Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Age of Lich - first of 6 characters

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest screen z metina? ^^

nie, napisałem że pracujemy, jeszcze trochę przed nami :D

jak skończymy, na pewno pokażemy.

sygnatura2.png

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie, napisałem że pracujemy, jeszcze trochę przed nami :D

jak skończymy, na pewno pokażemy.

Sam próbowałem osiągnąć odblask na wodzie, lecz wyciągnąłem maksymalnie coś takiego :

UW2m7bB.png

Ciężko przez to że woda w metinie działa na jednej płaszczyźnie, nie ma tej gęstości jak np. w far cry :<

0VPaRnd.png

Opublikowano

Sam próbowałem osiągnąć odblask na wodzie, lecz wyciągnąłem maksymalnie coś takiego :

3715814045588361123256.png

Ciężko przez to że woda w metinie działa na jednej płaszczyźnie, nie ma tej gęstości jak np. w far cry :<

Tak tylko ze treen ma x100 lepszych umiejętności od Ciebie. ;]

Moze azjatycka wojowiczka?

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

Tak tylko ze treen ma x100 lepszych umiejętności od Ciebie. ;]

Moze azjatycka wojowiczka?

Ciekawe jest to co piszesz, ponieważ zajmujemy się 2 różnymi rzeczami, ja tworzę grafikę i mapy, TreeN modele i animację.

Na jakiej podstawie porównujesz Nasze umiejętności?

Widzę że myślenie OFF.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Życzę wam powodzenia, lecz ciężka droga przed wami :) Polepszenie grafiki gry może wpłynąć na problemy z optymalizacją tak jak było to w przypadku "Magic to master".

@edit: Co do tej wody ss jest bodajże z silnika unreal (jeśli się mylę popraw mnie), a ten silnik ma o wiele większe możliwości niż najnowszy granny.

^^

Opublikowano

Życzę wam powodzenia, lecz ciężka droga przed wami :) Polepszenie grafiki gry może wpłynąć na problemy z optymalizacją tak jak było to w przypadku "Magic to master".

Aż przypomniało mi się wczorajsze wejście na serwer "Mortyriusz" (Nie reklamuje bo nie ma czego), trawy w .spt nawalone tyle że skybox się już nie chciał ładować. ^^

0VPaRnd.png

Opublikowano

Jeżeli zrealizowaliśmy 6 królestw bez source, to jak mielibyśmy nie dać rady z 6 postaciami z source? xD

Określenie "zrealizowaliśmy" w tym wypadku daleko odbiega od rzeczywistości :) Bo to co ostatnio pokazałeś to serwerem nie można nazwać.

Co do postaci to "nie integruje się graficznie do innych". 

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Określenie "zrealizowaliśmy" w tym wypadku daleko odbiega od rzeczywistości :) Bo to co ostatnio pokazałeś to serwerem nie można nazwać.

Co do postaci to "nie integruje się graficznie do innych". 

Zmieniamy wszystkie postaci, 6 królestw zostało zrealizowane, sam serwer Resthea nie był udany, o czym zresztą wiele razy już pisałem.

Tutaj lepsza jakość, coby nie było że nie brzydkie:

new_char_1.png

sygnatura2.png

Opublikowano

Zmieniamy wszystkie postaci, 6 królestw zostało zrealizowane, sam serwer Resthea nie był udany, o czym zresztą wiele razy już pisałem.

Tutaj lepsza jakość, coby nie było że nie brzydkie:

585451404559572328228.png

Szczerze mówiąc, a raczej pisząc to nie jest to podobne stylistycznie do pozostałych postaci z metina.

Bardziej wygląda to jak z Age of Wulin / Lineage, zarzućcie SS w innych zbrojach/fryzurach.

PS. Jak będzie wyglądać sprawa z kostiumami które są już domyślnie dla innych postaci? Np. Toga, Strój Pokojówki, Salsa etc.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc, a raczej pisząc to nie jest to podobne stylistycznie do pozostałych postaci z metina.

Bardziej wygląda to jak z Age of Wulin / Lineage, zarzućcie SS w innych zbrojach/fryzurach.

PS. Jak będzie wyglądać sprawa z kostiumami które są już domyślnie dla innych postaci? Np. Toga, Strój Pokojówki, Salsa etc.

Racja. Trzeba byłoby zrobić VU reszty postaci żeby to jakoś wyglądało.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Dlatego napisałem że zmieniamy wszystkie postaci, a nie jedną, więcej ss np w innych zbrojach jutro.

Prawdopodobnie nie będzie kostiumów takich jakie znacie z innych serwerów.

sygnatura2.png

Opublikowano

Bardzo fajne, ciekawe jak wam to wszystko wyjdzie.

Co do nazwy klas postaci... dam wam kilka propozycji:

-Mnich / Mniszka

-Czarodziej / Czarodziejka

-Kapłan / Kapłanka

-Palladyn / Palladynka?

-Łowca / Łowczyni

-Obrońca / Obrończyni

-Bard

-Mag Strzelec

-Wiedźmin <dobre by to było ;D>

-Wiedźma

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Wymienione będą wszystkie postacie, mamy przygotowane wszystkie zbroje i kostiumy.

Tutaj przykład zbroi na niskie poziomy:

682321404560475333762.png

076ef5.jpg

scr.hu niszczy jakość

Opublikowano

Programmer to programista po angielsku.

Macie pomysł na nazwę dla tej postaci?

Ej no co ty nie powiesz xD Widać że nigdy nie rozmawiałeś z nikim po Angielsku i nie wiesz jak powinno się składać zdania. Za takie zdanie na egzaminie był dostał "0" .

Opublikowano

Ej no co ty nie powiesz xD Widać że nigdy nie rozmawiałeś z nikim po Angielsku i nie wiesz jak powinno się składać zdania. Za takie zdanie na egzaminie był dostał "0" .

Za powiedzenie 'On jest również dobrym programistą', zamiast twojego 'On jest także dobry kiedy przychodzi mu programować', co oznacza praktycznie to samo? spoko

sygnatura2.png

Opublikowano

W fajnych piżamach chodzisz.

Czyli rozumiem na walkę pójdziesz w jakimś materiale a nie czymś mocnym? No skoro Ciebie np bawełna ma obronić przed obrażeniami to jesteś przezajebisty wariat.

Zresztą co tu się będę wypowiadał, już się popisaliście dwuletnią pracą, która została pośmiewiskiem.

Opublikowano

Czyli rozumiem na walkę pójdziesz w jakimś materiale a nie czymś mocnym? No skoro Ciebie np bawełna ma obronić przed obrażeniami to jesteś przezajebisty wariat.

Zresztą co tu się będę wypowiadał, już się popisaliście dwuletnią pracą, która została pośmiewiskiem.

A szaman chodzi w zbrojach czy szatach?

Wy macie robić ten serwer w wersji angielskojęzycznej?

Tak, będzie w całości po angielsku.

sygnatura2.png

Opublikowano

Można wiedzieć dlaczego nie będzie wersji polskiej?

Ponieważ pisanie np wszystkich questów po angielsku i polsku zajmie dużo więcej niż w samym angielskim, a chcemy dotrzeć nie tylko do Polaków.

Być może przygotujemy też wersję polską, ale na pewno podstawową będzie angielska.

sygnatura2.png

Opublikowano

Być może nie jest to zbroja ciężka a lekka, a co do postaci nadal mało ciekawie wygląda ale mimo tego w tej zbroi o wiele lepiej niż wcześniej. 

PS: Postać będzie magiczna czy fizyczna i jeszcze jedno myśleliście nad skillami? :D

Życzę wam powodzenia, lecz ciężka droga przed wami  :) Polepszenie grafiki gry może wpłynąć na problemy z optymalizacją tak jak było to w przypadku "Magic to master".

@edit: Co do tej wody ss jest bodajże z silnika unreal (jeśli się mylę popraw mnie), a ten silnik ma o wiele większe możliwości niż najnowszy granny.

Marku mam pytanie bo teraz gram na tym "Magic to master" i powiedz mi jakie były problemy z optymalizacją? :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...