Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TechWorldCraft

kamisxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda ze juz nie ma tych starych sieci serwerowych z serwerami technicznymi :[

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Stare sieci się rozpadły dlatego że nie miały minimalnego przychodu z serwera by utrzymać serwer, serwer dopóki stoi dopóki nie skończą się pieniądze właścicielowi przeznaczone na jego utrzymanie. Moim zdaniem w tym czasie powinno się polepszać serwer do jak najlepszej postaci, dodawać mody których lud chce, budować, polepszać i co najważniejsze poprawiać morale graczy, i po tym dodać opcje kupna vipa, dotacji dla serwera itp. każdy musi coś wnieść na serwer  nie chodzi mi tylko o dotacje ale o dodawanie swoich opini, sugerowanie zmian, budowania budowli w wolnej chwili, poprawiania zewnętrznej strony serwera (tworzenie pluginów itp) i potem kto może wpłacić nawet najmniejsze dotacje by serwer mógł jak najdłużej służyć nowym ja i starym graczom. 

Opublikowano

Ja tam bym zagrał na serwerze z paczką direwolf20 :X

I co wiadomo co z serwerem ??

Ja też i +/- kilka modów, z wieloma możliwościami by gra była jak najdłuższa i urozmaicona do współpracy serwerowej 

Opublikowano

Ja też i +/- kilka modów, z wieloma możliwościami by gra była jak najdłuższa i urozmaicona do współpracy serwerowej 

To jeśli chcesz jak najdłużej to polecam Monster też od FTB, ma RotaryCraft itp. :D

Opublikowano

To jeśli chcesz jak najdłużej to polecam Monster też od FTB, ma RotaryCraft itp. :D

Chodzi mi o to żeby był duży wybór np. Galacticraft by móc lecieć na księżyc, itd by było dużo odkrywania i chce plugin na gildie  (bo jak PvP ON to czeba to urozmaicić ) :angry:ale też technicznie :D

PS: sprawdzę to Monster :P

Opublikowano

Chodzi mi o to żeby był duży wybór np. Galacticraft by móc lecieć na księżyc, itd by było dużo odkrywania i chce plugin na gildie  (bo jak PvP ON to czeba to urozmaicić ) :angry:ale też technicznie :D

PS: sprawdzę to Monster :P

To akurat Monster ma naprawdę duży wybór, szybko się nie znudzi, Tech World 2 jest za łatwe, po automatyzacji zaczyna trochę nudzić, a w Monster masz jeszcze mody magiczne Thaumcraft, Blood Magic. Jeszcze można aktywować kilka modów które są domyślnie wyłączone, czyli na specjalne mobki itp. dodające większą trudność, chociaż ja bym się obszedł bez pluginu na gildie ;x

Opublikowano

Sprawdzę i powiem ci jak ją oceniam :D

PS: To przynajmniej miasto mi dajcie zrobić :P (o ale mam fajny pomysł na urozmaicenie serwera :D)

1. Pierwsze wrażenie Super, wydaje się paczką stabilną i nie lagującą (dla moje drewnianego laptopa to jest łał) 

2. Fajny, usunął bym tylko Tinker Construc bo osobiście nie lubię tego moda i uważam go za zbędnego -.- i Natura Mod i bym pozmieniał kilka ustawień w Biomes O' Planty to by paczka była stabilniejsza :D, Sync i by jak dla mnie było by super z taką paczką + kilka modów ludu - mody które by lagowały (np. Thwilith Fores gra by była długa ):D :D

Opublikowano

Co z serwerem ?? też by chciał wiedzieć ale wydaje mi sie że shibby  ma coś wspólnego z tym  że serwer nie działa zero jakiego kolwiek kontaktu z nim ....też już nie wiem co mam o tym sądzić

Opublikowano

Gdyby serwer miał powrócić to ja bym namówił na lepszą paczkę, a mianowicie Monster od FTB, ta aktualna Tech World 2 jest za łatwa i po automatyzacji zaczyna się nudzić, to są głównie mody techniczne, brakuje jakiś modów co wybiło by z rytmu czyli jakiś modów nie związanych generalnie z modami technicznymi, ale też długich do opanowania, w paczce Monster kłaniają się mody magiczne, jak KaiMC2 wcześniej napisał można byłoby bardziej dostosować paczkę czyli powyłączać zbędne mody i ewentualnie dodać np. Blood Magic, Lycanites Mobs i Thaumic Tinkerer Kami, są one domyślnie wyłączone ale pobierane z paczką czyli kompatybilne. Może i TT Kami jest OP ale jest to na tyle trudne do opanowanie że dopiero po kilku tygodniach pojawią się osoby które go opanowywują :x

Opublikowano

Gdyby serwer miał powrócić to ja bym namówił na lepszą paczkę, a mianowicie Monster od FTB, ta aktualna Tech World 2 jest za łatwa i po automatyzacji zaczyna się nudzić, to są głównie mody techniczne, brakuje jakiś modów co wybiło by z rytmu czyli jakiś modów nie związanych generalnie z modami technicznymi, ale też długich do opanowania, w paczce Monster kłaniają się mody magiczne, jak KaiMC2 wcześniej napisał można byłoby bardziej dostosować paczkę czyli powyłączać zbędne mody i ewentualnie dodać np. Blood Magic, Lycanites Mobs i Thaumic Tinkerer Kami, są one domyślnie wyłączone ale pobierane z paczką czyli kompatybilne. Może i TT Kami jest OP ale jest to na tyle trudne do opanowanie że dopiero po kilku tygodniach pojawią się osoby które go opanowywują :x

Jestem za i jak potrzebujecie kogoś do pomocy przy budowie, dodawaniu różnych nowości i  sprawach moralnych to ja jestem do waszych usług :D lubie pomagać innym (to moja największa wada -.-

Opublikowano

Jestem za i jak potrzebujecie kogoś do pomocy przy budowie, dodawaniu różnych nowości i  sprawach moralnych to ja jestem do waszych usług :D lubie pomagać innym (to moja największa wada -.-

Ale nadal trzeba czekać na decyzje właściciela i prawdopodobnie więcej głosów za nową lepszą paczką. Też coś tam mógłbym pomóc chociaż pewnie na niewiele bym się zdał xD

Nie mogę się doczekać, aż coś w końcu ruszy :X

Opublikowano

Mamy trojkę :D

Opublikowano

kamisxd masz skype / ts3 ?

jakbys chciał nowa paczke to tez z ftb wejz jakas np.: ats ;>

moim zdaniem ATS jest za mało stabilna i ma błędy, wole jednak tą co wyżej czyli Monster FTB :D

Opublikowano

gralem dziś na fajnym serwerze z modami ale upadl po 15minutach ;<

tez wole ftb albo tech pack + jakies dodatkowe mody adventure typu twilight forest, galacti craft, aether

Opublikowano

gralem dziś na fajnym serwerze z modami ale upadl po 15minutach ;<

tez wole ftb albo tech pack + jakies dodatkowe mody adventure typu twilight forest, galacti craft, aether

Sprawdź paczkę wymienioną wyżej :D

Hehe Teraz Shiby odrzuca jak dzwonie do niego ;/

Może go  dziewczyna rzuciła ^*

Opublikowano

ja na pewnym hostingu kupiłem najlepsza maszyne jaka oferują ale mam na niej kilka bardzo zarobkowych serverow ustawionych wiec nie postawie na niej kolejnego: minecrafta :D

a kiedy mniej więcej uda się wlaczyc server ?

Opublikowano

Jak Shiby się ogarnie i kliknie przycisk włącz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...