Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Projekt - Hobbit.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam od pewnego czasu pomysł na ciekawy projekt, mianowicie rozgrywka miałaby motyw z filmu "Hobbit" (wszystkie części). Całość miałaby się opierać na autorskim systemie RPG, głównie to opcje rozwoju postaci, zadania i inne możliwości. Jako początkujący Hobbit zaczynalibyśmy w miasteczku Shire (czyt. Szajer), posiadalibyśmy swój domek w pagórku, który na początek nie był by zbyt dobrze rozbudowany (tak, system rozwoju domu również wchodzi w skład systemu RPG). Musielibyśmy zbierać monety, które moglibyśmy wydawać właśnie np. na rozwój swojego domku. Zadania przydzielane byłyby od nawet zwykłego mieszkańca Shire, oczywiście dłuższe, większe oraz bardziej opłacalne zadania przydzielałaby osoba ważniejsza w całej rozgrywce np. Gandalf. Gdy uda nam się "zaliczyć" wszystko w naszym początkowym miasteczku, będziemy mogli przejść dalej (do innego miejsca działania. Tak, tryby będą na zasadzie gry liniowej). Do następnego miejsca gry, przejście wcale nie będzie takie łatwe, ponieważ nie będzie żadnych teleportów, tylko będziemy musieli iść na piechotę tzn. ścieżka, która przebiega przez różne mroczne miejsca np. Góry Mgliste. Pewnie zapytacie, co z końcem rozgrywki?! Mianowicie, gdy dotrzemy do ostatecznego miejsca gry (walka ze smokiem) i wraz ze swoją drużyną (lub samotnie) będziemy musieli pokonać smoka. Gdy już będzie po wszystkim, smok zginął, automatycznie przeniesie nas do miejsca, w którym zaczynaliśmy grę, lecz teraz z rangą weteran i to my będziemy mogli dawać zadania nowicjuszom. Ogólnie rzecz biorąc gdy staniemy się wcześniej wspomnianym weteranem, będzie to oznaczało, że jesteśmy tzw. obserwatorami rozgrywki, lecz będziemy mieli wiele ciekawych możliwości. Podsumowując, aby was nie zanudzić, chciałbym powiedzieć, że mam dobrze dogadującą się ekipę (w sumie 6 osób ), jedni są od mediów, drudzy od programowania, niektórzy nawet od fabuły. Jeżeli masz ciekawe propozycję co do serwera możesz napisać w temacie. Nie zapomnij napisać swojej opinii na temat pomysłu.

Pozdrawiam, Konrad.

http://youtu.be/2fngvQS_PmQ&autoplay=1

#Licencja:

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/legalcode

Jeżeli czytasz ten post akceptujesz jej zasady.

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdanie pomysl ciekawy i jesli to wszystko wypali to z ciekawoscia zagram na serwerze ;)

Witam, @dodu1223 ,

Dziękuje bardzo za opinie. Jeżeli chcesz w jakiś sposób pomóc, śmiało, pisz!

#Temat: Chciałbym dopowiedzieć, że na serwerze nie byłoby żadnych modyfikacji, ponieważ z mojego punktu widzenia gracze nie lubią instalować innego klienta gry (launchera). Oczywiście przy wejściu na serwer automatycznie zainstaluje się wam nasz resourcepack (texturepack), który bardzo umili rozgrywkę.

Opublikowano

Szczerze to mi się podoba ten pomysł. Bomba, możecie dodać tą wędrówkę z końmi lub coś w tym stylu tak jak było w filmie :)

Opublikowano

Szczerze to mi się podoba ten pomysł. Bomba, możecie dodać tą wędrówkę z końmi lub coś w tym stylu tak jak było w filmie :)

Pomysł nie głupi, nasz programista na pewno pomyśli nad tym rozwiązaniem. Jeżeli miałyby być te wędrówki z końmi, to chcecie przy okazji tzw. konia tragarza, który będzie niósł wasze "tobołki"?

Opublikowano

Możecie dodać że jako Weterani możemy zarządzać mobami podczas np wędrówki gracza możemy spawnąć moby i rozpocząć walkę. Oczywiście żeby było to fajnie rozwiązane ;D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Możecie dodać że jako Weterani możemy zarządzać mobami podczas np wędrówki gracza możemy spawnąć moby i rozpocząć walkę. Oczywiście żeby było to fajnie rozwiązane ;D

Ciekawy pomysł, ale czy to nie utrudni rozgrywki początkującemu graczowi? Jeżeli mielibyśmy już to dodać, to 1 zwyczajny mob co 5 minut, a 1 monster mob dajmy na to co 10 minut. :)

Opublikowano

@up żeby też nie było zbyt łatwo. Gracz musi wiedzieć że na wyprawę musi jednak się trochę wyposażyć bo kto wie co czycha w tych lasach. Tym bardziej jak by były jakieś czary obrony czy leczenia które by się zdobywało robiąc zadania np u Gandalfa

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@up żeby też nie było zbyt łatwo. Gracz musi wiedzieć że na wyprawę musi jednak się trochę wyposażyć bo kto wie co czycha w tych lasach. Tym bardziej jak by były jakieś czary obrony czy leczenia które by się zdobywało robiąc zadania np u Gandalfa

Oczywiście! Przed startem serwera będziemy usuwać wszystkie bugi.

#Temat: Chcecie aby były plecaki?

#Temat: Przyda się nam każda pomoc! :)

Opublikowano

I tak nie wypali. Za dużo masz pomysłów na minutę, za małe możliwości, za bardzo próbujesz się robić na siłę "profesjonalny".

Było już podobnych tematów z Twojej strony masa - żadnego efektu nie widziałem.

Sam pomysł może i fajny, ale nie wiem, czy by się przyjął. ;)

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

Pomysł bardzo fajny i Ciekawy..
ale własnie ciekawe czy sie przyjmie.

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

I tak nie wypali. Za dużo masz pomysłów na minutę, za małe możliwości, za bardzo próbujesz się robić na siłę "profesjonalny".

Było już podobnych tematów z Twojej strony masa - żadnego efektu nie widziałem.

Sam pomysł może i fajny, ale nie wiem, czy by się przyjął. ;)

Może i tak, ale nie koniecznie. Z tym projektem raczej pójdzie wszystko dobrze, ponieważ rzucam wszystkie inne pomysły (typu Hardcore, Prison czy nawet SkyBlock...). Dołożę wszelkich starań aby wszystko wyglądało profesjonalnie. Mam jak napisałem sześciu ludzi w zespole. Znajomy od mediów ostatnio zajął się rozpowszechnianiem pomysłu.

#Temat: Uruchomiliśmy serwer testowy tylko dla administracji. :-)

Pozdrawiam, Konrad.

Opublikowano

Mógłbym pomóc w budowie, tego czy tamtego.

Ponadto uważam iż jest to bardzo dobry pomysł (Coś co będzie w końcu przypominać o istnieniu przewspaniałego świata Johna Ronalda Reuela Tolkiena).

Tylko proszę was, nie wzorujcie się na filmowych adaptacjach, ponieważ wszystkie one są po prostu do dupy..

Piszcie na PW jeżeli chcecie mojej pomocy :)

Macie jakąś sieć/serwerownie?

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Mógłbym pomóc w budowie, tego czy tamtego.

Ponadto uważam iż jest to bardzo dobry pomysł (Coś co będzie w końcu przypominać o istnieniu przewspaniałego świata Johna Ronalda Reuela Tolkiena).

Tylko proszę was, nie wzorujcie się na filmowych adaptacjach, ponieważ wszystkie one są po prostu do dupy..

Piszcie na PW jeżeli chcecie mojej pomocy :)

Macie jakąś sieć/serwerownie?

Witaj, @S0L1D3R ,

Nie będziemy wzorować się na filmie tylko na książkach, co na pewno jest dużym plusem. Nawet, że czytamy książki =D.

Serwerownia nie jest moja ale pożyczamy od nich maszyny, ale tylko na czas testów. Później wykupimy swoje potężne maszyny.

Pozdrawiam, Konrad.

Powodzenia, według mnie i tak nic z tego nie będzie.

Witaj, @iGamePlay35PL ,

Dziękuje za wypowiedź w temacie, ale ciekawe czym się kierujesz, że uważasz niby, że cały projekt upadnie?! ;-)

Pozdrawiam, Konrad.

Opublikowano

Witaj, @S0L1D3R ,

Nie będziemy wzorować się na filmie tylko na książkach, co na pewno jest dużym plusem. Nawet, że czytamy książki =D.

Serwerownia nie jest moja ale pożyczamy od nich maszyny, ale tylko na czas testów. Później wykupimy swoje potężne maszyny.

Pozdrawiam, Konrad.

Witaj, @iGamePlay35PL ,

Dziękuje za wypowiedź w temacie, ale ciekawe czym się kierujesz, że uważasz niby, że cały projekt upadnie?! ;-)

Pozdrawiam, Konrad.

Kieruje się przyzwyczajeniem graczy do takich typów serwerów jak - Survival, Freebuild, Skyblock, Mini-Games i tym podobne. Projekt potrzebuje bardzo dobrej reklamy. Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Chciałbym dopowiedzieć, że na serwerze nie byłoby żadnych modyfikacji, ponieważ z mojego punktu widzenia gracze nie lubią instalować innego klienta gry (launchera). Oczywiście przy wejściu na serwer automatycznie zainstaluje się wam nasz resourcepack (texturepack), który bardzo umili rozgrywkę.

<3

Zajrzałbym. Żeby tylko nie był to przerost formy nad treścią...

Jeśli mi odpowiadasz, zacytuj mój post - lub otaguj przy użyciu @Quasindro.
Jak tego nie zrobisz, najprawdopodobniej nie wrócę do tego tematu.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

@Autor.

To jak mogę, pomóc?

Jestem fanem Pana Tolkiena i stworzonego świata przez niego.

Jeżeli ma to być w grze, którą bardzo lubię, to z miłą chęcią Wam pomogę :)

Ale, żeby nie było. Nie chce pracować, przy czymś, co będzie gównem, za przeproszeniem.

Jak z książki, to z książki, nie z idiotycznego filmu (Który jest w 99/100 zmyślony...), wiem dużo, a i przeczytałem Hobbita 8 razy.

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

<3

Zajrzałbym. Żeby tylko nie był to przerost formy nad treścią...

Miło nam będzie! Przerost formy? Raczej nie!

@Autor.

To jak mogę, pomóc?

Jestem fanem Pana Tolkiena i stworzonego świata przez niego.

Jeżeli ma to być w grze, którą bardzo lubię, to z miłą chęcią Wam pomogę :)

Ale, żeby nie było. Nie chce pracować, przy czymś, co będzie gównem, za przeproszeniem.

Jak z książki, to z książki, nie z idiotycznego filmu (Który jest w 99/100 zmyślony...), wiem dużo, a i przeczytałem Hobbita 8 razy.

Spokojnie, o to się nie martw, że będziemy się wzorować na filmie! Nas inspiruje książka.

Chcesz pomóc, to zgłoś się do mnie na PW. =D

Pozdrawiam, Konrad.

Opublikowano

Wow! Projekt wydaję się bardzo, a to bardzo ciekawy.

Teraz wszystko zależy od realizacji, z chęcią zawitam na gotowca. ^^

Moim zdaniem powinieneś iść pod trudność, teraz każdy serwer MC jest banalny.

Opublikowano

Wow! Projekt wydaję się bardzo, a to bardzo ciekawy.

Teraz wszystko zależy od realizacji, z chęcią zawitam na gotowca. ^^

Moim zdaniem powinieneś iść pod trudność, teraz każdy serwer MC jest banalny.

Witaj, @Dix'u ,

Heh, spokojnie! My nie zrobimy tego na "odwal się". Wszystko tworzymy od podstaw i dbamy o szczegóły.

Potrzebujemy do ekipy jeszcze grafika. Dziś w ekipie znajdują się:

• Pomysłodawca/właściciel: KoNdZiUKing (ja);

• Programiści: Serip, SzymcioGaming;

• Media: Azumi;

• Fabuła: Ichcio;

• Grafik: -

Właśnie dla tego szukamy szóstej osoby do zespołu! Nasz dotychczasowy grafik nie chcę już z nami pracować, dlatego szukamy nowego. Ty bardzo prawdopodobnie, się nadajesz! :-)

#Temat: Pierwszy plugin został już napisany! Plugin odpowiada za podstawowe komendy (nasze autorskie Essentials). hbnCore!

Pozdrawiam, Konrad.

Opublikowano

Pomysł trudny do zrealizowania . Ale fajny.Zagrałbym :)

Z nami wszystko staje się możliwe... Tak wiem, że brzmi to jak tani chwyt marketingowy <heh>.

#Temat: Chcecie, aby w naszym autorskim systemie questów (hbnQuest) po zatwierdzeniu zadania, mamy dany czas na wykonanie go?

Opublikowano

Mowicie, ze nie chcecie modow. To w takim razie co zastapi orki czy chociazby tego smoka?

Ogolnie co do projektu, ciekawy i jezeli wypali to zagram. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...