Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka klasa?

Xentrus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) To znowu ja 

Mam znowu kilka pytań dotyczących klas (ponieważ nie ogarniam tej gry i nwm jak to jest)

Jeśli wam to pomoże wole grać z daleka ale z bliska też tylko boję się tego że jak będę gladiatorem to w pvp nie podejdę np: do takiego inżyniera

1.Czy mogli byście mi napisać wady i zalety klas(np:gladiator,strzelec,łowca itp najlepiej wszystkich)

2.Jakie kamienie many wsadzać do poszczególnych klas postaci.?

3.Co to są DPS i kto ma największe ?

4.Skąd mam brać monety żeby wymieniać je na itemki? i na jakie wymienić na poszczególne klasy?

5.Jaka klasa jest najlepsza do pvp i dlaczego ? 

6.Jakie itemki najlepsze do pvp?

Narazie to wszystko z góry dziękuje za pomoc ;) Jak czegoś jeszcze nie będę wiedział to napisze ;)

Opublikowano

1. Polecam:

http://www.mpcforum.pl/topic/594567-klasy-w-aion/

Brakuje tylko AT o którym można krótko powiedzieć, że ma bardzo dobry dmg ale jest mu ciężko przeciwko klasom robiącym ekwipunek pod unikanie magii.

2. Zdecydowanie łatwiej by było gdybyś się zdecydował na którąś konkretną i wtedy o nią zapytał. Magiczne wkładają kamienie odpowiadające za zwiększenie siły ich skilli, a fizyczni kamienie odpowiadające zwykle od trafienia krytycznego oraz celności, ew. sinowie od ataku.

3. "DPSy" to klasy zadające możliwie największe obrażenia w jak najkrótszym czasie. Dobrym przykładem jest Sorcerer - Czarodziej, który to nabuffowany używając potężnych skilli jest w stanie w ciągu chwili gasić parę targetów i też momentalnie wypalić się z many.

4. Z questów. Najlepsze, które możesz używać. Wydaje się być głupio powiedziane ale templar może używać eq max płytowego i tego też używa. Bard nie założy nic poza eq płóciennym. Gunner (bodajże strzelec w PL wersji) zakłada skórzane ale magiczne - różni się paroma statystykami.

5. Nie ma najlepszej klasy. W AIONie jest system anty-klas. Sin będzie miał problemy z Templarem, którego łatwo zabije Spiritmaster.

6. Najlepszy ekwipunek jest dostępny za AP - Punkty Otchłani w PL wersji i medale różnego rodzaju. Aktualnie do end-game ekwipunku potrzeba medali Ceranitowych, które to otrzymuje się za oblężenia w Katalamie oraz parę instancji.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

hejka,

Polecam poszukać na necie jest dużo poradników ja spędziłam naprawdę dużo h na czytaniu zanim cokolwiek zaczęłam ogarniać w miare gry na pewno to pojmiesz ;) Co do klasy na odległość dla początkujących jak zawsze polecę : Barda ;p no dla tych zatwardziałych archera a jak już powyżej napisali każda klasa jest dobra w Aionie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...