Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Autorski] AutoIn 2.0 - wykrywanie i automatycznie logowanie premium i znacznie więcej! zaawansowane API + Skript

Karolina_666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Narazie jest bug że nie idzie dodać komendą gracza do no-premium whitelist :P

tja, kiedyś się naprawi... bo to głupi błąd :D

dałam w kodzie ze to ma dodawać gracza... gracza, czyli musi być online :P 

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

• Odpowiedzi 289
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tja, kiedyś się naprawi... bo to głupi błąd :D

dałam w kodzie ze to ma dodawać gracza... gracza, czyli musi być online :P

"kiedys"???

No to musze już szukać nowego pluginu, bo serwer mi startuje za pare dni.

Opublikowano

Mam jeszcze pomysł na usprawnienie pluginu.

Pomysły:

01. Gdy gracz premium wbije (nie ważne, czy z poprawnymi danymi) i nie jest zarejestrowany plugin nie loguje go - wymusza zarejestrowanie (/register), natomiast, gdy kiedyś wbije z błędnym hasłem plugin nie zaloguje go, ale wpuści na serwer (będzie musiał użyć /login). Tylko należy pamiętać o jednej rzeczy - jeżeli gracz premium zarejestrował się, gdy używał błędnego hasła w launcherze, to gdy nagle za którymś razem wbije z poprawnym hasłem w launcherze, plugin powinien go odrejestrować (np. ktoś wbił pod czyimś nickiem to niech go używa, ale jak przyjdzie ten co kupił to musi mieć dostęp do swojego konta, a po odrejestrowaniu sam sobie ustawi hasło i do admina nie musi pisać).

Zastosowanie:

a) Graczowi premium może nie działać launcher premium.

B) Mojemu koledze jakiś gość kupił na jego nick premke i przez to nie mógł wbić na mój serwer (musiałem go do exceptions dodawać), a ta funckja rozwiązałaby sprawę, gdyż brak hasła = błędne hasło.

02. Wciąż czekam na obsługę BungeeCord (chyba jakiś czas temu wspomniałaś, że dodasz)...

03. Gdy wbije gracz premium (nie dodany do enabledLogin i exceptions) powinna być na chacie na zielono informacja: "Zostałeś automatycznie zalogowany", wiem, że jest API, ale oszczędniej jest dodać to do pluginu, niż pisać skrypt czy oddzielny plugin.

04. Uważam, że powinny być polecenia na dodawanie i usuwanie z list: enabledLogin, exceptions, offlinewhitelist, offlineblacklist i tej z graczami z autoprotect oraz włączanie trybów autoprotect i offlinewhitelist, a także polecenie reloadu configu.

DEVWEBTEL

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano

Bardzo fajny plugin , dobrze by było gdybyś poprawiła skript api bo nie działa za dobrze

EasySV <3

Opublikowano

Hmmm..?

O co chodzi?

Po paru minutach lagi sie zaczely i wyskoczyło to:

[14:08:57] [Server thread/WARN]: java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 503 for URL: https://minecraft.net/haspaid.jsp?user=Russek
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream(HttpURLConnection.java:1626)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at sun.net.www.protocol.https.HttpsURLConnectionImpl.getInputStream(HttpsURLConnectionImpl.java:254)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at java.net.URL.openStream(URL.java:1037)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.i.a(Unknown Source)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.d.onLogin(Unknown Source)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor166.invoke(Unknown Source)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:292)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.TimedRegisteredListener.callEvent(TimedRegisteredListener.java:47)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:502)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:487)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.PlayerList.c(PlayerList.java:249)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.PlayerList.a(PlayerList.java:135)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.u.c(Unknown Source)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.u.a(Unknown Source)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.NetworkManager.a(NetworkManager.java:151)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.ServerConnection.c(ServerConnection.java:77)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.v(MinecraftServer.java:705)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:273)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:568)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:474)
[14:08:57] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.ThreadServerApplication.run(SourceFile:618)
[14:08:57] [Server thread/INFO]: Russek[/IP] logged in with entity id 257196 at ([world] 0.5641961487109028, 75.5, 0.32932980046755855)
[14:08:57] [Server thread/INFO]: GameProfile{id='dc40286b41e63c408174f82fc0a64ab5', name='Russek'} (/IP) lost connection: Connection throttled! Please wait before reconnecting.
[14:08:57] [Server thread/INFO]: McKosiarzPL lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Połączenie zerwane przez drugą stronę
[14:08:57] [Server thread/INFO]: MamProblem issued server command: /r ta hubert1x2 i zara mnie wyjebie net sie zjebał 
[14:09:15] [Server thread/WARN]: java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 504 for URL: https://minecraft.net/haspaid.jsp?user=SimCityhaha
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream(HttpURLConnection.java:1626)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at sun.net.www.protocol.https.HttpsURLConnectionImpl.getInputStream(HttpsURLConnectionImpl.java:254)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at java.net.URL.openStream(URL.java:1037)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.i.a(Unknown Source)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.d.onLogin(Unknown Source)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor166.invoke(Unknown Source)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:292)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.TimedRegisteredListener.callEvent(TimedRegisteredListener.java:47)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:502)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:487)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.PlayerList.c(PlayerList.java:249)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.PlayerList.a(PlayerList.java:135)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.u.c(Unknown Source)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.u.a(Unknown Source)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.NetworkManager.a(NetworkManager.java:151)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.ServerConnection.c(ServerConnection.java:77)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.v(MinecraftServer.java:705)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:273)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:568)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:474)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.ThreadServerApplication.run(SourceFile:618)
[14:09:15] [Server thread/INFO]: SimCityhaha[/IP] logged in with entity id 257257 at ([world] 0.5641961487109028, 75.5, 0.32932980046755855)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]: java.lang.NullPointerException
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.t.a(Unknown Source)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.v.a(Unknown Source)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.j.onPacketReceiving(Unknown Source)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.comphenix.protocol.injector.SortedPacketListenerList.invokeReceivingListener(SortedPacketListenerList.java:114)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.comphenix.protocol.injector.SortedPacketListenerList.invokePacketRecieving(SortedPacketListenerList.java:67)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.comphenix.protocol.injector.PacketFilterManager.handlePacket(PacketFilterManager.java:614)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.comphenix.protocol.injector.PacketFilterManager.invokePacketRecieving(PacketFilterManager.java:581)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.comphenix.protocol.injector.netty.NettyProtocolInjector.packetReceived(NettyProtocolInjector.java:295)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.comphenix.protocol.injector.netty.NettyProtocolInjector.onPacketReceiving(NettyProtocolInjector.java:261)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.comphenix.protocol.injector.netty.ChannelInjector.decode(ChannelInjector.java:458)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.handler.codec.ByteToMessageDecoder.callDecode(ByteToMessageDecoder.java:232)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.handler.codec.ByteToMessageDecoder.channelRead(ByteToMessageDecoder.java:131)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.DefaultChannelHandlerContext.invokeChannelRead(DefaultChannelHandlerContext.java:337)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.DefaultChannelHandlerContext.fireChannelRead(DefaultChannelHandlerContext.java:323)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at com.comphenix.protocol.injector.netty.ChannelInjector$4.channelRead(ChannelInjector.java:227)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.DefaultChannelHandlerContext.invokeChannelRead(DefaultChannelHandlerContext.java:337)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.DefaultChannelHandlerContext.fireChannelRead(DefaultChannelHandlerContext.java:323)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.handler.codec.ByteToMessageDecoder.channelRead(ByteToMessageDecoder.java:173)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.LegacyPingHandler.channelRead(SourceFile:94)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutHandler.channelRead(ReadTimeoutHandler.java:149)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.DefaultChannelPipeline.fireChannelRead(DefaultChannelPipeline.java:785)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.nio.AbstractNioByteChannel$NioByteUnsafe.read(AbstractNioByteChannel.java:100)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKey(NioEventLoop.java:480)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKeysOptimized(NioEventLoop.java:447)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.channel.nio.NioEventLoop.run(NioEventLoop.java:341)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at net.minecraft.util.io.netty.util.concurrent.SingleThreadEventExecutor$2.run(SingleThreadEventExecutor.java:101)
[14:09:15] [Netty IO #6/WARN]:     at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
[14:09:15] [Server thread/INFO]: CONSOLE: Stopping the server..[m
[14:09:15] [Server thread/INFO]: Stopping server
[14:09:15] [Server thread/INFO]: [BukkitSmerf] Disabling BukkitSmerf v1.0
[14:09:15] [Server thread/WARN]: java.lang.NullPointerException
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.configuration.MemorySection.createSection(MemorySection.java:271)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.a.a(Unknown Source)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at com.gmail.bukkitsmerf.check.Check.onDisable(Unknown Source)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:252)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.disablePlugin(JavaPluginLoader.java:348)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.disablePlugin(SimplePluginManager.java:424)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.disablePlugins(SimplePluginManager.java:417)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R2.CraftServer.disablePlugins(CraftServer.java:398)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.stop(MinecraftServer.java:386)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:509)
[14:09:15] [Server thread/WARN]:     at net.minecraft.server.v1_7_R2.ThreadServerApplication.run(SourceFile:618)
[14:09:15] [Server thread/INFO]: [AuthMe] Disabling AuthMe v3.3.2 
Opublikowano

Mam jeszcze pomysł na usprawnienie pluginu.

Pomysły:

01. Gdy gracz premium wbije (nie ważne, czy z poprawnymi danymi) i nie jest zarejestrowany plugin nie loguje go - wymusza zarejestrowanie (/register), natomiast, gdy kiedyś wbije z błędnym hasłem plugin nie zaloguje go, ale wpuści na serwer (będzie musiał użyć /login). Tylko należy pamiętać o jednej rzeczy - jeżeli gracz premium zarejestrował się, gdy używał błędnego hasła w launcherze, to gdy nagle za którymś razem wbije z poprawnym hasłem w launcherze, plugin powinien go odrejestrować (np. ktoś wbił pod czyimś nickiem to niech go używa, ale jak przyjdzie ten co kupił to musi mieć dostęp do swojego konta, a po odrejestrowaniu sam sobie ustawi hasło i do admina nie musi pisać).

Zastosowanie:

a) Graczowi premium może nie działać launcher premium.

B) Mojemu koledze jakiś gość kupił na jego nick premke i przez to nie mógł wbić na mój serwer (musiałem go do exceptions dodawać), a ta funckja rozwiązałaby sprawę, gdyż brak hasła = błędne hasło.

02. Wciąż czekam na obsługę BungeeCord (chyba jakiś czas temu wspomniałaś, że dodasz)...

03. Gdy wbije gracz premium (nie dodany do enabledLogin i exceptions) powinna być na chacie na zielono informacja: "Zostałeś automatycznie zalogowany", wiem, że jest API, ale oszczędniej jest dodać to do pluginu, niż pisać skrypt czy oddzielny plugin.

04. Uważam, że powinny być polecenia na dodawanie i usuwanie z list: enabledLogin, exceptions, offlinewhitelist, offlineblacklist i tej z graczami z autoprotect oraz włączanie trybów autoprotect i offlinewhitelist, a także polecenie reloadu configu.

DEVWEBTEL

Kilka dni temu napisałem te propozycje zmian na forum i nie dostałem odpowiedzi od ciebie (zawsze odpowiadałaś).

Dlatego postanawiam zacytować.

Jeżeli to nie jest dozwolone to przepraszam, ale w regulaminie można refreshować co 24 godziny, a tutaj minęło kilka dni :).

(Liberator 2)

Opublikowano

Kilka dni temu napisałem te propozycje zmian na forum i nie dostałem odpowiedzi od ciebie (zawsze odpowiadałaś).

Dlatego postanawiam zacytować.

Jeżeli to nie jest dozwolone to przepraszam, ale w regulaminie można refreshować co 24 godziny, a tutaj minęło kilka dni :).

Ten 1 pomysł brzmi bezsensownie

natomiast, gdy kiedyś wbije z błędnym hasłem plugin nie zaloguje go, ale wpuści na serwer (będzie musiał użyć /login).

jak może wbic z błednym hasłem używając /login? WUT?

2. kiedys się doda :D

3. raczej nie dodam, to ma być tylko czysty plugin.

4. się zmieni kiedyś

BukkitSmerf

Opublikowano

Ten 1 pomysł brzmi bezsensownie

natomiast, gdy kiedyś wbije z błędnym hasłem plugin nie zaloguje go, ale wpuści na serwer (będzie musiał użyć /login).

jak może wbic z błednym hasłem używając /login? WUT?

2. kiedys się doda :D

3. raczej nie dodam, to ma być tylko czysty plugin.

4. się zmieni kiedyś

Jak mówiłem (juz nie używam cytat bo mi się nie chce :)): Gdy gracz premium wbije (nie ważne, czy z poprawnymi danymi) i nie jest zarejestrowany plugin nie loguje go - wymusza zarejestrowanie (/register).

A już miałem przypadki, że komuś np. nie działa launcher premium, lub to nie jego premka (np. ktoś mu kupił na tym koncie premke) to powinien mieć możliwość wejścia na swoje konto poleceniem /login.

I o to mi chodzi - gdy launcher premium nie wysyła hasła lub wysyła błędne, że wtedy powinna być możliwość logowania poleceniem /login.\

A... i plugin pluje błędny na konsoli, gdy mój plugin w evencie OnLogin robi disallow (bo gracz jest np. zbanowany).

To samo czasem jest, gdy gracz wyjdzie tuż po dołączeniu (zanim się zaloguje w LogIt).

(Liberator 2)

Opublikowano

Jak mówiłem (juz nie używam cytat bo mi się nie chce :)): Gdy gracz premium wbije (nie ważne, czy z poprawnymi danymi) i nie jest zarejestrowany plugin nie loguje go - wymusza zarejestrowanie (/register).

A już miałem przypadki, że komuś np. nie działa launcher premium, lub to nie jego premka (np. ktoś mu kupił na tym koncie premke) to powinien mieć możliwość wejścia na swoje konto poleceniem /login.

I o to mi chodzi - gdy launcher premium nie wysyła hasła lub wysyła błędne, że wtedy powinna być możliwość logowania poleceniem /login.\

A... i plugin pluje błędny na konsoli, gdy mój plugin w evencie OnLogin robi disallow (bo gracz jest np. zbanowany).

To samo czasem jest, gdy gracz wyjdzie tuż po dołączeniu (zanim się zaloguje w LogIt).

a to miałam takie plany, by robić rejestracje dla wszystkich, lub przynajmniej opcjonalną komendę "na zapas" i ten kto ustawi am pewnośc że wbije, problem jest jednak z UUID :D bo musze wtedy jakoś wykminić jego UUID -> od mojangu nie pobiore, bo skoro nie może wejść na premke to pewnie servery padły.

BukkitSmerf

Opublikowano

a to miałam takie plany, by robić rejestracje dla wszystkich, lub przynajmniej opcjonalną komendę "na zapas" i ten kto ustawi am pewnośc że wbije, problem jest jednak z UUID :D bo musze wtedy jakoś wykminić jego UUID -> od mojangu nie pobiore, bo skoro nie może wejść na premke to pewnie servery padły.

A po co UUID? Nie lepiej używając API sprawdzić czy ktoś jest zarejestrowany po nicku?

A jeżeli w API trzeba podać UUID można zrobić listę posiadaczy kont (zawsze po użyciu /login lub /register sprawdza, czy gracz jest zalogowany w pluginie, jeżeli tak dodaje go do listy, jeżeli tam go nie ma).

Można takie coś zrobić (bo nwm, ty jesteś dużo lepsza niż ja :D).

(Liberator 2)

Opublikowano

A po co UUID? Nie lepiej używając API sprawdzić czy ktoś jest zarejestrowany po nicku?

A jeżeli w API trzeba podać UUID można zrobić listę posiadaczy kont (zawsze po użyciu /login lub /register sprawdza, czy gracz jest zalogowany w pluginie, jeżeli tak dodaje go do listy, jeżeli tam go nie ma).

Można takie coś zrobić (bo nwm, ty jesteś dużo lepsza niż ja :D).

Chodzi o ustawienie UUID, wiele pluginów zapisuje wszystko po UUID, a jak by premium wszedł z no-premium to miał by złe UUID :P i połowe jego danych bo szlag trafił

BukkitSmerf

Opublikowano

Chodzi o ustawienie UUID, wiele pluginów zapisuje wszystko po UUID, a jak by premium wszedł z no-premium to miał by złe UUID :P i połowe jego danych bo szlag trafił

A jakby twój plugin zapisywał coś w tym stylu w pliku config:

Users:

- <nick>;<UUID>

- <kolejny nick>;<kolejne UUID>

- Herobrine; <Id Herobrinego>

itd...

To mogło by wywalić... :).

(Liberator 2)

Opublikowano

gorzej jak nick się zmieni od ostatniego zalogowania

To można zmieniać nick?

Jeżeli tak to przy logowaniu sprawdza, jeżeli się zmienił poprawia w configu.

(Liberator 2)

Opublikowano

To można zmieniać nick?

Jeżeli tak to przy logowaniu sprawdza, jeżeli się zmienił poprawia w configu.

od 1.8 będzie można, ale co jak server Mojang będzie wtedy offline? :D

1. Ptyś rejestruje sie na serverze -> gracz premium

2. Plugin zapisuje Ptysia nick oraz UUID -> 1234

3. Ptyś wychodzi.

4. Ptyś zmienia nick na Ktyś

5. Servery Mojang jak zawsze padają

6. Ktyś chce wejść na server, ale dupa, nic nie pasuje

ale rozwiązanie można wykminić, jak padną servery to raczej trzeba przechodzić w taki "tryb awaryjny" i wpuszczać tylko już zarejestrowanych graczy po nicku, powinno ograniczyć mozliwe problemy :P

BukkitSmerf

Opublikowano

od 1.8 będzie można, ale co jak server Mojang będzie wtedy offline? :D

1. Ptyś rejestruje sie na serverze -> gracz premium

2. Plugin zapisuje Ptysia nick oraz UUID -> 1234

3. Ptyś wychodzi.

4. Ptyś zmienia nick na Ktyś

5. Servery Mojang jak zawsze padają

6. Ktyś chce wejść na server, ale dupa, nic nie pasuje

ale rozwiązanie można wykminić, jak padną servery to raczej trzeba przechodzić w taki "tryb awaryjny" i wpuszczać tylko już zarejestrowanych graczy po nicku, powinno ograniczyć mozliwe problemy :P

... albo traktować wszystkich jak by byli na liście exceptions :).

Dodaj to BungeeCord prosze, bo chce pluga użyć na mojej sieci serwerów (obecnie ma 80 slotów i rośnie).

(Liberator 2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...