojang musi im wytaczać sprawe o łamanie praw -> kupe roboty, ale jednak wpuszczają tylko premki

BukkitSmerf

Opublikowano

@Karolina skontaktowałem się z Mojangiem na temat euli, i od 1 sierpnia można reportować do nich serwery na główny email, dzięki czemu będą analizować wszystkie serwery.

Jak Pani z supportu zaznaczyłą, wszyscy mają czas do 1 sierpnia, później będzie wszystko egzekwowane.

PS: Podobnie zrobiło TeamSpeak3 ze swoją licencją, i narazie zdaje to egzamin :)

Opublikowano

Ja zrobie że bedą wysyłane sms i kasa na Paypal jak bede na servie bo ja w niemczech wynajme i mojang jak zablokuje im to może wytoczyć im sprawe sądowa. Po 2 zrobie ze gracz ma skrorana zbroje i ity ironowe

Gracz 32-68 butelek xp

Vip Iron set diax miecz resta iron 128 butelek

Svip +diax kilof 256 butelek

Elite+ sekiera diax 315

warrior+diax lopata 420

kity bez enchantu 

Za doatcje beda iorty [bez enchantu]

Ja mam online node +true ale i tak non premium wbije

https://www.facebook.com/AntiMinecraftEULA?fref=ts

Mam notha na FB to napisze że pare krajów sie nie zgadza na to np polska

Robimy petycje jak bedzie chciał usuąć multipayera bo planują to podobno i zeby nie było euli  w Polsce!!

Opublikowano

Ja zrobie że bedą wysyłane sms i kasa na Paypal jak bede na servie bo ja w niemczech wynajme i mojang jak zablokuje im to może wytoczyć im sprawe sądowa. Po 2 zrobie ze gracz ma skrorana zbroje i ity ironowe

Gracz 32-68 butelek xp

Vip Iron set diax miecz resta iron 128 butelek

Svip +diax kilof 256 butelek

Elite+ sekiera diax 315

warrior+diax lopata 420

kity bez enchantu 

Za doatcje beda iorty [bez enchantu]

Ja mam online node +true ale i tak non premium wbije

https://www.facebook.com/AntiMinecraftEULA?fref=ts

Mam notha na FB to napisze że pare krajów sie nie zgadza na to np polska

Robimy petycje jak bedzie chciał usuąć multipayera bo planują to podobno i zeby nie było euli  w Polsce!!

Ale ty k***a głupi jesteś, PAŃSTWO NIE MA NIC DO TEGO KORZYSTAJĄC Z SOFTU MOJANGU AKCEPTUJESZ ICH WARUNKI, TO TAK JAK Z UMOWĄ O PRACE, PODPISUJESZ - JESTEŚ "PODDANYM" I PRACUJESZ, ZARABIASZ, NIE PODPISZESZ NIC NIE ZARABIASZ, JESTEŚ DNEM....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...