Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Age of Lich - first of 6 characters

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Być może nie jest to zbroja ciężka a lekka, a co do postaci nadal mało ciekawie wygląda ale mimo tego w tej zbroi o wiele lepiej niż wcześniej. 

PS: Postać będzie magiczna czy fizyczna i jeszcze jedno myśleliście nad skillami? :D

Marku mam pytanie bo teraz gram na tym "Magic to master" i powiedz mi jakie były problemy z optymalizacją? :D 

Każda nowa postać będzie miała swoje własne skille ;)

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak myślicie,ile przewidujecie graczy?

My sami na pewno nie będziemy odpowiedzialni za serwer na tych plikach, nie mogę więc też tego określić.

Ten temat ogólnie miał na celu pokazanie że jest prowadzony taki ciekawy projekt, a ostateczny wygląd tego co stworzymy może być całkowicie inny niż w tej chwili sobie to wyobrażamy ;).

sygnatura2.png

Opublikowano

Czyli rozumiem na walkę pójdziesz w jakimś materiale a nie czymś mocnym? No skoro Ciebie np bawełna ma obronić przed obrażeniami to jesteś przezajebisty wariat.

Zresztą co tu się będę wypowiadał, już się popisaliście dwuletnią pracą, która została pośmiewiskiem.

Stal jest ciężka co spowalnia ruchy. Taka ninja nie dala by rady skakać po dachu w czymś takim.

Jakie każdy macie jeszcze w planach?

9bylOWE.png

Opublikowano

ehhhh, tylko żeby tak nie było

xD

Stal jest ciężka co spowalnia ruchy. Taka ninja nie dala by rady skakać po dachu w czymś takim.

Jakie każdy macie jeszcze w planach?

Not yet!

Please be patient! :D

Tylko nie przedobrzyjcie, co za dużo to nie zdrowo. Poza tym pomyślcie nad zmianą nazwy, może coś, co bardziej kojarzy się z metinem?

Nazwa nawiązuje do fabuły, która już jest zresztą częściowo napisana :P. Do tego co stworzymy może nie pasować nazwa Metin2, dlatego też jej ani innego Mt2 nie dodawaliśmy.

sygnatura2.png

Opublikowano

Za powiedzenie 'On jest również dobrym programistą', zamiast twojego 'On jest także dobry kiedy przychodzi mu programować', co oznacza praktycznie to samo? spoko

Widać że rozmowa z osobą która nigdy nie mówiła z nikim po Angielsku o poprawnej gramatyce języka Angielskiego jest bezsensu. Myśl że umiesz Angielski , jak ci przyjdzie pogadać z kimś o poważnych interesach to chociaż się pośmieje z twojej składni zdań.

W Angielskim zdania się składa trochę inaczej.. "He is also good programmer" to jest tak jakbyś po Polsku napisał "On dobry programista" , ale tak jak pisałem ta dyskusja nie ma sensu.

@topic

Postać trochę zbyt "kosmiczna" nie pasuję wgl do metina i wygląda tak jakoś mało barwnie. Do tego sam model postaci nie jest ładnie zrobiony ( screen z koniem , połowa nogi jest gdzieś w koniu + siedzi jak na jakimś kołku ).

Opublikowano

Widać że rozmowa z osobą która nigdy nie mówiła z nikim po Angielsku o poprawnej gramatyce języka Angielskiego jest bezsensu. Myśl że umiesz Angielski , jak ci przyjdzie pogadać z kimś o poważnych interesach to chociaż się pośmieje z twojej składni zdań.

W Angielskim zdania się składa trochę inaczej.. "He is also good programmer" to jest tak jakbyś po Polsku napisał "On dobry programista" , ale tak jak pisałem ta dyskusja nie ma sensu.

@topic

Postać trochę zbyt "kosmiczna" nie pasuję wgl do metina i wygląda tak jakoś mało barwnie. Do tego sam model postaci nie jest ładnie zrobiony ( screen z koniem , połowa nogi jest gdzieś w koniu + siedzi jak na jakimś kołku ).

Według mnie, to jest tak jakbym po polsku napisał 'on jest także dobrym programistą', ale może nie umiem angielskiego. Ty za to nie umiesz polskiego, bo piszesz przymiotniki i przysłówki z dużej, a przed znakami interpunkcyjnymi dajesz spację (np w twoim hobby).

Jeżeli postać wygląda na koniu nienaturalnie, TreeN na pewno to w kilka minut poprawi.

sygnatura2.png

Opublikowano

Robota z 6 królestwami była mniej więcej taka, że spam tu, spam tam, może ktoś zrobi dify, pomoże i coś wyjdzie. Nie wiem jak tu będzie, ale znajdźcie bardziej azjatycką grę z której możecie modele wyciągnąć, bo ten wygląda średnio.

Opublikowano

Robota z 6 królestwami była mniej więcej taka, że spam tu, spam tam, może ktoś zrobi dify, pomoże i coś wyjdzie. Nie wiem jak tu będzie, ale znajdźcie bardziej azjatycką grę z której możecie modele wyciągnąć, bo ten wygląda średnio.

W ostatecznym rozwiązaniu które zrobiłem na game34, nie był wykorzystany ani jeden twój dif (ani przepisany), ani lib.

Odpowiednia modyfikacja klienta wykonana przeze mnie, trigger w player_index napisany przeze mnie, questy na równowagę i raty dla nowych królestw napisane przeze mnie.

Wcześniej zrobiłem to na twoim difie na game2089, potem jeszcze kilka razy prosiłem o .so na raty dla nowych królestw bo z tym miałem najwięcej problemów, ale i tak nie odpisywałeś.

Ta finalna wersja 6 królestw była wykonana wyłącznie przeze mnie.

Ale nie o tym temat.

Macie jeszcze jakieś pomysły na nazwę dla postaci?

sygnatura2.png

Opublikowano

W ostatecznym rozwiązaniu które zrobiłem na game34, nie był wykorzystany ani jeden twój dif (ani przepisany), ani lib.

Odpowiednia modyfikacja klienta wykonana przeze mnie, trigger w player_index napisany przeze mnie, questy na równowagę i raty dla nowych królestw napisane przeze mnie.

Wcześniej zrobiłem to na twoim difie na game2089, potem jeszcze kilka razy prosiłem o .so na raty dla nowych królestw bo z tym miałem najwięcej problemów, ale i tak nie odpisywałeś.

Ta finalna wersja 6 królestw była wykonana wyłącznie przeze mnie.

Ale nie o tym temat.

Macie jeszcze jakieś pomysły na nazwę dla postaci?

A mógłbyś powiedzieć coś więcej o postaci jakimi broniami się będzie posługiwała czy skillami wtedy nie będzie większego problemu z nazwą na teraz to ja mogę dać nazwę "Alladynka" bo stroje trochę przypominają taką postać xD 

Opublikowano

A mógłbyś powiedzieć coś więcej o postaci jakimi broniami się będzie posługiwała czy skillami wtedy nie będzie większego problemu z nazwą na teraz to ja mogę dać nazwę "Alladynka" bo stroje trochę przypominają taką postać xD

Sztylety, może miecze, może łuk. Za wszystkie dotychczasowe sensowne propozycje daje lajka (jeżeli mi ich starczy) :P.

sygnatura2.png

Opublikowano

Czyli rozumiem na walkę pójdziesz w jakimś materiale a nie czymś mocnym? No skoro Ciebie np bawełna ma obronić przed obrażeniami to jesteś przezajebisty wariat.

Zresztą co tu się będę wypowiadał, już się popisaliście dwuletnią pracą, która została pośmiewiskiem.

A czy wojownik ma domyślnie ubraną zbroje czy chodzi w szmatach? - No własnie.

To jest gra, może ta postać jest tak dobra w sztukach walki, że nie da się jej dotknąć? :D

@topic

TreeN jak zwykle odwala kawał dobrej roboty, na Resthea się namęczył i praktycznie gówno z tego miał, obyście tym razem nie spaprali jego wysiłku, bo robienie map zajmuje sporo czasu i nerwów (Nie wspominając już o masowej ilości modeli).

Mnie ogółem pomysł się podoba, jednak wolałbym, żebyście za bardzo od klimatów Azji nie uciekali.

Robiąc postacie myślcie bardziej o jakiś samurajach, szamanach, mnichach i roninach.

Możecie brać inspiracje z świata rzeczywistego np. stworzyć mapę z wielkim murem chińskim, który ją będzie przecinał i po jednej stronie muru budować jedno imperium, a po drugiej drugie, a na owej mapie stworzyć coś co będzie automatycznie organizowało wojny tych imperiów.

Tylko nie róbcie map większych niż 6x6, bo nikomu się po większych mapach nie chce chodzić.

Mam dla was nawet pomysł na postać:

Pół człowiek, pół smok walczący "katarami" myślę, że dość ciekawie by się to prezentowało, a nadal pozostałoby w tym klimacie.

Pomysłów jest dużo, ale błagam was nie róbcie z tej gry jakiegoś WoW'a, zostańcie w klimacie Azji, bo jest on ciekawy.

Wystarczy wpisać w google "Azja", "Broń Azjatycka", "Świątynie w Azji" itd. i macie pełno pomysłów.

Ogółem TreeN będzie musiał poszukać takiej bardziej Azjatyckiej gry pod exporty.

Powodzenia w projekcie, ja trzymam kciuki i rzetelniej będzie oceniał prace TreeN'a, które mi pokazuje.

@Edit

Co do postaci, to niech TreeN jej bardziej skośne oczy zrobi.

Dla mnie ta postać przypomina kapłana i mogłaby walczyć sztyletami i kijami bojowymi.

Co do drzewek umiejętności to jako wsparcie, czyli leczenie, buffy i stuny (Kije bojowe).

Drugie mogłoby być ofensywne, czyli zatrucia, osłabienia i spowolnienia (Sztylety).

Nazwę postaci pozostawiłbym wolną dla gracza, ale tą klasę nazwałbym po prostu Kapłan (Priest), oczywiście to kapłan buddyzmu.

24b5car.jpg

Opublikowano

A czy wojownik ma domyślnie ubraną zbroje czy chodzi w szmatach? - No własnie.

To jest gra, może ta postać jest tak dobra w sztukach walki, że nie da się jej dotknąć? :D

@topic

TreeN jak zwykle odwala kawał dobrej roboty, na Resthea się namęczył i praktycznie gówno z tego miał, obyście tym razem nie spaprali jego wysiłku, bo robienie map zajmuje sporo czasu i nerwów (Nie wspominając już o masowej ilości modeli).

Mnie ogółem pomysł się podoba, jednak wolałbym, żebyście za bardzo od klimatów Azji nie uciekali.

Robiąc postacie myślcie bardziej o jakiś samurajach, szamanach, mnichach i roninach.

Możecie brać inspiracje z świata rzeczywistego np. stworzyć mapę z wielkim murem chińskim, który ją będzie przecinał i po jednej stronie muru budować jedno imperium, a po drugiej drugie, a na owej mapie stworzyć coś co będzie automatycznie organizowało wojny tych imperiów.

Tylko nie róbcie map większych niż 6x6, bo nikomu się po większych mapach nie chce chodzić.

Mam dla was nawet pomysł na postać:

Pół człowiek, pół smok walczący "katarami" myślę, że dość ciekawie by się to prezentowało, a nadal pozostałoby w tym klimacie.

Pomysłów jest dużo, ale błagam was nie róbcie z tej gry jakiegoś WoW'a, zostańcie w klimacie Azji, bo jest on ciekawy.

Wystarczy wpisać w google "Azja", "Broń Azjatycka", "Świątynie w Azji" itd. i macie pełno pomysłów.

Ogółem TreeN będzie musiał poszukać takiej bardziej Azjatyckiej gry pod exporty.

Powodzenia w projekcie, ja trzymam kciuki i rzetelniej będzie oceniał prace TreeN'a, które mi pokazuje.

Dałbym lajka ale limit.

Mamy myślę już takie dobrze pasujące klimatycznie, nie powinno być z tym problemu:

fti2fv.jpg

u6sk6a.jpg

a0ft4s.jpg

mdrqyk.jpg

2aobwd.jpg

k9lgme.jpg

sv8bnt.jpg

sygnatura2.png

Opublikowano

wyczuwam duże bugi. 

Jednak super inicjatywa i życzę powodzenia. 

I tak czy siak, będzie to niewypał.

Bugi itp. przerosną was.

W programie "Wróżbita Maciej" poszukują pracowników:

http://www.wrozbita-maciej.pl/

Na dobry początek dostaniecie ode mnie po sygnaturze:

534341404569553261815.jpg

534761404569554261815.jpg

Także powodzenia w składaniu aplikacji.

Ps. Jakie będą jutro numery w lotto?

Dałbym lajka ale limit.

Mamy myślę już takie dobrze pasujące klimatycznie, nie powinno być z tym problemu:

667921404568014328228.jpg

645151404568014328228.jpg

298731404568014328228.jpg

158041404568014328228.jpg

803361404568015328228.jpg

273281404568015328228.jpg

466581404568015328228.jpg

Fajne prace, ale moim zdaniem tekstury takie jakieś smutne, ja bym je trochę rozjaśnił i poprawił.

No ale cóż, każdy ma inny gust, aczkolwiek lepiej wyglądają gry jaśniejsze i bardziej kolorowe (Jeżeli chodzi o MMO RPG, o ile tematyka nie jest mroczna).

24b5car.jpg

Opublikowano

W programie "Wróżbita Maciej" poszukują pracowników:

http://www.wrozbita-maciej.pl/

Na dobry początek dostaniecie ode mnie po sygnaturze:

534341404569553261815.jpg

534761404569554261815.jpg

Także powodzenia w składaniu aplikacji.

Ps. Jakie będą jutro numery w lotto?

Fajne prace, ale moim zdaniem tekstury takie jakieś smutne, ja bym je trochę rozjaśnił i poprawił.

No ale cóż, każdy ma inny gust, aczkolwiek lepiej wyglądają gry jaśniejsze i bardziej kolorowe (Jeżeli chodzi o MMO RPG, o ile tematyka nie jest mroczna).

Pewnie, będą mapy o różnym klimacie. Ten temat tak jak mówiłem miał nie tyle pokazać pierwszą wykonaną przez nas pracę, co pokazać że taki fajny projekt jest rozwijany i być może coś jeszcze fajniejszego z niego wyjdzie.

Śmieszne trochę że ludzie się czepiają o jeden zwrot po angielsku w temacie, albo całą postać dlatego że na koniu nieco nienaturalnie siedzi :P.

Aczkolwiek 68 odpowiedzi w 5 godzin, 761 wyświetleń.. cel został osiągnięty.

Dawno żaden temat w tym dziale nie osiągnął takiego wyniku i nie wzbudził takich kontrowersji.

sygnatura2.png

Opublikowano

od razu mówię - nie wiązać mnie z Restheą jako administratora. Ja tam tylko testowałem na samym początku, + zrobiłem jednego difa na polską tabelę expa i kilka rozwiązań im podsunąłem. Nigdy nie pcham się do społeczności graczy, bo nie lubię się użerać z gimbusami mającymi gówno zamiast mózgu. Tutaj piszę questy, raczej w teamie jestem ze względu na kreatywność niż na umiejętności w tym, czy tamtym B)

dalej czekamy na Wasze pomysły co do nazwy postaci. W niedługim czasie wybierzemy te najlepsze ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nie ma sensu dodawać "aż" takich nowości, bo gdy gracz METINA wejdzie do gry zobaczy, że to już nie jest ten sam metin i po prostu z niego wyjdzie. Pójdzie na te dobrze każdemu znane "standardowe" serwery ze "standardowym" clientem. Nie ma co lecieć tak bardzo z tymi nowościami, bo już było dużo takich serwerów gdzie nowości jak "much przy kupie" (xD), a wszystkie padły albo z bugów albo braku ludzi. A takie serwery jak Xenox, Pandora stoją do dzisiaj mimu tylu lat stania i gracze utrzymują się tam dziennie po 1/2k i dalej tak będzie. Bo to nie nowości robią za "furorę" na serwerach, a dobre rozwinięcie fabuły, dobre dostosowanie bonów, dropu, expa i naprawdę dobrze się gra. Taka moja opinia, wiem, że nie zostanie wzięta pod uwagę, ale może ktoś inny z niej skorzysta ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Nie wydaje mi się, że wprowadzanie do metina tak okrągłych postaci będzie dobrym pomysłem.

Oby zbyt ambitne plany nie oderwały was od ziemi i nie były końcem już na początku... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...