Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sylian - Polski serwer - cap [90] - EUR / CHN - Middle rates.

Sylian™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 474
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widziałem już wiele Polskich projektów, z czego administratorzy po pewnym czasie po prostu dali sobie spokój i serwer upadł. Nie lepiej byłoby zmiejszenie rat na mniejszych? Wtedy gra jest o wiele ciekawsza, gold jest ważniejszy etc. 

2e30al1.jpg

Opublikowano

Widziałem już wiele Polskich projektów, z czego administratorzy po pewnym czasie po prostu dali sobie spokój i serwer upadł. Nie lepiej byłoby zmiejszenie rat na mniejszych? Wtedy gra jest o wiele ciekawsza, gold jest ważniejszy etc. 

Pracujemy nad tym projektem zbyt długo i włożyliśmy w niego zbyt dużo pracy, by zrezygnować.

Co do rat - poczekamy na więcej waszych opinii, jeśli faktycznie uznacie, że mniejsze raty byłyby lepsze rozważymy to.

W pierwszym poście nie wspomnieliśmy też o kilku istotnych rzeczach i pomysłach. Postaramy się to szybko naprawić.

Opublikowano

Zapowiada się świetnie :)

Mógłbym się tutaj zgodzić z wypowiedzią wyżej związaną z ratami, ponieważ mogłyby być nieco niższe.

...

Opublikowano

Mam pytanie do teamu Syliana. Co macie na myśli oldschool z małymi poprawkami? Ja tutaj nie widzę oldschoolu - nowe fellow pety i devil spirit?

Opublikowano

Uważam że raty takie jakie są pasują idealnie. Co do nowości - jestem bardzo zainteresowany i najchętniej już dziś chciałbym zabrać się za expienie. Myślę że troszkę się ograniczacie jeśli idziecie tylko w stronę Polaków, chyba że pisząc "Polski serwer" macie na myśli tylko to, że jest tworzony przez polaków a będzie on internationalem - wtedy lepiej dla wszystkich - więcej graczy, więcej gildii, większa społeczność. Nie mogę się doczekać startu i jeśli potrzebujecie kogoś do bety, zgłaszam się na pierwszym miejscu ;)

Opublikowano

Witam napewno zagram, a jeśli już oldschool to raty mogą być nawet i mniejsze , bo uczyni to ze wbicie max lvl zajmie wiecej czasu i bedzie to wyzywanie na dłuższy czas a nie na tylko 2-3 dni. Wiadomo kiedy ruszy serwer ? jaki bedzie limit  IP ?

Opublikowano

Styl pisania podobny do Ardebran`a.. Zresztą kolorystyka tematu również.

Opublikowano

Moim zdaniem serwer zdecydowanie wart jest uwagi!

Od dawna zaglądam na mpc i ze znudzeniem przeglądam prezentacje serwerów...ale muszę przyznać, że na tym serwerze z chęcią bym zagrał :P

TaI6c.jpg

Opublikowano

Witam, dlugo juz gram w silka i widzialem pare serverow, zauwazylem jedna rzecz ze najwazniejsze jest w silku pvp i masspvp ale wlasnie pvp pod brama jangan jest chaotyczne i czesto niesprawiedliwe a takze nie ma z tego zadnych bonusow oraz nagrod, dlatego proponuje polozyc wiekszy nacisk na stary dobry ctf i zrobic wiecej nagrod za branie w nim udzialu, forteca jesli ma byc juz jedna to dalbym ja dwa razy w tygodniu, przydałoby sie zeby posiadanie fortecy tez oprocz prestizu dawaly jakies materialne korzysci;), co do expa moim zdaniem te raty moga zostac bo mniejsze moga zniechecic niektorych graczy, pozdrawiam.

Opublikowano

vSRO mam rozumieć ? co z bugami ? jakiś changelog macie ?

Tak, pliki vSro.

Co do bug'ów - myślę, że wyeliminowaliśmy wszystkie, aczkolwiek nie mogliśmy przewidzieć absolutnie wszystkiego. Jeśli coś będzie nie tak na pewno od razu się tym zajmiemy. Póki co sama rozgrywka na serwerze jest bardzo płynna i bez najmniejszych problemów/bug'ów.

polski serwer ? długo nie pociągnie!!!

Pisząc Polski serwer mamy na myśli to, że jest tworzony przez Polaków.

Sam serwer będzie oczywiście International.

Powiedz mi co ze strony technicznej ? Team , changelogi moze upublicznijcie coś :)

O team'ie można poczytać w pierwszym poście, ale jeśli bardziej sprecyzujesz pytanie chętnie na nie odpowiemy.

Styl pisania podobny do Ardebran`a.. Zresztą kolorystyka tematu również.

Owszem kolorystyka jest może trochę podobna, ale to z uwagi na lepszą widoczność postów dodawanych przez nas. Kolor zielony i czerwony zarezerwowany jest dla administracji, więc używamy innych kolorów i odcieni.

Kiedy start?

Wszystko, łącznie ze stroną, itd. jest już gotowe.

Czytając wasze posty zastanawiamy się nad ratami, ale sam start serwera przewidujemy na następny tydzień, tj. 23.-29.06.2014r. Póki co nie jesteśmy w stanie podać dokładnej daty i godziny.

Mam pytanie do teamu Syliana. Co macie na myśli oldschool z małymi poprawkami? Ja tutaj nie widzę oldschoolu - nowe fellow pety i devil spirit?

Otóż mamy na myśli sam system rozgrywki, ten z czasów cap 80/90. Na wyższych cap'ach gra wygląda zupełnie inaczej i jest coraz mniej zbalansowana. Tutaj też wchodzimy my z naszymi poprawkami, takimi jak te dotyczące postaci EUR. Nie ingerowaliśmy również w takie rzeczy jak glow, czy też wygląd podstawowych item'ów, bo naszym zdaniem jest to zupełnie niepotrzebne.

Reasumując, używając słowa 'oldschool' mieliśmy na myśli stare czasy Silkroad Online.

Opublikowano

W takim razie, kto dokładnie jest w teamie? Chodzi mi dokładnie o nicki oraz jaką pracę poszczególna osoba robi w tym teamie. Z mojej perspektywy nie można ocenić czy team jest profesjonalny, jeżeli nie ma żadnej wzmianki o członkach :) Oczywiście pomijając, że są to gracze Silkroada.

Opublikowano

daj pan strone i popraw ta prezentacje bo glowa mnie boli od czytania , up zgodze się

UnkemptTartIrukandjijellyfish.gif

Karta graficzna: Geforce 9600 gt 512mb

Procesor: AMD Athlon 6000+ Dual Core 64 2 x 3.0 Ghz

Pamięć: 4GB DDR2 800

System: Win 7 64 bit Ultimate

Opublikowano

JA mysle ze raty sa dobre nie za male nie za duze. Jeszcze przydalo by sie cos z jobem ogarnac jakies itemki za punkty z joba np bron jakas wtedy ludzie bd mieli fan na jobie. I ta europa. Nie jestem fanem eu ale mysle ze byla sserver zapowiada sie ciekawie. Tylko nasuwa sie pytanie jak dlugo bedzie stal i jak aktywni bd gm'owie i em'owie. Bo jesli gm wejdzie raz czy 2 razy na kilka dni to klapa. Musicie byc aktywni zachecac ludzi do gry. Napisz do mnie an pw mam kilka fajnych pomyslow. Pozdrawiam

Opublikowano

Jednak wbicie danego wyznaczonego maksymalnego levela ma kosztować jakiś wysiłek, mimo, ze to prywatny serwer. Niższe raty powodują większy wysiłek i większa satysfakcję. A wtedy będzie wszystko ważniejsze. Gold, taxi, wszystko wróci jak za starych czasów - jeżeli mam się odnieść do oldschool - wtedy oczywiście też było taxi cały czas. Więc, według mnie, dobrym rozwiązeniem byłoby dać mniejsze raty, bo wtedy serwer się tak bardzo szybko nie znudzi. Nie wbijesz maksymalnego lvl w 1-2 dni, tylko zajmie to dłużej. Danie jednej fortecy byłoby też dobrym pomysłem. 

2e30al1.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie raty super , prezentacja dość dużo przedstawia , tylko fajnie by było , jakby jak najszybciej wystartował , bo już mało jest fajnych serwerów :/ Jedynie co mi tutaj nie pasuje , to EU. To tyle z mojej strony , powodzenia ! :D

sialalalaa

Opublikowano

Jak dla mnie raty super , prezentacja dość dużo przedstawia , tylko fajnie by było , jakby jak najszybciej wystartował , bo już mało jest fajnych serwerów :/ Jedynie co mi tutaj nie pasuje , to EU. To tyle z mojej strony , powodzenia ! :D

Właśnie dobrze, że będzie euro, bo w końcu sobie zagram one-handed/warlock jak na dawnym isro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...