Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mistrzostwa Szachowe MPC

Zagrajmarek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 202
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Za długi termin daliście na te gry.. :P max 3 dni .. gra to max 15min.

Zauważ, że ludzie pracują, ty może gnijesz w domu ;) Ja sam nie wiem czy wyrobię się ze wszystkimi meczami...

BTW. skąd mam wiedzieć jaki mam termin meczu, że na przykład jutro o 10:00? w tym temacie post poniżej?

banner.gif

Opublikowano

Zauważ, że ludzie pracują, ty może gnijesz w domu ;) Ja sam nie wiem czy wyrobię się ze wszystkimi meczami...

BTW. skąd mam wiedzieć jaki mam termin meczu, że na przykład jutro o 10:00? w tym temacie post poniżej?

Mam wrażenie, że niektórzy nawet do regulaminu nie zaglądnęli  <_<

3. Uczestnicy dogadują się między sobą odnośnie tego, kiedy będzie 

odbywał się mecz, co do koloru figur i czasu gry.

Opublikowano

U mnie to samo. Przeciwnik nie odpowiada od startu eliminacji. Co w takim wypadku? Po skonczeniu terminu ss ze nie odczytal PW i win dla mnie?

Opublikowano

Jak ktoś nie rozegra gry z winy przeciwnika, to co?

U mnie to samo. Przeciwnik nie odpowiada od startu eliminacji. Co w takim wypadku? Po skonczeniu terminu ss ze nie odczytal PW i win dla mnie?

Jeśli przeciwnik się nie odzywa/nie ma z nim kontaktu to walkower czyli tym samym wygrana dla was ;)

Opublikowano

pracuje od roku. ogarnij się z tym co piszesz. może dostaniesz bana jutro morze jest szerokie i głębokie.

nie pracuje się 24/7 ja jakoś pracuje od 8 do 18 i jestem w stanie poświęcić 5min na zagranie meczu niż opózniać całe wydarzenie.

zamiast grać w lola i inne gry wywiążcie się jak najszybciej ze swojego zgłoszenia do konkursu.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

^ niektórzy czekają na przeciwnika, który się nie odzywa (u mnie sytuacja wygląda tak, że od od 24 czerwca nie był na forum  -.-​ )

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

^ niektórzy czekają na przeciwnika, który się nie odzywa (u mnie sytuacja wygląda tak, że od od 24 czerwca nie był na forum  -.-​ )

Czyli WalKower Dla ciebie :P

Opublikowano

@Zagrajmarek

Mój przeciwnik jest nieaktywny od 29 czerwca.

Tylko zgłaszam :D

Jak jest nieaktywny to walkower.

Opublikowano

Ja się normalnie z ziomkiem zgadywałem i nigdy się nie mogliśmy spiknąć.

Trwało to 3 dni.

Każdy ma inne życie i każdy w różnych porach ma wolne.

Dobrze że jest więcej czasu wkońcu nie każdemu się chce na forum kontrolować skrzynkę codziennie

/win :P

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Z moim przeciwnikiem mieliśmy zagrać ale napisał mi, że wyjechał do Włoch. Co teraz Panie Marku?

Opublikowano

Z moim przeciwnikiem mieliśmy zagrać ale napisał mi, że wyjechał do Włoch. Co teraz Panie Marku?

No to albo w tych Włoszech znajdzie komputer z internetem i do Ciebie napisze i wtedy zagracie, albo walkower.

26580661356929583315.png

Opublikowano

A co jeżeli zostanie nieparzysta liczba graczy? 

Przykład:

Random vs Dziobak_2 -> Dziobak_2 (easy)

Krossplener vs DnalopograomcjalajkówPub -> pojedynek nierozegrany (obaj przeciwnicy nie byli w tym czasie na forumku)

Miczsz vs Dekodere -> Miczsz

Random v2 vs Makin - > Random v2

Wtedy z kim ja bym miał grać? Muszę czekać na zwycięzcę - Miczsza lub Randoma v2 i z nim zagrać? 

1394047278-U990178.png

Opublikowano

A co jeżeli zostanie nieparzysta liczba graczy? 

Przykład:

Random vs Dziobak_2 -> Dziobak_2 (easy)

Krossplener vs DnalopograomcjalajkówPub -> pojedynek nierozegrany (obaj przeciwnicy nie byli w tym czasie na forumku)

Miczsz vs Dekodere -> Miczsz

Random v2 vs Makin - > Random v2

Wtedy z kim ja bym miał grać? Muszę czekać na zwycięzcę - Miczsza lub Randoma v2 i z nim zagrać? 

Trudno powiedzieć, nie potrafię jednoznacznie określić jak chcę to zrobić  xD

Możliwe, że jeszcze się coś zmieni.

Wszystkie dowiecie się w swoim czasie.

Opublikowano

Nawet jakby wszystkie pojedynki zostały rozegrane, to i tak później jest lipa, bo:

Na początek jest 56 partii, czyli 112 zawodników. I teraz dzielimy cały czas przez dwa:

112/2 = 56

56/2   = 28

28/2   = 14

14/2   = 7

I jest lipa, bo jeden gracz ma awans bez gry (bo to jest tak jakby ćwierćfinał). Trzy pary grają, a jeden awans do półfinału za nic. To nie jest aż tak duży problem, bo można wylosować tą osobę i będzie mniej a więcej sprawiedliwie ;)

26580661356929583315.png

Opublikowano

Nawet jakby wszystkie pojedynki zostały rozegrane, to i tak później jest lipa, bo:

Na początek jest 56 partii, czyli 112 zawodników. I teraz dzielimy cały czas przez dwa:

112/2 = 56

56/2   = 28

28/2   = 14

14/2   = 7

I jest lipa, bo jeden gracz ma awans bez gry (bo to jest tak jakby ćwierćfinał). Trzy pary grają, a jeden awans do półfinału za nic. To nie jest aż tak duży problem, bo można wylosować tą osobę i będzie mniej a więcej sprawiedliwie ;)

Połowa pojedynków i tak nie zostanie rozegrana ;)

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Informacja!

Pojedynki mają zostać rozstrzygnięte do dnia 09.07.2014 do godziny 23:59.

Po tym czasie będziecie mieli jeszcze 24h aby przesłać mi wszelkie wyniki/walkowery/tłumaczenia/informacje na PW.

Czekam w czwartek do godziny 23:59.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...