Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klasa dobra pod pve?

Myszu123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej co wybrać spośród tych klas? Strzelec, Zaklinacz, Gladiator (Włócznia czy Miecz) i Asasyn.

Opublikowano

Up jak tak samo polecam strzelca jest bardzo dobry,a takżę gladiator włócznia.

A assasin to najtrudniejsza postać pve

W takiej kolejności polecam ci :

1.Strzelec

2.Gladiator włócznia

3.Zaklinacz

4.Assasin

Opublikowano

Zaklinacz imo jest lepszy na pve niż glad, bo może sobie duchem stankować moby i bije na odległość. No i ma jeszcze fear na przypadki, jakby trzeba było szybko uciekać, bo się zagrowało za dużo mobów ;)

Opublikowano
Werasje gry sie zmieniaja i gra sie zmienia i przy tym klasy. @topic sluchaj. Kazda klasa jest dobra a wazne jest to czym tobie bedzie sie lepiej gralo. Chyba wazny jest fun z gry a nie granie tym co karzom ci na forum. Wybierz taka klase ktora gra ci sie najlepiej
Opublikowano

Zaklinacz imo jest lepszy na pve niż glad, bo może sobie duchem stankować moby i bije na odległość. No i ma jeszcze fear na przypadki, jakby trzeba było szybko uciekać, bo się zagrowało za dużo mobów ;)

Sory,ale nie lepszy.

Gladiator ma skille aoe czyli area of effect.

Dzięki którym może kilka mobów na raz brać

Opublikowano

No to bierz na siebie kilka mobów, a potem patrz jak hp spada. Co z tego, że ma aoe, jak nie zawsze można z tego korzystać. Nie mówiąc o tym, że są też inne postacie, które też mają skille aoe  :) Zawsze się mówi, że glad jest ciężki na expa. No co prawda już tak wszędzie moby znerfili, że nawet i taki gladek może sobie solo biegać. Atutem glada są częste knockdown, co naprawde wkurza ;) Nie zmienia to faktu, że gladiator z aiona to nie jest taki typowy warrior jak z innych mmorpg, gdzie wpada w szeregi i sieje strach w szeregach wroga ;P Kill or die. Ja w pt np na dreda wolałabym mieć sma niż glada, ale to moje zdanie.

Oczywiście glad ma swoje zadania w pt, jak np. wybijanie adów, tankowanie jak nie ma templara (ale też trzeba umieć utrzymać agro). Ale glada może zastąpić etertech, a robi lepszy dps.

Opublikowano

No to bierz na siebie kilka mobów, a potem patrz jak hp spada. Co z tego, że ma aoe, jak nie zawsze można z tego korzystać. Nie mówiąc o tym, że są też inne postacie, które też mają skille aoe  :) Zawsze się mówi, że glad jest ciężki na expa. No co prawda już tak wszędzie moby znerfili, że nawet i taki gladek może sobie solo biegać. Atutem glada są częste knockdown, co naprawde wkurza ;) Nie zmienia to faktu, że gladiator z aiona to nie jest taki typowy warrior jak z innych mmorpg, gdzie wpada w szeregi i sieje strach w szeregach wroga ;P Kill or die. Ja w pt np na dreda wolałabym mieć sma niż glada, ale to moje zdanie.

Oczywiście glad ma swoje zadania w pt, jak np. wybijanie adów, tankowanie jak nie ma templara (ale też trzeba umieć utrzymać agro). Ale glada może zastąpić etertech, a robi lepszy dps.

Co ty pieprzysz wgl czlowieku??Jak nei masz pojecia na temat glada to sie czlowieku nie wypowiadal i nie wprowadzal innych w blad.Glad spokojnie moze wziac  pare mobkow na klate(nie mowie tu juz o elitach),chociaz jest wyjatek np na DP(dark poeta),gdzie spokojnie wbijalem w campa 5-6 a nawet 7 mobkow (elite) i na aoe zgarnialem.AOE ma,chociaz jesl iktos nie potrafi czytac skilli to pozniej tak wychodzi.Ma skille aoe,ktore przywracaja mu hp (exqhausting wave czy ja kto tam bylo i jeszcze z 2 jak sie nie myle)+ skill,ktory w ciagu jakeigos czasu przywraca nam hp co 2 czy 3 sek+ kolejny skill,ktory przywraca nam 50% hp).Wiele ma tego.Co do postaci do expa troche sie nie zgodze z w/w opiniami.

1.Gunner jak to gowner dmg fajny,no i dla noskilli co najwazniejsze wystarczy klikac skille 1,1,1,1,1,1,1,1,12,2,2,2,2,2,2,,2,3,3,3,3,3,3,3,3,3 itd.Nie gralem bo za postacie,do ktorych mozgu nie ptorzeba uzywac sie nie biore.

2.Gladi to juz napisalem wyzej,spoczko foczka do expa przyjemnie sie expi chociaz na end-game mi sie bardzo szybko znudzil.

3.SM gralem i znudzil mi sie bardzo szybko jakos kolo 40lvla < :D Ogolnie postac dobra do pve,spokojnie mozna nia solowac insty(juz tu tez mowie o tych 51+),elitki to tam lajcik dla niego.Duzo by tu wymieniac.

4.No i sin aktualnie skusilem sie na niego ostatnio i expi sie nim wyborniee a wiec rlly ?? Powiadacie ze ciezka postac do expa??Jest to jedna z tych najlatwiejszych postaci do expa wiec GL.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...