Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Projekt - Hobbit.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Działamy i nie przestajemy. :-)

Owszem - mamy, mamy, a jest go coraz więcej.

Po czym stwierdzasz, że są ogarnięte? (Wcale nie zaprzeczam, heh...)

Pozdrawiam.

Serip - po tym stwierdzam.

Jakieś beta testy będą?

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

Dziękuję za pochwałę :)

Najpewniej będą, ale z tego co rozmawiałem z Kondziem, to dopiero jak serwer będzie ukończony w 50% albo w 70%.

W każdym razie (O dziwo!), mamy dosyć sporo skończone, ale i tak dużo jeszcze zostało.

Hobbiton (W Shire), jest skończony, oraz Rivendell (Kondzio, przepraszam z góry! To Twoje Rivendell nie pasuje zbytnio do orginału).

W każdym razie, jak tylko dostanę wstęp na serwer, zacznę budować następną lokację, jaką jest Bree (Wcześniej oczywiście dosyć sporą drogę trzeba pokonać, tak jak to było w książce).

Kondzio, czy mógłbym napisać w wątku pomysł na który wpadliśmy z Azumim? (Chodzi o przebieg fabuły itp.) Zawsze będzie lepiej, jeżeli będzie opinia graczy.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

#Licencja:

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/legalcode

Przykro mi, ale to jest tekst licencji. Ba, nie możesz nałożyć licencji na fabułę która nie jest twojej własności :D

Osobiście uważam, że pomysł jest świetny!

Jednak mam kilka uwag...

A mianowicie, nie podoba mi się ten "restart" z rangą weteran

Oraz jak by wyglądała ekonomia na takim serwerze? ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

@UpUp

Skoro jestem od fabuły to zaryzykuję takie coś:

Ekonomia mogłaby wyglądać o tak.

Skoro jesteśmy tytułowym Hobbitem, zaczynamy w Bag End oraz mamy wykonać tą samą podróż co Bilbo z kompanią, niech początkujący gracz będzie troszeczkę bogaty (Troszeczkę!), w końcu będziemy prawie samym Bilbem.

A reszte pieniędzy będziemy mogli otrzymywać z zadań pobocznych, które z kolei znowu ja wymyślę. Będziemy mogli je też zarabiać pracując np.: Na farmach. (Zbierz kilka wiaderek mleka i odnieś, do tej czy tamtej skrzynki i pogadać z farmerem.) <-- Przykład!

W każdym razie, nie powinniście się zawieść.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Myślę że razem z Kondziem oraz moimi pracownikami Media Team postaramy się wam wszystko pokazać od podstaw. Jeżeli Kondziu się zgodzi to wstawię jakieś SS z serwera. :) 

Można spytać jaka wersja serwera ?

Czy będą specjalizacje w stylu łucznik mag wojownik assasin itp.

Nie zwracaj uwagi na "dzieci" typu yyyhhhp serwer do bani będzie lub pluginy bierzesz od .... <- **uj obchodzi graczy z skąd pluginy ważne że gra będzie super

Cudna strona na darmowym i to jeszcze słabym szablonie, który jest źle napisany, nie dostosowany do serwera MC i do tego nie obsługuje polskich znaków. Parodia.

Cudny też hosting strony - ugu - darmowy host, źle to się prezentuje.

#topic: jeśli chodzi o projekt i tak nie wypali, nie muszę mówić dlaczego. Ambitne plany, ale nie jest to dostosowane do wymagań graczy, po prostu albo w ogóle serwer nie wystartuje, albo zostanie zamknięty po kilku dniach, bo wykonanie będzie pozostawiało wiele do życzenia. Nie da się czegoś takiego zrobić bez modów (porządnie). Sam pomysł może i jest innowacyjny, ale się po prostu nie przyjmie. Dam sobie głowę uciąć. 

Powodzenia! 

Jak się nie podoba to po hajs i płać zasada jest prosta nie podoba się ? twój problem może im się to podoba też zrób stronę a ja będę to jest złe to jest złe

PS: Strona wygląda bardzo fajnie

PSS: Mody i pluginy to tak w 90% to samo tylko że mody mają jeszcze wygląd więc za przeproszeniem debilna wypowiedz:

Nie da się czegoś takiego zrobić bez modów (porządnie). Sam pomysł może i jest innowacyjny, ale się po prostu nie przyjmie. Dam sobie głowę uciąć. 

Traktuje taką osobę jak obcego nie wie nie widział a już że nie wypali :P

POWODZENIA CZEKAM ! ^_^

Pomyślimy nad dodaniem klas. :) 

Opublikowano

Przykro mi, ale to jest tekst licencji. Ba, nie możesz nałożyć licencji na fabułę która nie jest twojej własności :D

Osobiście uważam, że pomysł jest świetny!

Jednak mam kilka uwag...

A mianowicie, nie podoba mi się ten "restart" z rangą weteran

Oraz jak by wyglądała ekonomia na takim serwerze? ;)

W sumie to faktycznie - pomysł jest bez sensu. Bo jeżeli mamy zaczynać tak OGROMNĄ rozgrywkę, to po co mamy robić to od początku, bez żadnego sensu?

Postaramy się w jakiś sposób to zmienić i wymyślić tryb dla gracza, który "przeszedł" całą naszą fabułę.

Pozdrawiam, Konrad. :-)

Opublikowano

Ekonomia mogłaby wyglądać o tak.

Skoro jesteśmy tytułowym Hobbitem, zaczynamy w Bag End oraz mamy wykonać tą samą podróż co Bilbo z kompanią, niech początkujący gracz będzie troszeczkę bogaty (Troszeczkę!), w końcu będziemy prawie samym Bilbem.

Oby to nie miało wpływu na dalszy los gry (multi konta na VPS'ach, proxy i przekazywanie itemów/pieniędzy).

Czy macie zamiar dodać różnorakie przedmioty które będą miały swoje osobiste cele (misja, wartościowy przedmiot etc.)

oraz czy macie zamiar wstawić nowe zbroje/bronie a nawet i rodzaje mobów?

Czy serwer będzie podzielony na sektory ze względu na ograniczenie tzw. Lagów?

@up uważam, że lepsze było by zrobienie tak obszerną fabułę i świat gry, aby przejście zajęło nawet no-lifom bardzo długo. Potem można się martwić co dalej :)

Opublikowano

Oby to nie miało wpływu na dalszy los gry (multi konta na VPS'ach, proxy i przekazywanie itemów/pieniędzy).

Czy macie zamiar dodać różnorakie przedmioty które będą miały swoje osobiste cele (misja, wartościowy przedmiot etc.)

oraz czy macie zamiar wstawić nowe zbroje/bronie a nawet i rodzaje mobów?

Czy serwer będzie podzielony na sektory ze względu na ograniczenie tzw. Lagów?

W tej licencji głównie chodzi o to, aby nikt nie kopiował/powielał pomysłu, a nie na to, aby ochronić w jakikolwiek sposób.

#Temat/pytanie do użytkowników: Chcielibyście ujrzeć na serwerze coś w rodzaju wymiany? Tzn. handel. :-)

Pozdrawiam, Konrad.

Opublikowano

#REFRESH. :-)

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka! Może jakiś konkursik na "pre-order access"? (wejście przedpremierowe). :-)

Opublikowano

#REFRESH.

#INFO: Wkrótce zostanie dodana strona WWW! Mianowicie - najważniejsze informacje, postęp, zdjęcia, newsy, ekipa itp... Strona będzie oparta na tym samym serwerze dedykowanym, co serwer MC.

Opublikowano

jak wszystko będzie tak jak piszesz to będzie fajny serwer, lecz pomyślałbym trochę co dokładnie jak się juz wszystko przejdzie i będzie weteranem. Obawiam się że wtedy większość osób może odchodzić z serwera :(

Opublikowano

jak wszystko będzie tak jak piszesz to będzie fajny serwer, lecz pomyślałbym trochę co dokładnie jak się juz wszystko przejdzie i będzie weteranem. Obawiam się że wtedy większość osób może odchodzić z serwera :(

No, tak. Użytkownik osa1022 już o tym pisał. Postaramy się jakoś to zmienić (na pewno!). Macie może jakieś pomysły? :-)

Opublikowano

No, tak. Użytkownik osa1022 już o tym pisał. Postaramy się jakoś to zmienić (na pewno!). Macie może jakieś pomysły? :-)

tak, mianowicie wyjście z śródziemia do innego świata, albo ciąg dalszy to co działo się miedzy hobitem a WP ;) 

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Opublikowano

OJ, nie nie :D

Odpowiadam za fabułę, więc już mam zaplanowany ciąg dalszy losów naszego bohatera po przebyciu całej fabuły (Razem ze swoimi 13 kompanami :)).

Otóż, będziecie rozchodzić się jak tamci bohaterowie (Gdzie każdy poszedł w swoją drogę).

Jedni trafią w Góry Mgliste, inni w Shire będą bronić jego granic przed uciekającymi (nocą) goblinami.

-----------------------------------------Uwaga!------------------------------------

Bitwa Pięciu Armii, będzie się odbywała tylko co jakiś czas (Nie za każdym razem, dla każdego gracza) jako Event.

Wtedy wszyscy gracze, niezależnie od tego na jakim etapie podróży są, będą brać w niej udział.

Jedni zostaną przydzieleni armii goblinów (Która będzie się też znajdować wśród zwykłych zombie, ale to jeżeli nam się uda) inni do armii ludzi, elfów bądź krasnoludów.

Orłów podczas bitwy zabraknie (Chyba, że my administratorzy będziemy ich rolę odgrywać).

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

tak, mianowicie wyjście z śródziemia do innego świata, albo ciąg dalszy to co działo się miedzy hobitem a WP ;)

Słucham?! Na pewno nie! Jest to historia (serwer) oparty/a tylko i wyłącznie na Hobbicie i jego przygodzie, a nie Władcy Pierścieni, ponieważ drugi tytuł jest znacznie inny od pierwszego. :-)

Opublikowano

#REFRESH. Zaczynamy budowę nowego terenu: Esgaroth - miasto na jeziorze. :-)

Dacie jakieś zdjęcia z mapy ?

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Jak bym chętnie zagrał na takim servie :D , projekt jest superowy :). Mam nadzieje że wypali.

.

Opublikowano

Dacie jakieś zdjęcia z mapy ?

Dobrze, że zadałeś to pytanie! Proszę, oto zdjęcia.

• Panorama Shire:

211631402751821990090.jpeg

• Bag End (Domek Bilbo Baggins'a):

243241402751821990090.jpeg

• Brama Rivendell:

688091402751940990090.jpeg

Pozdrawiam!

Opublikowano

I zapewne będziecie próbowali przyciągnąć graczy "maszyną za 30.000zł" tak jak to robiłeś w ostatniej prezentacji "Konradzie":)

Do tego ty i twoje programowanie

ehh..

szkoda gadać.

Z całego tematu tylko pomysł jest ciekawy

I dojebaleś tym podpisem pod każdym postem

Ki ch*j nam to piszesz?

@nordicam on przynajmniej ma jakiś pomysł a nie serwer SV i frakcje :P (każde dziecko teraz idzie tata kup mi serwer 100 slotowy bo chce mieć serwer)

Mapa bardzo ładna :)

Widać że robiona ręcznie a nie //wand //set  i już jest "super" mapa która wygląda jak .... ziemniak ?!

Opublikowano

Dobrze, że zadałeś to pytanie! Proszę, oto zdjęcia.

• Panorama Shire:

211631402751821990090.jpeg

• Bag End (Domek Bilbo Baggins'a):

243241402751821990090.jpeg

• Brama Rivendell:

688091402751940990090.jpeg

Pozdrawiam!

"szaderki" soł macz :D

Jeśli projekt ma wypalić, to musi być duża mapa. Duża mapa, dobry serwer = sporo graczy.

Co się liczy z sektorami. Mam nadzieje że to uwzględnicie ;)

Opublikowano

"szaderki" soł macz :D

Jeśli projekt ma wypalić, to musi być duża mapa. Duża mapa, dobry serwer = sporo graczy.

Co się liczy z sektorami. Mam nadzieje że to uwzględnicie ;)

Administracja na pewno dopilnuje optymalizacje! W końcu to bardzo ambitni ludzie z dobrym pomyłem i zapałem do pracy!

A co do tematu, to muszę was pochwalić za budowle oraz lokacje. Są po prostu EPICKIE!

Życzę dalszych sukcesów oraz chęci do budowania i ogarnięciem tego wszystkiego :)

Pozdrawiam VetixGames.

;-) ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...