Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzamin Gimnazjalny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wykorzystanie lektur tylko w rozprawce, żeby nie mieć przynajmniej 80% z abcd to chyba trzeba by było nie umieć czytać.Zero wiedzy z gim tylko czytanie ze zrozumieniem myśle że  6 klasa by ogarneła te zamkniete zadania na ponad 60%

ta, human byl prosty ale to nie znaczy, że jutro matma tez bedzie.

• Odpowiedzi 233
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ta, human byl prosty ale to nie znaczy, że jutro matma tez bedzie.

Moge powiedzieć że powodzenia w zadaniach otwartych napewno będzie jakiś graniastosłupik :P

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

tam nie moze byc prawda, z tekstu ani z obrazka NIE MOZNA TEGO WYWNIOSKOWAĆ!!!!

"We wszystkich dziedzinach pracy, które dotychczas zajmowali tylko mężczyźni, praca kobiet 
coraz większe robi wyłomy. "
lepsza praca = więcej hajsu = lepsze warunki życia.
do tego dochodzi równouprawnienie.

enjoy
Opublikowano

Właśnie rozwiązałem ten Wasz test gimnazjalny z historii i okazało się, że mam maks punktów. Fakt, bo nie jestem w gimnazjum, ale szczerze to nie trzeba się do tego uczyć, wystarczy nie być kretynem żeby to zdać, łatwizna. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

"We wszystkich dziedzinach pracy, które dotychczas zajmowali tylko mężczyźni, praca kobiet 
coraz większe robi wyłomy. "
lepsza praca = więcej hajsu = lepsze warunki życia.
do tego dochodzi równouprawnienie.

enjoy

Jak tak to czytam to... Pytaniem jest, czy za pomocą obu źródeł (czyt. tekst i obraz) można jednoznacznie stwierdzić, że w wyniku emancypacji polepszyły się warunki życia kobiet. Z tekstu owszem, ale obraz nie udowadnia tego. To po prostu jakaś demonstracja i nie wiadomo czy coś dała. Dlatego koniec końców według mnie powinny tam być prawda (formy zorganizowane) i fałsz (polepszenie warunków). Ale cóż, musimy czekać na oficjalne odpowiedzi. :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

Jak tak to czytam to... Pytaniem jest, czy za pomocą obu źródeł (czyt. tekst i obraz) można jednoznacznie stwierdzić, że w wyniku emancypacji polepszyły się warunki życia kobiet. Z tekstu owszem, ale obraz nie udowadnia tego. To po prostu jakaś demonstracja i nie wiadomo czy coś dała. Dlatego koniec końców według mnie powinny tam być prawda (formy zorganizowane) i fałsz (polepszenie warunków). Ale cóż, musimy czekać na oficjalne odpowiedzi. :)

tam jest prawda. Na obrazie jest manifestacja ( cytat ze słownika :) "«ostentacyjne okazywanie swych poglądów lub uczuć» )

Sytuacja się poprawiła, bo te strajki doprowadziły ( po części ) do równouprawnienia, które mamy dzisiaj... dać dała, bo kobiety np w oriopie i hameryce mają prawa głosu.

Opublikowano

tam jest prawda. Na obrazie jest manifestacja ( cytat ze słownika :) "«ostentacyjne okazywanie swych poglądów lub uczuć» )

Sytuacja się poprawiła, bo te strajki doprowadziły ( po części ) do równouprawnienia, które mamy dzisiaj... dać dała, bo kobiety np w oriopie i hameryce mają prawa głosu.

możliwe, że masz racje :P pomyliłem się najwyraźniej, a wgl wiadomo kiedy będą oficjalne odpowiedzi (cke)?

Opublikowano

możliwe, że masz racje :P pomyliłem się najwyraźniej, a wgl wiadomo kiedy będą oficjalne odpowiedzi (cke)?

może w następnym tygodniu... może, bo sądząc po 24. zadaniu z wosu klucz może być na stronie cke dopiero w czerwcu.

Opublikowano

może w następnym tygodniu... może, bo sądząc po 24. zadaniu z wosu klucz może być na stronie cke dopiero w czerwcu.

widze, że nawet ogarniety jesteś pomógłbyś mi z tymi wzorami :)?

Opublikowano

Takie pytanie dotyczące rozprawki, jeśli ze stresu podałem tylko 2 argumenty to mogą mi jej nie sprawdzić tzn. czy mogę za nią dostać 0 punktów?

Z tego co pamiętam jeśli zapełniłeś wyznaczone miejsce (czy tam ilosc slow) nie pamietam to ci sprawdza nawet jak masz 2 argumenty ale wiadomo pare pkt odleci

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

widze, że nawet ogarniety jesteś pomógłbyś mi z tymi wzorami :)?

prawdopodobnie z matmy napiszesz na 50%+, bo zadania będą banalne. Wystarczy podst. wiedza

z fizyki: 

Ek=1/2mv^2 (energia kinetyczna) ( przesuwanie obiektu )

Epc (energia potencjalna np książka trzymana przez ucznia na wys 1,5m )= m * g ( 10m/s^2 ) * h ( w metrach )

P(moc) = praca ( W ) * t (czas)

I ( natężenie ) = q (ładunek w kulomach [chuj z tym jak się to pisze] /t

U (napięcie ) = W / t  

W ( prądu ) = I * U * t ( w kWh )

p (pęd ciała) = m * v

z fizyki to na tyle, powtórz jeszcze obwody; szeregowy i równoległy.

z chemii ci nie powiem, bo liczę na cud, albo debilizm autorów.

z bioli: jak masz nazwę łacińską to pierwsze słowo to grupa, a drugie nazwa. Jak 1 słowo się powtarza to oba są spokrewnione np. homo troll, homo zjebus

budowa komórki, fotosynteza, chlorofil, spalanie cukrów, układ wydalniczy ( nerki, pęcherz, potniki itd )

z geografi zależności między długością i szerokością, a opadami i temperaturą, na które

ma wpływ; wys npm, oddalenie od morza / oceanu.

mapa + wykresy i inne gunwa. Mapy bez podpisów nie powinno być, a jak będzie to banaln 

Opublikowano

prawdopodobnie z matmy napiszesz na 50%+, bo zadania będą banalne. Wystarczy podst. wiedza

z fizyki: 

Ek=1/2mv^2 (energia kinetyczna) ( przesuwanie obiektu )

Epc (energia potencjalna np książka trzymana przez ucznia na wys 1,5m )= m * g ( 10m/s^2 ) * h ( w metrach )

P(moc) = praca ( W ) * t (czas)

I ( natężenie ) = q (ładunek w kulomach [chuj z tym jak się to pisze] /t

U (napięcie ) = W / t  

W ( prądu ) = I * U * t ( w kWh )

p (pęd ciała) = m * v

z fizyki to na tyle, powtórz jeszcze obwody; szeregowy i równoległy.

z chemii ci nie powiem, bo liczę na cud, albo debilizm autorów.

z bioli: jak masz nazwę łacińską to pierwsze słowo to grupa, a drugie nazwa. Jak 1 słowo się powtarza to oba są spokrewnione np. homo troll, homo zjebus

budowa komórki, fotosynteza, chlorofil, spalanie cukrów, układ wydalniczy ( nerki, pęcherz, potniki itd )

z geografi zależności między długością i szerokością, a opadami i temperaturą, na które

ma wpływ; wys npm, oddalenie od morza / oceanu.

mapa + wykresy i inne gunwa. Mapy bez podpisów nie powinno być, a jak będzie to banaln 

jak takie zdania beda nie ma sie co bac ;p

Opublikowano

japierdole, ale spr z przyrody dojebali ;/

Ta, z przyrody hard, ale za to matma łatwa, poradziłem sobie, myślę, że będzie ok. 90%

Opublikowano

Z przyrody było banalne. Miałem problem tylko z tymi roztoczami i zaznaczyłem konkurencja międzygatunkowa.

Matma też... Prościzna. Jebnąłem się tylko na tym zadaniu potęgi do 3. Zaznaczyłem 3 do 48  :huh:

Opublikowano

o której wy piszecie za o 11 30 posty dodajecie? xD 

matma banalna, przyrodniczne trudne. jak ktos znajdzie niech wrzuci odpowiedzi :D

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Mam pytanie. Bodajże zadanie 16 było, że był prostokąt   i   był on dziwnie narysowany, bo gorny bok  miał długość x a dolny 16-x  

Wytłumaczy mi ktoś jaki to kurwa ma sens? Przecież one powinny być takiej samej długości. 

Poza tym matma banał, przyrodnicze gorzej :D 

Opublikowano

@up

boki 

----------x--------

y /                         /     2y - 2

-------16 - x -----

za x podstaw 8

a za y podstaw 2 i gotowe...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...