Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak levelować smurfa/refferale? Edycja 2014

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wsparcie dla poradnika zostało zakończone! W związku z tym nie udzielam już wsparcia na PW, nie będą także pojawiać się aktualizacje w tematach.

324551404377336499718.png

UWAGA!!! DZIAŁANIE BOTA JEST UZALEŻNIONE OD TEGO CZY DZIAŁA BOL (W DOMYŚLE DLA FREE USERÓW). BEZ BOLA NIE DZIAŁA BOT, WIĘC PROSZĘ NIE SPAMOWAĆ ŻE BOT NIC NIE ROBI.

INFORMACJE OD AUTORA

Stan na dzień: 10.05.2014 Brak nowych informacji

Na wstępie zaznaczę że kiedyś był już taki TuT, lecz od tamtego czasu sporo rzeczy uległo zmianie w kwestii samego bota (jest teraz rozwijany przez innego ziomka i ma nieco inne wymagania). Ponieważ pytania typu "szukam bota do [...]" mnożą się jak grzyby po deszczu postanowiłem napisać ten poradnik.

Na wstępie powiem tylko że bocenie opiera się na Sorace. Skrypt przeszedł jednak sporo zmian od napisania poprzedniego poradnika, pozwala teraz m.in na zmienienie gościa za którym podążamy, automatycznie zmienia follow jeśli zaczyna afczyć.

651081404377337499718.png

Nowy skrypt

https://github.com/victorgrego/BolSorakaScripts

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/238f33ddb4908ba021bf8854f7fb4a96aa30a6c6edead784790dfe24ac2e282a/analysis/1399707515/

- BoL

http://www.botoflegends.com/download.php

- System na maszynę wirtualną: Windows Vista/7/8 NIE MOŻE BYĆ WINDOWS XP PONIEWAŻ OAQ Z NIM NIE DZIAŁA.

WAŻNA INFORMACJA! KLIENT LOLA MUSI BYĆ PO ANGIELSKU, INACZEJ ONE'S AUTO QUEUE NIE ZADZIAŁA!

Część 1 - VMWare, Ustawianie maszyny wirtualnej, Instalacja systemu

Naszą przygodę zaczniemy od skonfigurowania maszyny wirtualnej.
Osobiście zalecam Windowsa 7/8 gdyż Vista zamula, ok 15GB lub więcej wolnego miejsca na wirtualnym dysku, ok. 1GB RAMu (coś 800+ też powinien dać radę).
Program do VM polecam VMware.
Ok, zaczynamy. W VMware klikamy prawym przyciskiem i wybieramy 'New virtual machine'. Następnie wybieramy 'Custom (Advanced)'. Następnie klikamy Next, kiedy dojdziemy
do momentu w którem poprosi nas instalkę systemu to albo montujemy obraz, wkładamy płytę, zależy jaką mamy "dystrybucję" naszego Windowsa.
Następnie powtarzamy klikanie Next aż dojdziemy do wyboru ilości rdzeni oraz pamięci RAM i przestrzeni jaką ma mieć wirtualny dysk. Jeśli mamy czterordzeniowy procesor (lub ośmio) to możemy na luzie dać 2, u mnie na i5-3570k działa to bez problemu i nie obciąża normalnego systemu. Kiedy dojdziemy do momentu przydzielania RAMu musimy ustawić PRZYNAJMNIEJ 800MB. Inaczej nasza maszynka może nie wyrabiać. W network type zostawiamy to, co jest. Następnie powtarzamy klikanie Next aż dojdziemy do tworzenia wirtualnego dysku. Tak jak wspominałem, przynajmniej 16GB, więcej chyba nie ma sensu. Po zainstalowaniu systemu ustawiamy motyw Klasyczny Windows. Robimy to klikając na pulpit PPM>Właściwości>Wygląd, zmieniamy również rozdzielczość na 1024x768. Musimy jeszcze doinstalować Visuale, NET Frameworki i inne, ale o to poproszą nas już poszczególne programiki także nie ma sensu tego tutaj linkować.

Część 2 - Konfiguracja BoL'a oraz One's Auto Queue

Na naszym systemie musimy mieć skopiowany folder z BoL'em oraz folder z One's Auto Queue, no i oczywiście zaintalować LoL'a do bocenia :P. Po pobraniu skryptów wklejamy je do folderu Scripts: Ma to wyglądać tak:
484761404377337499718.png
W common powinny być 2 skrypty, 2DGeometry i MapPosition. Resztę polecam wywalić żeby nie się coś nie bugowało itp.
Następnie w BoLu ptaszkiem zaznaczamy wszystkie skrypty. W kwestii BoL'a to chyba tyle, musi być uruchomiony przed każdą sesją bocenia. Teraz przejdziemy do One's Auto Queue.
Wejdź w folder gdzie wypakowałeś OAQ, odpal plik settings i skonfiguruj go według uznania. Moje wygląda tak:
277371404377337499718.png
Jest to config na Zaawansowane Coop vs AI. Nie polecam grać soraką na normalach, szczególnie od 20 levela gdzie ludzie mogą reportować za follow i te sprawy.
HotKeye do OAQ:
F1 - uruchamia (klika Play, i to co ustawialiśmy np. Coop vs AI, Intermediate i wchodzi do kolejki) / po ponownym wciśnięciu wstrzymuje
F2 - resetuje sesję

No, jeśli wszystko zrobiliśmy jw to teraz możemy odpalić BoL'a, OAQ i LoL'a i zacząć bocić. Po zalogowaniu się wciskamy F1 i już nic nie musimy robić :) Miłego bocenia :)
Od siebie powiem że bot raczej gry wygrywa swoją "pomocą" lecz jeśli trafi na noobków to raczej nici z wygranej.

229191404377337499718.png

Dlaczego nie Soraka nie rusza się w grze/nie kupuje itemów/nie używa spelli?

BoL może nie działać dla free userów lub nie zaptaszkowałeś skryptów w BoL'u

Dlaczego Soraka nie wchodzi do kolejki?

Sprawdź czy masz poprawnie skonfigurowany i odpalony One Auto Queue

Po zakończonej grze bot nie klika w Continue

W ustawieniach gry ustaw tryb obrazu na frameless lub windowed

BoL wywala error o braku bibloiteki MSVCP10.dll

Upewnij się że masz zainstalowany Visual Redist

Proszę o wyrozumiałość gdyż jest to mój pierwszy poradnik

Zwracam się także z prośbą o zdjęcie mi pkt ostrzeżeń

Jeśli poradnik okazał się pomocny, proszę o Like (y)

TUT CHANGELOG3.03.14 Pierwsza wersja poradnika3.05.14 Dodany baner tytułowy10.05.14 Zmieniony ogólny wygląd poradnika, dodane obrazki, spoilery, aktualizacja linków, dodanie działu FAQ
  • Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czy o tym wspomniałeś, ale żeby auto queue działało potrzebny jest klient po angielsku, gdyż w plikach Autoqueue (szuka na ekranie obrazków i w nie klika) są po angielsku, czyli mając polskiego klienta program szuka przycisku z napisem "PLAY" a nie "GRAJ" ; )

Opublikowano

Wszystko było by fajnie gdyby nie to : The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application.

Ktoś pomoże? Próbowałem instalować visual c++ ale nie pomogło.. ;\ Mam win 8 , 64 bitowy

Opublikowano

Tak , kiedy odpalam One Auto Queue mój kolega ma tak samo.. ;\ wczesniej miałem problem z msvcr110.dll ale kiedy wrzuciłem ten plik do system32 i SysWow64 to wyskoczył ten drugi błąd  0xc000007b. :\

Opublikowano

Nie działa tzn. w grze nic nie robi tylko stoi w miejscu, zrobiłem wszystko tak jak w poradniku. :)

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Tak , kiedy odpalam One Auto Queue mój kolega ma tak samo.. ;\ wczesniej miałem problem z msvcr110.dll ale kiedy wrzuciłem ten plik do system32 i SysWow64 to wyskoczył ten drugi błąd  0xc000007b. :\

mam dokładnie to samo

Opublikowano

Jeśli wrzuciłeś jakiś dll to windows32 to się nie dziw, wciąż może brakować niektórych bibliotek. Do poprawnego działania OAQ potrzeba Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2012 Update 4 oraz NET Frameworka 4. Upewnij się że masz je oba zainstalowane.

@2up

A masz wgl interfejs BoL'a w grze?

Opublikowano

Btw, za tego bota, na konto dostaję się permbana. Tak więc nie polecam.

Do 20 levela kretyni się nie ogarną że gra bot. Możesz grać nawet normale i tak czy siak nie skapną się. Od 20 levela może być gorzej. Moi znajomi zrobili sobie tym konta na 30 jeszcze za Viktor's Leveling Evolution i nie dostali nic, a działało na tej samej zasadzie także nie strasz ludzi. Jakbyś poszedł tym rankedy grać to byś pewnie dostał. Zresztą, kto zwraca uwagę na grę w CoOp vs AI? No błagam...

Mam ustawiona dobrą rozdziałke ale nie klika kontynuuj ;x

To jest jeden ze znanych problemów, zgłaszałem go do autora i chyba zaczął coś z tym robić. Sprawdź czy w ustawieniach masz zaznaczone borderless i czy odpalasz OAQ jako admin. U mnie raz działa raz nie.

Opublikowano

Siema, mam takiego kompa
AMD X3 455 3x 2.7GHz
3Gb Ram DDR2
Nvidia GT220 (chyba mało ważne do wirtualek ale podaje)
Dysk 640GB.

Starczy na jedną wirtualke na win 8 64bit? Czy lepiej win7 64bit?

BRAK

Opublikowano

Witam, czy można mieć odpalone np. 2 albo więcej VM naraz? Na kompie

i5 3330

4GB DDR3

GTS 450 GDDR5

Dysk 500GB

I czy warto by było dołożyć RAMu?

Wiadomo ile czasu zajmuje wbicie 10 lvl?

Oraz czy samo kupuje EXP boosta za początkowe RPki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...