Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o klasę postaci

Pikaciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie jaką klasa jest najlepsza na start gry? Nie miałem wcześniej styczności z grą :) Głównie chodzi o PvP/PvE.

Opublikowano

PvE to gunner,pvp mag dobry i gunner.

Jeszcze polecę assasina do pvp

Tak rly to każda klasa jest dobra w tym i tym.

Po prostu weź jaka ci się podoba xD

Opublikowano

Rozumiem ale jaka postać jest najlepsza i łatwa w ogarnięciu. I jeszcze 1 pytanie jak zarobić pieniądze na tego GP? Słyszałem że bez tego nie idzie grać.

Opublikowano

A jeżeli chodzi o postać to według mnie 

PvP:(jak dla mnie najbardziej spiritmaster ze względu na snear,nazywają tą postac snear botem xD)

-Gunner

-Sorcer,spirit master

-Ranger

-Assasin(dla assasiunka trzeba mieć eq,dobrego neta aby nie było lagów i oczywiście trzeba dużo ćwiczyć wywalanie combo)

PvE:(tutaj według mnie postacie dobre na pve)

-Gunner

-Spiritmaster,sorc

-Gladiator

PvEvP:(jak dla mnie najłatwiej się gra)

-Spiritmaster

-Gunner 

Opublikowano

Polecam barda,nie musisz kupować potów,bo masz skille na mane i hp,dmg też nie jest zły.Mam barda 45 lv i 3 heale na łańcuchowym skillu więc przywraca mi całe hp ;p

Opublikowano

Templar tank a gladiator tanky dps 

Jeśli grasz pierwszy raz templar może cię zniechęcić do gry bo wolno się nim expi 

A więc Do expa i pvp polecam gladiatora

Ale do expa i tankowania instancji(zawszę znajdziesz miejsce w party,jeśli nie ma tanka w nim ^^)

Gladiator chyba nie jest zbyt często brany na insty ale za to na solo pve wymiata 

Opublikowano

O wolny exp się nie martwie bo będę grać z kolegą (ma 22lv) Wieć Lepiej brać gladiatora czy Templara?

Opublikowano

Jaką postać ma kolega,jak ma klasa pod dps to biere templara(jak chcesz na dużych lv robić za tanka,też można zrobic templara pod dps)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt nie wymienił kleryka? :P Miałam okazję expić klerykiem i strzelcem i muszę powiedzieć, że kleryk wypadł o wiele lepiej. Co prawda moby bije się wolniej, ale bardzo szybko można się wyleczyć w razie potrzeby. Szczególnie jest to widoczne przy biciu bossów. Jedynie co do pvp mam wątpliwości...

Czytałam, że sorc jest jedną z najłatwiejszych postaci, zarówno do pvp, jak i do expa, ale to wszystko zależy od gracza, od tego, jakie klasy woli (magiczne, dystansowe, buffujące, etc.). Kiedy ja wybierałam pierwszą postać, sugerowałam się jej "prezentacją" w kreatorze postaci. Oglądałam skille, wyglądy zbroi, itp. Jeśli jakaś klasa mi się spodobała, czytałam wtedy w internecie informacje na jej temat (opinie graczy, opisy wszystkich skilli, za co odpowiedzialna byłaby moja klasa w grupie). Wtedy padło na strzelca, wywarł na mnie dobre wrażenie. Jednak pograłam nim trochę (~45lv) i go zostawiłam, przerzucając się na kleryka, którym gram do tej pory i myślę, że tak zostanie. Dlatego Ty też powinieneś samodzielnie wybrać klasę, która Ci się podoba na pierwszy rzut oka. Jeśli pograsz nią trochę i Ci się nie spodoba, to ją zmienisz.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...