Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Projekt - Hobbit.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tak samo jak kolega :)

Miło nam, że jest tyle osób zainteresowanych projektem.

#Strona internetowa projektu:

hobbitos.ugu.pl
  • Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po co robić z minecrafta jakiegoś rpg'a lub skyrima? Rozumiem jakis survival z mcmmo, ale po co aż takie coś, nie widzę sensu, jeśli ktoś będzie chciał pograć w takim klimacie to ściąga skyrima i gra...

"Jesteśmy grupą osób, posiadających szeroką wiedzę na temat programowania."

Ta jasne, a zlecenia na pluginy zlecasz programiście amatorowi który sam się uczy...

Co może ci zrobić podstawowy programista? Gdybyś miał  szeroką wiedzę nie zamawiałbyś u kogoś banałów.

rivi.png

by HardMyStyle

.

Opublikowano

Po co robić z minecrafta jakiegoś rpg'a lub skyrima? Rozumiem jakis survival z mcmmo, ale po co aż takie coś, nie widzę sensu, jeśli ktoś będzie chciał pograć w takim klimacie to ściąga skyrima i gra...

"Jesteśmy grupą osób, posiadających szeroką wiedzę na temat programowania."

Ta jasne, a zlecenia na pluginy zlecasz programiście amatorowi który sam się uczy...

Co może ci zrobić podstawowy programista? Gdybyś miał  szeroką wiedzę nie zamawiałbyś u kogoś banałów.

Heh, ty też bierzesz pluginy od Szymcia. Ale nie ważne... Jeżeli na przykład ktoś nie chcę pograć w Skyrima, a akurat chcę w Minecrafta w ten sam tryb gry, to taki projekt jest dla niego. :-)

Opublikowano

chętnie bym coś takiego stworzył.

Jeśli jesteś zainteresowany PW.

Nie za bardzo rozumiem... Co "byś stworzył"? Chodzi Ci o pomoc w projekcie, jeżeli tak - to jak najbardziej!

#SERWER: Ukończyliśmy pierwsze miejsce gry - Shire! Bierzemy się za Bale. :)

Opublikowano

Miło nam, że jest tyle osób zainteresowanych projektem.

#Strona internetowa projektu:

hobbitos.ugu.pl

Cudna strona na darmowym i to jeszcze słabym szablonie, który jest źle napisany, nie dostosowany do serwera MC i do tego nie obsługuje polskich znaków. Parodia.

Cudny też hosting strony - ugu - darmowy host, źle to się prezentuje.

#topic: jeśli chodzi o projekt i tak nie wypali, nie muszę mówić dlaczego. Ambitne plany, ale nie jest to dostosowane do wymagań graczy, po prostu albo w ogóle serwer nie wystartuje, albo zostanie zamknięty po kilku dniach, bo wykonanie będzie pozostawiało wiele do życzenia. Nie da się czegoś takiego zrobić bez modów (porządnie). Sam pomysł może i jest innowacyjny, ale się po prostu nie przyjmie. Dam sobie głowę uciąć. 

Powodzenia! ;)

8098_com.tmobile.theme.Ubuntu_ubuntu-cm1

Risen. :# - wierny użytkownik Linux'a (Ubuntu). :D

Opublikowano

Heh, ty też bierzesz pluginy od Szymcia. Ale nie ważne... Jeżeli na przykład ktoś nie chcę pograć w Skyrima, a akurat chcę w Minecrafta w ten sam tryb gry, to taki projekt jest dla niego. :-)

No nieźle tylko, że ja się uczę pisać pluginy od _Diverse, a jemu pisze dosyć proste pluginy i nie za darmo.

Opublikowano

Można spytać jaka wersja serwera ?

Czy będą specjalizacje w stylu łucznik mag wojownik assasin itp.

Nie zwracaj uwagi na "dzieci" typu yyyhhhp serwer do bani będzie lub pluginy bierzesz od .... <- **uj obchodzi graczy z skąd pluginy ważne że gra będzie super

Cudna strona na darmowym i to jeszcze słabym szablonie, który jest źle napisany, nie dostosowany do serwera MC i do tego nie obsługuje polskich znaków. Parodia.

#topic: jeśli chodzi o projekt i tak nie wypali, nie muszę mówić dlaczego. Ambitne plany, ale nie jest to dostosowane do wymagań graczy, po prostu albo w ogóle serwer nie wystartuje, albo zostanie zamknięty po kilku dniach, bo wykonanie będzie pozostawiało wiele do życzenia. Nie da się czegoś takiego zrobić bez modów (porządnie). Sam pomysł może i jest innowacyjny, ale się po prostu nie przyjmie. Dam sobie głowę uciąć. 

Powodzenia! 

Jak się nie podoba to po hajs i płać zasada jest prosta nie podoba się ? twój problem może im się to podoba też zrób stronę a ja będę to jest złe to jest złe

PS: Strona wygląda bardzo fajnie

PSS: Mody i pluginy to tak w 90% to samo tylko że mody mają jeszcze wygląd więc za przeproszeniem debilna wypowiedz:

Nie da się czegoś takiego zrobić bez modów (porządnie). Sam pomysł może i jest innowacyjny, ale się po prostu nie przyjmie. Dam sobie głowę uciąć. 

Traktuje taką osobę jak obcego nie wie nie widział a już że nie wypali :P

POWODZENIA CZEKAM ! ^_^

Nie ma sygnaturki

Opublikowano

Powodzenia! ;)

Dziękuję za wypowiedź. Tak, strona jest z szablonu, ale wkrótce dodamy swoją. Serwer wypali - nie ma co się martwić.

# UWAGA #

Nabór na programistów! Czujesz się na siłach? Chcesz dołączyć do naszej ekipy? Pisz na GG lub PW! ;-)

Opublikowano

Dziękuję za wypowiedź. Tak, strona jest z szablonu, ale wkrótce dodamy swoją. Serwer wypali - nie ma co się martwić.

# UWAGA #

Nabór na programistów! Czujesz się na siłach? Chcesz dołączyć do naszej ekipy? Pisz na GG lub PW! ;-)

SzymcioG nie napisał jeszcze dla mineverse ani jednego pluginu, może inaczej, napisał ale postanowiłem zrobić to lepiej i mieć kontrole nad tym na czym serwer stoi, a szymcio sam uczy się ode mnie ;-)

Pan kondziu to oszust, chciał "dać" za plugin 350zł ale oczywiście oferta prawdziwego oszusta "ty wysyłasz plugin a jak zadziała ja kase".

rivi.png

by HardMyStyle

.

Opublikowano

Pan kondziu to oszust, chciał "dać" za plugin 350zł ale oczywiście oferta prawdziwego oszusta "ty wysyłasz plugin a jak zadziała ja kase".

Nic takiego nie pisałem. :-)

Aktualny zespół serwera:

• Pomysłodawca/właściciel: KoNdZiUKing (ja);

• Programista: Serip;

• Media: Azumi;

• Fabuła: Ichcio;

• Budowniczy/Systemy liniowe: S0L1D3R;

• Grafik: Dix'u.

Pozdrawiam, Konrad. :-)

Opublikowano

Serwer na pewno Wam się spodoba, jako iż jestem głównym koordynatorem zespołu mediów, zważam uwagę na wszystkie szczegóły tam gdzie serwer jest publikowany. Wkrótce na YouTube pojawi się filmik informacyjny dotyczący startu oraz wszystkich dodatków/wtyczek do gry.

Pozdrawiam, koordynator Media Team - Azumi

Opublikowano

Serwer na pewno Wam się spodoba, jako iż jestem głównym koordynatorem zespołu mediów, zważam uwagę na wszystkie szczegóły tam gdzie serwer jest publikowany. Wkrótce na YouTube pojawi się filmik informacyjny dotyczący startu oraz wszystkich dodatków/wtyczek do gry.

Pozdrawiam, koordynator Media Team - Azumi

Oczywiście! Serwer musi się prezentować jak z najlepszej strony pod względem publiczności. A, akurat o to, dba zespół Media! Filmik informacyjny pojawi się w poście Azumiego (Yakoo).

Czy chcecie na serwerze coś w rodzaju - zadań pobocznych, za które można będzie zdobyć np. monety? ;-)

Pozdrawiam, Konrad.

Opublikowano

#REFRESH.

#INFORMACJE Z SERWERA: Wkrótce dodajemy nasz oficjalny FANPAGE na portalu FaceBook. Zaczynamy budowę kolejnego miejsca w naszym ogromnym świecie - Rivendell, czyli posiadłość Elronda! :-)

Opublikowano

#REFRESH. (Moderatorzy, podarujcie te dwadzieścia minut, dzięki!)

#INFORMACJA: Zespół pozostaje z lekkimi zmianami.

• Pomysłodawca/właściciel: KoNdZiUKing (ja);

• Programista: Serip;

• Media:

» Koordynator: Azumi;

» Montaż, opracowanie: xNicRer.

• Budowniczy/Systemy liniowe: S0L1D3R;

• Fabuła: Ichcio;

• Grafik: Dix'u.

Opublikowano

Chętnie zagram, nie spotkałem się z czymś takim jak system rozbudowania domów, może być ciekawie :)

Opublikowano

Chętnie zagram, nie spotkałem się z czymś takim jak system rozbudowania domów, może być ciekawie :)

Jasne, że tak. Ale bardziej tu chodzi o system "ulepszania"/rozwoju swojego Hobbita.

Teraz zasadnicze pytanie do was: Chcecie, aby można było grać tylko Hobbitem czy innymi nacjami, typu - Krasnolud, Elf, Ork itd...?

Opublikowano

194211401380975990090.png

Witajcie wszyscy ponownie!

Z góry przepraszam, za tak długi czas nieaktywności.

Powód: wyjazd ze znajomymi do Warszawy.

Od teraz cała nasza ekipa bierze się do solidnej pracy i ruszamy z projektem pełną parą.

(Aktualny zespół jest wypisany w najnowszym poście z ekipą).

Każda pomoc się liczy, pisz PW/GG. :-)

Pozdrawiam, Konrad.

Opublikowano

Widzę, że jednak działacie ;)

Mam nadzieję, że wypali. Chęci, entuzjazm macie.

Widzę, że ogarnięte osoby w team, więc nic nie idzie ku przeszkodzie by zagrać ;)

Działamy i nie przestajemy. :-)

Owszem - mamy, mamy, a jest go coraz więcej.

Po czym stwierdzasz, że są ogarnięte? (Wcale nie zaprzeczam, heh...)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...