Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CodeToy

Gość petergood

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś to już pisał ale jak dla mnie ogromny minus, który wręcz wyklucza dla mnie ten serwis to jest

brak obsługi kompilowania pehapa i innych prostszych języków w locie i wyświetlanie ich z boku tak jak to robisz

z html. Aczkolwiek fajne, rób tak dalej - jakościowy projekt.

Dzięki za sugestię. Na razie nie planuje dodania możliwości kompilacji języków programistycznych, aczkolwiek nie wykluczam, że taka funkcja zostanie dodana :)

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sam projekt zapowiada się dobrze, sam

kod strony nie jest najlepszy ale może tutaj

nie ma to większego znaczenia. 

Lecz mógłbyś tak dla czystości sumienia dodać ten DOCTYPE i lang dla html.

No i usunąć te style z div'ów itp.

Opublikowano

Sam projekt zapowiada się dobrze, sam

kod strony nie jest najlepszy ale może tutaj

nie ma to większego znaczenia. 

Lecz mógłbyś tak dla czystości sumienia dodać ten DOCTYPE i lang dla html.

No i usunąć te style z div'ów itp.

Dzięki. Szczerze powiedziawszy, nie zwracam uwagi zbytnio na kod, ja rozumiem co robię, to mi starcza i co najważniejsze: kod działa. Wiem, że nie jest to najlepsze podejście, ale ja już tak mam (niestety) ;)

Opublikowano

Dzięki. Szczerze powiedziawszy, nie zwracam uwagi zbytnio na kod, ja rozumiem co robię, to mi starcza i co najważniejsze: kod działa. Wiem, że nie jest to najlepsze podejście, ale ja już tak mam (niestety) ;)

Bez obrazy ale jeśli naprawdę masz takie podejście to muszę zobaczyć Twoją aplikacje do kodersów bo coś mi się wierzyć nie chce :c

Kod php jest tak samo ważny jak html, gdzie zgubiłeś znaczniki meta i doctype?

Przy okazji znalazłem błąd na stronie głównej codetoy (chrome) - panel donate jest klikalny

tylko na górze i na tekście napraw to.

Dodatkowo na stronie głównej w stopce masz "CodeToy jest produkcją petergood" no błagam co to, translator x D?

//edit

D: nie wiem co tam się stało w tej aplikacji z całym szacunkiem

Tak przy okazji spytam - używałeś jakiegoś frameworka PHP czy zwykłe OOP?

//edit2

Po to piszę Ci błędy żebyś je naprawił a nie mówił ,że to beta i tyle.

Opublikowano

Projekt wygląda bardzo ładnie i estetycznie.

Mogł byś dodać może jakieś forum dla pomocy użytkownikom.

albo zrobić by dało się to pobrać i pracować np. na LAN jeśli jest taka możliwość.

Opublikowano

Bez obrazy ale jeśli naprawdę masz takie podejście to muszę zobaczyć Twoją aplikacje do kodersów bo coś mi się wierzyć nie chce :c

Kod php jest tak samo ważny jak html, gdzie zgubiłeś znaczniki meta i doctype?

Przy okazji znalazłem błąd na stronie głównej codetoy (chrome) - panel donate jest klikalny

tylko na górze i na tekście napraw to.

Dodatkowo na stronie głównej w stopce masz "CodeToy jest produkcją petergood" no błagam co to, translator x D?

//edit

D: nie wiem co tam się stało w tej aplikacji z całym szacunkiem

Tak przy okazji spytam - używałeś jakiegoś frameworka PHP czy zwykłe OOP?

Nie jest to PHP, gdybyś przeczytał pierwszy post, to byś się dowiedział że aplikacja jest napisana w Node.js, a komunikacja z serwerem jest przeprowadzana przez Socket.io.

Skoro jest to wersja beta, to błędy się pojawiają :)

Projekt wygląda bardzo ładnie i estetycznie.

Mogł byś dodać może jakieś forum dla pomocy użytkownikom.

albo zrobić by dało się to pobrać i pracować np. na LAN jeśli jest taka możliwość.

Dziękuje za opinię :) Ciekawe propozycje, pomyślę nad nimi, może kiedyś takie funkcje dodam :)

@update:

Aplikacja jest już gotowa, tym razem została opublikowana na OpenShift. Jak narazie, czekam na zarejestrowanie domeny. Pozdrawiam.

Opublikowano

Pierwszy układ strony i kolory były o wiele lepsze, dodaj możliwość zmiany stylu ;).

Racja. Popsułeś stronę, tamta wersja była o wiele lepsza.

Opublikowano

Pierwszy układ strony i kolory były o wiele lepsze, dodaj możliwość zmiany stylu ;).

Możliwość zmiany stylu jest już w drodze, za kilka godzin najnowsza wersja CodeToy będzie dostępna, wraz ze stylami :)

Opublikowano

394371405527044377857.png

162921405527044377857.png

Nie masz jeszcze podpiętej domeny i to psuje linka :)

Wiem, wersja na Heroku jest już nieaktualna. Z domeną wystąpiły pewne komplikacje, jeszcze czeakm.

@edit: Jeżeli wszystko pójdzie z planem, to najnowszą wersję CodeToy zobaczymy za max. 24h. Dziękuję za wyrozumiałość, pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli komuś nie działa strona, proszę poczekać do max. 24h. Jeżeli nadal nie będzie działała, bardzo proszę o informację na PW, email: peterkowalski123[at]gmail[dot]com, lub w tym temacie.

CodeToy 0.2.1 jest już dostępny, a wraz z nim wiele zmian, w tym nowy dom na openshift.com, oraz app.codetoy.org

• CodeToy znajduje się teraz na domenie: http://app.codetoy.org
  • Możliwość zapisania i dzielenia się kodem (np. http://app.codetoy.org/v/130167), oraz zostawiania anonimowych polubień. CodeToy może więc funkcjonować jako "pastebin"
  • Trzy motywy (CodeToy Classic, Monokai oraz Chaos) oraz więcej w drodze
  • Przebudowa edytora (nowy wygląd)
  • Możliwość zmiany wymiarów podglądu strony
  • Możliwość zmiany "layout`u" strony
  • Naprawiono kilka bugów

937371405599752986537.png

930541405599752986537.png

890021405599752986537.png

Aktualnie pracuję nad możliwością kompilacji niektórych języków programistycznych na CodeToy :)

Opublikowano

@update Strona powinna już działać dla wszystkich, którzy znajdują się w Polsce :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Wszystko fajnie spoko... ale nigdzie nawet nie wspomniałeś, że dużą robotę odwala tutaj gotowy code editor: http://ace.c9.io/ , a ty jedynie go przerabiasz pod swoją wizję.

Zobacz sobie Pomoc -> O Programie, tam pisze ze używam Ace. Nie widze w tym problemu, dużo stron korzysta z edytora Ace, lub Codemirror. Są udostępniane za darmo, na licencjach: Ace editor - BSD, Codemirror - MIT, więc mogę je używać za darmo.

Opublikowano

Zajebiste jednym słowem, jednak brakuje mi tutaj ingerencji z kodem php ;)

Dziękuje za opinię :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy ktoś to zauważył, ale jest to trochę uciążliwe. Jeżeli piszesz kod js i napiszesz 

document.write('test');

to nie wyświetli się on w tym podglądowym okienku tylko wywali białą stronę z tym napisem. Dodatkowo jeżeli nie zapisałeś kodu to możesz się z nim pożegnać po odświeżeniu strony :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cóż wracam do tego tematu po dłuższej przerwie i dalej nie widzę emulacji kodu w czasie rzeczywistym lub w ogóle jakiejkolwiek.

Jak dla mnie to konkurencja Cię miażdży wciąż bo bez możliwości wyniki jaki daje dany kod to jest bardzo marnie no co mogę więcej powiedzieć. 

• 3 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...