Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złota rada mentora nr 2 - Personalizacja profilu użytkownika na MPCForum.pl

Gość ʞɔɐqǝɯoɔןǝʍ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to chyba wy powinniście coś pokazać od siebie, nie jakieś krótkie, mało pożyteczne rady... Brakuje wam pomysłów i prosicie o pomoc użytkowników? 

Nie prosimy, tylko proponujemy SZANOWNYM panom/paniom napisać co WAM się podobałoby. Bo jak na razie to na hejt macie czas, na napisanie propozycji nagle nikogo nie ma. ;)

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kilka osób prosiło mnie żebym tu coś napisał, więc pisze i nie zawracać mi głowy jakimiś pierdolami.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

@Dziobak_2

Sam nie zrobiłeś nic oprócz krytykowania innych :) Zamiast pisać bezsensownych postów napisałbyś jakieś swoje propozycje. 

@top Napiszcie jak używać ten opcji Vine bo nie ogarniam xD

Opublikowano

Ja to raczej radzę wam odstawić te pomysły na długą przyszłość i przysiąść przy czymś poważniejszym. Poświęcić więcej niż 15 minut. Przecież te rady są śmieszne. Za chwilę napiszecie jak się zarejestrować na forum, bez możliwości wejścia w temat dla gości.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Czytając te rady się zastanawiam, czy nas trollują czy jak >.<

No i te czarne kreseczki w ostatnich obrazkach. Trochę psują całość w wyglądzie.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Bo widzicie, to wszystko przez złą nazwę rangi. Nasze funkcje i role na forum są inne, niż można by się spodziewać z definicji. Ale nikt z was tego nie sprawdzi, bo po co... Jestem anonimowy, więc hejtuję.

Powtarzam: my nie jesteśmy wyroczniami i chodzącymi encyklopediami, siedzącymi 24/h przy PC, żeby napisać tuta.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Bo widzicie, to wszystko przez złą nazwę rangi. Nasze funkcje i role na forum są inne, niż można by się spodziewać z definicji. Ale nikt z was tego nie sprawdzi, bo po co... Jestem anonimowy, więc hejtuję.

Powtarzam: my nie jesteśmy wyroczniami i chodzącymi encyklopediami, siedzącymi 24/h przy PC, żeby napisać tuta.

Okej, nie jesteś. Czego się spodziewasz po użytkownikach, którzy zasiadają tutaj 5 lat? Mnie nic nie zaskoczy, jeżeli chodzi o forum technicznie (ten tut). Zapytajcie nowych, czego im brakuje, komunikujcie się z nimi, a nie nami. Dla nas te rzeczy są tak rzeczywiste, że pisanie czegoś takiego to czysta głupota, bzdury wypisane w kilku zdaniach.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

No ale żeby pokazywać jak się dodaje avka ? Przecież to łatwe a wy wstawiacie to. Beka w ch... xD Przyda się tym, którzy nie wiedzą.

Opublikowano

@Dziobak_2

Sam nie zrobiłeś nic oprócz krytykowania innych :) Zamiast pisać bezsensownych postów napisałbyś jakieś swoje propozycje. 

@top Napiszcie jak używać ten opcji Vine bo nie ogarniam xD

Mam prawo wyrazić swoją opinie, prawda? Jeżeli krytyka tak działa na Ciebie oraz mentorów to...

1394047278-U990178.png

Opublikowano

To nie krytyka, a głupi hejt. "To już wiem, więc na pewno każdy inny też. Wywalcie to. Wywalcie cały team. Nic nie robicie." Rozumiem, że złą opinię odziedziczyliśmy po wcześniejszej ekipie...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Kolejna "złota rada". Jak to jest dla nowych użytkowników, to na pewno tutaj nie wejdą.

Jakoś nikomu nie podoba się to, co robicie, a Wy na upartego dalej. Róbcie, róbcie.

Tylko jak się za coś bierzecie, to zróbcie coś pożytecznego, a nie coś takiego jak te "złote rady".

Bo na pewno złotymi nie są.

343731479829004887779.png

Opublikowano

To nie krytyka, a głupi hejt. "To już wiem, więc na pewno każdy inny też. Wywalcie to. Wywalcie cały team. Nic nie robicie." Rozumiem, że złą opinię odziedziczyliśmy po wcześniejszej ekipie...

To jest krytyka.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Hejtem byłoby napisanie że ten projekt to gówno.

A jeśli piszemy że projekt jest bez sensu bo nikt nie jest na tyle tępy, żeby nie wpaść na to jak zmienić avka, to jest to krytyka.

Game Over

Opublikowano

Bo oni by tylko marudzili i wszystko usuwali

Te porady są dla NOWYCH userów, ogarnijcie to że nie każdy zna się na używaniu forum na IP.B, to że wy jesteście alfy i omegi, to nie znaczy że każdy taki jest. Reausumując wasze hejty są nie na miejscu.

Rozumiem, że trzeba znać się na systemie IP Board, aby logicznie (a nawet nielogicznie) myśleć?

Fajnie, że coś robicie, ale po prostu nie róbcie tego na siłę. Hejty? Jak już pisałem w poprzednim temacie "konstruktywna krytyka =/= hejty", jednak dla was nadal to będzie atak, a nie próba pomocy.

Ależ panowie, my czekamy na wasze propozycje, bo jak na razie wasze słowa nic ciekawego nie wnoszą do tematu

Czekacie na nasze propozycje? Czyli rozumiem, że dołączyliście do projektu mentorów nie mając żadnego porządnego pomysłu? Jeśli tak, to po co w ogóle zgadzaliście się na to? Wpajacie innym, że to jest cholernie trudne dla nowych i nikt sobie nie da rady, a sami wiecie, że tak nie jest. Bez tej plakietki i rangi pisalibyście to samo co reszta, no ale tak, lepiej bronić swego.

Hipokryzja, nic więcej.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Czy jesteście pewni, że całkowicie nowy użytkownik, który nie jest w stanie zmienić avatar będzie wiedział gdzie poszukać o tym informacji? Te forum jest tak ogromne, że już prędzej taki user sam znajdzie sposób na zmianę tego avatara niż będzie szukać odpowiedniego działu, subforum, tematu.

Mam nadzieję, że zaczęliście od prostych rzeczy, a niedługo znajdzie się coś większego w tym dziale, bo jeśli bierzecie się za projekty to powinny one być dla wszystkich userów, a nie tylko dla niektórych (nie ma co się dziwić, że pojawiła się taka krytyka w temacie).

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Dlatego pojawiły się sugestie o przeniesieniu wiki do głównego menu forum na górze, albo wyświetlania przy rejestracji. My tylko wykonujemy swoją robotę, zaczynając od podstaw. Cierpliwości.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dlatego pojawiły się sugestie o przeniesieniu wiki do głównego menu forum na górze, albo wyświetlania przy rejestracji. My tylko wykonujemy swoją robotę, zaczynając od podstaw. Cierpliwości.

Idź kicać gdzie indziej.

Zróbcie "złotą myśl" o tym, jak się zalogować. Najlepiej w code.

Opublikowano

@up

Myślę, że kłótnie nie są tu wskazane, tak jak pisze, zaczynają od podstaw, sam czekam na kolejne prace, gdyż te nie są zbyt 'trudne' do wykonania do wykonania i zadania nie są jakieś wielkie ;) Nie ma co obrażać Mentorów czy też narzekać, wiadome od podstaw się zaczyna, trzeba czekać na kolejną złotą radę, by wtedy pokazali co grupa potrafi zdziałać.

Opublikowano

dz-dzięki

Przypominają mi się takie oto filmy. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Dzięki, bardzo przydatne. Otrzymałem właśnie nowy avatar od profesjonalnego grafika i mam zamiar niedługo go zmienić, a ten poradnik na pewno bardzo mi w tym pomoże. Czekam na więcej złotych rad!

Opublikowano

@Kicław

Po części zaczynam rozumieć, to narzekanie i wyśmiewanie...
Poprzedni temat jeszcze można traktować jako "złotą radę" zawierał on informacje o tym co wpisać, aby film sam startował, informacja przydatna, bo widać po tematach, czy statusach, że ludzie się o to pytają. Ten temat, to istna porażka, nie ma nic wspólnego z projektem "złota rada".
Przecież, to zwykłe opisanie profilu i nic więcej.... avatar każdy idiota potrafi zmienić.

Rozumiem, że zmieniliście koncepcje projektu i nadal będą tworzone takie tematy jak do tej pory....

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Zastanawia mnie jedno, dlaczego wypowiadają się tutaj osoby, którym powinno zależeć na pomocy nowym użytkownikom. Krytyką niczego ciekawego nie osiągniemy. Rozumiem zamieszanie dotyczące "Złotych rad", ale nie są one pisane dla Moderatorów lub osób siedzących na forum x czasu, dlatego wasze komentarze są tutaj zbędne. Nikt nie wspomniał o prywatnej wiadomości, którą otrzymuje każdy nowo zarejestrowany użytkownik: 

Witaj "Nick",

Witaj na MPCforum. Jesteśmy największym w Polsce forum zrzeszającym profesjonalnych gamerów jak i amatorów wirtualnej rozrywki. Odpowiednie działy na forum są w stanie zapewnić Ci szczegółowe informacje na temat najpopularniejszych, jak i tych mniej popularnych produkcji. Pamiętaj, wybór należy do Ciebie!
Na Twoje wszelakie pytania z różnych dziedzin na pewno znajdzie się osoba, która jest w stanie dokładnie udzielić Ci odpowiednich informacji.

date.pngOkres testowy!
Jako nowy użytkownik otrzymujesz 30 dni na zapoznanie się z regulaminem i panującymi tu zasadami. W tym czasie przy twoim nicku będzie widniał 1395761032-U719057.png - Parasol Ochronny.

report.pngUwaga!
W publikacjach działów takich jak Metin i Minecraft minimalna liczba postów umożliwiająca pisanie wynosi 50. Ma to na celu zapobiec spamowaniu reklamami serwerów.

Teraz już znasz najważniejsze informacje, a więc pozostaje życzyć Ci Miłego korzystania z forum!

Administracja MPCforum.pl

Specjalnie to zmienialiśmy, aby pomóc nowym (nie użytkownikom, którzy mają po xxx kont) odnaleźć się na forum, jeżeli ktoś tego nie czyta to nie nasza wina i nic już z tym nie zrobimy. Otrzymuję pw dotyczące zmiany sygnatury (śmieszne, ale prawdziwe) i nie krytykuję tej osoby tylko dlatego, że nie wie - staram się pomóc lub odsyłam do tego typu tematów (wiem, że po przeczytaniu "Złotej rady mentora - zmiana sygnatury" zapozna się z resztą tematów w wiki), o to w tym wszystkim chodzi. Zastanówcie się 1000 razy zanim cokolwiek skrytykujecie, bo nabić posta można w pogaduszkach. Dział został stworzony z myślą o nowych a nie starych użytkownikach. 

Dalsze rozmowy na ten temat nie mają sensu (chyba, że napiszecie coś konkretnego/pomocnego). Jeżeli chcecie się wyżalić to zapraszam na PW. 

Opublikowano

Zastanawia mnie jedno, dlaczego wypowiadają się tutaj osoby, którym powinno zależeć na pomocy nowym użytkownikom. Krytyką niczego ciekawego nie osiągniemy. Rozumiem zamieszanie dotyczące "Złotych rad", ale nie są one pisane dla Moderatorów lub osób siedzących na forum x czasu, dlatego wasze komentarze są tutaj zbędne. 

Noooo, wybacz ale się nie zgodzę, ponieważ każdy "idiota" który ma internet chociażby miesiąc, używa już jakiegokolwiek portalu społecznościowego, który ma coś takiego jak awatar (zdjęcie profilowe), a zmienia się go praktycznie w taki sam sposób, Bo albo przez ustawienia konta, albo na swoim profilu. 

Jeżeli niema konta na żydbuku czy innej naszej klasie, to całkiem możliwe że ma coś takiego jak e-mail. A z okazji tego iż gugle zrobiło G+, także dostał możliwość ustawienia awatara. 

Ba... rejestrując się na steamie/origin/uplay etc. etc. także jest możliwość ustawiania awatara i odbywa się w taki sam sposób. 

Ten "poradnik" jest zrobiony dla totalnego "debila", który internet dopiero co kupił, i usłyszał od znajomego że jest coś takiego jak forum o grach. I żadnemu ogarniętemu w jakikolwiek sposób człowiekowi się po prostu nie przyda. I nie chodzi mi tylko o ludzi którzy siedzą na forach latami, ale o takich, którzy w jakimś stopniu się interesują chociażby sobą...

Btw. dostajesz PW z pytaniem jak zmienić sygnę i pomagasz? 

Nie no gratulacje, chcesz jeszcze za to order? Sorry, ale taka ranga.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Noooo, wybacz ale się nie zgodzę, ponieważ każdy "idiota" który ma internet chociażby miesiąc, używa już jakiegokolwiek portalu społecznościowego, który ma coś takiego jak awatar (zdjęcie profilowe), a zmienia się go praktycznie w taki sam sposób, Bo albo przez ustawienia konta, albo na swoim profilu. 

Jeżeli niema konta na żydbuku czy innej naszej klasie, to całkiem możliwe że ma coś takiego jak e-mail. A z okazji tego iż gugle zrobiło G+, także dostał możliwość ustawienia awatara. 

Ba... rejestrując się na steamie/origin/uplay etc. etc. także jest możliwość ustawiania awatara i odbywa się w taki sam sposób. 

Ten "poradnik" jest zrobiony dla totalnego "debila", który internet dopiero co kupił, i usłyszał od znajomego że jest coś takiego jak forum o grach. I żadnemu ogarniętemu w jakikolwiek sposób człowiekowi się po prostu nie przyda. I nie chodzi mi tylko o ludzi którzy siedzą na forach latami, ale o takich, którzy w jakimś stopniu się interesują chociażby sobą...

To jest tylko i wyłącznie twoje zdanie, a rzeczywistość jest zupełnie inna o której nie masz pojęcia. Wszystkie poradniki, rady nie zostały napisane do zapełnienia luki w wiki, mają służyć do pomocy. To, że Ty i 10 milinów innych ludzi siedzących w internecie wiesz "wszystko" (znajomość podstawowych opcji na forach, portalach, itd) to znajdzie 5'ciu, którzy o tym nie wiedzą (właśnie o tych 5'ciu mi chodzi) - teraz rozumiesz sens tematów w tym dziale? 

Opublikowano

Jakoś przed tym całym projektem, problem ze zmianę avatara miały może 2, a może 3 osoby, na tak dużą ilość memberów? Rozumiem zapał, chęć do pracy, ale zajmijcie się czymś pożytecznym. Jest tyle forów, na każdym, każdy potrafi odrestaurować profil, ale tylko na forum wg waszej grupy, wchodzą debile.

2009 - słyszysz mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...