Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silves2.pl [Dedyk] [Easy]

alchemik1

Starzy gracze  

532 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy grałeś już Silves?

• Tak
      137
    • Nie
      395

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

qziAqAw.png

pZOXX6o.png

Silves2 jest kontynuacja serwera Silves.pl który został wyłączony przez administratorów z powodu że nie mogli sobie z nim poradzić.

Starałem się im pomóc lecz nie udało się w żaden sposób ustabilizować serwera, oczywiście ja od samego początku mówiłem że wiem i że jest to coś w grze, skąd wiedziałem? Doświadczenie w głupich sytuacjach na serwerze, ale nie słuchali mnie, brali każdego innego kto twierdził że naprawi jednakże przyszedł czas ze skończył się im pomysły jak i serwer, postanowiłem postawić go na nowo na swoich plikach których używam i które wciąż ulepszam, nie chciałem wyjść na złodzieja przed nimi i napisałem swoją propozycję która była następująca "Postawie serwer w 2 dni i będzie śmigać ale warunki to nie masz dostępu do strony,plików ponieważ ciężko pracuje nad nimi jak i ItemShop jest na moją firmę", oczywiście łakomy człowiek nie popuści żeby ktoś zarobił na czymś co nie potrafią ogarnąć i długo na ten temat rozmawialiśmy i ciągle że nie, napisałem że skoro nie chcą zarobić na tym że nic nie będą robić przy nim to postawie go sam zareagowali jakbym ukradł im z przed nosa wygraną w Lotto, słyszałem groźby kierowane w stronę tego serwera, wyzwiska ale jestem człowiekiem upartym i nie pozwolę sobie żeby byle śmieć który ciągle stawia serwery na kasę i je zamyka by mną pomiatał, jedną z gróźb było spamowanie tym screenem

9ehMDzd.jpg

mhuBx3Y.png

y6LfPwj.png

Fakt jest taki że posiadam te pliki i nie "ukradłem" ich tylko była to kopia przed rebootem gdyby maszyna nie wstała i żeby nie tracić czasu na rescue. Nie wykluczam że temat zostanie zaatakowany przez kolegów tych panów.

Mam duże doświadczenie w serwerach i już wiele serwerów naprawiałem nawet te "Najlepsze" .

Serwer został odbugowany, zostały usunięte zbędne misje jak i dodałem parę rzeczy ułatwiające grę i został wyrzucony 6-7 bon.

tbCFoDa.png

Strona główna

http://silves2.pl/rejestracja

Linki do klienta

Skan Klienta

T1LdCQL.png

Typ Serwera: 4Fun / Super Exp + PvP

Maksymalny Poziom (LvL): 255

Punkty Statusu (STAT): 125

Doświadczenie (EXP): 8000%

Drop Przedmiotów (DROP): 7000%

Drop Yang (YANG): 5000%

Złote Sztabki: TAK / 1KK + 2KK

6&7 Bonus: NIE

pfXKU2R.png

Miasta królestw zostały odświeżone z "umiarem"

FKbmp36.png

VDjb66N.png

pwSYkhN.png

qCRHS9n.png

XuBeLjr.png

5wNOgUb.png

kClMTkq.png

BlfRxXP.png

Nie rozumiem dlaczego na "Najlepszych" serwerach nie ma takiej listy tylko screen z tabeli

d6F9Wwf.png

Na serwerze Silves2 nie musisz męczyć się jak i tracić czas przy instruktorach umiejętności, wystarczy że wbijesz 5 poziom i pójdziesz do np "Umiejętności" która da ci wszystkie na P lub G

DYjn8st.png

3X2k5Qv.png

jX6rTYm.png

tkZ8Jjz.png

Na serwerze obowiązuje 15 podstawowych ulepszaczy. Może się wydawać, że jest to sporo ale gwarantuję Wam, że skoro serwer 4Fun, to nie będziecie mieli większych problemów z ich wydropieniem. Poniższe ulepszacze zdobędziecie z metinów, bossów oraz specjalnych szkatułek.

32515140404691569477.png

N7FZeNf.png

YecshXs.png

YecshXs.png

TKC0pPj.png

nDTyVHu.png

v8oaxnx.png

Na serwer zostały dodane unikalne nowości stworzone przez nas

System wiadomości Offline

KqyvczY.png

Zmodyfikowaliśmy działanie wysyłania prywatnych wiadomości do graczy, jeśli gracz wyloguje się, a my akurat piszemy do niego wiadomość, to przy kolejnym wejściu do gry wiadomość zostanie dostarczona wraz z datą wysłania. Ten system jest unikalny ponieważ nie spotkacie tak dopracowanych wiadomości offline!

Ulepszony został chat

AwhRXBd.png

Na serwerze zmieniliśmy wygląd chatu globalnego, jak i trochę działanie

- Każde królestwo widzi, co pisze przeciwne

- Kolorowe nazwy postaci dla królestw

- Aktualny kanał gracza obok nazwy postaci

- Filtr spamu

- Filtr wyłudzeń danych

- Otwieranie się prywatnej wiadomości po kliknięciu na nazwę postaci

System ignorowania

JKeUJg3.png

Dla ludzi, którzy nie chcą otrzymywać wiadomości od jakiegoś gracza stworzyliśmy system ignorowań, który blokuje wysyłanie do nas wiadomości dla osób, które blokujemy nieważne, czy jesteśmy w grze, czy nie.

Powiększony ekwipunek

2lwpsw5.png

Powiększyliśmy ekwipunek, dodając dodatkowe 3 karty, dzięki temu zyskujemy więcej miejsca na "śmieci", czy inne przedmioty

Teleportacja

x0znt5.png

Stworzyliśmy szybkie oraz bardzo proste możliwości teleportowania się, klikamy na zwój znajdujący się obok kulek ilości doświadczenia, wybieramy swój cel i klikamy!

Blokada doświadczenia

Aby ułatwić wam grę na serwerze dodaliśmy na pasek Blokadę Doświadczenia, znajduje się ona pod ikoną 6z6dua.png, gdy ją włączymy nasza postać nie będzie otrzymywać żadnego doświadczenia!

Oddawanie doświadczenia na gildię

Dla osób tworzące postacie do dropu oraz wbijania poziomu gildii dodaliśmy automatyczne oddawanie dośw. na gildię, ta funkcja znajduję się pod ikoną 2wq6hd3.png, gdy włączymy oddawanie doświadczenia na gildie nasza postać nie będzie dostawać żadnego % z potworów ponieważ wszystko pójdzie na gildię.

Konto Bankowe

rs0r54a.png

Dla osób które lubią nosić przy sobie duże sumy Yang dodaliśmy Bank do którego możecie wpłacać jak i wypłacać ze swojego konta Yang

Szybki sklep

Dla osób które cenią sobie czas i nie lubią wracać się do miasta po mikstury dodaliśmy na pasek tuż obok ikony banku ikonę mikstury która otwiera sklep z miksturami.

Bonus Switcher

Jak wszyscy wiemy teraz każdy jest leniwy i woli szukać cheatów typu BS, stwierdziliśmy że dodamy go na serwer, znajduję się on obok ikony blokady doświadczenia. Można otworzyć go 8 razy i bonować 8 różnych przedmiotów jednocześnie.

TLsMeuX.png

Wgrywanie znaczków gildii

Zmieniliśmy sposób wgrywania znaczków gildii na bardziej rozbudowany. Po kliknięciu "Wgraj" otworzy nam się aplikacja

DdHztWM.png

Funkcje

- Usuwanie aktualnego znaczka

- Dodawanie nowego znaczka

- Zapisywanie aktualnego znaczka na dysk

- Rozszerzenia znaczków PNG/JPG

- Automatyczne pomniejszanie do 16x12

- Pokazywanie ostatniej aktualizacji znaczka

ItemShop

Postanowiliśmy wam ułatwić kupowanie przedmiotów w ItemShop i dodaliśmy go do gry

LBajxVH.png

* To jest przykładowe zdjęcie przedmiotów!

Tabela bonusów

bUsDINp.png

Na serwerze można sprawdzić jakie są na serwerze maksymalne bonusy klikając na aqu9If9.png

Wyszukiwanie dropu przedmiotów

o7gVUBR.png

Dla osób które lubią pytać "gdzie dropi to" dodaliśmy możliwość wyszukania przedmiotu oraz jego dropu.

Rozszerzone ustawienia gry

XuP3ii4.png

Na serwerze wiekszość nowości klientowych można wyłączyć :)

Informacje o otrzymywaniu Yang

DFvXAjJ.png

Ulepszono komunikat podczas zbierania Yang, będzie pojawiać się co 2 sekundy z sumą zebranych łącznie Yang w ciągu tych 2 sekund

Edytowane sztabki

UkZ1CFm.png

Również dla waszej wygody po najechaniu na sztabki, ukazuję się nam suma łączna sztabek.

I wiele więcej! Sprawdź inne sam!

b1ZmqL0.png

Na serwerze można mieć swojego towarzysza, u nas system zwierzaków jest zupełnie inny niż na serwerach konkurencyjnych.

k7MqBxz.png

Każdy zwierzak ma grupy umiejętności z których możemy wybrać taką jaką potrzebujemy, są 4 grupy z bonusami do Exp oraz 5 grup do PvP.

i07auDL.png

yMGDL7L.png

Po wybraniu grupy musimy zdobyć punkty umiejętności które zdobywamy wbijając poziomy zwierzakowi.

Zwierzaka dostajemy na start, z racji tego że są wszystkie równe reszta wylądowała w ItemShop z przyzwoitą ceną.

oDULOJb.png

Jesteśmy zgranym zespołem i potrafimy zadbać o serwer, nie wykluczamy że znajdą się nowe bugi które wyjdą podczas waszej gry na serwerze ale liczymy na waszą pomoc w szukaniu ich, mogę wam już teraz obiecać że wszystkie błędy będą naprawiane tak szybko jak to będzie tylko możliwe.

Na zdjęciu z rozmowy pisałem o oddawaniu SM,jednakże poprzedni Team serwera był taki nieodpowiedzialny że nie prowadzili logów zakupów monet, pewnie będą na mnie mówić że to była moja strona ale ona ma 3 lata,przez 3 lata człowiek dużo może się nauczyć :)

Mam nadzieję że będzie wam się miło grało, nie wykluczam też że będziemy ulepszać serwer tak aby grało się wam jeszcze lepiej i nie zostawimy go jak to robi ciągle poprzedni Team serwera z każdym innym i za miesiac stawa kolejny na tym samym :)

ban.gif

• Odpowiedzi 452
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer bardzo ładnie wygląda ale mogłeś troche więcej napisać o nim hmm co do tej rozmowy z gg kojaze cos nick Kastek przypadkiem to nie jest gonzo hmm

To jest wiekszosc informacji potrzebnych ktore musisz wiedziec,reszta sa mniej wazne o ktorych sam sie dowiesz. Co do kastka to nie wiem jakie on nicki uzywa nigdy mnie to nie interesowalo.

ban.gif

Opublikowano

Serwer ciekawy.. lecz to w jaki sposób administracjia nas olała na poprzedniej odsłonie to totalna porażka, pamiętam jak serwer działał 2godziny, a nie działał 2-3dni :) i 0 info od administacji :)
nie wiem czy wam wybacze i  czy sumienie pozwoli mi tu znów zacząć grę :)

073b5b336753a2ce.png

Opublikowano

Wejdę i zobaczę. Może zagram. Co do sztabek to wpadają odrazu do eq czy na glebe? CZy da się resetować skil np z silnego na p na g1 ? Czy ciężko będzie wbić perf bony do eq? Mam nadzieję, że przez Silves2 też będziesz zajmował się PROMT2 :) Czekam na odzyskanie hasła do dozo już tydzień..

Opublikowano

No no widzę dosyć ciekawy projekt wielki + :)

Skąd można zdobyć stalki/bronie 75 ?

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

No no widzę dosyć ciekawy projekt wielki + :)

Skąd można zdobyć stalki/bronie 75 ?

dropic będą pewnie ze szkatułek które dropia od 1 levla ;p

AwU6pPM.png

ⓉⓗⓔⒻⓡⓨ

Opublikowano

Wbije jest jakiś ts3 ?

Gdzie bronie na 75 ?

I jak z postaciami magicznymi bedzie skoro jest roska na magie ?

Czy KD na ludzi to wynagrodzi ?

Opublikowano

A nie możecie zrobić tak, żeby zamiast kupować potki to były w nieskończonej ilości?

Ogólnie to polecam serwer, właśnie pobieram clienta i myślę, że niezła zabawa będzie.

Kojarzę tamtejszą wersję, więc wiem co i jak. :)

Powodzenia alchemik. :P

egrq.png

Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostaje. ~ Antoine de Saint-Exupéry

Opublikowano

zagram na 100% :) akurat jutro po pracy wejde. Mam pytanie kiedy bede mogl sciagnac klienta i zarejestrowac sie, gdy probowalem to nie moglem

old-metin.jpg
Opublikowano

Znać to się znasz, ale nigdy nie miałeś odpowiednio mocnej ręki do servera, każdy będzie robił to co będzie mu się podobało i doskonale o tym wiesz. ;)
Chyba, że Heniek znów all Ci będzie ogarniał i mydlił ludziom oczy jacy to kompetentni jesteście.
Tego ss to musiałem czytać 3 razy, by załapać sens. Naucz się pisać.

Servera nie polecam, bo zaraz i tak upadnie, lub będzie stał, aczkolwiek zostanie zapomniany po 1-2 tygodniach.
Jak ProMT2.

ps. Czekamy na pozytywne (Nie obiektywne) wypowiedzi ludzi typu: LittleBlack itd ;)

Opublikowano

Czy zmniejszyliscie dmg mobów na nowych mapach? 

Czy łuczniki podchodzą do nas czy bija z daleka?

Czy będzie zwój zmiany profesji?

Czy bronie klasowe maja srednie?

Czy z truty robi sie jakas bron do expa?

Czy ubije sam bosy?

Jest ts3 serwerowy?

Czy są jakies dungi solo jak i w party?

Czy mozecie zmienic tekstury mobów na nowych mapach tak aby jak najmniej lagowały? ( Jest tut na forum, mogą być np dzikie psy, to będą te same moby tylko inna tekstura i nie będzie tak lagować , 90 / 125 tragiedia gdy duzo osob expi)

Serwer fajnie się zapowiada , ale zobaczymy jak to wyjdzie..

Opublikowano

Znać to się znasz, ale nigdy nie miałeś odpowiednio mocnej ręki do servera, każdy będzie robił to co będzie mu się podobało i doskonale o tym wiesz. ;)

Chyba, że Heniek znów all Ci będzie ogarniał i mydlił ludziom oczy jacy to kompetentni jesteście.

Servera nie polecam, bo zaraz i tak upadnie, lub będzie stał, aczkolwiek zostanie zapomniany po 1-2 tygodniach.

Jak ProMT2.

ps. Czekamy na pozytywne (Nie obiektywne) wypowiedzi ludzi typu: LittleBlack itd ;)

ProMT2 zapomniane ? Czy ja wiem..

Na serwer chętnie zawitam :)

Opublikowano

Prosiłbym o scren po ubiciu bossa jaki jest z niego drop, ponieważ grałem na podobnych serwerach a drop niby miał być poprawiony, a ulepszacze leciały jak krew z nosa.

-Dodajcie screny z bossem i jaki jest z niego drop.

-Będą jakieś dungeony, czy brak ?? 

Opublikowano

Serwer ciekawy.. lecz to w jaki sposób administracjia nas olała na poprzedniej odsłonie to totalna porażka, pamiętam jak serwer działał 2godziny, a nie działał 2-3dni :) i 0 info od administacji :)

nie wiem czy wam wybacze i  czy sumienie pozwoli mi tu znów zacząć grę :)

My to nie poprzednia administracja

Jak ProMT2.

O promt2 nie zapomnialem chyba ze ty slepy jestes.Szukasz znowu przyjaciol? Mam znowu ci pomoc stracic GM mowiac prawde co robisz laleczko? Jednym slowem WYPIERDALAJ

Wejdę i zobaczę. Może zagram.

Co do sztabek to wpadają odrazu do eq czy na glebe? Na ziemie

CZy da się resetować skil np z silnego na p na g1 ? Mozesz dać skill na M/G/P jak na promt2

Czy ciężko będzie wbić perf bony do eq? Nie

Mam nadzieję, że przez Silves2 też będziesz zajmował się PROMT2 :) Czekam na odzyskanie hasła do dozo już tydzień..  ProMT2 zajmuje sie zawsze ale to nie ja jestem od hasel

dalej stalki itp beda dropic z mobow w m1 ?? lepiej dodac to do shopa 

dropic będą pewnie ze szkatułek które dropia od 1 levla ;p

Szkaty zostały usunięte więc nie będą.

Czy zmniejszyliscie dmg mobów na nowych mapach?  Tak

Czy łuczniki podchodzą do nas czy bija z daleka?  Podchodza

Czy będzie zwój zmiany profesji? Nie

Czy bronie klasowe maja srednie? Maja

Czy z truty robi sie jakas bron do expa? Nie

Czy ubije sam bosy?  Zalezy od eq

Jest ts3 serwerowy? Na forum zobacz

Czy są jakies dungi solo jak i w party? Tylko w PT ale nie wyklucza to tego że może się pojawią na serwerze

Czy mozecie zmienic tekstury mobów na nowych mapach tak aby jak najmniej lagowały? ( Jest tut na forum, mogą być np dzikie psy, to będą te same moby tylko inna tekstura i nie będzie tak lagować , 90 / 125 tragiedia gdy duzo osob expi) Gdy będą takie lagi to coś wymyślimy

Serwer fajnie się zapowiada , ale zobaczymy jak to wyjdzie..

Prosiłbym o scren po ubiciu bossa jaki jest z niego drop, ponieważ grałem na podobnych serwerach a drop niby miał być poprawiony, a ulepszacze leciały jak krew z nosa.

-Dodajcie screny z bossem i jaki jest z niego drop. Drop jest różny, przykładowo tutaj masz drop z Ripa zabitego 2 razy

3YVR6qS.png

-Będą jakieś dungeony, czy brak ??  Jest Lodowa otchlan

Za jakies 30min bd klient bo sciagam na probe czy wszystko dziala:)

50% plików z promt2 bronie brzydkie tak jak bronie.

nie zagram.

Nie, to nie 50% plikow promt2:) Tu sa tylko poprawki do metina te ktore powinny byc wszedzie

ban.gif

Opublikowano

Gdy będą takie lagi to coś wymyślimy

Ale takie lagi były i będa na każdym serwerze bo to nie od serwera czy maszyny tylko od mobów i naszego pc..

Macie tut na forum wystarczy zmienic nazwe nowych mobów na dziki pies i będzie gites..

Opublikowano

Mogliście się lepiej postarać , zmienić bronie/zbroje , usunąć śr w broniach (idiotyczny pomysł), usunąć te kd z ludźmi/wart.ataku no ale po co? Lepiej wydać serwer i nie liczyć się ze zdaniem ludzi . Na razie jestem neutralny do tego projektu,jest na prawdę podobny do ich poprzedniego serwera.

* A co się stało z MegaMT2?  :rolleyes:

#rein

Opublikowano

Ale takie lagi były i będa na każdym serwerze bo to nie od serwera czy maszyny tylko od mobów i naszego pc..

Macie tut na forum wystarczy zmienic nazwe nowych mobów na dziki pies i będzie gites..

Nie musisz nas uczyc jak co robic, ja tego serwera nie trzymalem gdy byl silves

Mogliście się lepiej postarać , zmienić bronie/zbroje , usunąć śr w broniach (idiotyczny pomysł), usunąć te kd z ludźmi/wart.ataku no ale po co? Lepiej wydać serwer i nie liczyć się ze zdaniem ludzi . Na razie jestem neutralny do tego projektu,jest na prawdę podobny do ich poprzedniego serwera.

* A co się stało z MegaMT2?  :rolleyes:

To ma być Silves, zostało zmienione to co było złe ponieważ to reaktywacja serwera.

* Został wyłączony z powodu dużej ilości błędów ale na dniach pojawi się zapowiedz

Nie przesadzaj bo ProMt2 jest zaniedbane :)

Chociaz ten serw bedzie jedynym z ogarnietych easy :D

Teraz to ty przesadzasz bo promt2 nie jest zaniedbane

Tak nie jest zaniedbany mam swoje zdanie :)

Jest bardzo nei dopracowany, dzieci IS same :(

lvl wbijesz szybko ale bez IS nie oplaca sie grac 

Na serwerze gra duzo osob ktore nie wydaly nic na IS a maja kazdy przedmiot :) Wszystko da sie zdobyc za cos w grze

Gdyby byl nie dopracowany i zaniedbany padl by juz rok temu

ban.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...