Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Animacja, arena, pvp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainteresowałem się ostatnio serwerami pvp, wpadłem na pomysł aby zrobić sobie taki mały serwer.

Co powiecie na takie areny?

https://www.youtube.com/watch?v=vJE5QoUDeOo&feature=youtu.be

Plusy:

Nie tracicie fpsów, wysyłam błędne dane do serwera, i podmieniam fake blocki.

Urozmaicenie, autorski pomysł i wykonanie, dzieci czyt.(na skryptach ^^).

Jak dla mnie fajnie sie klepie w takich kolorkach.

Może zmienić kolory bloków z kwarcu na coś innego?

Obecnie plugin jest syfiasty pod względem kodu ale mam pomysł jak go już skrócić o 3x :)

Chcielibyście ujrzeć coś takiego na serwerze?

(Tak wiem, teksty na czacie się spóźniają z tymi sekundami).

Pozdrawiam, mam nadzieje że żaden ch*j nie zapierniczy pomysłu.

Animacja jest w pełni wykonana bez użycia worldedit'a :)

Opublikowano

Wygląda fajnie, ale tak jak napisał kolega.

Możesz dodać coś innego, bo to wielkiego szału nie robi.

Jeśli będzie to mały serwerek, to gracze mogą mieć problem - lagi.

Popraw trochę, dodaj dach i zmień podłoże - też je zanimuj ;)

Opublikowano

Fajny pomysł tylko, niektórych może to rozpraszać ;). Jak dla mnie dodaj jakiś efekt (border mapy = Jakieś fajerwerki xD).

a7gn7CL.png

Opublikowano

Idź do tych swoich graczy, a sory nie masz ich ;c.

PvP 1v1 musi być w ścianach, bo to typowa klatka lol nwm o co wam chodzi...

Widzisz w przeciwieństwie od ciebie potrafie zrobić coś efektywnego w 2h, a ty robisz 1 minigame 4 miesiące.

Fajny pomysł tylko, niektórych może to rozpraszać ;). Jak dla mnie dodaj jakiś efekt (border mapy = Jakieś fajerwerki xD).

Planuje przy rozpoczęciu areny, 4 pioruny na stałe w miejsach tych kolorów, jak myślisz? ;)

Opublikowano

Nie tracicie fpsów, wysyłam błędne dane do serwera, i podmieniam fake blocki.

Na pewno, zmieniające się bloki co sekundę nie lagują ani maszyny / hostingu ani graczy...

b_560_95_2.png

Opublikowano

Idź do tych swoich graczy, a sory nie masz ich ;c.

Jesteś swietny, dyskutujemy o twoim pluginie - odwracasz temat rozmowy na mój serwer XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Widzisz w przeciwieństwie od ciebie potrafie zrobić coś efektywnego w 2h, a ty robisz 1 minigame 4 miesiące.

No pacz, bo wymyślanie nowych minigier tyle trwa. Proszę idź do hypixela/hivemc/mineplex i szczekaj do nich, ze dodają mingry raz na 2-3 miesiące. W ekipie hmm 3-7 programistów? Nas jest 2 :>

Dodatkowo: porównujesz postawienie kilkunastu klocków które się zmieniają do całego systemu lobby i minigier? #wiecejbekizdiverse  :ninja:

PvP 1v1 musi być w ścianach, bo to typowa klatka lol nwm o co wam chodzi...

Wspaniale, ograniczenie terenu na płaskiej mapie (!!!!!!!!!!!!!) w danej odległości od gracza. Ócz mnie.  xD  xD  xD  xD  xD  xD

Dodatkowo: Nadal ściągnięte od craftp*p :v U nich przynajmniej działa na nieregularnym terenie.

---

Tym wipisem kończe rozmowę z "Diverse" bo najwidoczniej nie trafiają do niego najprostrze fakty.

Opublikowano

Jesteś swietny, dyskutujemy o twoim pluginie - odwracasz temat rozmowy na mój serwer XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

No pacz, bo wymyślanie nowych minigier tyle trwa. Proszę idź do hypixela/hivemc/mineplex i szczekaj do nich, ze dodają mingry raz na 2-3 miesiące. W ekipie hmm 3-7 programistów? Nas jest 2 :>

Dodatkowo: porównujesz postawienie kilkunastu klocków które się zmieniają do całego systemu lobby i minigier? #wiecejbekizdiverse  :ninja:

Wspaniale, ograniczenie terenu na płaskiej mapie (!!!!!!!!!!!!!) w danej odległości od gracza. Ócz mnie.  xD  xD  xD  xD  xD  xD

Dodatkowo: Nadal ściągnięte od craftp*p :v U nich przynajmniej działa na nieregularnym terenie.

---

Tym wipisem kończe rozmowę z "Diverse" bo najwidoczniej nie trafiają do niego najprostrze fakty.

Nie wiem czy znasz taką funkcje getHighest, Żaden problem to przenieść na nieregularny ;)

Tak, na fp piszesz że bodajże w czwartek zacząłeś pisać skywars + i nagle za tydzień plugin napisany! :O, zatem dlaczego przygotowanie 2 trybów zajęło wam kilka miesięcy. Ucz*, uczyć to ty chyba musisz się na lekcji j. polskiego ;)

Opublikowano

A jednak musze dalej dyskutowac.

Nie wiem czy znasz taką funkcje getHighest, Żaden problem to przenieść na nieregularny ;)

Wspaniale, ale nie widze tego w twoim pluginie. Dodaj to pogadamy :)

Tak, na fp piszesz że bodajże w czwartek zacząłeś pisać skywars + i nagle za tydzień plugin napisany! :O, zatem dlaczego przygotowanie 2 trybów zajęło wam kilka miesięcy. 

Bo wystarczyło rozplanować tego "+" a nie całą minigre.

Ucz*, uczyć to ty chyba musisz się na lekcji j. polskiego ;)

Nie wyczaiłeś ironii.

Opublikowano

A jednak musze dalej dyskutowac.

Wspaniale, ale nie widze tego w twoim pluginie. Dodaj to pogadamy :)

Bo wystarczyło rozplanować tego "+" a nie całą minigre.

Nie wyczaiłeś ironii.

Ty chyba nie rozumiesz tego że to są tylko testy :D

Bawię się animacją potem podepnę to pod plugin xvsx :)

Krok po kroku :)

Opublikowano

Lecisz sendFakeBlock czy sam pakiety wysyłasz? Brak tutaj troszkę dynamiczności :/ Fajnym motywem by było, aby arena się przesuwa w zależności od pozycji graczy (np. max 20 kratek, żeby nie orali).

@nblc - ale wy ścjongnelisicie cally system minji gejmsuf od cjubegejm.peel.

Opublikowano

Lecisz sendFakeBlock czy sam pakiety wysyłasz? Brak tutaj troszkę dynamiczności :/ Fajnym motywem by było, aby arena się przesuwa w zależności od pozycji graczy (np. max 20 kratek, żeby nie orali).

@nblc - ale wy ścjongnelisicie cally system minji gejmsuf od cjubegejm.peel.

Słusznie, dobrym motywem byłaby arena podążająca za graczem ale to już jednak miałoby wpływ na fpsy' bo tutaj nie zamieniam całego kodu tylko algorytmem obliczam sobie bloki rotacji ;)

Równie dobrze można powiedzieć że wszystkie serwery hc sciongnely tryp z fkks.

Nie chciałbym też komentarzy typu "żal spjerdalaj nobje craftpivipi wgl rzal xcrafters pluginy skrypty" i wymyślić naprawdę coś mega zaskakując wszystkich graczy jak i hejteruf.

Będę kombinował i wkrótce pokażę co udało mi się wymyślić :)

Opublikowano

Po pierwsze ładnie to wygląda niestety jeżeli będzie ostra klepa dużo efektów to i tak to będzie lagować. Tym bardziej że większość ma "wooden pc" albo laptopy. Po drugie serwer wysyła pakiety z parunastoma blokami które zmieniają się co sekunde do tego doliczyć że jest to java+super kod minecraft server przez co jak będzie parę takich arenek to może trochę lagować. A tak to jest ciekawie i posty które mówią że coś jest zabrane z innego serwera to non sens bo takie coś (nie chodzi mi o te animowane bloki) tylko o te arenki. One są na większości serwerów pvp!! ahh... a to że się tworzy taka arenka to jeszcze może być że skopiowane, ale niestety trzeba coś skopiować by coś było. Google też skopiowało pomysł od innych przeglądarek tylko że zrobili to w inny sposób i co jest jedną z najpopularniejszy :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...