Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] MineBox - polski serwer mineplex?! Czy to możliwe?! Poważny projekt! Czy ma szanse istnieć? Zależy od was!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reklama.

Reklama.

Witam i z góry przepraszam że taki długa nazwa tematu, ale jakoś muszę was zachęcić :P.

Chciałbym się was spytać czy projekt MINEBOX ma szanse istnieć na polskim internecie?

5447114065338561206850.png

[To jest logo, ale w dalekich czasach będzie lepsze ^.^]

Większość z was pewnie teraz się zastanawia co to ten minebox?!

MINEBOX.COM - jest to serwer od graczy dla graczy. 

Serwer będzie wyróżniać wiele począwszy od autorskich rozwiązań aż po autorskie tryby.

Serwer został zaprojektowany dla graczy zarówno z kontem premium jak i no-premium.

Chcemy stworzyć polski serwer w stylu mineplex czy hypixel, aby gra samemu lub z kolegami nie była obojętna.

Nasz serwer oferuje wiele autorskich trybów, urozmaiceń dla graczy z kontem premium jak i no-premium.

9173214065342711206850.png

Tak jak wspominałem wcześniej oferujemy autorskie tryby (oczywiście nie wszystkie, ale większość).

Hockey - hockey jest to gra w 100% naszego pomysłu! Chodzi w niej o to, aby jedna z dwóch drużyn (czerwona lub niebieska) trafiła 5 goli.

Drużyna, która pierwsza trafi 5 goli otrzymuję +30 monet (nazwa monet, nie została jeszcze w 99,9 % przemyślana!).

Za monety, które możecie wydawać, można kupić wiele ulepszeń!

Wygląd sklepu!

7414614064544201206850.png

Wybieranie drużyny!

5550714064545291206850.png

Update wykonany!

MINEBOX dodaję nową mini grę!

"Gorący ziemniak!"

Coś o grze?!

Gra "gorący ziemniak", to kolejna gra serwera minebox.

Wszyscy gracze, którzy dołączyli do gry otrzymują miksturę szybkości. Jeden z gracz,ma  10 sekund, aby oddać innemu graczowi owego ziemniaka.

Gdy mu się nie uda gracz wybucha, czyli odpada z areny.

Gracz, który posiada ziemniaka otrzymuję, również czapkę w postaci tnt.

Kiedy czas naszej gry się skończy, ten kto jest najbliżej gracza, który posiada ziemniaka, otrzymuję 10 monet, które może wydać w sklepie  :).

Kilka ss'ów z gry!

Postęp prac - 15%!

Hockey, został skończony, niestety nie mamy jeszcze aren  :), ale wkrótce również zobaczycie pierwsze ss'y z gry  :).

Co wy na to?

Reszta trybów, wkrótce!

Co wy na to? Gotowi?

Temat będzie aktualizowany wraz z nowościami dodanymi na serwerze!

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No tak, ale serwer nie może mieć lagów oraz musi byś dopięty na ostatni guzik. I szkoda że kolejny mini gry ;/

Opublikowano

(Chyba pomyliłeś działy.)

@1361622928-U485574.png#KruQ. no fakt, lepszy jest kolejny hardcore lub survival + gildie.

@topic Nie przebijecie się ani nawet tego nie skończycie  :*

Opublikowano

(Chyba pomyliłeś działy.)

@KruQ. no fakt, lepszy jest kolejny hardcore lub survival + gildie.

@topic Nie przebijecie się ani nawet tego nie skończycie  :*

No, a więc zacznijmy od tego że do projektu przykładamy się bardzo, poświęcamy dni i noc, aby coś z tego było :P

A co do trybu, no pewnie hardcore, albo survival lepszy.

Opublikowano

Ahh... nic aktualnie ciekawego bardzo mało informacji na temat serwera. Te dwa ss nic nie mówią bo wither tam stoi i się nazywa Sklepik oraz 3 owce o różnych kolorach. Autorka MiniGierka Hockey jest nudnawa nawet nie opisałeś jak to będzie wyglądać jakiś ss z tej minigry byś dał to by było lepiej. Aktualnie nic ciekawego nazwa jest aktualnie fajna

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Ahh... nic aktualnie ciekawego bardzo mało informacji na temat serwera. Te dwa ss nic nie mówią bo wither tam stoi i się nazywa Sklepik oraz 3 owce o różnych kolorach. Autorka MiniGierka Hockey jest nudnawa nawet nie opisałeś jak to będzie wyglądać jakiś ss z tej minigry byś dał to by było lepiej. Aktualnie nic ciekawego nazwa jest aktualnie fajna

Tak wiem, cały czas pracuję nad nową prezentacją :P, potem dodam kilka ss'ów z funkcjonalności tej gry i więcej trybów :).

Opublikowano

Ja bym tam zagrał na takim serwerze :P

Mysql już mi się znudziło

@topic

Czekam na dopracowane Villager Defense :D

A dziękuję bardzo, a i postaramy się, aby było dopracowane w 100% :P.

Ja zagralbym .Pomysl jest nawet spoko. :)

To fajnie, dziękuję za opinię :).

Szukasz administracji?

Aktualnie nie, ale w przyszłości może coś ogłosimy :P.

Opublikowano

Osobiście twierdzę tak jak @nblc, nawet z tym nie wystartujecie, a jak już to się nie przebijecie :>

Dla mnie pytanie się na forum czy pomysł wypali jest nie profesjonalne. :< A pytanie się co dodać to w ogóle śmiech na sali. xD

Minigierka w ogóle nie opisana. Nie wiem co twierdzić na temat samych gier.

Szczerze wątpię że się uda, ale powodzenia. ;)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Osobiście twierdzę tak jak @nblc, nawet z tym nie wystartujecie, a jak już to się nie przebijecie :>

Dla mnie pytanie się na forum czy pomysł wypali jest nie profesjonalne. :< A pytanie się co dodać to w ogóle śmiech na sali. xD

Minigierka w ogóle nie opisana. Nie wiem co twierdzić na temat samych gier.

Szczerze wątpię że się uda, ale powodzenia. ;)

Ja się nie pytam co dodać, masz coś tutaj takiego?

Jeżeli chodzi o przebicie się to mamy zapewnioną reklamę u kilku youtuberów :P!

Skoro wątpisz że się uda to twoja strata.

Opublikowano

[...] jest to serwer od graczy dla graczy. 

To takie piękne....

To nie spam tylko opinia na temat serwera, który i tak nie wystartuje jak większość tego typu projektów na MPC :3

Opublikowano

To takie piękne....

To nie spam tylko opinia na temat serwera, który i tak nie wystartuje jak większość tego typu projektów na MPC :3

Drogi panie @_const, to nie jest tak jak napisałeś małym druczkiem projekt typu, który upadnie po chwili, do serwera poświęcamy dużo czasu, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik :P, ale dziękuję za opinię i miłego dnia :P.

Opublikowano

Heh, tez mam taka nazwe serwera xD

Topic

Pomysl fajny, ale zeby nie bylo lagow, ladna mapa, i autorskie plg. I serwer bedzie OK :D 

P.S daj ok. 1000 slotow ;d

Opublikowano

Heh, tez mam taka nazwe serwera xD

Topic

Pomysl fajny, ale zeby nie bylo lagow, ladna mapa, i autorskie plg. I serwer bedzie OK :D

P.S daj ok. 1000 slotow ;d

Sorki, nie słyszałem, jeszcze o serwerze, który miałby nazwe taką jak nasza :P.

Jeżeli chodzi o sloty to postaramy się ogarnąć tyle, chociaż myśleliśmy że 200, albo 500 na początek wystarczy.

Opublikowano

To takie piękne....

Ach, widzę że bez hejtu też się nie obejdę :P.

Opublikowano

Jak serwer będzie fajny to mogę pomóc go zareklamować mam 721 widzów i cały czas rośnie liczba widzów :) Ale liczę za to, na jakoś range na serw np. VIP albo YT :) 

Opublikowano

XxX Nic tutasj nie było xD To miał być tylko trol, ale nie wyszedł. Serwer zapowiada się bardzo dobrze, ja bym wystartował w scenie anielsko-języcznej. A nie w Polsko-języcznej :D

Opublikowano

Sam w sobie pomysł jest dobry, ale czy dacie radę? Nikt tego nie wie. Wszyscy na pewno będą czekać, więc radze się za to wziąć od strony technicznej, aby nikogo nie zawieść.

Opublikowano

Jak serwer będzie fajny to mogę pomóc go zareklamować mam 721 widzów i cały czas rośnie liczba widzów :) Ale liczę za to, na jakoś range na serw np. VIP albo YT :)

Dziękujemy za pomoc, zaraz się odezwę na PW :P,

Witam, czy szukacie programistów? 

Moje doświadczenie:

plugin na dragonescape oraz turfwars zostały napisane prze zemnie dla mineplex'a.

Pozdrawiam!

Aktualnie, nie, ale tak jak pisałem że wkrótce zrobimy rekrutację :P,

Chętnie zagram na tym serwerze! Kiedy Start xD ?

Miło nam, start serwera jeszcze nie jest określony, ponieważ na razie jeszcze w 100% nie jest gotowe, ale poświęcamy dni i noce, aby było wszystko git :).

Sam w sobie pomysł jest dobry, ale czy dacie radę? Nikt tego nie wie. Wszyscy na pewno będą czekać, więc radze się za to wziąć od strony technicznej, aby nikogo nie zawieść.

Dziękuję za opinię i postaramy się nie zawieść :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...