Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak robić refferale autobotem bez BoL'a? Sposób II *2014*

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

30n8xg3.png

Witam ponownie. Tutorial - zgodnie z obietnicą - został zaktualizowany. Zapraszam.

Co ma w sobie EmuB0T?

- Zintegrowany klient PVP.NET oparty na Firefoxie

- Robi refy od 5-15 lvl'a

- Sam kupuje boosta na 3 lvl
- Jest w pełni DARMOWY (można kupić manager który pokazuje
ile każde konto ma expa, imo not worf)

- Sam ustawia summoner name dla nowych kont

Co potrzebujemy do uruchomienia go?

Techniczne:

- Mocny procesor, najlepiej czterordzeniowy

- Przynajmniej 8 GB RAMu, osobiście zalecam 16 i więcej
do komfortowego robienia refków oraz grania samemu na normalnym systemie

- Dobry internet (żeby uciągnął 6 maszyn oraz wasz system)

Wirtualne:

-  min. 6 maszyn wirtualnych

- Lekki system na VM (najlepiej Tiny7 Unattended)

- Firefox, Skrypty pod niego

- Visual Redist, NET framework i inne syfy od Majkro$oftu

- 512 MB RAMu dla maszyny wirtualnej postawionej na dysku SSD, ok. 768 MB RAMu
dla maszyny postawionej na HDD

Download

http://emubot.tk/download.html

Wszystko dotyczące maszyn wirtualnych znajdziesz tutaj!

Teraz krok obowiązkowy dla osób z Tiny
oraz zwykłym systemem - trzeba zainstalować VMWare Tools. Znajdziemy je w My Computer. Klikamy dwukrotnie i czekamy aż proces instalacji się zakończy. Teraz wchodzimy znowu w My Computer, czynimy jak na obrazku:

http://puu.sh/8OAnf

Następnie:

http://puu.sh/8OAtz

Teraz wracamy na pulpit, PPM>Screen Resolution i ustawiamy 1024x768.

Po zrobieniu powyższych udostępniamy folder EmuBota przez opcję Shared Folders/wklejamy go na maszynę. Udajemy się do niego i stamtąd instalujemu

Firefoxa, NET Framework i inne. Następnie instalujemy LoL'a, po czym uruchamiamy zamieszczony w folderze Emubot plik rejestru. Ostatnią czynnością w tym etapie będzie uruchomienie LoL'a, odpalenie customa oraz jego opuszczenie. Dlaczego? Dzięki pierwszemu uruchomieniu gra utworzy game.cfg który podmieniamy na ten z folderu z EmuBot.

ROBIMY 6 KLONÓW MASZYN !!!

II. Instalacja bota i innych rzeczy

Po instalacji systemu na maszynie wirtualnej, wyłączamy ją, zaznaczamy, i klikamy Edit virtual machine settings, przechodzimy w Options i udostępniamy folder z EmuB0T'em z naszego systemu. WAŻNE! W nowej wersji EMU exe'ki muszą być udostępnione w folderze z głównego systemu, zaś plik accounts.txt musi się znajdować na maszynie!

Kiedy już to zrobiliśmy, wchodzimy w config.ini i podajemy ścieżkę na każdej maszynie do pliku accounts.txt. I to by było raczej na tyle. Krok III. jest opcjonalny jeżeli nie możecie grać normalnie w LoL'a przy odpalonych maszynach, ja zalecam z niego skorzystać

III. Optymalizacja maszyn wirtualnych (krok opcjonalny)

1. Na każdej maszynie instalujemy DXTory.

2. Wchodzimy w ikonkę chipu (z logiem NVIDII :D) i zahaczamy 'Limit Video FPS' ustawiamy na 10 klatek.

3. Kopiujemy pliczek start.bat z paczki i dodajemy go do autostartu na każdej maszynie. Polecam opóźnić rozruch pliku bota na każdej maszynie bo jeżeli odpalą się wszystkie

na każdej maszynie w tym samym momencie to się nie zalogują! Polecam 10 sekund odstępu między każdą maszynką.

Dzięki temu skryptowi nasze VM zjadają mniej zasobów i dodatkowo nie musimy już ręcznie uruchamiać bota ;)

Profit!

IV. Kompresja plików VM dla zaoszczędzenia rozmiaru (krok opcjonalny)

1. Wchodzimy do lokalizacji gdzie znajdują się foldery z plikami naszych maszyn

2. Zaznaczamy każdy z osobna i klikamy PPM>Właściwości>Zaawansowane>zahaczamy 'Kompresuj, aby zaoszczędzić miejsce na dysku'

3. Klikamy zastosuj i czekamy aż się skompresuje :) Na tym sposobie możemy zaosczędzić ok 1 GB na każdej maszynie (przynajmniej w moim wypadku ^^)

• Odpowiedzi 199
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mógłbyś jeszcze wrzucić video tuta chociażby tego od autora. Co do Bota - jest super! Dziennie idzie 6k IP wyfarmić jedyny minus to wymagania techniczne lecz kto je spełnia może mieć całkiem spore zyski.

Veni, vidi, vici.
U mirin' brah?
Zyzz!

Opublikowano

Mógłbyś jeszcze wrzucić video tuta chociażby tego od autora. Co do Bota - jest super! Dziennie idzie 6k IP wyfarmić jedyny minus to wymagania techniczne lecz kto je spełnia może mieć całkiem spore zyski.

6k ip na ilu maszynach?

Ile u ciagnie maszynek? :

Intel Core i5 3.07 GHz

12 Gb DDR3 ?

10732745374541468291.png

Opublikowano

6k ip na ilu maszynach?

Ile u ciagnie maszynek? :

Intel Core i5 3.07 GHz

12 Gb DDR3 ?

Ja mam i5-3570k niekręcony i 16GB i narazie bez problemu idzie 6 VM pod EmuBOTa + 2 VM które levelują mi smurfy (Soraka). Sądzę że mój pociągnąłby bez problemu 10 a Twój hmm tak 7-10? Jaki procek dokładnie?

Mam zamiar (i chyba go zrealizuje) nakręcić własną wersję poradnika, wolniejszą i dokładniejszą.

Opublikowano

Ja mam i5-3570k niekręcony i 16GB i narazie bez problemu idzie 6 VM pod EmuBOTa + 2 VM które levelują mi smurfy (Soraka). Sądzę że mój pociągnąłby bez problemu 10 a Twój hmm tak 7-10? Jaki procek dokładnie?

Mam zamiar (i chyba go zrealizuje) nakręcić własną wersję poradnika, wolniejszą i dokładniejszą.

na VM musze od nowa lole sciagac? kurde bo odpalil bym z 8, do 5 lvl zeby lecialo po 250 za wbicie 5 jak sie nie myle, wtedy by mi to super te ip lecialy no nie ?

10732745374541468291.png

Opublikowano

Czekajcie bo chce się upewnić.

10 maszynek * 250 IP za 5 lvl * 24 godz = 60k IP dziennie ?

10732745374541468291.png

Opublikowano

W godzine 5 lvl? Jakim cudem?  To ile za te dominiony dostaje się XP'a? Bo ja od początku gry w  LoLa dominiona nie odpaliłem ;d

Opublikowano

Średnio 2-3h na 5lvl, a nie 1h + bot jeszcze może mieć laga więc jeśli zwiesi się 1 maszyna to lecą wszystkie dla tych co mają mniej niż 8gb ramu niech nie próbują chyba, że mają XP ja np. mam Win 8.1 i sam system zabiera mi 2-2.5GB RAM'u + maszyny +/-3GB RAM'u i kilka programów w tle np. Chrome co daje zużycie 6-6.5GB RAM'u więc na lola już sobie nie mogę pozwolić chyba, że na dużych lagach, ale wolę nie przeciążać systemu.

Veni, vidi, vici.
U mirin' brah?
Zyzz!

Opublikowano

Kurde  , też chciałem z tego zrobić tutorial , ale jak zawsze jestem leniwy <_< .Niby program jest znany , ale dla nowych nie. Leci like za tut .

Opublikowano

Zrob video bo slaby jestem w robieniu poradnikow ktore sa pisamne :s

Na video wszystko lepiej wyglada napewno skorzystam.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Czemu na VMwere gdy włączam client lola cały czas gubi mi sieć ? Niby wszystko działa dobrze ale jest ten komunikat z lola na czerwono że się rozłączyłem ;f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...