Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić własny PrivSFGame?

damian09501

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Ja mam znowu problem :( lochy 10,11,12,13 nie dzialajo i wg w lochach 1-9 w niekturych np 7 nie widac backgrunda ( tla ) i tak samo nie widac ataku broni tego co leci od maga . Nastepnym bl. To to ze np jak podmienie bronie zamiast jakies na np 1056 ta serca to niewidac a opis jest . POMOCY !!!!

@UP

Ja mam znowu problem :( lochy 10,11,12,13 nie dzialajo i wg w lochach 1-9 w niekturych np 7 nie widac backgrunda ( tla ) i tak samo nie widac ataku broni tego co leci od maga . Nastepnym bl. To to ze np jak podmienie bronie zamiast jakies na np 1056 ta serca to niewidac a opis jest . POMOCY !!!!

@UP

@ref

Przepraszam wszystkich za spam !!

Powód : Pisalem przes tel i cos mi scielo sorka ludziska i moderat. :D

Też mam ten problem z lochami i tymi pociskami od maga i ze strzałami u łowcy :/

• Odpowiedzi 175
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

@UP

@UP

@ref

Przepraszam wszystkich za spam !!

Powód : Pisalem przes tel i cos mi scielo sorka ludziska i moderat. :D

Mie sie cos zrypalo i lochy 10,11,... Wg nie dzialajo a i jaka jest najlepsza paczka serwerowa ? Ta od was czy ta z yt od tego kolesia z innego kraju :P ?

Spróbujcie wgrać nową bazę sfgame link do plików macie w głównym temacie dział download :)

Nie wiem jak to naprawić bo mi wszystko działa ale spróbować nie zaszkodzi.

Opublikowano

Spróbujcie wgrać nową bazę sfgame link do plików macie w głównym temacie dział download :)

Nie wiem jak to naprawić bo mi wszystko działa ale spróbować nie zaszkodzi.

Mi nadal nie działa ;(

POMOGŁEM DAJ LIKE !! TO NIC NIE KOSZTUJE :P

gram na sfgame s.4 nick vakoss407 zapraszam do gildii

Opublikowano

Mi nadal nie działa ;(

To masz jakieś inne pliki :D Gościu zrobił serwa na hamachi i tam wszystko działa.

@Edit u mnie to samo

@Edit2 a lochy robisz sam czy dodajesz przez phpmy?

Opublikowano

Ja dodaje wszystkie po 12 oprucz 9 lochów tam 11 i wygrywam i klikam w lochy to niedziala nic xD

Taki mały bonus zrobilem filma jak zrobić serwa :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=GXxtFy_Ll7s&feature=youtu.be

W opisie napisałeś "Jak by lochy 10,11,12... nie działały należy wgrać to baze danych w  phpmy... ! 

Czyli co mam zrobić jak mi te lochy nie działają?

Opublikowano

Czy ktoś sfgame.sql s epics? lub doradzić, jak to zrobić?
Sorry for my bad polish but iam from CZ .. also English : Does anybody have sfgame.sql with epics in ? or give a hand by giving epics in shop ? :) PLEASE HELP

Opublikowano

Jak chcecie to moge wstawić plik sql z artefaktami ale jest problem że dużo z nich jest bez obrazka :l ( nie czyta obrazkow na serwie )

Jak chcecie piszcie ale teraz już na pc mnie nie ma to jutro podeśle.

Opublikowano

Jak chcecie to moge wstawić plik sql z artefaktami ale jest problem że dużo z nich jest bez obrazka :l ( nie czyta obrazkow na serwie )

Jak chcecie piszcie ale teraz już na pc mnie nie ma to jutro podeśle.

Możesz dodać. Przyda sie

POMOGŁEM DAJ LIKE !! TO NIC NIE KOSZTUJE :P

gram na sfgame s.4 nick vakoss407 zapraszam do gildii

Opublikowano

A co zrobić jeżeli bony sie powtarzają?

co-iuchswbktwnevmmpyoyw.jpg

Udało mi się rozwiązać ten problem.

Wchodzimy w request.php i szukamy:

// generate stats

$stat_type = rand ( 1, 5 );

i ustawiamy to na:

$stat_type = rand ( 1, 3 );

i teraz będzie generować tylko bony na siłę zręczność i inte.

A co do sql z epikami to narazie nie dam bo mi nie chce działać. ( cos zje**lem)

Opublikowano

Jak masowo dodać do wszystkich itemków bony np 1 random 2 wytrzymałość 3 szczęście (Tak jakby epiki) i jak szybko edytować ich ceny:

wchodzimy w request.php i szukamy function genItem($lvl, $class, $shop) { 

Jest to w 1798 linijce :)  I tam edytujemy wartość:

"atr_type_2" => "1",       ; 2 bon

"atr_type_3" => "2",       ; 3 bon

Wartość => =

1 - Siła

2 - Zręczność

3 - Inteligencja

4 - Wytrzymałość

5 - Szczęście

; 6 - wszystkie cechy ( Lecz nie działa )

i             "atr_val_2" => "50",      ; ile ma dodać do 'siły' = 50

"atr_val_3" => "50",        ;       ; ile ma dodać do 'zręczności' = 50

Pod tym znajduje się:

"gold" => "10000",  ; cena itemków w srebrze

"mush" => "0",    ; cena itemków w grzybach

Opublikowano

Czyli ma to wyglądać tak?

"item_type" => "1",

"item_id" => "1005",

"dmg_min" => "1",

"dmg_max" => "0",

"atr_type_1" => "3",

"atr_type_2" => "4",

"atr_type_3" => "5",

"atr_val_1" => "0",

"atr_val_2" => "0",

"atr_val_3" => "0",

"gold" => "1000000",

"mush" => "0",

"slot" => "0",

"owner_id" => "0" 
Opublikowano

Damian a da sie jakos dać staty w niekture zeczy ? tak zeby załuzmy 1 bron miala a druga nie

Da się. Nie jestem pewien ale wejdz w phpmyadmin opróżnij item_shakes(chyba) i potem w grze kliknij nowy towar w item shakes doda ci się 6 nowych itemkow i tam sobie dodajesz staty. Potem zaś czyścisz i masz tylko ty :).

Opublikowano

Podeślecie mi pliczki tzn. obrazki tych mobków w 10,11,12,13 lochach? Bo lochy mi działają ale moby w nich nie mają obrazków ... :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...